• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ekonomi çoh mu eyi

Anadolunun yemeyen içmeyen buzdolabı boş olup mal biriktiren yaşlı kesiminin parasını yeni nesil yiyor o yüzden biraz görünür oldu. Ailesinin durumu yok gibi görünenin çoğunun ailesinin tarlası arsası altını var onları çocukları yiyor. Yakinen biliyorum ben de şaşırıyorum gelirlerini biliyorum harcamalarını görüyorum asla denk değil ama evli barklı adamların babalarını arayıp eşim hevesleniyor tatile gidemedik diyeni, elindeki arabayı beğenmeyip sıfır araba alıp borcunu ailesine ödeteni çok.
aileler de genelde şöyle, bir çocuk ailesine kıyamaz destek olur, kendi yaginda kavrulur diğer çocuk kendini acındırır tarla sattirir. Satılan tarladan haberiniz olmaz ama onun parasıyla yapılan harcamaları görürsünüz.


Aynen öyle
Millet bunu anlamıyor .
İnstada karşıma çıkıyor . ( tv haber vs izlemem , instada ne denk gelirse ) şu kadar milyon dolandırıldı , eski eşyalarla beraber şu kadar bin tl yi yanlışlıkla attılar gibi . Üst başlarına baksan dilenci gibiler . Ama milyonları varmış onları kaptırmışlar . Kirli çıkı olayı . Ya da yastık altı olayı çok var . Eskiler borç istenir düşüncesiyle var olan parasını göstermezmiş . Yıllarca gözükmeyen o paralar çocukları kanalıyla ev raba tatil şeklinde görünür olunca millet de o kişi bunları nasıl aldı diye gereksiz düşünceye kapılıyor
 
Aynen bilinemez kılık kıyafetle vs.Yüklü giyim çeki verilen kurumlar var mesela. Ya da yurtdışında yakını olanlar var , uyguna temin ediyorlar. İkinci el alanlar var markaları vs. Sokakta görseniz acıyacağınız kılıkta bir komşusu vardı annemin. Tek seferde aynı apartmandan 10 daire almıştı 😂🙈

Ben de bu düşüncedeyim

Bir hocam vardı çok da şık giyinirdi . 1 kere derste dedi ki “belki ben bu kıyafetleri 20 yıl önce aldım , tertemiz baktım ve hala gıcır gıcır giyiniyorum . Böyle giyiniyorum diye beni dışarıdan zengin sanabilirler ama nereden biliyorlar cebimde belki de şuan ekmek param bile yok .”

O sebeple hiçbir zaman hiçbir kimsenin yediğine içtiğine aldığına verdiğine hiç karışmam hiç gözüm de olmaz hiç yorum da yapmam böyle yapılmasına da aşırı karşıyım . Herkesin gözü sadece kendi cebinde olsun .
 
Valla keşke öyle olsa, çok kazansalar ama öyle değil. Biri eyt emeklisi, asgari ücreti bile almıyor, diğeri bağ kur emeklisi. Maaşları çok düşük. Ev kredileri var, bunun haricinde 1 tane evleri var ama çok kötü bir semtte, vasat altı bir yer, ordan gelenle ev kredilerinin bir kısmını ödüyorlar. Ailelerinin durumu da gerçekten kötü, oturdukları semt olsun (gecekondu mahallesi) ve kira , sadece babalarının emekli maaşı ile geçiniyor olsun. Annelerinin emeklisi yok, aileleri temelden maddi durumu kötü olarak gelmiş. Hani desen ki, aileden miras kaldı, babalar zaten yıllar önce ölmüş, kalan para da yok, annelerine yardım ediyor kardeşler toplanıp.
Ya benden gizlediler, ya da şans oyunları oynuyorlar, belgi coin falan işine girdiler, belki tahvil alıp satıyorlar. Aklıma başka şey gelmiyor. Aman çok daha iyi olsunlar, bir evlatları var zaten güzel gelecek bıraksınlar, iyi eğitim versinler.
Ama yatırım da yapabildiklerine göre var bir yerden gelirleri falan demek ki.
 
