- 12 Eylül 2014
- 4.087
- 6.392
- 158
- 39
peşinat yokken neden kredi sorsun ki evin yüzde 20 si zaten peşin olmak zorundaYüzünü gulumsettiniz.İnşallah bende kızım 2 yasina gelsin kreşe verip ise dönmeyi istiyorum.Aslinda Ev almak değil ama bi araştırmak sormak peşin hükümlü olmamak gerekiyor.esim arastirmuyor bile.Kac kere bu bankaya bak bize kredi ne kadar çıkar bi az hesap kitap yapalım dedim yok yok.Zateb olan belli iyice mi canımı sikayim diyor.Bana yine susmalar
Hemen hemen o dilime giren bi pesinatumiz var ama o kadar ödeme planını telefonlardan baktiguniz kadar zaten eve giren para o kadar değilken odeme tutari çok yüksek.Daha ayrıntılı seçenek olur diye söylemiştim.Ama zaten olmayacak gibipeşinat yokken neden kredi sorsun ki evin yüzde 20 si zaten peşin olmak zorunda
Ev alalim demiyorum,bi önümüzü görelim oluru nedir diye konuşmuştum o konuyu da.Ama kapatım.Simdi konustik sana pembe bu maske takıp umut mi satayım diyor.Ben niye anlaşılmıyorum diye dusunuyrmEşiniz ev konusunda sonuna kadar haklı.
Şuan ki şartlarında, bankaya kredi için bakmak vs. moral bozmaktan öteye geçmeyecektir.
Gerçekten ev muhabbeti çok gereksiz şu durumunuzda.
Canım sen de haklısın herkesin hayal kurmaya ihtiyacı var elbette ama son 3-4 yıldır durum senin zannettiğinden de kötü...sen farkında değilsin galiba ama belli ki eşin gayet hakim duruma...sana şöyle söyleyeyim karı koca devlet memurları bile ev kira ve çocuk da varsa iki garanti maaşla ev almayı hayal etmiyor, edemiyor artık. Kaldı ki özel sektör zaten bitik. Sen de ise girersen ancak çocuğun karnı doyacak, öyle söyleyeyim.Hemen hemen o dilime giren bi pesinatumiz var ama o kadar ödeme planını telefonlardan baktiguniz kadar zaten eve giren para o kadar değilken odeme tutari çok yüksek.Daha ayrıntılı seçenek olur diye söylemiştim.Ama zaten olmayacak gibi
Herkes aynı durumda sen yine iyisin... ben evden vazgeceli çok oldu dün çocuğa servis ayarlayalım dedim diye kavga çıktı... üstelik ben hem tam zamanlı çalışıyorum hem evi çekip çeviriyorum hem de her gün gel git 2 buçuk saatlik mesafeye çocuğu bırakıp alıyorum... Çalışmaktan tükendim ama servis bile tutamiyorum çocuğuma. Eşime değil kendime kızıyorum aslında madem gelirim yetmiyordu neden dogurdum bu yavruyu diye...Durum bu
Bence siz ülke ekonomisinin,ev fiyatlarının,kredi oranlarının falan farkında değilsiniz tam olarak ya da farkında olmak istemiyorsunuz. Araştırma yapsanız olmaz tamam deyip de konuyu kapatacak gibi de durmuyorsunuz benim anladığım.Ev alalim demiyorum,bi önümüzü görelim oluru nedir diye konuşmuştum o konuyu da.Ama kapatım.Simdi konustik sana pembe bu maske takıp umut mi satayım diyor.Ben niye anlaşılmıyorum diye dusunuyrm
Ben eşinizin tavrının sizin imkansızı oldurma çabanızdan kaynaklandığı kanısına vardım.
Normal tepkim "insan eşiyle de konuşamayacaksa kiminle konuşsun" olurdu ama siz dertleşmek değil adamı zorlamak için konuşuyorsunuz.
Ayrıca ev alma imkanı yokken insan neden kredi sorsun ki?
Kredi rakamı çıktı diyelim ay yok ben vazgeçtim demesine izin verecek biri değilsiniz bence.
