Bu konuyu görüp kayıtsız kalamazdım.kesinlikle katılıyorum.kpss ye çalışıyorum inşallah kazanır atanırım.eşime diyorum sürekli.çalışmaya başladığımda bu evde fazladan bir bardak kaldırmam.ben ne yapıyorsam sen de yapacaksın diye.şimdi bile çok yardımcı.ben dışarda çalışıp akşam eve geldikten sonra da tek başıma koşturamam.koşturanlara da madalya takmıyorlar zaten.
Bence erkekle alakası yok bu kadının kendini ispatlama çabası. Nefsiyle savaşı aslında. Ben süperim ben herşeyi yaparım ben herşeye yeterim, aaaa ne ayıp üç işi de birden nasıl yapamayacakmışım had ordan beee kibri bu. Yapacak, herşeye yetecek, kendini hırpayacak ki diğerlerinden önde olacak. Yoksa neyle övünecek. Ruhlarında büyük bir boşluk var böyle doldurmaya çalışıyorlar.
Aslında böyle kadınları daha çok gazlayıp iyice bi hırpalatmak lazım. Yada ne muhatap olucam eden kendine eder. Evi bana mı temizliyor, yaptığı iyi yemekler yine kendine, kendini üzdüğüyle kalıyor yani hiç üzülmüyorum...
Kadın her zaman böyleydi kızlar. Siz 70ler 80lerde şehirde yaşayan annelerinize şahit oldunuz belki. Kadın bu coğrafyada hep çalıştı. Hem de en ağır işlerde. İstatistiklere baktığımızda kadının istihdam edilme oranının azaldığını göreceksiniz zaten. Çünkü günümüzde türkiyede tarım faaliyetleri çok azaldı. Bizim yaptığımız işler ne ki..
Türkiye'de öyle bir dönem geldi ki kadının çalışması ayıp sayıldı. Kocası eve yetemeyen kadın çalıştı hep. Varoşluğun göstergesi oldu bu. Yavaş yavaş bu da değişti. KAdınlar üniversiteli oldu. Ve daha rahat koşullarda çalışmaya başlayınca varoşluktan çıktı kadının çalışması ona sosyal bir statü kazandırdı. Kötü gözle bakılan çalışma hayatımızın olmazsa olmazı haline geldi. Çalışmayan kadına eksik muamelesi yapıyoruz şimdi.
Kadın çeşitli dönüşümler yaşadı. Ama erkek hiç değişmedi. babamız abimiz kocamız hep başımızın tacı oldu. su almak için bile mutfak kapısından içeri sokulmadı sen otur ben getiririm dendi.
eeee ne bekliyorduk? sosyal olarak hayatta ben de varım diyen kadın evde yoktu hala. Maaşını kocasına da vardı. Suyunu yemeğini de önüne koydu çocuklarını da en güzel şekilde yetiştirdi. Erkek de sustur şu çocugunu diye bağırmaya devam ediyor oturdugu koltuktan.
Çalışmak özgürlük değil. Evet bugün var olmak için çalışmak zorundayız ama evde de varlığımızı hissettiricez. Yemek yapılıcaksa beraber çocukla ilgilenilicekse beraber. Maaş da kimsede durmayacak. Faturaları kadın ödüyorsa kirayı adam ödeyecek. Ev alışverişini adam yapıyorsa kadının parası biriktirilecek yatırım yapılacak vs. Durum böyle oldukça kölelik falan olmaz arkadaşım.
Önce erkekleri kral koltugundan indiricez sonra özgür oluruz :)
Ya iste bunu anneme sormak lazım
Gerci soruyorum da ama yeterli bi cevap alamıyorum
Kendini paraladi yıllarca , çalıştı maaş kartını hic görmedi , evi temizledi , yemek yaptı kadın bile almadı , masraf olmasın diye , ama ne oldu , babam onu baska kadınlarla aldatti ,o kısmaya çalıştığı paraları da bi guzel elalemle yedi
Evrenin mesajı bu iste , karşındakine haketmedigi degeri vermeyeceksin
başarısızlığı kendine yediremedigi icin ve elalem ne der korkusuyla boşanmadı da , Simdi de psikolojisi bozuldu , saga sola sardiran , sinirli bir insan oldu .
Tamam iyi bir es olacaksın ama kendine de esine verdigin degeri vereceksin
Arkadas ne guzel demis , erkekleri o kral tahtından indirmek lazım
çalışmayan kadının 'eksik görülmesi ' konunun özeti bu..
iş bu noktaya kadar ulaştı.. :/
Bence bu biraz tutumla ilgili bişey
Nasıl alıştırırsan öyle gidiyo bu işler
Kimse sana evi bal dök yala yaptın, çocukla en çok sen ilgilendin, üstelik çalışmanın yanı sıra diye madalya takmıyo
Hayat müşterek deyip belli çizgiler belirlemeli
Herkes 9 aylık nasılsa
Evde beraber silinmeli, çocukta beraber gezdirilmeli hafta sonu, tek çalışıp yorulan erkekler değil çünkü
Erkekleri çok şımartıp herşeyi ayağına götürerek kendini çıkmaza sokuyo bence bazı kadınlar
Bunlar babaannelerimizin döneminde kalmalı bence
dersanede eğitim derslerinden birine giren bir hocamız vardı.kır saçlı 50 yaşın üstünde bir erkek.söylediği bir şey beni çok etkiledi aynen yazıyorum: "arkadaşlar yeni hayat bilgisi kitabını gördünüz mü?kitapta bir sayfadaki resim gerçekten çok düşündürücü.resimde bir aile tablosu gösteriliyor.baba oturmuş tv izliyor.oğlu da onun yanında oturuyor.anne bir köşede ütü yapıyor.kız kardeş ise abisine su getiriyor.bu resimde küçücük çocukların beynine kazınan şey erkek oturur kadın hizmet eder.çocuklara bu aşılanıyor.bayanlar size söylüyorum.ben bir erkek olarak hayatınızın hiçbir dönemimde kendinizi erkeklere ezdirmeyin derim.siz erkeklere hizmet etmek için gelmediniz dünyaya "...
