ekonomik özgürlük kölelik mi? kral tacına oturtulan koca

çok güzel ifade etmişsin bnde ünv mezunuyum eşimde unv mezunu ikimizde çalışıyoruz eşim çok tuhaf bi insan kendi paramı kazanmama rağmen her şeyin hesabını yapıyo düşünün iki kişiyiz neden 3 kilo pirinç alıyosun sonra bu pirinç niye bitti diyenlerden artık çıldırmak üzereyim yani

merhaba arkadaşlar başlık ilgimi çekti bende yazmak istedim :) ben bu şartların hepsini taşıyorum , okuduğum boşa gitmesin diye çalışmak istedim ekonomik özgürlüğüm olsun; ev işini yapmam gerek bu doğamızda var :) ee çocuk .. hangi kadın anne olmak istemez ki ?? anne olupta çalışmak çok zor işte bu da karışınca hayatımız tam bi arap saçı oluyor , çalışmasan tek maaşla geçinmek zor hem kendimin hem çocuğumun ihtiyaçlarını tam manasıyla karşılamak için çalışmak zorunda hissettim kendimi. O kadar zor ki kocandan çocuğundan evinden ve işinden sorumlu olmak yoruldummm eşim çıkmamı istiyor bir yandan ama zorlanırız çıkarsam ... kadın olmak zor arkadaş

Son düzenleme:

Peki maaş kartınız eşinizde mi? Ev işlerindeki bütün sorumluluk sizde mi? Konu sahibinin sormak istediği neden böyle? Nedir her işi sizin yapmanıza iten şey?

Peki maaş kartınız eşinizde mi? Ev işlerindeki bütün sorumluluk sizde mi? Konu sahibinin sormak istediği neden böyle? Nedir her işi sizin yapmanıza iten şey?

hayır maaş kartım eşimde değil ben çekiyorum ama bizde kasa ortak şöyle ki eşimin maaşı bir takım borçlara ve kiraya gidiyor benim maaşım ev eksikleri vs... üstelik hamileyim ve 1 mayıs gibi istifa etmem gerekiyor ...eşimle maddi yönden hiç tartışmadık bakalım şimdi nolacak

Erkeklerin zaman mevhumu yok 3 kg. pirinci 1 yıl kullan aaa ne zaman bitti derler (; o vakit Alıştıracaksın nasıl alışırsa öyle gider .sussun istiyorsan pirinci 6 Alıcaksın , Yeni evliyken eşim senin yağına yetişemiyorum demişti eşim , küsmüştüm Çok kırılmıştım :) şimdi tınnnn ...

Çalışmak bir kadın için çok güzel , ayrılma derim işten . Ama yardımcı kadın alabilirsin ayda haftada mali duruma göre. Yoruldum de , yapamıycam de. Sen demezsen , karşı taraf yorulduğunu düşünemez. Çok yoruldum takatim yok bugün yumurta kırcam de , biz he man değiliz /:

Cevapların hepsini okumadım ama ben şöyle düşünüyorum. Senelerce okudum eziyet çektim şimdi çalışıyorum eziyet çekiyorum. O zaman istemediğim işleri yapmama lüksüm olmalı. Eğer ben ev işi ve çocuktan sorumluysam eşim de evi geçindirmekten sorumlu. Öyleyse ben kreşi ve yardımcıyı ödüyorum eşim de evin masraflarını karşılıyor. Akşam geliyorum oğlumla oynuyorum. Sen sağ ben selamet. Üstüne kalan param da cabası :)

o kadar güzel anlatmışsınız ki tam da benim düşüncelerim.

Bir yerde okumuştum..
sanayi devriminden sonra ortaya çıkan iş gücü açığı git gide büyüyünce para babalarının aklına kadınlar gelmiş.

onları da iş gücüne katabilmek için "ekonomik özgürlük,kadın hakkı, erkek egemenliğine son vs " gibi düşünceleri onlara işleyerek kadınları sokaklara dökmüşler.

böylece kendi isteğimizle (!) bütün bu sorumlulukları üstümüze almışız.

tabiki ben şuan çok memnunum çalıştığım için ve para kazanabildiğim için. ama ev işlerinden hiç memnun değilim :)

ahdım var erkek çocuğum olursa çok güzel işliycem. benden(gelinimin kaynanası )bağımsız, kendi öz bakımını yapabilen, eşine her türlü yardım edebilen (çamaşır ,ütü,bulaşık) ,kadınlara saygı duyan biri olarak yetiştirmek için elimden geleni yapıcam Allah izin verirse.

(oohh yaşadın müstakbel gelinim :)

Çalışmak evde durmaktan daha güzel , ama çalışan kadın ev hanımı gibi davranmamalı , ev hanımları ile rekabet etmemeli .. Hem çalışıyorum hem iyi ev hanımıyım /: iyi ev hanımlığı geniş zaman ister , çalışan kadın kısa zaman diliminde aynı verimi verir ama bu canından vermektir /: çalışan kadının iyi yemek yapmıyacağına evde konfor bulamacağını erkeğe kabul ettirebiliriz , birde kadınlar kabul etse /: tüm kadınlar rahat eder ,ne evdeki kadın çalışmadığı için eksik görülür ,çalışan kadın için hayat kolaylaşır /: kadın erkeği mutlu etmeye çabalamaz erkek kadını mutlu etmeye çabalar /: erkek böyle tahta oturtulunca önemli zan ediyor /: oğluna ev işi öğretmekten ziyade kadının naif zarif bir varlık olduğunu heryükü taşıyan eşek (; olmadığını işlersen diyorum :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…