Aynen bilinemez kılık kıyafetle vs.Yüklü giyim çeki verilen kurumlar var mesela. Ya da yurtdışında yakını olanlar var , uyguna temin ediyorlar. İkinci el alanlar var markaları vs. Sokakta görseniz acıyacağınız kılıkta bir komşusu vardı annemin. Tek seferde aynı apartmandan 10 daire almıştı 😂🙈
O şöyle oluyor arsası var müteahhite veriyor yarı yarıya paylaşıyorlar. Birden çıkarıp 10 daire sahibi olmuyor. Yakın zamanda babam anlaştı %40 arsa sahibinin 60 yapanın. Atıyorum zamanında gecekondu vardır kentsel dönüşüm gelmiştir. Arsası vardır aileden miras kalmıştır. Mesela benim babam eskiden askerdi istifa etti eline 2 tane toplu para geçti o da arsa artar diye arsa almış ve baya ucuzmuş. Bu sene adamı 6 daire 1 dükkan sahibi etti bakınca tek geliri emekli maaşı ve arada işe girip çıkıyor bu. Ve o arsa cidden kötü bi yerdeydi şehirdışında ve çingene mahallesi o da istanbulda o yerler değerleniyor en kötü tekrar satarım demiş. Halamın da kayınpederi düğün altınlarını istemiş 30 sene önce arsa almak için. Halam vermemiş ama eltisi vermiş. Onlara da böyle toplu daire düştü halam anlattığı için biliyorum
 
Son düzenleme:
Aynen bilinemez kılık kıyafetle vs.Yüklü giyim çeki verilen kurumlar var mesela. Ya da yurtdışında yakını olanlar var , uyguna temin ediyorlar. İkinci el alanlar var markaları vs. Sokakta görseniz acıyacağınız kılıkta bir komşusu vardı annemin. Tek seferde aynı apartmandan 10 daire almıştı 😂🙈
benim yaşadığım yerin yerlisi amcaları teyzeleri de görseniz %80ine sadaka veresiniz gelir
güneşten erimiş ağ gibi olmuş tişört ya da gömleklerle gezerler, ayaklarında naylon terlik, 50 sene önceki minik mendil kadar yazmalardan ya da yine 50 senelik o kahverengi kumaş pantalonlar amcalarda, o kumaşı artık manifaturacılarda bulamazsın yani, o kadar.

ama 200er tane daireleri var.
bunlar toprak zengini, burada da imar bi değişik, oluyor öyle.
 
Bana da bu herkesin gelirini hesaplayan, düşünenler ilginç geliyor. Sizden borç istemiyorlarsa size ne borcundan??
Ben mesela en son çantamı 8 sene önce almıştım ve vakkoydu. Hala kullanıyorum. Ucuz çanta almam. Alırım senelerce de kullanırım.
Kredi kartına taksitle tatile de gidiyoruz bir sene de ödesel borcu gideriz.
Kime ne bizim aile bütçesini nasıl harcadığımızdan değil mi?
Herkesin kendi tasarruf ve harcama alışkanlığı kendisine
 
Buna kesinlikle katılmıyorum .

Benim hayat düsturum gezmek ..
Bir dönem gezemedim , neredeyse depresyona giriyordum .
Gezebilmek için yani onun için para biriktirebilmek adına , soğuğa karşı çok hassas olmama rağmen 4 yıl kış doğalgaz yakmadım . İşten gelip direkt yatağa yatıyordum üşüdüğüm için . Gerekirse aç gezerim , yine gezerim



Bu arada yine gezebilmek için para biriksin diye hem de bazılarını da sağlık açısından şunlara para vermem .
Kıyafet ayakkabı çanta kozmetik malzeme makyaj malzemesi hiç almıyorum neredeyse . Sadece güneş kremi .
Kuaföre hiç gitmem ( sadece ağda )
Taksiye binmem
Dışarıda kahve yılda 2 kere falan alırım . Çay hiç almam .
Sigara alkol kullanmıyorum
Asitli içecek almam
Abur cubur çok nadir alıyorum .
Marketlerden aktüel ürün , tabak çanak hiç almam .
Temizlik malzemesi de neredeyse hiç almam . Yerleri ve silinecek her yeri arap sabunu , karbonat , sirke ile ya da karanfil suyuyla silerim .
Şampuan vücud kremi losyon vs de almam . Sadece hakiki doğal zeytinyağlı sabun kilolarca alıp hem banyoda hem el sabunu olarak onu kullanırım .
Kafeste yetiştiği için ve hormonları da bozduğu için tavuk da almam ..

