• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ekmeiyle oynamak m, deil mi ? Yorumlarnz bekliyorum

Arkadaşlar ben 4 ay önce şuan bulunduğum işe girdim..yalnız muhasebe şefim akrabamdı onun asistanı hamileydi yerine girdim rapor alcaktı çünkü hem bende üniversite stajımı yapmış olcaktım şefim aldırdı beni yani gel böle bi iş var gir dedi hem öğrenirsin hem de staj yapmış olursun bende geldim 4 ay oldu ve rapor bitmek üzere..patronlar onun çıkmasını istiyor çünkü bebeği oldu devamlı izin alcak die bi de süt izinleri olcak günün yarısını izinli geçirmiş olcaktıı...daha patronların görüşünden haberi yok evi çok uzak ve çocuğunu bırakcağı kimsede yok aslında..o seramik bölümü okudu ama ön muhasebe yapıodu bende üni.mezunuyum ve muhasebe okudum o yüzden patronlar beni istiyor şefimde kal diyor..ya kafayı yicem ağladım kaç kere :sinifsinif: o kızla 2 hafta geçirdim bana anlattı az sonra çıktı çok şeker biri.. mafoldumben fikirleriniz çok önemli siz olsanız napardınız? :çok üzgünüm:

ben iş te duygusal olunmamasını savunurum ama bu çok başka bir olay...okuyunca bebeği olan kadına çok üzüldüm,ihtiyacıda var galiba uzak yerden geliyor..bir de arayıp soruyormuş,konuşuyormuş ..demekki onda da çıkarılma korkusu var.Uyuz patron,hepimiz bir gün bu durumda olacağız,doğum izni,süt izni vs yasal şeyler,hamile kalınca bir de işi kaybetme psikolojisi yaşayacağız.Off.

Bana göre de bu davranış etik değil

Ama şöyle birşey yapılabilir.Bayanın izin süresinin dolması beklenirışe döndüğünde,işlerde bir aksama görülürse patronunuz bayanla konuşarak ve tabii ki tazminatını ödeyerek işine son verebilir.

Sadece doğum yaptı diye,birinin işine son vermek doğru değildir.Bunca yıllık elemanlarına bunu yapanlar,yarın öbürgün en ufak bir olayda sizide kapının önüne koyuverirler.

Teklifi kabul edip etmemek sizin elinizde buna biz karışamayız.
Ama ben sizin yerinizde olsam kabul etmezdim, çünkü vicdanım beni asla rahat bırakmazdı.
İş dünyasının acımasız olduğuna katılmıyorum, ekmek parası istenildikten sonra kazanılır. Ama bir başkasının acısının üstüne para kazanmak bana ters gelir. Ama siz kabul etseniz de kimsenin sizi ayıplayacağını sanmam.
Olan her halükarda bayanlara oluyor.
Unutmayın ki sizde bir bayansınız böyle bir durumda kaldığınızda sizinde başınıza aynı çorabı bu patronlar mutlaka örecektir.
Allah böyle patronlara vicdan versin. Ben devlet memuru olduğum halde kızıma hamileyken müdürümün beni odasına çağırıp "bu hamilelik hakkında iyi düşün, döndüğünde aynı mevkide olmayabilirsin" diye tehdit etmesi hala kulaklarımdadır. Ben eski yerime döndüm ama o müdür ben döndüğümde kötü bir yere sürülmüştü.
İlahi adalet öyle güzel işliyor ki.

Çok zor bir durum, iş hayatında çok yaşanıyor, profesyonellikten sayıyorlar böyle durumları, mevkinizden çok memnunsunuz madem, o zaman o hanımla görüşüp bu durumunuzu anlatsanız helallik alsanız olmaz mı? sonuçta eninde sonunda işten çıkarıldığını haber verecekler, ama kadın öfkelenip sizi zor durumda bırakır mı? bir de işin bu kısmı var

her halükarda işten çıkması gerekecekse ,sizin herhangi bir sorumluluğunuz olmaz....

daha geçenlerde çok örnek bir davranışa şahit oldum,bizim oturduğumuz apartmanın merdivenlerini silen bir bayan var,çok cüzi bir para alıyor ama kadın muhtaç,mecbur çalışmaya....

apartman tek kişiye ait ve bi hayli merhametsiz apartmanın sahibi....apartmanın sahibinin hanımı her gelen temizlikçide mutlaka kusur bulur,oldukça sonradan görme....

bu temizlikçiyede kusur buldu ve benim yardımcıma merdiven temizliğini teklif etti.(kadın hep sorunlu,yardımcıma özendi)...benim yardımcım aynen şöyle dedi,kendiside ihtiyaç sahibi olduğu halde,

_ ben temizliğe gelen hanımı tanıyorum,onu çıkarır beni alırsanız,yolda görsem yüzüne bakamam,hem kimsenin ekmeğinede mani olmak istemem dedi....o günden sonra yardımcıma daha çok güveniyorum...

ama siz işe girmesenizde bu bayan işe devam edemeyecekse size bir vebali yok,girin gönül rahatlığıyla çalışın....

