ekonomik özgürlük kölelik mi? kral tacına oturtulan koca

Aynen canım..

Kadın ol

Köle olma..

Kadın olursan kıymetli olursun...

haklısın .. konuyu güzel özetlemişsin. bu şekilde düşünmemiştim

çalışmayan kadının 'eksik görülmesi ' konunun özeti bu..

iş bu noktaya kadar ulaştı.. :/

aynen , o tahttan indirmek için

kadın kendini bu kadar eksik , 2.sınıf görmemeli..

çalışmayan kadının 'eksik görülmesi ' konunun özeti bu..

iş bu noktaya kadar ulaştı.. :/

Aslında konunun özeti çeşitli sosyal dönüşümlerden geçiyoruz.

Nişantaşında gezip tozan kadınlar çalışmıyor yani. Onlara kimse eksik demiyor da biz çalışmayınca eksik oluyoruz işte. Çünkü geçinmek zorundayız bir şekilde. Yapıcak bir şeyimiz yok. Hayat şartları çok zor.

Aynen , erkek bunu biraz goygoylayınca 'yürüüüü' durumuna geçiyorlar.. ben bunların 50,60 yaşlarını merakediyorum

babaannelerimiz dönemini yaşamalarında sıkıntı yok aradaki babaanneleri gibi çalışmıyorlarsa

dersanede eğitim derslerinden birine giren bir hocamız vardı.kır saçlı 50 yaşın üstünde bir erkek.söylediği bir şey beni çok etkiledi aynen yazıyorum: "arkadaşlar yeni hayat bilgisi kitabını gördünüz mü?kitapta bir sayfadaki resim gerçekten çok düşündürücü.resimde bir aile tablosu gösteriliyor.baba oturmuş tv izliyor.oğlu da onun yanında oturuyor.anne bir köşede ütü yapıyor.kız kardeş ise abisine su getiriyor.bu resimde küçücük çocukların beynine kazınan şey erkek oturur kadın hizmet eder.çocuklara bu aşılanıyor.bayanlar size söylüyorum.ben bir erkek olarak hayatınızın hiçbir dönemimde kendinizi erkeklere ezdirmeyin derim.siz erkeklere hizmet etmek için gelmediniz dünyaya "...

E bizim ilokul kitaplarımız da böyleydi. Baba bir köşede postu serer, anne iş yapar kız annesine yardım eder, erkek çocuk da dışarda oyun oynar... Küçük yaşlarda beyinlere böyle kodlanıyor.. O kitabı tasarlayan, basan, basımına müsade eden %80 erkek olunca...

Kadınların çalışmasını, sosyal hayatta olmalarını, kendi paralarını kazanmalarını sonuna kadar destekliyorum.

Burada yanlış olan sizinle ayn fikirde, size yardım edecek, hayatı sizinle omuzlayacak kişiyi bulamamak. Kadınların çalışması kendini heba etmesi değil. Eee kadın birkaç işi birden yapmazsa neyiyle övünecek övülsün diye hem ev hem iş koşturuyor demiş biri. Kariyeri ile de övgü toplayabilir bir insan evine kadın alır camlarını sildirir ütüsünü yaptırır kariyerinde de yükselir yine övgü alır bir şekilde.

Bir de hayat şartlarını es geçmeyelim lütfen bir kişinin normal maaşıyla geçinilmiyor artık çocukların geleceği için iki kişi çalışmak şart bu durumda tabii ki ev işleride kadının üzerine binince erkek kral gibi oluyor kadınınn parasını alıyor ona harçlık veriyor onun pşarası artarken kadın eziliyor ama burada seçtiğimiz eşte sıuç var bunlar baştan konuşulmalı. Ben aman eşiim beni kullanır aman hem evde hem işte çalışırım ne gerek var deyip kendimi eve mi kapatayım üniversite bitirmişim boşuna mı okudum. Evet yoruluyorum ama kıyafetimi de, özel tüm eşyalarımıda eşime para bırak para ver dememe gerek kalmadan kendim alıyorum,kendim birikim yapıyorum eve de harcıyorum. Mesela beraber paralar birleştirilip ev alınabilir, çocuk için birikim yapılabilir. Ama adam sırf kendine alıyorsa parayı o adamda sorun var benmim eşim elinden geldiğince yardım da eder ha yetişemedim di alırım bir kadın temizliğimi yapar. Ama çalışmaktan vazgeçmem bunalıyorum bir kere evde. Öylee süper sofalar kurmak için paralamıyorum kendimi, evimi bal dök yala yapmak içinde. Geziyorum tozuyorum tatile gidiyorum ama tek maaş olsa bu kadar rahat olamayabilirdim.

