Ekşi sözlük neden türk kadınlarından nefret ediyor ?

Pardon da onlar ölçü mü? Hoşlandığınız adam orda yazar filan mı? Eşimle 12 yıldır beraberiz ekşiye girdiğini bilmem,ben daha çok takılırım orda. Gereksiz ciddiye alıyorsunuz bence

Sirf bu diil ki hic biseyi begenmeme söz konusu. Ben de ekşi yazarıyim son beş senedir ergen basti iyice eski kalite yok inci sözlük gibi oldu.

Açılın sözlük yazarı geldi
Sözlük son senelerde ergen kaynıyor dikkate almamak lazım. Yalnız orada yazılanların temeli de yok değil şu forumdaki nişan düğün kv muhabbetlerini okuyanlar tüm türk kadınlarını öyle zannedebilir. Genellemeler her zaman olduğu gibi yanlıştır:)

çevremde gördüğüm kadarıyla söyleyeyim, kaliteli kadın sayısı kesinlikle daha fazla.

biz 30 lu yaşların başında bir çiftiz,
28-38 yaş aralığı genelde arkadaş çevremiz. bekar, evli, çocuklu, boşanmış, bekar anne, bekar baba biz yaşlarda arkadaşlarımızda hep kadınların kalitesinin daha iyi olduğunu gözlemliyorum.
kesinlikle daha iyi baş ediyorlar sorunlarla. daha olgunlar. ne istedikleri konusunda daha netler.
daha entellektüeller. ilgi alanları daha çeşitli.
işlerinde de daha disiplinliler

ama yeteneklerini ve donanımlarını kıyasladığımızda kadın erkekten çok daha iyiyken, erkekteki özgüvenin yarısı bile kadında olmuyor

çünkü kadın kendini geliştirse de sıkıştırılmış yaşıyor.

bir kere kadın. namusu, bekareti, her şeyi milletin dilinde.

iş hayatında, evliliği, hamileliği dert eden bir ataerkil duzen sıkıştırıyor.
hatta hamilelik iznine çıkıyor diye ‘ya bize iş kalırsa’ endişesi ile hemcinsleri bile surat yapıyor.

giyim/kuşam/moda dediğinizde,
38 beden üstü kadın asla kabul görmüyor.
her kadın 90-60-90, 170cm+ boy, 50 kilo olmalı çünkü.
hatta mümkünse memeleri biraz daha büyük olsun.

e tabi spor da yapsın, vücudu sıkı olsun.

çok kısa yada dekolte giymesin,
çok kapalı da olmasın,
yada kapalı olsun ama bilmem ne giysin .

saçını sarıya boyasın, kızıl olsun.
uzun olsun, kısa olsun.

hep akıllarında hayallerinde bir şey var ve kadın o şeye dönüşmekle kendi olmak arasında sıkıştırılıyor.

e evleniyorsun, henüz kayınpederin laf soktuğu damat görmedim.

ama kadın istediği okullarda okusun, istediği kadar para kazansın, hep erkek tarafı bir bokmuş gibi bir memnuniyetsizlik.

kadına biçilen rollerde kadın da o erkek tarafını memnun etmek zorunda.

oğullarına iş yaptırmamak, görümcesinin kaprisini çekmek, kayınvalidesine hizmet etmek, kayınpederinin stres topu olmak gelinin görevi çünkü.
bir de erkek ailesi bindi mi kadının üstüne...

e sonra anne de olacak bu kadın .

olmak istemese ayrı bela.
olmak istese olmasa, kısır mı?! ayrı bela.
oldu diyelim. nasıl doğurduğu, nasıl emzirdiği, nasıl uyuttuğu, nerede uyuttuğu, nasıl yetiştirdiği.. her şey ama her şey eleştiriye açık.

henüz babası oğluna daha iyi eğitim vermedi diye eleştirilen adam görmedim.
yada çocuk zayıfsa dönüp babaya sen eve yemek getirmiyor musun? diyen.

ya anne terbiye edememiştir, ya anne yedirememiştir.

baba da süs bitkisi çünkü.

velhasıl annelik de kadından sorulur.

sen kadını 4 bir yandan sıkıştır.
üstüne bir de beğenme.
kadın kayınvalideden şikayet edince varoş olsun, avam olsun.
e önce anana bak demezler mi adama?
sen kadına değer vermeyi, kadını korumayı öğrendin de kadını eleştirmek kaldı.
çünkü kolay.

