ekonomik özgürlük kölelik mi? kral tacına oturtulan koca

Ben orada kendimden bir şeyler vermek istemedim yazıya. Sadece toplumun genel durumundan bahsettim.

Ve de şöyle bir gerçek var çalışmıyor olsam geçinemeyiz evet :)

KKnın efsane konularıdır çalışan kadın vs çalışmayan kadın. Hele bir çalışan anne vs çalışmayan anneye dönsün olay konu ne kadar sinir bozucu olur tahmin bile edemezsin.

ben de aynen bu şekilde algıladım ve bu yüzden yorum yazdım açıkçası. tekrar etme ihtiyacı hissettim şimdi kadının çalışmaması gerektiği değil, çalışan kadınlardan erkeklerin eğer çalışmamış anneleri varsa onlar gibi eşleri olmalarını beklemeleri ya da hepsini geçin evlenmeden önce kadın da erkek de, evden işe işten eve bir hayatı var, okul -iş derken ikisi de evde sınırlı sorumluluk alıyor sonra hop evlenince birden kadın hem çalışma hayatını hem ev hayatını sırtlanıyor ama erkek aynı hayata devam ediyor ev-iş arası bu arada kadın çalışmıyorsa bile erkeğin evle ilgili para getirme dışında bir sorumluluk almaması taraftarı değilim ( çok ağır işlerde çalışanlara sözüm yok dengeyi bulacaklardır)

bu bin yıllık süreç canım ataerkil patriyarka zihniyeti alaşağı edilmedikçe de geçmeyecek
yani ayşenin fatmanın kocası değil bütün erkekler böyle
işin komik tarafı bu konuyla ilgili tez hazırlayan biri olarak benden yukarda saydıklarını yapmamı isteyen biriyle düne kadar sevgiliydik
hayat işte ironik trajedik

Konu haksız değil bence, çalışmasına rağmen kendi özgürlüklerine sahip olamayan kadınlarımız var, bunun sebebi yüzyıllardır beyinlerine işlenen erkek ne derse o olur kuralı. Bu tabi herkes için geçerli değil, sitede çalışan bir sürü arkadaşımız var, forumlarda okuyoruz, her şeyi eşleri ile ortak yapıyorlar. İki kişi maaşını ortaya koyuyor, borçlar ödeniyor, evin masrafları çıkıyor, kalan para da yine iki kişinin ortak kullanımına kalıyor. Böyle ailelerde var. Duruma çok umutsuz bakmıyorum, artık kadınlar daha sağlam basıyor ayaklarını yere.

Kadın çalışmalı, ne kadar zor olursa olsun, ne kadar yıpranırsa yıpransın çalışmalı. Çünkü bu yıpranmanın mutlaka bir ödülü var. İşin başında maaş kartını eşine veren kadın, tak dediği yerde ayaklarının üzerinde durmak için yine aynı maaş kartını kullanıyor. Yaşadığımız devir kolay değil, hele çalışan anne olmak hiç kolay değil, erkeklerimizin ataerkil düşünceden kurtulmasına da yüzyıllar var daha ama yinede çalışılmalı. Çok çalışılmalı, kendi adıma çalışmayı yük görüp de, başkalarına boyun eğen insanlara üzülüyorum, çünkü çalışmak eskilerin deyimiyle kadının kolunda altın bilezik. Ne zaman istesen değerlenir; evet ağır bir yüktür, bazen dengeleri bulmak zordur ancak çalışmak emniyettir. Sadece kocalar açısından bakmak hatadır, insan hayatı eşten ibaret değil, istediğinde kendi yaşamını kuracak, kapını kapatıp kimseye muhtaç olmadan yaşayacak güç her kadının elinde olmalı.

Hem çalışıp hem de bütün ipleri bir başkasının eline vermek bence de hatadır ama bu ömürlük bir hata değil, elbet gün gelir bu çalışmanın karşılığı alınır, o yüzden çalışmaktan vazgeçmemek lazım

Sonuc itibariyle is yine erkegin yetistirilme tarzina dayaniyor .
Ancak evlenmeden once hic bir seye elini surmeyen
evlendikten sonra esine her anlam da yardim eden erkekler de var .
Fakat sayilari cok az...