Aklıma gelmez derken ?

yani eşim ile aramızdaki muhabbet bu şekilde değil çok şükür beni seviyor değer veriyor her işte yardımcı bana.
Beni evde köle değil aksine baş tacı olarak görüyor.
Annem ve babamdan da böyle bir şey görmedim.
Etrafımda o şekilde yaşayan insanların olduğunu hiç düşünmedi aklıma bile gelmezdi.
Tok açın halinden anlamaz misali onu demek istedim.
Halbuki ne çile çeken hemcinslerimiz var.

benim de katlanamadığım ve sık sık dile getirdiğim bir konudur bu. çalışmaya gelince hayat müşterek , ev işlerine gelince ben anlamam kadın işi diyene hop dur bakalım demek lazım. her şeyi bırakın ayda neredeyse 1 haftamız sancılarla geçer, öncesi hormonlar canımıza okur, o hallerdeyken bile kalkıp sunum yapmak, ders anlatmak, müşteri ziyaretine gitmek zorundayızdır. kimimizin migreni coşar o günlerde kalkıp da izin alamayız, ama beyler burnu aksa ölüm döşeği moduna girmede ustalar maşallah genel olarak.

aynen şu etrafta her işi hallediyorum, süper kadınım modunda gezenler kendileri hak ediyor her şeyi. aslında yukarıda da bahsedilmiş, o tip kadınlar bence işlerinde takdir alamayan, ya da işlerinde başarılı olamayan ve bunu sorun yapan kadınlar. her insanın gurur duyacağı bir şeyler gerektiğini, çalışmayan kadınların da bu yüzden ev işlerine fazla sardığını psikologlar da söylüyor. yanlış olmasın, maaş karşılığı çalışmayan ama türlü sorumlulukları olan kadınlar da zaten gurur duyacakları işler başardığı için evi bal dök yala, yok her akşam 5 çeşit yemek yapmalıyım diye takıntıları yok.

Bir çok noktada katılıyorum ama babalık da bir "yük" değil mi? Annelikten kastımız 9 ay karnında taşımak değilse erkeklerin üzerinde de babalık gibi bir sorumluluk var. Tabi o sorumluluğu taşıyanlardan bahsediyorum. Ben hayatın müşterekliğine inanıyorum. Eşlerin eşit olmasına. Kadının üzerindeki annelik yükünü belirtirken, erkeğin de babalık yükünü es geçmemeliyiz bence.

Nişantaşında mağaza mağaza, yardım balosu yardım balosu gezen kadınlar hakkında daha bile ağır düşünüyorum ben.

Ortaokulda bile feminist gezen bir insandım. Bu resimler o zamanlar da vardı. Ki ben 30 yaşındayım. Bundan 15 sene öncesinden bahsediyorum. Türkiye'de yeni yeni bir şeyler değişiyor. Hatta yurdun bazı bölgelerinde bebek adımları ile ilerliyor. İnşallah gün gelecek oğullarımızı da bulaşık sırasına sokacağız. Ev nasıl temizlenir, o tozlar nasıl alınır erkekler de bilecek. Biz kadınlar kendi oğullarımıza kendi çayını koymaktan aciz insanlar gibi davranmayı bırakmazsak, ilerde yardımsever bir koca olmasını bekleyemeyiz. Kadesa bu konuda en birinci. 1.5 yaşındaki oğullarına kendi bezlerini kendi atmayı öğretiyordu. Benim kızım olurda talip listesinde bana sıra gelirse alıcam oğullarını :)

Bunca yıl kadın haklarını savun, sonra gel burda maaş kartını kocasının eline veren kadınları oku. Üniversite bitirmiş, çalışan kendi ayakları üzerinde duran kadının ufkunu birazcık açamamışız ki, erkeklerin ufkunu nasıl açalım.

