bu arada belirtmem lazım, başında habersizdik bu yöntemden ve ben vicdanen rahat değildim çok embriyo oluşturup fazlasını yok etme meselesinden ve ısrarla rahatsızlığımdan bahsettiğim halde aylar öncesinden randevu alıp ödemeyi yaptırdılar fakat kliniklerinde bunun mümkün olduğunu söyleyen tek kişi çıkmadı.
tedavi tarihimiz geldiğinde ben çok tesadüf eseri öğrendim, yine de klasik yöntemle ilgili ikna edilmeye çalışıldık. elimizde iğnelerle huzursuz halde çıktık, tekrar aradık bu yöntemi istemediğimizle ilgili, ancak o zaman hapın adı verildi.
süreç sırasında da her gittiğimizde huzursuz bir ruh haliyle çıktık klinikten ama yeter ki sonuç olsun diye umursamadık. işin teknik kısmına önem verdik, ama hata ettik. duygusal destek ve tüp muamelesi görmemek, bireysel olarak her bedenin yapılan işlemlere tepkisinin önemsendiğini hissetmek ne kadar önemliymiş meğer...
sonuç bana telefonda bildirildiğinde aldığım cevap, çok üzgünüz sonucunuz negatif çıktı, bugün test yaptıran başka hastalarımız da vardı, olumlu sonuçlar aldıklarımız da vardı, üzgünüm. bu şekilde ilk etapta hemen sorun bizde değil sizde mesajı verilmesi çok rahatsız ediciydi.
başından sonuna kadar (embriyolog görüşmemiz hariç) tüp çift muamelesi gördüğümüz, kendi işlerinin aksaklığından ötürü üst üste kendimizi dr yerine önce hep finans sorumlusuna yönlendirildiğimiz, bilgilendirme adına internet'ten rahatlıkla sürecin aşamalarını okuyabileceğimiz her başa aynı ilaç cevaplarını hızlandırılmış şekilde alıp yollandığımız bir yer oldu.
yerin adını yine de vermeyeceğim, demek istediğim şey, bizim düştüğümüz hataya düşmeyin. görüşmeye gittiğiniz ilk gün el sıkışmayın, ödeme yapmayın. gidin gelin, hatta beklerken biraz kulak verin dr ile hastalar arasındaki ve çalışanlar ile hastalar arasındaki ilişkilere. huzursuz hissettiğiniz bir yerle, bizim gibi başta umursamayıp lab ve embriyolog önemli gerisi pohpohlanmaya ihtiyacı olanlar için demeyin. ben kendimi güçlü bir kadın olarak bilirim, yaşadığım bir sürü şeyden ötürü, ancak aldığınız ilaçlar bile sizi zorlayacak ve insan muamelesi görmeye mutlaka ihtiyaç duyacaksınız.
sizin bedeniniz eşsiz. burada arkadaş olarak birbirimize destek oluyoruz ve birbirimizin sorunlarını, neden bazı şeyleri o an yaşamakta olduğumuz hakkında fikir yürütüyoruz. bu çok önemli ama bu işin profesyonelleri suskun da kalmamalı, geçiştirmemeli de, herkese verilen cevapları da vermemeli, sadece fikir de yürütmemeli. araştırmalı, önemsemeli, en önemlisi gerçekten kulak vermeli.
şimdi deneyimliyiz, vücudumu da nispeten daha iyi tanıyorum, yumurtalarımın iyi cevap verdiğini biliyorum. kısa sürede yeniden denememize imkan tanıyacak bir yönteme bizi yönlendirdiği için Rabbim'e şükrediyorum. gerçekten başta tahmin ettiğimiz gibi oldu, sonuç odaklı oldu sadece her şey. ama birey olarak dinlenmediğimiz yer o parayı kesinlikle bizden alamayacak. hele de sonucunda bana sorun bizde değil, sizde tarzı konuşacaksa...[/QUOTE
haklısın zaten hassas varlıklarız tedavi bizi dahada hassaslaştırıyor..eminim doktorun ve ekibi elinden geleni yapmışladır...sonuçta bu başarı onların tirajını yükseltiyor,kimse olumsuz sonucu görmek istemez..ama haklısın pek kullanmadıkları ve daha az tecrübeli oldukları işlemleri daha güzelde olsa kullanmak istemeyebiliyolar,ayrıca bu bir sektör,ticari bi iş bunu ikinci denememizde ücretlere yapılan ciddi indirimlerden anlayabiliyoruz,ama senin seçtiğin bir yöntem için suçlayıcı konuşması affedilemez çünki bunu ne sen ne o kimse bilemez ..bu kimsenin suçu olamaz allah bilir rabbim ol derse olacak..sende oraya macera aramaya gitmedin tabiki bebeğinin olmasını en çok sen istersin daha pozitif yaklaşbilirler...bende sana katılıyorum negatifi görmen tedaviden değil,rabbimden..bildiğin yolun doğruluğuna inanıyorsan kimse seni yıldırmasın..inşallah en kısa zamanda bebişini kucağına alırsın