Bence bu durum biraz da kadinlardan kaynakli .
Mesela cam silen, camasir asan bir erkek gorseler aaa kilibiga bak diyorlar
E ne oldu erkegin eline o is yakismaz diye en basta kadinlarimiz
yaftayi yapistiriyor .
Erkeklerin de isine geliyor tabi .

Kusura bakmasin kimse kadinlar kendi elleriyle yaratiyor bu erkekleri ...

Bizde mesela her sey ortaktir .
Para da, ev isleri de , cocuklarin bakimi da ...
Ama bu tamamen esimin yetistirilme tarzindan kaynakli .
Cunku kpderim de kvdem ev hanimi oldugu halde her isine yardim etmis .
Erkek babadan nasil gorurse oyle buyuyor ...

ben cevap vereyim : işte ben öyle bir kadınım.. çok çalışan maaş kartına dokunamayan çok lüzümlu kadınsı ihtiyaçlarını bile karşılamaktan aciz.. haa böyle miydim değildim,çok idealist çok eşitlikçi.. nasıl böyle oldu peki diyeceksiniz,sevdim sevince insan aptallıkla arkadaş oluyor önce sevdiği yemekleri öğrenmek ,bilmediğim özelliklerini keşfetmek,ailesine saygılı olmak ,sevmediğim halde hadi bu seferlik onun istediği filme gitmek,onun istediği gibi giyinmek derken aldı başını gitti..hep biliyordum bunun yanlış olduğunu böyle davranmamam gerektiğini ama bu seferde ya kavga edeceksin ya ayrılacaksın.. karşında ki adamsa senin bu tavizlerini anlar değilse kullanır bencilliği artar,bizde bencilllik had safhaya ulaştı..evlendik sırf o istediği için 1. yıldönümümüzde 1 aylık çocuğum vardı..kavga da ettim ,tartıştım 3 yıl maaş kartımı vermemmek için mücadele ettim gerekirse kolumu bükerek gene aldı. azcık gururun olsun vermek istemiyorum işte alma artık şunu diye kavga ettim gene aldı.. ne sevgi kaldı ne aşk tabii ki ..bu arada öyle hayat paylaşımı falan yok çoraplarını bile ben toplarım,sürekli paramız yoktur bir şeye elimi uzatıp alamam alsam da 1 ay çok harcadık dırdırını dinlerim.. evettttttt diyeceksiniz ki boşan ne dururyorsun bu adamla ömür geçer mi? çook haklısınız ama inanın boşanmak en kolayı şu yaşadığım hayattan daha iyi ve mutlu bir hayat yaşayacağım kesin hem benim hem oğlumun... ama Allah kadına öyle bir duygu vermiş ki işte bizi en zayıf yapan o annelik ve vicdan... bu adamı oğlum kendine baba seçmedi ben seçtim ve bu hatamı onu da babasız bırakarak oğluma ödetmek olur bu. oysa yavrumun değil bu hata..en azından bu kararı oğlum verecek kadar büyümeli . kısacası bıktım ve bıraktım Allaha.. ben bu toplumdaki annelerin ninnelerin hatta belki aranızdan çoğunun kaderini yaşıyorum.. eminim benden sonra da çoğu kadın bunu yaşayacak.bunun olmamaası için kadınlar değil erkekeler değişmeli anlayış değişmeli.konu sahibi arkadaşın sorusuna gelince inanın hiç birşey bulmuyoruz kocamızda ya benim yaptığım gibi çocuklarımıza sevgimize sarılıyoruz yada acımızı eşimize sevgimizdenmiş gibi gizlemeye çalışıyoruz..fedakarlık ve çalışkanlığımızın dozunu artırıp takdir kazanmakla teselli bulmaya çalışıyoruz.. bu benden bana özeleştiridir lütfen siz eleştirmeyin ve ders almaya çaılın bunu sadece bunun için yazdım