neyse.
demem o ki ciddiye almayın.
evet her milletin, her memleketin, her cinsiyetin iyisi kötüsü var.
kötülerine denk gelip isyan etmiş olabilirler.
ama isyan eden bile önce kendine bir baksın bakalım, kendinden neler bekleniyor, karşıdan neler bekliyor...

kuulum ayağına boşa atıp doluya tutturma çabaları...düşmanlar herşeye, herkese karşı...madem kendıleri çok mukemmel bilgililer niye uzaya mekik fırlatmamışlar. bılgısayar başından kalkarlarsa belki bir(şey(ticaret dılınde mal)) olabılırler...anaları kesın her gün taş doğursaydım dıyordur bu zıhnıyete karşı .

Sirf bu diil ki hic biseyi begenmeme söz konusu. Ben de ekşi yazarıyim son beş senedir ergen basti iyice eski kalite yok inci sözlük gibi oldu.
yazar maaşları gerçek mi ya, hazır yazar bulmusken sorayım ahah

Valla böyle düşünenler böyle konusanlarda genelde culsuz tipine bakılmayan ucube tipler
Cokta takılmamak lazım

Çoğu asosyal eziğin teki de ondan..

Sürekli ekşi takip ettiğini bildiğim biri var.
Hem Türkleri aşağıliyor, hem burada maaş kazanıyor..

Hem müslümanlıkla dalga geçip, hem müdürlerinin kandilini kutluyor..
Birbirlerinin etkisinde kalıyorlar koyun sürüleri..

Bir çocuk vardı böyle tuhaf bir tip ortamımızda pek sevmediğimiz zorla yamanmaya çalışan,kendini övmeye çalıştığında dalga geçtiğimiz ve ciddiye almadığımız biri. Sonra bir twitter hesabını gördük fenomen olmuş hshshh en yakışıklı pozunu koyup millete laf geçiriyor bir sürü fav falan alıyor.Karşımızda iki kelime konuşamayan adam insanların (bi arkadaşımızın) davranışlarını eleştiriyor. Ertesi gün sorduk öyle düşünmedim haklısınız pardon falan diyo hahahah.

O günden sonra böyle fenomenler falan haa bizim ezik mustafa gibiler heralde çok tuhaf lan filan diye bakarım.Hele ki o insanlar daha bizim mustafa kadar bile olamamış daha asosyal vs olabilir.

Onların fikirlerini ciddiye alcağımdan değil ve gerçek hayatta öyle saçma konuşabilen hiç bir insan duymadım, duysaydım da dalga geçerdik ve sonra muhatap almazdım.
Ama yine de öyle negatif yazılardan hoşlanmıyorum reddit forever! Çok daha pozitif tatlı bi mecra başka mecralara yönelin sizde rahatsız olduysanız.

Eskiden ben de tüm Türk kadınlarını ben ve çevremdekiler gibi sanıp ekşicilere uyuz olurdum. Sonra daha farklı zümrelerden kadınları tanıdım, ve aslında haklı olduklarını gördüm. KK'da bile bazı kadınların evliliğe, erkeklere, ilişkilere hep bir maddi çıkar gözüyle bakması, erkeklerin üzerinde çocuklarıymış gibi hakimiyet kurmaya çalışmaları (eşinize xxx için izin veriyor musunuz gibi), kendilerini gerçekten bulunmaz hint kumaşı sanmaları çok itici. Bunu çok farklı kültürlerden kadınlarla arkadaşlık etmiş, ilişkilerine şahit olmuş, yine farklı kültürlerden evlilikleri görmüş biri olarak söylüyorum; Türk kadını kaprisi çok abartıyor ve erkeği sömürmek için çok fazla çirkinleşiyor.

Ama ekşici adamın yorumu dikkate alınır mı? Hayır :) Sorsan çoğunun hayatında tanıdığı tek yabancı kadın tv'de, sosyal medyada gördükleridir

Orada kim en çok laf sokmalı, alay etmeli entry girerse o daha çok fav alıyor da ondan. Mesele sadece Türk kadını değil bütün başlıklarda bu var.

Bazen kişileri acımasızca linç ediyorlar. Twitter'dan falan adıyla soyadıyla elestirse anlayacağım ama orada anonim hesapla millete saydirmalari hiç doğru değil.

Hee tabi hepsi milyoner zaaati .Biz de cok bayıliyoruz Türk erkeklerine .
Ataerkil ,bir is yapmaz ,evlendikten sonra saygı sıfir cogunda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…