Devletinde özelinde hem avantajı hem dezavantaji var. Biraz bizlerinde okuyup bilinçlenmesi lazım bence. Mesela ben nasip olur da ilerlersek sadece fetal dna yaptırmak istiyorum dışarda bir labaratuarda. Detaylı ultrasonuda yine aynı sekilde dısarda yaptirmak isterim. Ben hep özele gidiyordum 1 yildan önce. Ama çok hastalanmistim ya 1 yildir. O surede özel hep yetersiz kalıp devlete sevk etmislerdi. O yuzden özelden birazcık uzaklaştım.Ama ben sıkıntili bir insandim diye bu böyle oldu. Yoksa arkadaslarim catir catir özeele dogurdular hemde çok rahat ilerledilerHerkesin nasibi, sınavı farklıdır tabi ama kuzenimin eşi hamileydi ve devlette yürütüyordu takibi. Bi gün demiş bir de özele gideyim.. meğer çocuk yüzde bilmem kaç sağlıksızmış. Aldılar çocuğunu. Çok şükür yakın zamanda yine anne baba oldular ama ilk sınavları zordu. Başlarından mı atıyorlar, cihaz mı kötü anlamıyorum ki.
Ben makarnayı dahil etmiyorum meselaHamura ekmek dahil mibenim anlamazdan geliş
Ben 5 kasımlıyım canımAnamm evet keskin dönüşler aynen de böyle hissettiriyor. Senin doğum ene zaman
Devlette doğum hikayeleri de hoş değil. Bilmiyorum ki en ilgili doktora denk gelelim inşallah. Dışarıda lab nasıl bir şeyDevletinde özelinde hem avantajı hem dezavantaji var. Biraz bizlerinde okuyup bilinçlenmesi lazım bence. Mesela ben nasip olur da ilerlersek sadece fetal dna yaptırmak istiyorum dışarda bir labaratuarda. Detaylı ultrasonuda yine aynı sekilde dısarda yaptirmak isterim. Ben hep özele gidiyordum 1 yildan önce. Ama çok hastalanmistim ya 1 yildir. O surede özel hep yetersiz kalıp devlete sevk etmislerdi. O yuzden özelden birazcık uzaklaştım.Ama ben sıkıntili bir insandim diye bu böyle oldu. Yoksa arkadaslarim catir catir özeele dogurdular hemde çok rahat ilerledilerdaha detaylı ilgilendiler özelde.
Akrep bilgin ordanBen 5 kasımlıyım canım
Ben pizza ve makarna delisiAynen. Hamurdan uzak durmaya çalışalım. Proteine dikkat edelim. Yürüyüş yapalım. Nasıl baslarsak öyle gider diyip güzel başlayalım her şeye
Ben makarnayı dahil etmiyorum meselahamur tanımı herkes için değisebilir
Ya bende de solda oluyor. Bazen bir sızı bazen iğne bazen ise sanki gazım var gibi oradaBenim de sağ kasıkta oluyor canım genelde gerilme batma orda bir çakıl taşı var gibi
Pizzada sebze var en azından öyle deme sucuk da varsa oh protein :)) sağlıklı sayılmaz mı zorlasakBen pizza ve makarna delisi
Kuzum net isim veremeyebilirim ama doğru hatırlıyorsam arkadaşım doktor tavsiyesi ile intergendi sanırim orada fetaldna yaptirdi. Bu tarama testleri oluyordu yaptirmadi cunku risk çogu kadinda cikabiliyormus bu test biraz daha sonucu dogru oluyor. Sonucu da doktora vermisti.sıkıntılıydı doğum yapmak zorunda birakmıslardı 4 aylikken. Bana da o o zaman aklimda bulunmasi icin demisti test yaptiracaksan fetal dna yaptir intergende diye( ay adini unutmus da olabilirim.ama ihtiyaci olan olursa adini ogrenip yazarim)Devlette doğum hikayeleri de hoş değil. Bilmiyorum ki en ilgili doktora denk gelelim inşallah. Dışarıda lab nasıl bir şey
Sağ taraftan yumurtladın demek ki benim gibi. Çakıltaşı betimlemesi 40 yıl düşünsem aklıma gelmez kızBenim de sağ kasıkta oluyor canım genelde gerilme batma orda bir çakıl taşı var gibi
Ben hep özele gittim. İlk gittiğim doktor bana kimyasal gebelik 10 gün sonra gel dedi içim hiç rahat etmedi. O hastanede başka doktora çıktım aynı gün adam direkt ektopik dedi. Sonrasında patoloji sonucunda bile rahimde gebelik tespit edilmemiş dış gebelikmiş yani. İlkinde dursaydım belki tüpüm patlardı Allah korusunHerkesin nasibi, sınavı farklıdır tabi ama kuzenimin eşi hamileydi ve devlette yürütüyordu takibi. Bi gün demiş bir de özele gideyim.. meğer çocuk yüzde bilmem kaç sağlıksızmış. Aldılar çocuğunu. Çok şükür yakın zamanda yine anne baba oldular ama ilk sınavları zordu. Başlarından mı atıyorlar, cihaz mı kötü anlamıyorum ki.