İnsanlar sizin kafa yapınızda olmak zorunda değil . Olmadığı için eleştiremezsiniz de .
Ve geziyor parayı nereden buldu diye de düşünmemelisiniz . Belki benim gibi , evde donmasına rağmen 4 yıl doğalgaz yakmamıştır !! Ve kimine göre çok gerekli olan , diğer harcamaların hiç birini yapmamıştır . Bu kısmları görmeyip de sadece gördüğünüz kısmına göre yorum yapmayın .


Lafım sadece size değil , genel ..
iyi de siz ne demişsiniz ben ne demişim. net okumadınız galiba siz neredeyse yemiyor içmiyorsunuz giyinmiyor bu tarz şeylere önem vermiyorsunuz sanırım çocuk vs yok sadece kendi harcamalarınız sadece gezmeye paranızı harcıyorum diyorsunuz. ben ne diyorum kimse ödeyemeyeceği borcun altına girmez diyorum ki benim bahsettiğim kesim sizin gibi olamaz yer içer çocukları var okulları var iş hayatları var kıyafet çanta vs tüm harcamaları olan insanlar. sizin gibi de çok nadirdir bence tebrikte ederim yani. ben öyle yaşayamam mesela. sanırım o yüzden gezmeye çok para bulamıyoruz ☺️
 
O şöyle oluyor arsası var müteahhite veriyor yarı yarıya paylaşıyorlar. Birden çıkarıp 10 daire sahibi olmuyor. Yakın zamanda babam anlaştı %40 arsa sahibinin 60 yapanın. Atıyorum zamanında gecekondu vardır kentsel dönüşüm gelmiştir. Arsası vardır aileden miras kalmıştır. Mesela benim babam eskiden askerdi istifa etti eline 2 tane toplu para geçti o da arsa artar diye arsa almış ve baya ucuzmuş. Bu sene adamı 6 daire 1 dükkan sahibi etti bakınca tek geliri emekli maaşı ve arada işe girip çıkıyor bu. Ve o arsa cidden kötü bi yerdeydi şehirdışında ve çingene mahallesi o da istanbulda o yerler değerleniyor en kötü tekrar satarım demiş. Halamın da kayınpederi düğün altınlarını istemiş 30 sene önce arsa almak için. Halam vermemiş ama eltisi vermiş. Onlara da böyle toplu daire düştü halam anlattığı için biliyorum
Yok hayır Almanya’da oturuyordu zaten. Biriktirmiş 10 daire birden aldı🙈
 
Geliyorsa sorun madem .

İnsanların ailelerinden gelirleri oluyor .
Köylerinden 1 yıllık yiyecek içecek geliyor .
Ekstra kira alan oluyor ailesindeki evlerden.
Ekstra işlere giden oluyor .
Fındıkları zeytinleri vs oluyor ailelerinin oralardan para geliyor .

Sizin için de insanlar hem kadın çalışmıyor hem evleri var hem arabaları var diye konuşuyordur . Hele de 2 kişi çalışıp da evi ve arabası olmayanlar

Herkesin gözü başkasının cebinde olduğu için , bereket falan kalmıyor . Herkes sadece kendi cebiyle ilgilense hiç sorun olmayacak .
Şimdi ben bunu sorguladım diye bereketim mi kaçacak yani ?
Doğru söylüyorsunuz aslında. Sizin bahsettiğiniz koşullarda bizim desteksiz ayakta durmamız bile büyük zenginlik. Çok şükür elden gelen parayla yürümüyor bizim gemi.
 
Yaa işte ne kadar farklı farklı insanlar var, ne kadar farklı farklı öncelikler var. Kışın mesai çıkışı gelip yatağa gireceğim yıllarca, ne için öyle bir ülkede sokaklarda gezmek için. Yani benim aklım almıyor mesela ama bak insanların önceliği buymuş 🫠 Gerçekten sevenler icin çok güzeldir ama bu herkes gezmeli ay gezmeyen öldü bitti propagandası gereksiz. Ayni sekilde yatırım yapmayana da baskı yapmak gereksiz ama onda da malum yaşlılığında rahat etsin diye insan ister istemez tavsiye vermek istiyor. Belki onu da söylememek lazım bilemiyorum.
 
