ekonomik özgürlük kölelik mi? kral tacına oturtulan koca

Nehir1971

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2013
157
3
48
35
İstanbul
Öyle bir kadın tipi türediki ,

Çalışan , maaşını kocasına veren , aynı anda evinin işini yapan , üstüne çocuk doğuran

Yaptıkça yapan verdikçe veren ....

Verdikçe veren , canından veren , yorgun bitkin rekabetçi..

hele kendi parasını kazanan kadının üstüne başına kadar tasarruf etmesi ,

Bir erkeği bu kadar önemli yapan , kral tacına oturtan kadınlar..

yazın , bizde bilelim

bir erkeği bu kadar yüceltip ,kadınlığı hizmetçiliğe çevirme nedeniniz nedir ?

bizim göremediğimiz ne var kocalarınızda?

Güzel söylemişsin. Kadınların geninde var her işi yapma çabası. Eskilerden miras ev temizliği,çocuk bakımı, koca bakımı. Şimdi iş hayatına atılmaya çalıştığımız için bocalıyoruz. Bunun için bir süreç lazım. Belki bundan 50 sene sonra şartlar eşit olacaktır. Kısaca kocalarda iş yok, kadının doğası böyle evrilegelmiş.

Vuuuuu hayırdır çok dolmuşsun bu konuda.
Aklıma bile gelmez böyle bir düşünce şaşırdım.

Valla o model kadinlarin kocasinda ne gordugunu merak etmiyorumda nasil o hayati basarabiliyolar sasiriyorum:)
Hani hazir aciklama yapilirken bunuda aciklasalar???

Valla bunu ben de merak ediyorum.
Hayat müşterekse sözde değil özde olmalı.
Maddi, manevi her şey ortak olmalı.

Bir de tam tersini düşünün.
Maaşını vermeyen, kartı bile sorun eden,
ama yine de ezilen, tüm hayat yükü kendinde olan kadınlar da var.
O zaman paranın ne önemi var ki?

Bence bu olay parayı verip vermeme ya da kadının çalışıp çalışmaması ile alakalı değil,
erkeğin adam olması ile alakalı.

Hep söylerim ''erkeğin adam olduğu yerde kadın her zaman hanımefendidir''.

Son düzenleme:

Bazi erkekler bi beklentide degiller ki.
Kadinlar olaya direk kendisi basliyo.
Yuvayi disi kus yapar moduna girip evi her anlamda cekip ceviriyo:)
Eee erkegin sucu ne valla ben bulsa bir tane bu model bende kacirmam:))

Bu konuyu görüp kayıtsız kalamazdım.kesinlikle katılıyorum.kpss ye çalışıyorum inşallah kazanır atanırım.eşime diyorum sürekli.çalışmaya başladığımda bu evde fazladan bir bardak kaldırmam.ben ne yapıyorsam sen de yapacaksın diye.şimdi bile çok yardımcı.ben dışarda çalışıp akşam eve geldikten sonra da tek başıma koşturamam.koşturanlara da madalya takmıyorlar zaten.

Evet yine kadıni suçluyorsun diyeceksiniz ama kim ne derse desin kadıni kolelestiren yine kadındır. Kayinvalide, gelin kocasi bağırınca sussun ister, oğluna tapsin ister hem para kazansin hem torunları en iyi şekilde yetiştirisin ister... Bir erkek arkasında kadın cesareti olmadan hiç bir şey planlayamayacak kadar zayıftır.. Iş kendi kizlarinizin mutluluğuna gelince damada ters ters bakıp geline gelince böyle olursa dutturu dünya...

Bence erkekle alakası yok bu kadının kendini ispatlama çabası. Nefsiyle savaşı aslında. Ben süperim ben herşeyi yaparım ben herşeye yeterim, aaaa ne ayıp üç işi de birden nasıl yapamayacakmışım had ordan beee kibri bu. Yapacak, herşeye yetecek, kendini hırpayacak ki diğerlerinden önde olacak. Yoksa neyle övünecek. Ruhlarında büyük bir boşluk var böyle doldurmaya çalışıyorlar.

Aslında böyle kadınları daha çok gazlayıp iyice bi hırpalatmak lazım. Yada ne muhatap olucam eden kendine eder. Evi bana mı temizliyor, yaptığı iyi yemekler yine kendine, kendini üzdüğüyle kalıyor yani hiç üzülmüyorum...

Kadın her zaman böyleydi kızlar. Siz 70ler 80lerde şehirde yaşayan annelerinize şahit oldunuz belki. Kadın bu coğrafyada hep çalıştı. Hem de en ağır işlerde. İstatistiklere baktığımızda kadının istihdam edilme oranının azaldığını göreceksiniz zaten. Çünkü günümüzde türkiyede tarım faaliyetleri çok azaldı. Bizim yaptığımız işler ne ki..

Türkiye'de öyle bir dönem geldi ki kadının çalışması ayıp sayıldı. Kocası eve yetemeyen kadın çalıştı hep. Varoşluğun göstergesi oldu bu. Yavaş yavaş bu da değişti. KAdınlar üniversiteli oldu. Ve daha rahat koşullarda çalışmaya başlayınca varoşluktan çıktı kadının çalışması ona sosyal bir statü kazandırdı. Kötü gözle bakılan çalışma hayatımızın olmazsa olmazı haline geldi. Çalışmayan kadına eksik muamelesi yapıyoruz şimdi.

