eşim için çok üzülüyorum elinden bişey gelmiyor annesi sonuçta bende üzerime düşeni hep yaptım bana yapılan her hatayı yuttum sustum unuttum ama artık dayanamıyorum tepki veriyorum ister istemez bu seferde eşim arada kalıyor kaynanamın en büyük hatası hemen beddua ediyor buda beni delirtiyor o zaten destek alması gereken biri etrafındaki herkezle küs sanki bi kendi iyi ama eşimden benim beklediğimde benim kıymetimi bilmesi bu kadın herşeye rağmen üstüne düşeni yapıyor unutuyor ardına atıp yine kapısını açıyor demesi gerek ama bunu yapmıyor çok kırgınım suçum ne eşimi sevmek evlenmekmi onu mutlu etmek için çabalamammı bir türlü buna sonuç bulamıyorum konuşmayı beceremiyoruz hemen tartışmaya dönüşüyor bana en destek olması gereken zamanlarda hep beni üzüyor ne tedavi bildim nede hamileliklerimi bildim 6 aylık koca karnımla bi hamile elbisesi giyip gezemedim izin vermedi içimde uhte kaldı hep okadar çok şey varki hangini anlatsam kırgınım çok kırgınımmmm..
çok uzatmayacağım... benzer bir sorunla ilgili, annemizi psikologa yönlendirmiştik birkaç kere ancak kendine konduramamıştı. drlardan biri bir gün ciddi olarak bunu önerince kabul etti. namazında, kuranını okuyan, onun dışında pek kitap okuma alışkanlığı olmayan annemiz, rahat okunur bir dille yazılmış kişisel gelişimle ilgili dr'un kendisine önerdiği kitabı bize de önerir hale geldi. tabii ki tamamen çözülmedi her şey ama aile olarak çok yol alındı. uzun bir süreç. yine de sizin de aile terapisine katılmanızla belki eşinle bir adım gidebilmeniz için yol açılır, özellikle bu konuda.
tam böyle bir ortamda, senin hamilelik sürecinde de, doğumunda ve sonrasında da, odak noktasının senin olman gerekirken başka şeylerle uğraşır bulmak seni ve ilişkini daha yıpratabilir. bozuk yapının üstüne inşa etmek gibi oluyor böyle bir ortamda bebek yapmak. annenizin çözümlemesi gereken, barış sağlaması gereken konular varken belki aileye temiz bir yürek, bir can, hem tazelik hem hareket getirir diye düşünebiliyoruz. belki ve umarım ki gerçekten böyle olur. bereketiyle gelir bebekler... yine de temel bozuk olduğu için çok uzun vadeli olmadığı görülüyor bu ilk tazeliğin genel olarak.
dilerim ki razı olur profesyonel destek alma konusunda. ben ayrıca bunun için dua edeceğim. başını bulandıran kötü güçler, geçmişinin kovalayan acıları, reddedilmişlik, yalnızlık ne varsa onlardan kurtulsun, şifa bulsun ki ailenize beddua yerine bereket aksın. beddua konusunda özellikle konuşmanı tavsiye ederim tekrar tekrar. hem allah'ın huzurunda yanlış hem ağzından çıkan her beddua kendini ve ailesini de lekeliyor... kendi evlatlarına zararı oluyor, kötülüğü dilinde dolayarak.
çok uzatmayacağım derken, kelimeler peş peşe dizildi. bilmişlik etmek istemem, sen zaten çok olgun ve bilinçli birisin. insanın canına tak ediyor bazen ve sonra bir şekilde yine aynı devam edebilecek gücü bulup aynen yolunda gidiyor, minimum hasarla nasıl sıyrılacağını öyle veya böyle öğrenerek. yine de bu sonuçlar da seni her zaman sağlıklı bir noktaya ulaştırmıyor çoğunlukla.
umarım ailedeki bu bağlar çözülür, yerine sevincin, birliğin, esenliğin ve sevginin bağı gelir. sözlerimle hata ettiysem bağışla lütfen..