• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ekim Ayı Transferleri Toplaşın

Benim geçen ay ilk denemdi 2 yumurta gördü bi tane büyüdü sonra yumurta toplama oldu 1 yumurta sevinçle evde bekliyorum 1 saat sonra arandım yumurtam boş çıkmış bi sonraki regl de başladım transferin 3.günü 2 aydır psikolojik olarak değişik durumdayım bi öncekinde aileme söyledim şimdi kimseye söylemedim
Neyse bu sefer olacak hatta oldu diyelim
Ben de hasta oldum şimdi yarın hemşireye diyeyim de randevu ayarlasın bakalım neler olacak.Dua etmekten başka çaremiz yok canım

Bizimde bu süreçte maddi olarak baya yıprandığımız için değiştirmeyi planlıyorum. Çünkü sürekli ekstra birşeyler çıkıyor hesapta olmayan. Yani bize paket dışında şunu da yaptırmamız gerekiyor bunu da diyerek liste dışı bir sürü giderlerimiz oldu. Hatta verilen ilaçlar bile özel olarak geçtiği için SGK karşılamıyor. En basitinden eczaneye oksapar almaya gittiğimizde bunu aile hekimine yazdırsanız 100₺ şuan 1000₺ alıyorsunuz diye eczane uyardı. Yani bunun bilgisini bile vermediler bize. Gereksiz yere bir sürü paralar saçtık. Hassas bir konu tabi heyecanlıyız haliyle sorgulamıyoruz bir çok noktada.
Şimdi endişem bu sürece özelde devam etmesem ilaçlar ne kadar kullanılacak nasıl olacak bu süreci kim takip edecek. Devlet hastanesi ilgilenecek mi bilemiyorum.
Senin de söylediğin gibi bir sürü cevapsız soru.
Evet cok haklısınız maddi olarak bizde biraz zorlandık. Benim ameliyatlarim falan da olunca tüp bebegin iki katini geçti bende daha uygun bir yer de bulmak istiyorum. Galiba ilaç takibini hemsireler yapmaya devam ediyormuş ama emin değilim. Dediğiniz gibi onlar bakmayacaksa bu ilaçlarla ne yapacağız.
Yalnız dediğiniz bilgiyi bende şimdi sizden öğrendim. Oksaparı bari yazdiralim o zaman 🫠

Kızlar yardım edin çatlayacak gibiyimmmm geçen hafta cumartesi yumurta toplandı 45 tane başlık açtım ama kimse görmedi yurt dışında yaşıyorum normalde Türkiye’ye geldim tüp bebek için rahmimde ve karın boşluğumda hafif su toplama gördü doktor şiştim şiştim şiştin 14 kg fazlayım şuan doktor ilaç verdi içiyorum ama sığamıyorum içine resmen orta derece ohss oldum bence böyle bişeyler yaşayan var mı
45 yumurta mı toplandı😳 maşallah barekallah yani bu kadar yumurtaya çok normal bu şekilde hissetmeniz hem ağrı olur hem şişlik bende de vardı ağır ve şişlik doktorum bahsetmedi ama ohss yazmış dosyama muhtemelen hafif seyirliydi bir haftaya geçmişti

Evet cok haklısınız maddi olarak bizde biraz zorlandık. Benim ameliyatlarim falan da olunca tüp bebegin iki katini geçti bende daha uygun bir yer de bulmak istiyorum. Galiba ilaç takibini hemsireler yapmaya devam ediyormuş ama emin değilim. Dediğiniz gibi onlar bakmayacaksa bu ilaçlarla ne yapacağız.
Yalnız dediğiniz bilgiyi bende şimdi sizden öğrendim. Oksaparı bari yazdiralim o zaman 🫠
Yarın doktorla görüştükten sonra bizleri de bilgilendirebilir misin ozaman :)

Bizimde bu süreçte maddi olarak baya yıprandığımız için değiştirmeyi planlıyorum. Çünkü sürekli ekstra birşeyler çıkıyor hesapta olmayan. Yani bize paket dışında şunu da yaptırmamız gerekiyor bunu da diyerek liste dışı bir sürü giderlerimiz oldu. Hatta verilen ilaçlar bile özel olarak geçtiği için SGK karşılamıyor. En basitinden eczaneye oksapar almaya gittiğimizde bunu aile hekimine yazdırsanız 100₺ şuan 1000₺ alıyorsunuz diye eczane uyardı. Yani bunun bilgisini bile vermediler bize. Gereksiz yere bir sürü paralar saçtık. Hassas bir konu tabi heyecanlıyız haliyle sorgulamıyoruz bir çok noktada.
Şimdi endişem bu sürece özelde devam etmesem ilaçlar ne kadar kullanılacak nasıl olacak bu süreci kim takip edecek. Devlet hastanesi ilgilenecek mi bilemiyorum.
Senin de söylediğin gibi bir sürü cevapsız soru.
Eğer sgk anlaşmalı bir doktor seçerseniz özelde, en azından hem ilaçları öder hem de muayene daha ucuza gelmiş olur.