Aklıma gelmez derken ?
Kadının hayattaki yükü erkeğin 2 katı mesela annelik yükünü taşıyor..
Mesele burada para değil ,
Kadının çalışması 3. bir yük , esasında..
Bu kadar yük taşıyan bir canlının daha fazla rahatı haketmesi gerekmezmi..
Erkeği , hanımfendi olduğuna inandıran ve kabul ettiren bayandır..
Bu davranış ve tutumu 'kadından ziyade 'hizmetçi 'ye benziyor..
Aslında konunun özeti çeşitli sosyal dönüşümlerden geçiyoruz.
Nişantaşında gezip tozan kadınlar çalışmıyor yani. Onlara kimse eksik demiyor da biz çalışmayınca eksik oluyoruz işte. Çünkü geçinmek zorundayız bir şekilde. Yapıcak bir şeyimiz yok. Hayat şartları çok zor.
dersanede eğitim derslerinden birine giren bir hocamız vardı.kır saçlı 50 yaşın üstünde bir erkek.söylediği bir şey beni çok etkiledi aynen yazıyorum: "arkadaşlar yeni hayat bilgisi kitabını gördünüz mü?kitapta bir sayfadaki resim gerçekten çok düşündürücü.resimde bir aile tablosu gösteriliyor.baba oturmuş tv izliyor.oğlu da onun yanında oturuyor.anne bir köşede ütü yapıyor.kız kardeş ise abisine su getiriyor.bu resimde küçücük çocukların beynine kazınan şey erkek oturur kadın hizmet eder.çocuklara bu aşılanıyor.bayanlar size söylüyorum.ben bir erkek olarak hayatınızın hiçbir dönemimde kendinizi erkeklere ezdirmeyin derim.siz erkeklere hizmet etmek için gelmediniz dünyaya "...
Öyle bir kadın tipi türediki ,
Çalışan , maaşını kocasına veren , aynı anda evinin işini yapan , üstüne çocuk doğuran
Yaptıkça yapan verdikçe veren ....
Verdikçe veren , canından veren , yorgun bitkin rekabetçi..
hele kendi parasını kazanan kadının üstüne başına kadar tasarruf etmesi ,
Bir erkeği bu kadar önemli yapan , kral tacına oturtan kadınlar..
yazın , bizde bilelim
bir erkeği bu kadar yüceltip ,kadınlığı hizmetçiliğe çevirme nedeniniz nedir ?
bizim göremediğimiz ne var kocalarınızda?
Nişantaşında mağaza mağaza, yardım balosu yardım balosu gezen kadınlar hakkında daha bile ağır düşünüyorum ben.
Bilmiyorum kimseyi yargılayamam hayatları öyle.. Öyle büyütülmüşler..
Ama şu konunun açılış amacı kadnların çalışmaması gerektiğini savunmak. ben buna daha çok sinirlendim de. Sakince bir şeyler izah etmeye çalıştım öncesinde de neden çalıştığımızla ilgili. Dediğim gibi bu coğrafyada kadın en ağır koşullarda yıllardır çalışıyor zaten. Neden bugün bazılarına bizim çalışmamız batıyor orasını anlamadım.
Üniversite okudum, yüksek lisansımı yaptım, doktoramı yapıyorum. Mühendisim. Evlendim. Eeee çalışmayayım mı? Neden?? Kocam maaş kartımı alır diye mi? Yani böyle bir durumda evlenmemek benim için daha mantıklı bir seçenek olur. Kadınların güzel kariyerleri olması sevindirici bir gelişme değil mi? Hiç de yıpranmıyorum. Temizliğimi kendim yapmıyorum. Yemeği eşimle dönüşümlü zaten.
Evde oturup kv kp nin ağzının kokusunu çekmek, koca tarafından kötü bir muamaleye maruz kaldığımızda çekip gidemicek olmak hoşunuza mı gidiyor?
Çalışmamayı seçmiş olmanızı anlarım. Çalışan kadına hizmetçi demek, gaza gelmiş, yıpranıyor vs laflar etmek nedendir? Kızınız olduğunda da okutmayın da çalıştırmayın da. Üniversite kazanırsa da sakın ha sevinmeyin e mi..
Aslında konunun özeti çeşitli sosyal dönüşümlerden geçiyoruz.
Nişantaşında gezip tozan kadınlar çalışmıyor yani. Onlara kimse eksik demiyor da biz çalışmayınca eksik oluyoruz işte. Çünkü geçinmek zorundayız bir şekilde. Yapıcak bir şeyimiz yok. Hayat şartları çok zor.
Ben de mühendisim ve çalışıyorum. Son paragrafı üzerime alınmayacağım o bakımdan. Konu sahibinin konuyu kadınlar çalışmasın diye açtığını düşünmüyorum ben. Hem çalışıp hem de maaş kartınızı neden veriyorsunuz. Bu erkekleri bu kadar özel kılan ne? şeklinde algılamıştım ben konuyu. Ya da çalııp benim kocam anlamaz diyerek suyunu bile mutfaktan servis eden kadınlara tepki bu konu sadece.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?