Evvelden zengin ya da çok iyi geliri olmayan herkes beklemek, hayallerini ertelemek zorunda kaldı. Ayrıcalığınız yok.
Çocuğunuzun biraz büyümesini bekleyip işe dönün, eşinizi boşuna darlamayın, kalbini kırmayın.
Tek maaşla ev geçindirmeye çalışan erkeklerin şuan bu krizde nasıl hissettiğini anlamaya çalışın.
Her an işten çıkarılma tehlikesi, sürekli artan fiyatlar, belirsizlik.
Adamın suçu değil, elinden ne gelir?
Çalışma hayatı olan biri olarak eşinize karşı daha empati dolu yaklaşmanızı beklerdim.
Ben de çok direndim astro ama bittim bacım...çocuk 13 yaşına geldi 5 yaşından beri ben taşıyorum zaten , mesaiden önce bırakıp sonra alabilmek için özel okula verdim çünkü devlet okuluna versem yarım gün eğitimde bakıcısı ayri masraf, etüdü, sporu servisi ayrı masraf. Aynı hesaba geliyor. Oturduğum semt leş, toplu tasimayla gitsin, anahtarla gelsin girsin eve diyemiyorum. Bari servis masrafı olmasın dedim ama tükendim artık. Ne yapicam bilmiyorum...ocak itibariyle servislere %27 zam geldi. eylülde yeni okul döneminde özel okullar da %63 artış yapacak.
benim çevremde kimse servise vermiyor
Ben de çok direndim astro ama bittim bacım...çocuk 13 yaşına geldi 5 yaşından beri ben taşıyorum zaten , mesaiden önce bırakıp sonra alabilmek için özel okula verdim çünkü devlet okuluna versem yarım gün eğitimde bakıcısı ayri masraf, etüdü, sporu servisi ayrı masraf. Oturduğum semt leş, toplu tasimayla gitsin, anahtarla gelsin girsin eve diyemiyorum. Bari servis masrafı olmasın dedim ama tükendim artık. Ne yapicam bilmiyorum...
Nasıl ya? Hergün aynı kişi mi geliyor? Ay olabilir mi öyle bişey? Lütfen olsun çünkübenim bi arkadaşım bitaksi uygulaması ile gönderiyor. servisten daha ucuza denk geldi diyor.
sizin orada var mı o uygulama, ankaradaydın gibi hatırlıyorum
biz karı koca iki maaşla kendimize güvenip çocuk yapmıyoruz. bırakın ev almayı düşünmeyi. konu sahibi eşin haklı adam niye tek maaşla giripte kredi oranlarına baksın ki bu sefer daha depresif olacak size bi yararı olmayacakCanım sen de haklısın herkesin hayal kurmaya ihtiyacı var elbette ama son 3-4 yıldır durum senin zannettiğinden de kötü...sen farkında değilsin galiba ama belli ki eşin gayet hakim duruma...sana şöyle söyleyeyim karı koca devlet memurları bile ev kira ve çocuk da varsa iki garanti maaşla ev almayı hayal etmiyor, edemiyor artık. Kaldı ki özel sektör zaten bitik. Sen de ise girersen ancak çocuğun karnı doyacak, öyle söyleyeyim.
Nasıl ya? Hergün aynı kişi mi geliyor? Ay olabilir mi öyle bişey? Lütfen olsun çünkü
Hemen hemen o dilime giren bi pesinatumiz var ama o kadar ödeme planını telefonlardan baktiguniz kadar zaten eve giren para o kadar değilken odeme tutari çok yüksek.Daha ayrıntılı seçenek olur diye söylemiştim.Ama zaten olmayacak gibi
Yani almayacagı sey icin neden zaman kaybetsinki adam.Yüzünü gulumsettiniz.İnşallah bende kızım 2 yasina gelsin kreşe verip ise dönmeyi istiyorum.Aslinda Ev almak değil ama bi araştırmak sormak peşin hükümlü olmamak gerekiyor.esim arastirmuyor bile.Kac kere bu bankaya bak bize kredi ne kadar çıkar bi az hesap kitap yapalım dedim yok yok.Zateb olan belli iyice mi canımı sikayim diyor.Bana yine susmalar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?