çalışma dünyasında bayan doğum yaptıysa gözden düşüyor

bekarlar daha cazip veya çocuğu olmayanlar,

zaten çalışanların hiç bir hakkı yok özel sektörde

çocuk yaparken 2 kez düşünmek gerek

eğer özel sektörde çalışıyorsan hemen bir akraba ayarlanıyor

daha öncekinin yerini biri alıyor eğer fazla bilgi birikime gerekmi
yorsa

oluyo gibi sanki yani siz olmasaydınız o işine devam edicekti sanırım ihtiyacı da vardır şimdi

arkadaşlar yorumlar için sağolunn ya iç çok karışıyo dediğim gibi müdür bana bıraktı bu yazıyı gördüğü ve üzüldüğümü bildiği için ama o kız gene alınmicakkmış bilemiyorum nolcak yaa mafoldumben

Hamile olan bayanların yeri,izin sonrası hep sallantıdadır özel sektörde..
Senin olayında senden kaynaklanan bir durum yok,tamamen yöneticilerin verdiği bir karar..
Sen kimsenin ekmeğine mani olmuş değilsin..
Onlar karar vermişler zaten,sen olmazsan başkası olacak..
O arkadaşa da sen açıklama yapacak değilsin zaten,şefiniz gerekli açıklamayı yapacaktır..

canım sen vicdan yapıp o işi kabul etmesen bile bebeği olan kızı zaten gözden cıkarmıslar...sen olmazsan başkasını alıcaklar...bende senin gibi böyle bi durumda olsam üzülürdüm ama inanki iyiler hep kaybediyor senin bi sucun yok bence çalış..

burda o bayanın ekmeğiyle oynayan sen değilsin. bak ne demiş patron sen olmazsan başkası olacak. bu şekilde düşünme. iş hayatı böyle ne yazık ki. sonuçta sen aman göze gireyim şu kızı şutlasınlar diye bir tavır sergilememişsin. için rahat olsun.

sağolun canlarımm ama üzücü işte geldi bi de bebeğinin kırkını uçurmaya yanımaa oooff mafoldumben

senin yerinde olsam patronunun düşüncelerini söylerim ona,gerçi sütü kesilir falan ya,kötü bi durum

senin yerinde olsam böyle bi partonun yanında çalışmazdım. ilerde sen de hamile kalınca arkandan başkasını sokacak bu adam belli. bir kere böyle bir hakkı yok. sana tavsiyem aç da iş kanunu oku ve hamile ve çocuğu olan kadınların hakklarıbı öğren. 4857 sayılı iş kanunu 74.madde. PATRON olacak o adama da okut bunları. doğumdan sonra ücretli izinlerden sonra 1 sene daha ücretsiz izin hakkı vardır annenin. Yani o bahsettiğin kadıncağız işten kendi isteği ile ayrılmadığı sürece patronun onu çıkartamaz. Neymiş süt izni olacakmış bilmemne. olacak tabii ne demek yaa, yasal hakkı zaten. Senin de bir kadın olarak doğum yapmış bir kadının yerini alman doğru değil bence. Hatta patronununa karşı ona haklarını söylemen lazım. Seni oraya alırken zaten durumu biliyormuşsun. Bence kesinlikle başkasının ekmeği ile oynamış olursun. Ahlaki açıdan eğer onun işini alırsan bence doğru bişey yapmazsın. Bırak başkası alsın alacaksa. O patronun yanından ayrılmanı da ayrıca tavsiye ederim. Ne kadar iğrenç insanlar var şu dünyadakötükedihüso

tebrik edrim canim sana katiliyorum.yazin sadece alki$lanir.
senin yerinde olsam böyle bi partonun yanında çalışmazdım. ilerde sen de hamile kalınca arkandan başkasını sokacak bu adam belli. bir kere böyle bir hakkı yok. sana tavsiyem aç da iş kanunu oku ve hamile ve çocuğu olan kadınların hakklarıbı öğren. 4857 sayılı iş kanunu 74.madde. PATRON olacak o adama da okut bunları. doğumdan sonra ücretli izinlerden sonra 1 sene daha ücretsiz izin hakkı vardır annenin. Yani o bahsettiğin kadıncağız işten kendi isteği ile ayrılmadığı sürece patronun onu çıkartamaz. Neymiş süt izni olacakmış bilmemne. olacak tabii ne demek yaa, yasal hakkı zaten. Senin de bir kadın olarak doğum yapmış bir kadının yerini alman doğru değil bence. Hatta patronununa karşı ona haklarını söylemen lazım. Seni oraya alırken zaten durumu biliyormuşsun. Bence kesinlikle başkasının ekmeği ile oynamış olursun. Ahlaki açıdan eğer onun işini alırsan bence doğru bişey yapmazsın. Bırak başkası alsın alacaksa. O patronun yanından ayrılmanı da ayrıca tavsiye ederim. Ne kadar iğrenç insanlar var şu dünyadakötükedihüso

olayın seninle bir ilgisi yok arkadaşım. tamamiyle patronlarının tercihi. her ne kadar zor olsa da bence işte kalmalısın.sonuçta sen olmasan zaten başkası alınacak. kriz ortamındayız ve kolay iş bulunmuyor. Bu durum arkadaşınla işyeri arasında. sen bu durumu hiç bilmeyebilirdin de . öyle düşün. Fazla duygusallık iş hayatının başarılı olmanı engeller. sen zaten bu kadar ince düşünerek karakterini ortaya koyuyorsun,için temiz. O arkadaşınında karşısına daha iyi şartlarda belki evine yakın bir iş çıkar. herşey kısmet. Sen içini ferah tut.

üzülmen normal ama sen olmasanda onu çıkaracaklarmış ne yazık kı. burada ki kötu kedı sen degılsın. ne yazık kı patronlar çocuklu bayanları sevmıyorlar. sureklı ızın kullanmaları gerkıyor diye başından gönderıyorlar daha. adaletlı degıl ama duzen bu ne yazık kı

Back
X