• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ekran konusu

Begonvilll12

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
5
Puanlar
6
Merhaba arkadaşlar daha önce ameliyat olacağız demiştim ameliyatımızı olduk aşırı sancılı bir süreç iki hafta oluyor uykumuz yemek yeme alışkanlığımız her sey çöktü resmen benim çocuğum gitti başka bir bebek geldi .. sorun şu ki yogun bakımda 4 gün kaldık ağrısı olduğu için yemek yemek istemedi mama içmedi ben kıyafet ve değişmeye geldiğimde hemşireler ekranla yedirmiş şuan ekransız imkan yok yemiyor açlıktan ölecek resmen ekranla yedirip hemen kapatıyorum düzelir mi bu şekilde yediren var mı süreç zordu şuan da ben aşırı yorgunum hiç bir şey düşünemiyorum

Cocugunuz kac yasinda bilmiyorum ama havalar isiniyor . Parka bahceye cikarip yemeyi deneyebilirsiniz.
Kullandiginiz uygulamaya sure sınırı koyup, aa kapandi, suresi bitti gubi seyler diyebilirsiniz .2-3 gun aglar kriz yasar, yemek yemez. 4.-5. Gun yemeye baslar.

Az kuyrugunuzu dik tutun, max 1 haftaya cozersiniz

Cocugunuz kac yasinda bilmiyorum ama havalar isiniyor . Parka bahceye cikarip yemeyi deneyebilirsiniz.
Kullandiginiz uygulamaya sure sınırı koyup, aa kapandi, suresi bitti gubi seyler diyebilirsiniz .2-3 gun aglar kriz yasar, yemek yemez. 4.-5. Gun yemeye baslar.

Az kuyrugunuzu dik tutun, max 1 haftaya cozersiniz
8 aylık daha

Ne ameliyatı oldu ağlamaması mı gerekiyor
Bi yakınımın bebeği de kalp ameliyatı olmuştu ve ağlamaması gerekiyordu o yüzden annesi dediğiniz gibi hep ekranla yedirdi ama tabi şuan maşallah 5 yaşında normal bir şekilde yiyor içiyor ekran bağımlısı falan olmadı. Çok çok geçmiş olsun

Merhaba arkadaşlar daha önce ameliyat olacağız demiştim ameliyatımızı olduk aşırı sancılı bir süreç iki hafta oluyor uykumuz yemek yeme alışkanlığımız her sey çöktü resmen benim çocuğum gitti başka bir bebek geldi .. sorun şu ki yogun bakımda 4 gün kaldık ağrısı olduğu için yemek yemek istemedi mama içmedi ben kıyafet ve değişmeye geldiğimde hemşireler ekranla yedirmiş şuan ekransız imkan yok yemiyor açlıktan ölecek resmen ekranla yedirip hemen kapatıyorum düzelir mi bu şekilde yediren var mı süreç zordu şuan da ben aşırı yorgunum hiç bir şey düşünemiyorum
Öncelikle çok geçmiş olsun. 8 aylık bebeğe çok kolay öğretebilirsiniz aslında mesela hep birlikte yemek saatinde sofraya oturmak, çocuk şarkıları açıp ailecek söylemek bende çok işe yaramıştı. Sonradan şarkıları da kapatmaya başladık. Bir yerde bebeğin önüne büyük renkli kitaplar açıp anlatan anne görmüştüm. Mama sandalyesi oyuncakları var işe yarar mı bilmiyorum. Son çare artık çizgi film izlemeden olmuyor derseniz kaplan daniel ve peppa öneririm size. Hem hikayeleri öğretici hem de diyaloglar sakin. Ama ameliyatın üzerinden ne kadar geçti tekrar hastane süreçleriniz olacak mı o da önemli. Tekrar başa sarmak zorunda kalabilirsiniz. 3 gün aç kalsın ne olacak demek kolay belki şu an çocuğunuz için çok kritik bir süreçten geçiyorsunuz. Siz daha iyi bilirsiniz tabi.

Ne ameliyatı oldu ağlamaması mı gerekiyor
Bi yakınımın bebeği de kalp ameliyatı olmuştu ve ağlamaması gerekiyordu o yüzden annesi dediğiniz gibi hep ekranla yedirdi ama tabi şuan maşallah 5 yaşında normal bir şekilde yiyor içiyor ekran bağımlısı falan olmadı. Çok çok geçmiş olsun
Yok kafatası ameliyatı geçirdi ama zayıf bir bebekti zaten doktor biraz dikkatli besleyin kan fazla kaybetti dedi ama ekransız yediremiyorum

Öncelikle çok geçmiş olsun. 8 aylık bebeğe çok kolay öğretebilirsiniz aslında mesela hep birlikte yemek saatinde sofraya oturmak, çocuk şarkıları açıp ailecek söylemek bende çok işe yaramıştı. Sonradan şarkıları da kapatmaya başladık. Bir yerde bebeğin önüne büyük renkli kitaplar açıp anlatan anne görmüştüm. Mama sandalyesi oyuncakları var işe yarar mı bilmiyorum. Son çare artık çizgi film izlemeden olmuyor derseniz kaplan daniel ve peppa öneririm size. Hem hikayeleri öğretici hem de diyaloglar sakin. Ama ameliyatın üzerinden ne kadar geçti tekrar hastane süreçleriniz olacak mı o da önemli. Tekrar başa sarmak zorunda kalabilirsiniz. 3 gün aç kalsın ne olacak demek kolay belki şu an çocuğunuz için çok kritik bir süreçten geçiyorsunuz. Siz daha iyi bilirsiniz tabi.
Fazla kan kaybetti beslenmesi lazım hikaye anlatıyorum konuşuyorum yedirirken şarkı da söyledim yani şebek oluyorum bildiğiniz ama yok yemiyor ne uyku kaldı ne yemek düzeni