Al benden de o kadarBen pizza ve makarna delisi
Allah korumuş. İyi doktorlar çıkmış karşınıza. Umarım bundan sonra da çıkarlar.Ben hep özele gittim. İlk gittiğim doktor bana kimyasal gebelik 10 gün sonra gel dedi içim hiç rahat etmedi. O hastanede başka doktora çıktım aynı gün adam direkt ektopik dedi. Sonrasında patoloji sonucunda bile rahimde gebelik tespit edilmemiş dış gebelikmiş yani. İlkinde dursaydım belki tüpüm patlardı Allah korusun
Sen anlattıkça ne kadar çok şey bilmediğimi fark ediyorum. Fetal dna yapmanın amacı ne, kaçıncı aylarda yaptırılıyor ve özel bunu istiyor mu mesela yap diye.Kuzum net isim veremeyebilirim ama doğru hatırlıyorsam arkadaşım doktor tavsiyesi ile intergendi sanırim orada fetaldna yaptirdi. Bu tarama testleri oluyordu yaptirmadi cunku risk çogu kadinda cikabiliyormus bu test biraz daha sonucu dogru oluyor. Sonucu da doktora vermisti.sıkıntılıydı doğum yapmak zorunda birakmıslardı 4 aylikken. Bana da o o zaman aklimda bulunmasi icin demisti test yaptiracaksan fetal dna yaptir intergende diye( ay adini unutmus da olabilirim.ama ihtiyaci olan olursa adini ogrenip yazarim)
Yok ben hiç büyümedim cidden hala çocuk gibiyim
Böyle de kal. En çok sevindiğim şey artık bebek kıyafetlerini uzaktan bakmak değil onları alabiliyor olmak :)) bu kadar mı güzel olur bebek ürünleri. Küçülsek de giysek dedirtiyor hepsii. Dalin alacağım için de çok mutluyum. Muhtemelen parkta çocuğumu sallarken kendim de bir yerde sallanıyor olurum. Hiç 30 yaş hareketi mi bu bunlarYok ben hiç büyümedim cidden hala çocuk gibiyimhiç yasımın ve yaşanmıslıklarımın kadını olamadım olamam da karakterim bu boşuna dememişler insan 7 sinde neyse 70 indede odur diye
Kuzum ben de aslında deneyimlemediğim için arkadaşlarımdan bildiklerimi anlatıyorum. Şimdi tarama testleri oluyormuş. Bu bebekte bazı nasıl diyim sıkıntilar icin down sendromu falan. Ama bazen bu testlerde dogruluk orani az olabiliyormuş. Yani testi temiz çıkıp sonradan sorun gözuken ya da testte risk yüksek çıkıp gayet saglıklı cocuk sahip olan. Bu bahsettigim fetal dna testi bu tarama testlerinden daha doğru sonuç veriyormus %99 oranında. O yuzden arkadaşıma doktor tarama hiç yaptirma aklin bulanmasın direkt fetal dna yaptır demisti. Özelde yapılıyor mu bilmiyorum. Belki belli bir ucret karsiliginda yapiliyordur. Hastaneden hastaneye degisiyordur belki. Ama sadece bu genetik sorunlar ile ilgilenen bir laba gondermelerini istemisti doktoru.Sen anlattıkça ne kadar çok şey bilmediğimi fark ediyorum. Fetal dna yapmanın amacı ne, kaçıncı aylarda yaptırılıyor ve özel bunu istiyor mu mesela yap diye.
Hep hareket full hareketÖğlenden beri temizlik yapıyordum bitti yemeğe basladım onuda pişirdim şükür şimdi kızı almaya gidicem okula maraton bitmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?