Eğer sgk anlaşmalı bir doktor seçerseniz özelde, en azından hem ilaçları öder hem de muayene daha ucuza gelmiş olur.
Benim normalde tamamlayıcı sağlık sigortam var zaten onunla özel hastanede devam etmeyi düşünüyorum ama benim tüp bebek sürecine başladığım yer profesör özel kliniği o sebeple sordum ilaç takibi nasıl olacak ayrılırsam vs diye.

bugün transferimin 9 günü test yaptım artımed markası tek çizgi çıktı ama tam dağılmamıştı 2 saat sonra baktım ikinci çizgi silik çıkmış 2 gün önce de yapmıştım başka marka oda silikti

Pozitif gören arkadaşlar Yeni bir konu açtım Sürecinizle ilgili gelişmeleri oradan paylaşabilirseniz sevinirim :anneadayı::anne:
1760893471750.webp

Kızlar son durum bu şekilde.
Tüp bebek işlemlerini özelde yapıp pozitifi gören arkadaşlar sürece özelde mi devam edeceksiniz?
Bu ilaçlara daha ne kadar devam edeceğiz?
Bugün doktora test sonucunu ilettim. Yarın tekrar clinoleic serum alacaksın dedi, bu durumu yaşayan oldu mu?

@Esmeren @Kittylovers @damybe P Paradisee @Busraa3 @glbhr18 @Seray Seray B Blackmore7

Eki Görüntüle 3661194

Kızlar yardım edin çatlayacak gibiyimmmm geçen hafta cumartesi yumurta toplandı 45 tane başlık açtım ama kimse görmedi yurt dışında yaşıyorum normalde Türkiye’ye geldim tüp bebek için rahmimde ve karın boşluğumda hafif su toplama gördü doktor şiştim şiştim şiştin 14 kg fazlayım şuan doktor ilaç verdi içiyorum ama sığamıyorum içine resmen orta derece ohss oldum bence böyle bişeyler yaşayan var mı
Ben de başlangıç seviyesindeydim de doktorum bol bol su içmen gerekiyor yoksa serum falan gerekebilir demişti bir de ilaçlar vermişti bikaç tane. İlk 3-4 gün çok kötüydü sonra yavaş yavaş geçmişti. O sancılar falan çok kötü oluyor ya umarım en kısa sürede atlatırsın benim 28 tane toplanmıştı. Ohss olmaktan çok korkmuştum ama ucundan dönmüştüm.

Kızlar son durum bu şekilde.
Tüp bebek işlemlerini özelde yapıp pozitifi gören arkadaşlar sürece özelde mi devam edeceksiniz?
Bu ilaçlara daha ne kadar devam edeceğiz?
Bugün doktora test sonucunu ilettim. Yarın tekrar clinoleic serum alacaksın dedi, bu durumu yaşayan oldu mu?

@Esmeren @Kittylovers @damybe P Paradisee @Busraa3 @glbhr18 @Seray Seray B Blackmore7

Eki Görüntüle 3661194
Ben doktorumla görüştüm 3 hafta sonraya randevu verdi. Ben sadece progestan kullanıyorum ona devam edicem.

Bana da 25 Ekim denildi. 10. Gün oluyor. İlk transferde 8. Gün öğrenmiştim sonrası iyi ilerlemedi ama varsa 8. Günde belli oluyor yani. Eğer 5. Gün embriyosuysa. Dayanamazsam 23’ünde yaparım belki. Siz ne zaman yapacaksınız?
Ben dayanamadım bugün idrar yaptım ama negatif çıktı😕 bu benim 3. Tüp bebek denemem, ilk kez döllenme kaydedildi ve ilk kez transfer oldum, geride başka embriyom da yok çok endişeliyim. Evde idrar testi yapacak mısınız yoksa direkt kan mı vereceksiniz? Bir de doktorunuz kim acaba

Ben dayanamadım bugün idrar yaptım ama negatif çıktı😕 bu benim 3. Tüp bebek denemem, ilk kez döllenme kaydedildi ve ilk kez transfer oldum, geride başka embriyom da yok çok endişeliyim. Evde idrar testi yapacak mısınız yoksa direkt kan mı vereceksiniz? Bir de doktorunuz kim acaba
Yaş kaç sizin? Endişelenmeyin. Test gününe daha çok var. Benim normalde cuma günü test günüm. Dayanamayıp çarşamba yani 8. Gün yaparım belki. En kesin sonuç kanda çıkar. Bugün kaçıncı gün oldu sizin?
Doktorum Furkan Kayabaşoğlu

Back
X