Son zamanlarda ekonomik sıkışıklık ve birikim üzerine düşünüyorum. Uzun süredir iş kurmayı düşünüyordum ve nihayet bu yönde adımlar attım. Bir ortağım var masrafları beraber karşılayacağız. Bir yandan gelir gider hesaplıyorum bir yandan da kara kara düşünüyorum.
Çevremdeki insanlar genelde ekonominin çok kötü olduğundan, hayatın pahalı olduğundan şikayet eder. Geçen gün yeni evlenen erkek bir arkadaşımı ziyarete gittik. Eşi çalışmıyor kendisi de özel sektör çalışanı ve lise mezunu. Evlerindeki mobilyalar inanılmaz pahalı. Diğer arkadaşım da çok şaşırdı. Bildiğimiz kadarıyla aileden destek almıyorlar zaten zengin aile çocukları da değiller. Arkadaşımın eşinin çantası vakkodan aşağı değil.
Bir başka arkadaşımız 6 aydır çalışmıyor fakat her hafta tatilde. Bu kısımlar bizi ilgilendirmez fakat örnek olsun diye söylüyorum ve acaba birikim işini mi beceremiyorum diye sorguluyorum. Yapı olarak borç seven biri değilim. Kredi çekmek borcu borçla kapatmak vs kafam bu tip şeylere pek çalışmaz. Acaba bu işin sırrı bu mu diye merak ediyorum. Biliyorsunuz pandemi dönemi pek çok insan fırsattan istifade edip kredi çekti. Maddi konuşarla ilgili püf noktaları bilmek istiyorum ama dediğim gibi yüklü borca girmek de biraz rahatsız edici hissettiriyor. Siz bu işleri nasıl yapıyorsunuz? Birikim yapmak ya da parayı yönetmek için taktikleriniz var mı? Bir yerden tutsam bir yer eksik kalıyor sanki. Uzun süredir çalışıyorum ve 2 senedir tatile çıkmadım bile.(bu dert mi diye düşünebilirsiniz belki ama ihtiyaç oluyor)
Valla bence Türkiye’de ekonominin ne kadar kötü olduğu ya da hayatın ne kadar pahalı olduğu ile ilgili konuşmak bir tür small talk bazı çevrelerde😅 Öyle konuşuyorlar diye öyle olmak zorunda değil. Mesela benim ebeveynlerim de sürekli ekonominin korkunçluğundan bahsederler ama onlara dokunan pek bir şey yok. Görece yaşam standartlarını korumayı başarmış kesimdeler.

Arkadaşınız belki düşündüğünüzden fazla kazanıyordur. Mesela benim babamın kuzenleri sanayide araba tamircisi birinin yanında çalışıyorlar biri lise mezunu bile değil ama çok çok iyi kazanıyorlar. Böyle olabilir mi acaba?
Ayrıca çanta, mobilya vs düşündüğünüz kadar pahalı olmayabilir mi acaba? Yani ne bileyim bunları anlamak bana çok zor geliyor.
Mesela benim bijüteriden aldığım yüzüğü cartier trinity sanmışlardı😂 Bunun gibi.
 
Bana da bu herkesin gelirini hesaplayan, düşünenler ilginç geliyor. Sizden borç istemiyorlarsa size ne borcundan??
Ben mesela en son çantamı 8 sene önce almıştım ve vakkoydu. Hala kullanıyorum. Ucuz çanta almam. Alırım senelerce de kullanırım.
Kredi kartına taksitle tatile de gidiyoruz bir sene de ödesel borcu gideriz.
Kime ne bizim aile bütçesini nasıl harcadığımızdan değil mi?
Herkesin kendi tasarruf ve harcama alışkanlığı kendisine
kimin çantasına kaç lira verip ne kadar kullandığı gibi şeyler tabi ilgilendirmez de

mesela 100 liralık bir şey alacam
bu mantıklı bir yatırım mı?
bunun 50 lirasını mı biriktirmeliyim, 50 lirasını borç mu almalıyım yok çekebiliyorsam 120 mi kredi çekmeliyim?
hangi zamanda ne nasıl yapılır
kim hangi gelirle, nasıl yapmış, ne öneriyor?
bu konuları konuşmak iyi bence

benim ailemde asla ama asla para konuşulmaz, hiç konuşulmadı. kimsenin paraısndan kimsenin haberi de yok.
benim annem babamın maaşını bilmez, bilmedi 43 senedir evliler.
başkasının zaten hiçbirşeyini bilmeyiz, ailecek haberimiz yok kimseden yani :D okuldaki notunu biliriz kullandığı ilacını biliriz ama parasını bilmeyiz.
ben mesela ancak başka ailelere, ortamlara girince fark ettim ki insanlar baya para konuşuyormuş. ben hala konuşamam reelde. bu da bana sıkıntı oldu mesela kendi işimi yapıyordum, başta çok zorlandım fiyat vermeye ödeme istemeye filan. bu kız da iş yapacam diyor, alışsın bence.
burada anonim bari konuşalım.
 