Son düzenleme:
ben şu an çalışmıyorum ama etrafımda(komşu akrabalar v.s) bazı çalışan kadınların param yok demesi içimi çok acıtıyor ,beni üzüyor.paraları yok çünkü olduğu gibi eşleri alıyor ekonomik özgürlük bunun neresinde? cidden anlamıyorum. yıpranmalarını evde de ayriyeten koşturmalarını hiç saymıyorum.eşim evde hiç bi işten anlamaz anlasa da yapmaz çalışırsam durum değişmeyecek bunu çok iyi biliyorum ama ona çalışırsam paramı biriktireceğimi kendim için ufakta olsa bi güvencemin olmasını istediğimi söyledim haklı olduğumu ve hakkım olduğunu söyledi.birazda kadınlar sınırlarını çizmeli ezilen taraf olmamalı çalışıyorsa bazı isteklerini yerine getirmeli ki çalışmak için motive olsun

Nişantaşında mağaza mağaza, yardım balosu yardım balosu gezen kadınlar hakkında daha bile ağır düşünüyorum ben.

Bilmiyorum kimseyi yargılayamam hayatları öyle.. Öyle büyütülmüşler..

Ama şu konunun açılış amacı kadnların çalışmaması gerektiğini savunmak. ben buna daha çok sinirlendim de. Sakince bir şeyler izah etmeye çalıştım öncesinde de neden çalıştığımızla ilgili. Dediğim gibi bu coğrafyada kadın en ağır koşullarda yıllardır çalışıyor zaten. Neden bugün bazılarına bizim çalışmamız batıyor orasını anlamadım.

Üniversite okudum, yüksek lisansımı yaptım, doktoramı yapıyorum. Mühendisim. Evlendim. Eeee çalışmayayım mı? Neden?? Kocam maaş kartımı alır diye mi? Yani böyle bir durumda evlenmemek benim için daha mantıklı bir seçenek olur. Kadınların güzel kariyerleri olması sevindirici bir gelişme değil mi? Hiç de yıpranmıyorum. Temizliğimi kendim yapmıyorum. Yemeği eşimle dönüşümlü zaten.

Evde oturup kv kp nin ağzının kokusunu çekmek, koca tarafından kötü bir muamaleye maruz kaldığımızda çekip gidemicek olmak hoşunuza mı gidiyor?

Çalışmamayı seçmiş olmanızı anlarım. Çalışan kadına hizmetçi demek, gaza gelmiş, yıpranıyor vs laflar etmek nedendir? Kızınız olduğunda da okutmayın da çalıştırmayın da. Üniversite kazanırsa da sakın ha sevinmeyin e mi..

Ben de mühendisim ve çalışıyorum. Son paragrafı üzerime alınmayacağım o bakımdan. Konu sahibinin konuyu kadınlar çalışmasın diye açtığını düşünmüyorum ben. Hem çalışıp hem de maaş kartınızı neden veriyorsunuz. Bu erkekleri bu kadar özel kılan ne? şeklinde algılamıştım ben konuyu. Ya da çalııp benim kocam anlamaz diyerek suyunu bile mutfaktan servis eden kadınlara tepki bu konu sadece.

Bu kısmı okuyunca hayat şartları zorlamasa 5 dk çalışmam diye düşünen biri yazdı sandım açıkçası, kariyerine odaklı bir mühendisin değil. Sadece geçinmek zorunda olduğu için değil, bir şeyler üretmekten keyif aldığı için de çalımalı insan. Bizimde erkek arkadaşlarımızla geyiklerimiz vardır. Kocan şu kadar kazanırsa çalışır mısın falan diye? Rakam ne kadar artarsa artsın hepsine cevabım evet çalışırım.

Size söylediğim kısmı ilkiydi sadece :)

Ya bana çok art niyetli geldi. Konu sahibi açmış sizin dediğiniz gibi haklı bir şeyler söylemiş. Arkasından da dalga geçmeler olmuş falan. Sinirlendim açıkçası. Çok sığ bir muhabbet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…