- 15 Kasım 2023
- 895
- 487
- 23
- Konu Sahibi baharinadasi
- #2.641
Selam canım. NK hücre paneli testini yaptırdım. Her şey normal çıktı. Kan vererek yaptırdım rahimden biyopsi alınarak olandan yaptırmadım. Sonuç temiz çıkınca doktorum da gerek yok dedi. 2 transferin birinin kimyasal birinin negatif olmasının sebebi hala belli değil. Pgt yaptırmamıştım doktorum da önermiyor. Elimizdeki embriyoları değerlendirelim diyor. İki transferde de tek embriyo koydurmuştum. Yeni transfer hazırlığına başladık bu sefer çift koyduracağım. Embriyolarımın hepsi 5. Gün. Transferlerim de 5aa idi. Harflendirme olarak ne kadar kaliteli olsa da genetik test tamamen farklı bir sonuç da verebilir. Bilemiyorum. Yeni transferim 13 Kasım gibi olacak muhtemelen. Bugün adetimin 2. Günü. Bu sefer koyulacak embriyolarım yine 5. Gün ama kaliteleri 5bb ve 3aa. Umarım bu sefer her şey yolunda gider.Kesinlikle, ben de oturup düşünmedim inan üzerine. Ama mesela benim katil hücre testi yaptırmama da gerek yoktu. Önerilmedi bile zaten. Ben inat ettim yaptırcam diye gittim yaptırdım pozitif çıktı. Ki ilk denememdi ama burada gördüm öğrendim. Sonra transfer sürecime serum, kortizon, fraven iğne ve redostim eklendi mesela. Doktorum da iyiki yptırmıssın dedi sonra bi seçeneği elimine etmiş oldum en azından.
Morfoloji 1 cıkınca sperm dna yaptıralım dedim gerek yok dedi. Şimdi olumsuz olunca embriyo genetiği kötü olabilir morfoloji de düşük dnada hasarlı sperm döllemiş olabilir yaptırın hadi dendi.
Ne diyelim ya, yani müdahale edebileceğimiz alanlar var asla edemeyeceğimiz yerler var. Güvenmek inanmak durumundayız evet ama ben de artık daha şüpheci yaklaşıyorum.
Biraz beklesem mi diye çok kararsız kaldım ama bekledikçe daha çok strese gireceğimi bildiğim için yola devam dedim.
Hepimizin hakkında hayırlısı olsun
Hayırlı olan da tez vakitte olsun