Bana da bu herkesin gelirini hesaplayan, düşünenler ilginç geliyor. Sizden borç istemiyorlarsa size ne borcundan??
Ben mesela en son çantamı 8 sene önce almıştım ve vakkoydu. Hala kullanıyorum. Ucuz çanta almam. Alırım senelerce de kullanırım.
Kredi kartına taksitle tatile de gidiyoruz bir sene de ödesel borcu gideriz.
Kime ne bizim aile bütçesini nasıl harcadığımızdan değil mi?
Herkesin kendi tasarruf ve harcama alışkanlığı kendisine
Burada yatırım için sormuyor ki başlık bile amacını belli eden br başlık. Oturup insanları çekiştirelim diye açılmış bir konu bana göre
 
İnsanların parasını harcamasını konuşmak değil bu. Sadece bu ekonomide zengin olmadığını bilmediğimiz bu insanların bu yatırımları yada harcamaları nasıl yaptığını merak ediyoruz. Belki bir ipucu işimize yarayacak bir bilgi vardır. Bilgileniriz, biz de yaparız. Yada burda da yazmışlar korkak olmadan borca girmek gerektiğiyle ilgili. Bir kaç kişi yazınca belki bir cesaret gelecek. Yani onu konuşma bunu konuşma her şeyde bir bit yeniği aramak.. burası anonim bir platform burda da konusulmayacaksa nerede konuşulacak? Türlü türlü hayatlar var insanlar tecrübelerini aktarıyor. Yukarda bir üye kışları doğalgaz yakmadan geçirip tatile gittiğini söyledi. Hiç benlik değil yazdıklarını şaşırarak okudum ama onu mutlu eden de buysa böyle yaşar tabiki. Bu konu açıldı da bu tarz hayat stillerini de görmüş olduk. Yani ben konu sahibine tepki verenleri anlamadım gerçekten
 
Son zamanlarda ekonomik sıkışıklık ve birikim üzerine düşünüyorum. Uzun süredir iş kurmayı düşünüyordum ve nihayet bu yönde adımlar attım. Bir ortağım var masrafları beraber karşılayacağız. Bir yandan gelir gider hesaplıyorum bir yandan da kara kara düşünüyorum.
Çevremdeki insanlar genelde ekonominin çok kötü olduğundan, hayatın pahalı olduğundan şikayet eder. Geçen gün yeni evlenen erkek bir arkadaşımı ziyarete gittik. Eşi çalışmıyor kendisi de özel sektör çalışanı ve lise mezunu. Evlerindeki mobilyalar inanılmaz pahalı. Diğer arkadaşım da çok şaşırdı. Bildiğimiz kadarıyla aileden destek almıyorlar zaten zengin aile çocukları da değiller. Arkadaşımın eşinin çantası vakkodan aşağı değil.
Bir başka arkadaşımız 6 aydır çalışmıyor fakat her hafta tatilde. Bu kısımlar bizi ilgilendirmez fakat örnek olsun diye söylüyorum ve acaba birikim işini mi beceremiyorum diye sorguluyorum. Yapı olarak borç seven biri değilim. Kredi çekmek borcu borçla kapatmak vs kafam bu tip şeylere pek çalışmaz. Acaba bu işin sırrı bu mu diye merak ediyorum. Biliyorsunuz pandemi dönemi pek çok insan fırsattan istifade edip kredi çekti. Maddi konuşarla ilgili püf noktaları bilmek istiyorum ama dediğim gibi yüklü borca girmek de biraz rahatsız edici hissettiriyor. Siz bu işleri nasıl yapıyorsunuz? Birikim yapmak ya da parayı yönetmek için taktikleriniz var mı? Bir yerden tutsam bir yer eksik kalıyor sanki. Uzun süredir çalışıyorum ve 2 senedir tatile çıkmadım bile.(bu dert mi diye düşünebilirsiniz belki ama ihtiyaç oluyor)
İnsanlar daha umursamaz pervasız yaşayıp kredi kartları limitlerini sonuna kadar dolduruyorlar
 
