• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ekmeiyle oynamak m, deil mi ? Yorumlarnz bekliyorum

senin yerinde olsam böyle bi partonun yanında çalışmazdım. ilerde sen de hamile kalınca arkandan başkasını sokacak bu adam belli. bir kere böyle bir hakkı yok. sana tavsiyem aç da iş kanunu oku ve hamile ve çocuğu olan kadınların hakklarıbı öğren. 4857 sayılı iş kanunu 74.madde. PATRON olacak o adama da okut bunları. doğumdan sonra ücretli izinlerden sonra 1 sene daha ücretsiz izin hakkı vardır annenin. Yani o bahsettiğin kadıncağız işten kendi isteği ile ayrılmadığı sürece patronun onu çıkartamaz. Neymiş süt izni olacakmış bilmemne. olacak tabii ne demek yaa, yasal hakkı zaten. Senin de bir kadın olarak doğum yapmış bir kadının yerini alman doğru değil bence. Hatta patronununa karşı ona haklarını söylemen lazım. Seni oraya alırken zaten durumu biliyormuşsun. Bence kesinlikle başkasının ekmeği ile oynamış olursun. Ahlaki açıdan eğer onun işini alırsan bence doğru bişey yapmazsın. Bırak başkası alsın alacaksa. O patronun yanından ayrılmanı da ayrıca tavsiye ederim. Ne kadar iğrenç insanlar var şu dünyadakötükedihüso

O iş kanunlarını patronlar da,müşavirleri de çok iyi biliyor.. ama ne yazık ki..İş dünyası kurtlar sofrası demek..Tabiki patronların istediği oluyor,onların borusu öter..
İnsiyatifli ve vicdanlı patron ,yönetici sayısı ne kadar çoktur tartışılır.

ışyerinin tutumu önemli burda, sen ne kadar duygusal davranırsan davran , o kişiyi gözden çıkartmışlar bile. Yani sen olmazsan başka biri olacak orda.Diğer arkadaşta bilinen sonucu görmemezlikten geliyor , birazda seni joker yerine kullanıyor.Yokluğumda idare et der gibi geldi bana. Ama dediğim gibi işyerinin tutumu önemli ve yarın öbürgün aynı durumla sen karşılaşınca bilki yerini başka biri alıcak.Sen orda işi öğrenmeye bak , tecrübe sahibi olursun ...

nasıl yani müdürün sana ait olan bilgisayarındaki bi şeyi senden habersiz akannehirnasıl okur

off kadın olmak zor ya.bence ekmeğiyle oynamış olur gibisin.kendi isteğiyle ayrılmadıkça o kişinin hakkı devam ediyor çunku kadın da iş ararsın bu arada diye söylemiş.çok duyarlısınız.ben olsam o işten ayrılırdım o kadın gelince başkasını alırlarsa o bayanın yerine vebali patron olacak o adamın boynuna.en azından vicdanım rahat olur gördüğüm yerde utanmam.demek ki yarın bir gun bebegin olsa aynısını sana da yapacaklar bunu düşün.o bayana da durumu anlat bence en azından iş bakmya başlasın çünkü adamlar başlarından atmaya hevesliler ne yazık ki.iş dünyası acımasız ama duygusallıga yer yoktur diyemem yarın birgün benden bir şekilde çıkar acısı başarıya giden her yol mübah değil benim gözümde.duyarlılıgınız için tebrik ederim

içimde sızlayan yerler var...o yüzden paylaşmak istedim..ben lavobaya çıktım o sırada tel.çalmış masama gelip tel.e bakıncagörmüş okumuş ayy sinir oluyorum böyle şeylere yaa :umursamaz:

bence doğum izinlerinden dolayı işveren işten çıakracaksa bu kadını yüklü tazmiant verdiğinden dolayı (bildiğim kadaruyla 8 brüt tazminat )bu kadın hiç bişey imzalamadan kabul etsin çıakrılmayı sonrada firmayı mahkemeye versin kazanacağı muhtemel hem parası olur hem zamanı sonrada iş bulur zaten ama böyle düşünen işveren çok ve hepside alalhından bulsun başkada bişey söylemiyorum banada ücretsiz izin vermemişlerdi neyse
size gelince bu vicdanınızla alakalı bi durum siz yada bir başkası o işte çalışacak zaten kesin karar vermişlerse çıkartmaya bence hiç müdahale etmeyin karşıdan seyredin müdahale ederseniz yanlış anlaşılabilirsiniz sanki siz kalmak istiyorsunuz ve böyle oldu gibi

bakı iş hayatında secımler başarılı olanın tarafında yapılır patrnlarınız haklıda olabılırler bebeklı bayan belkı işi aksata bılır dıye bebek hastalacak gelemıycek oyle dusunmelerı cok normaldır ..siz calışmıycam dersenız yerınıze belkı başkasınıda alabılırler..
sen memnun ısen patronların calısmanda memnun ıse devam etmelısı..iş hayatında ukadar duygusal dusumemelısın..

sonuçta izinden dönene kadar yerine bakması için anlaşmışlar, patron yeni elemanı istese bile sözünde durmamış olacak. hem daha iki ay var, belki yeni iş bulabilir. o kadının ahını almamalı. insanları bu şekilde vebal altına sokacak şeyler yazmayı doğru bulmuyorum.
işyerine sonradan gelen eleman böyle temiz kalple düşündükçe zaten işini rast getirir Allah. sözünü bozmasına gerek yok

Son düzenleme:
Yapabileceğin birşey yoksa da kızcağıza anlat, o da ona göre hazırlasın kendini, başka bir iş aramaya başlasın ya da işi bırakmaya karar versin. Patronlarının yaptığı çok zalimce ayrıca, süt izinleri, doğum izinleri vs. yasal hak değil mi zaten? Tam emin değilim ama bu durumu araştırsa belki kendilerini işten çıkarmalarını engelleyebilir. Senin okuduğun bölüm daha geçerli, sen kendine daha düzgün bir iş bulabilirsin. Hem orada çalışmaya devam edip yıllarını versen, yarın öbürgün doğum izninde vs. seni de çıkarmak isteyebilirler, işlerine gemeyince boşa(!) para vermek...

2009'a ait bir konuyu okuyup nasıl bugün açılmış gibi cevap yazabiliyorsunuz çok merak ediyorum. Üç yıl geçmiş aradan hanımlar.

Back
X