Aynen benim de eleşirdiğim nokta bu. Kadınların çalışmaması evinde oturmasını böylece erkeği kral yapmamak ne yani ben dirsek çürütücem o kadar okucam neden okudum o zaman. Daha liseden okulu burakır evimin kadını olurdum ne yorucam kendimi. Bir sorun çktğında ki burada yüzlerce defa okudum işim yok mesleğim yok aileme yük olamam diyerek kocalarının nelerini sineye çektiğini. Blöf yapıyorlar bırakırım ha giderim ha ma iş faaliyete gelince cesaret yok neden maddi özgürlük yok çocukta varsa bitti işte.

Burada seçtiğimiz eşi doğru seçmemiz gerekiyor baştan bu konuları konuşmak gerekiyor çünkü sorun bizim çalışmamızda değil erkeklerin kafa yapısında kadına yardım etmemesinde kadın yapacak tabi çalışlıyorsa evi de ihmal etmeyecek mantığında. Ezdirmeyecek kendini kuralları olacak. Benim eşimin durumu çok iyi tek çalışsa da ev geçinir ama çalışıyrum ben kendi aileme yardım ediyorum. Eşim elinden geldiğince yardım ediyor. Yorulmuyor muyum tabii ki yoruluyorum kadın almıyorum ütü yemek evi spürüp silme hepsi bende ama dedim ya öncesinde de illa bal dök yala yapıcam diye, 3-4 çeşit yemek yapıcam diye paralamıyorum kendini kolaydan ne olursa onu yiyoruz haftasonundan yemeği yapıyorum ütümü yavaş yavaş yapıyorum keyfim, dinlemem, konforum daha önemli oluyor çalışınca eşimde bunlara takılan biri değil. Eğer eşiniz paranızı alıyorsa sizi evde sömürüyorsa çözümü işten çıkmakta değil eşinizin zihniyetini değiştirmekte bulun.

arkadaşlar kadın dört dörtlük olucam dıye kendını paralarken erkek cınsı hep yerınde sayıyo onlarda azcık çabalasa
kendılerını gelıstırmek adına sorun kalkacak ortadan

kadın calısıyo ısyerınde aktıf olmak ıstıyo bı erkek bagrılsada utanmıyor ama bır kadına patronu bağırsa yerın dıbıne gırer bırdaha yapmamak ıcın cabalar

kadın anne evladını ıı yetıstırmek adına kendını paralar çocuğunun bı hatasında uzulur cogu erkekte bak bızım kerataya der

kadın yenı tarıf sağlıklı yemek dıye paralar kendını erkek tarafına pazara çıkıp taze sebze almak bıle zor gelır

kadın esını utandırmasın dıye her toplumda kendını gelıstırır ama bırkısım erkek küfretmekten bıle utanmaz..

kadın esının aılesınınle ıyı gecınmeye cabalarken erkek ben sıkılıyorum gelemem aılene dıyebılme lüksüne sahıp

kadın bı kursa yazılalım sınemaya gıdelım der sosyal olacak ya ama evın erkegı hep yorgundur mübarek...

ama yenı nesıl yanı sımdılerde 25 yas ortalamasında olanlar sankı daha bı ıı gıbı

umut edıyorumkı degısecek ama arkadaşlarda demıs ıs bızde bıtıyo cam sılen erkek kılıbık dersek bu büyümeden çocuk adamlar asla yardımcı olmaz tam tersıcok
esıne yadım ederse erkek kadın daha mutlu olacak butlu kadın esınıde cocuklarınıda daha mutlu edecek

tek anlayamadığım yer surası bazı arkadaşlar demıs evlenmeden konusun dıye ııde bunlar elımızı sıcak sudan soğuk suya sokmayacaklarına daır sözler verıoyolar ama daha evlenmeden verdıklerı sozlerı unutuyolar o nu napacagız??