İnsanların parasını harcamasını konuşmak değil bu. Sadece bu ekonomide zengin olmadığını bilmediğimiz bu insanların bu yatırımları yada harcamaları nasıl yaptığını merak ediyoruz. Belki bir ipucu işimize yarayacak bir bilgi vardır. Bilgileniriz, biz de yaparız. Yada burda da yazmışlar korkak olmadan borca girmek gerektiğiyle ilgili. Bir kaç kişi yazınca belki bir cesaret gelecek. Yani onu konuşma bunu konuşma her şeyde bir bit yeniği aramak.. burası anonim bir platform burda da konusulmayacaksa nerede konuşulacak? Türlü türlü hayatlar var insanlar tecrübelerini aktarıyor. Yukarda bir üye kışları doğalgaz yakmadan geçirip tatile gittiğini söyledi. Hiç benlik değil yazdıklarını şaşırarak okudum ama onu mutlu eden de buysa böyle yaşar tabiki. Bu konu açıldı da bu tarz hayat stillerini de görmüş olduk. Yani ben konu sahibine tepki verenleri anlamadım gerçekten
Haklılık payınızda var ama hiçbir örnek diğerine çok bir fayda sağlamaz. Hangi şehirde yaşadığına dek harcamalar değişiyor çünkü. 2 milyona lüks ev alınabilen ilçeler var. Ona kredi çek al kira ödeme denebilir . İstanbul Ankara da 5 milyondan başlıyor. 2 maaşlı için bile çok zor çocuk da varsa gibi gibi. Kimine kök aileler destek oluyor , kiminin kök ailesi tam tersi para bekliyor. Sağlık sorunları olanlar var extra masrafları var. Eski yıllarda burada, asgari ücretle 3 çocuk geçiniyor herşeyi alıyoruz üstüne birikim bile yapıyoruz diyenler vardı. Onlar da yokoldu yazmıyorlar artık🙈
 
İnsanlar daha umursamaz pervasız yaşayıp kredi kartları limitlerini sonuna kadar dolduruyorlar
Aynen öyle . Kendimize ev araba zor aldık. Çocukları düşünmüyoruz zaten alamayız ev onlara extra . E napıyoruz ? İyi eğitim vermeye çalışıyoruz kalan parayı da yiyoruz artık. Çok az birikim yapıyoruz. Çocuk da kendisi kazansın alsın diyor çoğu aile.
 
Anadolunun yemeyen içmeyen buzdolabı boş olup mal biriktiren yaşlı kesiminin parasını yeni nesil yiyor o yüzden biraz görünür oldu. Ailesinin durumu yok gibi görünenin çoğunun ailesinin tarlası arsası altını var onları çocukları yiyor. Yakinen biliyorum ben de şaşırıyorum gelirlerini biliyorum harcamalarını görüyorum asla denk değil ama evli barklı adamların babalarını arayıp eşim hevesleniyor tatile gidemedik diyeni, elindeki arabayı beğenmeyip sıfır araba alıp borcunu ailesine ödeteni çok.
aileler de genelde şöyle, bir çocuk ailesine kıyamaz destek olur, kendi yaginda kavrulur diğer çocuk kendini acındırır tarla sattirir. Satılan tarladan haberiniz olmaz ama onun parasıyla yapılan harcamaları görürsünüz.
sanırım en mantıklı yorumlardan biri bu
 
Bana da bu herkesin gelirini hesaplayan, düşünenler ilginç geliyor. Sizden borç istemiyorlarsa size ne borcundan??
Ben mesela en son çantamı 8 sene önce almıştım ve vakkoydu. Hala kullanıyorum. Ucuz çanta almam. Alırım senelerce de kullanırım.
Kredi kartına taksitle tatile de gidiyoruz bir sene de ödesel borcu gideriz.
Kime ne bizim aile bütçesini nasıl harcadığımızdan değil mi?
Herkesin kendi tasarruf ve harcama alışkanlığı kendisine
dedikodu istesem o kişileri tanıyan insanlarla cafede 2 saat oturup bunun dedikodusunu yapabilirim. çok daha fazla detay da yazabilirim çünkü yakınen tanıyorum. öküz altında buzağı aranmasın diye buraya yazıyorum ve yatırım taktikleri istediğimi de belirtmişim. her konuya etik yargı dağıtanlar da bana garip geliyor. insan beyni durmadan çalışıyor gördüğü şeyi de yorumluyor benim hakkımda da içinden düşünen insanlar vardır yapacak bi şey yok yani.
 
Back
X