Fazla kan kaybetti beslenmesi lazım hikaye anlatıyorum konuşuyorum yedirirken şarkı da söyledim yani şebek oluyorum bildiğiniz ama yok yemiyor ne uyku kaldı ne yemek düzeni
Yok kafatası ameliyatı geçirdi ama zayıf bir bebekti zaten doktor biraz dikkatli besleyin kan fazla kaybetti dedi ama ekransız yediremiyorum
Durumunuz ciddi yani lütfen üzmeyin kendinizi ekran ekran diye. 🫂💐 Biliyorum bebeğiniz için en güzeli olsun istiyorsunuz ama sağlığına kavuşması daha önemli değil mi? Siz telaşlı ve stresli olursanız bebek de bunu hisseder emin olun. Her şey olağan akışında gibi davranmaya başlayın. Bebeğe çaktırmadan adım adım bırakmaya çalışın.

ben kücükken balkona çıkarıp yediriyordum. simdi kapıyla oynayarak yemeye alıştı 🙄 o kapının anahtarını takıp çıkarıyor, ben yediriyorum 😂

ben hiç ekranı kullanmadım oyalamak için. sizinki alıştığı için belki zor bırakır ama balkon cidden çok işe yaradı bizde. hala daha atıştırmalık verdiğimde balkon kapısı açıksa orada oturup yiyor

Bence siz ekranla yedirin bir süre.
Benim oğlum da 15 ay civarı hastanede yatmıştı yerinde tutabilmek için sürekli ekran verdik.
İyileşince düzenimize döndük sizinki daha çok küçük unutturursunuz

Çocuk ekranı sizden öğrendi zaten 1 2 gün zoeluk yaşar unutur alışır iyileşince fazla uyaranlı videolar olmasın uzun süre açmayın

Çok çok geçmiş olsun. Şuan önemli olan yesinde nasıl yerse yesin ben olsam takılmaz ekranla yedirirdim. Bir müddet sonra iyileşince kademe kademe keserdim ekranı.

Çok geçmiş olsun . Merak etmeyin düzelir denediniz mi bilmiyorum ama onun dikkatini çeken yeni kitaplar koyun önüne. Cırtlı kitaplar olur renkli kitaplar olur büyük boy kitaplar var. Benim kızımda bir ara yemediğinde bende ekran vermiştim ama sonra kitaplarla bıraktım 1 yaşındaydı ozaman. Yükselen zekanın renkler sayılar kitabı var ilk etkinlik setim diye geçiyor o kitaba hep bakardık nesneleri öğrenmesinde de çok faydalı olmuştu herşeyin ismini öyle öğrendi.

8 aylık bebek mama yada anne sütü ağırlıklı olur ek gıda 2 öğündür.. Onda önüne kitap cırt cırt sulu oyun vs idare edilebilir .zaten yemeği kendi minciklayip götürmeye çalışsa yada onunda eline kaşık verin oyalansin.meyve suzgecinde meyve koyun kendi emerek yesin. 8 aylık bebek telefon bilmez herhalde aç diyemez sana getiremez. Gostermezsen unutur gider.

Daha baya küçükmüş. Çabuk toparlarsınız. Bikaç gün içinde yavaş yavaş azaltın bu arada yorgunluğunuz geçer. Sonra birden tamamen kesin. En fazla bi hafta ağlar eder sonra alışır. Yemezse bile yemiyor diye geri tekrar başlamayın. Bikaç gün çok az yese bişey olmaz. Acıkınca mecbur yiyecek.
Şimdi okudum yemesi lazım demişsiniz. O zaman ekrana biraz daha devam edin ama sakin şeyler açın zararı daha az olur. Tavuk horoz inek belgeseli vs:)

Ben alıştırmadım arkadaşlar yani ekranı hemşireler dursun diye vermiş tabi eşim de açıyor sussun izlesin diye ben ne kadar engel olsam da sevimli dostlar bağımlısı oldu çıktı bakkal amca açılmadan kaşığı ağzına götürmüyor erken olduğunun zararlarının farkındayım kendim eğitimciyim ama terzi kendi söküğünü dikemiyor yesin diye açılıyor sabah sohbet ede ede yedirdim iki kasık aldı sadece

8 aylık bebek için ameliyat+dört gün yoğun bakımda kendi düzeninden uzakta kalması çok zor. Allah kolaylık versin. Çocuğun düzeninin bozulması, ordayken korkması, yerini-yatağını araması normal. Bebek diye anlamıyor sanıyoruz ama her şeyin farkındalar. Normal zamanda annesinin paçasında memesinde duran bebek sonuçta. Yetişkin bile zorlanıyor böyle süreçlerde o daha bebek onun için daha zor.

Kukla setleri var, onlardan alıp kendiniz bebekle kukla oyunu oynayın. Biraz dikkati dağılsın. Ekran yerine dikkatini başka bir şey alırsa rahat edersiniz.

Back
X