NOT:bekarım

Erkek çalışıyor eve maaşını getiriyor eşi tabii ki yiyecek çekinmek saçma olur .
Bayan çalışınca eşi de onu harcamalı ben bundan bir sorun görmüyorum .
Aynı evin içinde senin benim ayrımı olmaz .
Ama kendinden ödün vermesi sorun kadının .
Mesele para değil bence .
Kadın alışmış buna .
Belki de çocukluktan gelen bir alışkanlık .

büyüklerimizden geliyor şüphesiz ''erkek evin reisi,başımızın tacı'' düşüncesi ve anneler oğulları dogduktan sonra sen erkeksin yapma diye diye gelinen nokta bu işte

benim yengeminde iki oğlu var.benden iyi temizlik yaparlar:)

kesinlikle postu seriyorlar katılıyorum sana

ben biraz farkli bi acidan deginicem konuya ,benim esim %100 yabanci yani bizim ataerkil yapiyla buyumemis olmasi lazim fakat kadin yemek yapmali,cocuklarina bakmali zihniyetinde ben de benzer dusundugum icin bu konuda sikintimiz yok.yardimci da olur fakat yeni nesil turk kocalari da eslerine yardimci trdeyken orneklerini cok goruyordum ama soyle bi durum var ben onun yaptigi hicbiseyi begenmiyorum belki de takintili derecede temiz duzenli olmamdan keynakli belki de o gercekten beceriksiz.sanki o yapinca daha da beter oluyo.yemek bilmez belki onun yaptigi yemegi yiyen vardir ama ben yemem:)temizlik konusunda da basarisiz haliyle ben begenmedigim icin o da postu baya seriyor yaptigi ufak defek yardimlar disinda evde elini biseye surmez desem yeridir.ben bazen boyle olmamaliyim diyorum ama elimde degil evde ufak defek birkac gorev verdim onlari yapsin yeter ama calismayi dusunemem bu sartlar altinda ancak cocuklarim buyuyunce.

canım , haklısın .. biraz titizleniyoruz.. mesele odeğil, canından kendinden vererek olmayanı vererek diğer kadınlar için kötü örnek teşkil etmek,

paraya kıyıp yardımcı almamak , üstünden başından kısmak , sürekli tasarruf modunu açmak erkekler bunu dışarda anlatıyorlar

benim karım şunu verir , benim karım şöyle yapar , şöyle para biriktirir...

Ben orada kendimden bir şeyler vermek istemedim yazıya. Sadece toplumun genel durumundan bahsettim.

Ve de şöyle bir gerçek var çalışmıyor olsam geçinemeyiz evet :)

işin niteliğini kalitesini düşünen yok

sabah 8 - 17:00 çalış ay sonu 2000, 2500 maaş al.cumartesi pazar yat , valla çalışmak üretmek döktür....emeğinin karşılığı

üretmek için çalışan arkadaş sabah 8 akşam 20 :00 cumartsi tam gün , 850 tl.maaşla üretsin görelim.

ahkam kesmek kolay değilmi

aynen , kadın çalışmalı .. ama çalışmak birey olmak , bireysel özgürlükleri hakları beraberinde getirmiyecekse ,

hala çalışan kadın ev hanımı gibi aynı zihniyetle devam edecekse ?

bunun çalışmak değil , kölelik olduğunu kastettim.. heleki eşini kartına veriyorsa

çokkkkk doğru..doğru söze ne denir

annelik mecburi yük , yani gece uyanıp bebeği emzirmezse aç kalır..

ama babalık tercihe bağlı , kadın 4 kez uyanıyorsa gece erkek 1 uyanıp pışpışlar .. emzirmez yani

9 ay , öyle iki cümlede geçilip eee babalık denilecek kadar hafif bir yük değil..

erkek sperm verir, bebek kadının tüm bedenini canını gasp eder canından verir..

anne iki çocuğa ana yemeği yapar , yükü alan baba salataya limon sıkarak anneye katkıda bulunduğunu düşünür :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…