Kadın çeşitli dönüşümler yaşadı. Ama erkek hiç değişmedi. babamız abimiz kocamız hep başımızın tacı oldu. su almak için bile mutfak kapısından içeri sokulmadı sen otur ben getiririm dendi.

eeee ne bekliyorduk? sosyal olarak hayatta ben de varım diyen kadın evde yoktu hala. Maaşını kocasına da vardı. Suyunu yemeğini de önüne koydu çocuklarını da en güzel şekilde yetiştirdi. Erkek de sustur şu çocugunu diye bağırmaya devam ediyor oturdugu koltuktan.

Çalışmak özgürlük değil. Evet bugün var olmak için çalışmak zorundayız ama evde de varlığımızı hissettiricez. Yemek yapılıcaksa beraber çocukla ilgilenilicekse beraber. Maaş da kimsede durmayacak. Faturaları kadın ödüyorsa kirayı adam ödeyecek. Ev alışverişini adam yapıyorsa kadının parası biriktirilecek yatırım yapılacak vs. Durum böyle oldukça kölelik falan olmaz arkadaşım.

Önce erkekleri kral koltugundan indiricez sonra özgür oluruz :)

Ya iste bunu anneme sormak lazım
Gerci soruyorum da ama yeterli bi cevap alamıyorum
Kendini paraladi yıllarca , çalıştı maaş kartını hic görmedi , evi temizledi , yemek yaptı kadın bile almadı , masraf olmasın diye , ama ne oldu , babam onu baska kadınlarla aldatti ,o kısmaya çalıştığı paraları da bi guzel elalemle yedi
Evrenin mesajı bu iste , karşındakine haketmedigi degeri vermeyeceksin
başarısızlığı kendine yediremedigi icin ve elalem ne der korkusuyla boşanmadı da , Simdi de psikolojisi bozuldu , saga sola sardiran , sinirli bir insan oldu .
Tamam iyi bir es olacaksın ama kendine de esine verdigin degeri vereceksin
Arkadas ne guzel demis , erkekleri o kral tahtından indirmek lazım

Son düzenleme:

yeminle dün aksam böyle en az 5kadinla oturdum evde duranlar bizden iyi diyorlar para elimize gelmeden sura bura diye esim plan yapiyor elelde bas basta ev isi cocuk is bize vakit yok esleri ilgileniniyor birde adamlik hali kalmiyor insanin diyorlar eski annelerimiz bizden iyiydi diyorlar eskiden erkek evi gecindirmek icin calisirdi azsa azla idare edilirdi coksa cokla simdi iki kiside calisa yetmiyor diyorlar kimse cözememis bu olayiii

katılıyorum bende konu sahibinin düşüncelerine...
gerçekten zor bi hayat...

Bence bu biraz tutumla ilgili bişey
Nasıl alıştırırsan öyle gidiyo bu işler

Kimse sana evi bal dök yala yaptın, çocukla en çok sen ilgilendin, üstelik çalışmanın yanı sıra diye madalya takmıyo
Hayat müşterek deyip belli çizgiler belirlemeli
Herkes 9 aylık nasılsa
Evde beraber silinmeli, çocukta beraber gezdirilmeli hafta sonu, tek çalışıp yorulan erkekler değil çünkü

Erkekleri çok şımartıp herşeyi ayağına götürerek kendini çıkmaza sokuyo bence bazı kadınlar
Bunlar babaannelerimizin döneminde kalmalı bence

ben eskilerin "karşılıksız sevgi" anlayışına çok imreniyorum gerçekten.
kadın ya da erkek sürekli her şeyden bir kaşılık beklenir oldu.

bir kadın için eşine bir şeyler hazırlaması,kocanın da eşinin fedakar çabaları karşısında kayıtsız kalmaması bu kadar zor olmamalı.

erkeklerin gözünde çalışmaya gelince hayat müşterek amaaa ev işi ve çocuklara gelince kadının işi.

Bu davranış biçimi ile erkek egemen toplumu kadın ortaya çıkartıyor ,

Cinsel özgürlüğü olan bir erkek bunu rahat rahat paylaşırken ,

Kadın kendi hemcinsini yerlere vuruyor , aşığılıyor , tecrit ediyor , küçümsüyor...vs.vs.

Evrilegelmeden ziyade..

Kadının kendini 2.sınıf görüp erkeğe layık olma kaygısından kaynaklıyor..

İşin ucunda hep 'erkeğe layık olma' ' erkeği taşıma' 'erkek tarafından hep kabul görme ' kaygısı var..

Kadının hayattaki yükü erkeğin 2 katı mesela annelik yükünü taşıyor..

Mesele burada para değil ,

Kadının çalışması 3. bir yük , esasında..

Bu kadar yük taşıyan bir canlının daha fazla rahatı haketmesi gerekmezmi..

Erkeği , hanımfendi olduğuna inandıran ve kabul ettiren bayandır..

Bu davranış ve tutumu 'kadından ziyade 'hizmetçi 'ye benziyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…