Eksik ve Yetersiz Hissetmek

queenofhaters

Yaşa Mustafa Kemal Paşa!
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2015
4.016
12.575
128
Günaydın kızlar,
Hiçbir şeyi beceremiyorum. Şu hayatta gerçekten layıkıyla becerip mükemmel yaptığım tek bir iş bile yok.
Her şeyde eksiğim çıkıyor her şeyde hem de. Kendime en güvendiğim konuda bile hatalarım olduğunu görüyorum.
Özgüvensiz de değilim, ama sanki çevremdeki herkes işini eksiksiz yapıyormuş gibi.

Kendimi ifade ederken problem yaşıyorum, evdeki hesap hiçbir zaman çarşıya uymuyor. Şu anda da o kadar işim var ki. Ama ben napıyorum, elbette bacakları uzattım yanımda çayım Kk da kim ne yazmış ona bakıyorum.

Kariyerimle ilgili de sıkıntılarım var. Vakit ayırıp çalışamıyorum. O sürede hep Kk'da takılıyorum.
Yazılacak çok şey var aslında ama, ne yapacağımı bilmiyorum. Asla istediğim gibi olmayan sürekli önüme engeller çıkan bir hayatım var.
Böyle durumlarda ne yapıyorsunuz? Ya da böyle hissediyor musunuz?

Fazla mükemmelliyetçi değilseniz eksikler kalsın yani kendinizi paralamanız gerek o iş mükemmel olsun diye gene Murphy kanunları etkisini gösterir içine eder mükemmel işin.Buna dayanarak diyeceğim şu ki ne zaman özenmezseniz aman mükemmel olsun aman eksik çıkmasın diye düşünmezseniz yani o zaman her şey mükemmel oluyor.

Son yıllarda ben de böyle hissediyorum, özgüvenim tavan ama hep bir eksiklik ya da fazla rahatlık mı desem birşey var ve hiçbir işimi tam anlamıyla mükemmmel yapamıyorum, o yüzden sana verebilecek mantıklı bir önerim yok. Bakalım ne yorumlar gelecek

Mükemmelliyetçi yapindan kaynaklaniyor bence yetersiz hissetmen. Ayni durumdan ben de muzdaribim yaptigim isi her daim en ince ayrintisina kadar layıkıyla yaparim ama hep bir eksiklik hissederim.
Demekki gercekten yapmak istemiyorsun suan o yuzden salıvermişsin. Bekle ilham gelene kadar zorlama kendini hiic.

:)
Murphy kanunlarının ilk maddesinden sonra onları okumayı bırakmıştım hehe.
Ama şöyle bir şey var. Bir şey yapıyorsam hakkını vermek istiyorum. Oldu sanıyorum. Aslında olmamış.

benim de böyle hissettiğim cok zaman oldu ama sonra başardıklarıma bakıp vay be ne güzel iş çıkarmışım diye kendimi tebrik ediyorum hem sizden daha iyi durumda olanlar işini süper yapabildiği için değil cok calıştığı içindir. çalıştıkça hatalar düzeliyor insanın ufku açılıyor bence. hem hata yapman bişeyler için çaba gösterdiğini belirtiyor hatalarınla daha iyi olacaksın bence çabalamaya devam kendinin farkına varmalısın

:)
Murphy kanunlarının ilk maddesinden sonra onları okumayı bırakmıştım hehe.
Ama şöyle bir şey var. Bir şey yapıyorsam hakkını vermek istiyorum. Oldu sanıyorum. Aslında olmamış.
Daha kötüsünü diyeyim o zaman her şeyi mükemmel olmasını isteyen ben hep paralarım kendimi şimdi o kadar yoruldum ki bir şey yapmıyorum artık bana ilham ne zaman gelecek bakalım

Canım yaptığın şey kime göre neye göre olmamış? Sen mükemmelliyetçi biri olabilir misin? Ondan kolay kolay tatmin olmuyor olabilirsin.
Insan bu yani kelime anlamı hata yapan demek,hangimiz mükemmeliz ki?
Ben bu tür durumlarda elimden geleni yaptığıma emin olduktan sonra kafaya takmayı bırakıyorum. Ve işe yarıyor.
Eğer sen de elinden geleni yapıyorsan düşünme gerisini.
Ayrıca burdaki yorumlarının da takipçisiyim, bu işi çoook iyi yaptığını düşünüyorum

Mükemmelliği hedefliyorsanız asla olamayacağınızı bilin öncelikle.

Hayatınızdaki aksaklıkları düzenlemek için de büyük düşünüp, uzun vadeye odaklanıp umutsuzluğa kapılmaktansa küçük ve günlük hedefler koymayı deneyin. Örneğin bugün şu kadar saat çalışacağım veya şu işi halledeceğim gibi.

Sen belki cevrendekileri eksiksiz gorebilirsin ama emin ol kimse mukemmel degildir zaten her konuda iyi olamazsin zaten mukemmel olmak zorundada degilsin en cok istedigin alanda krndini gelistirmeye bak

Bir bakayım diye girdim :)
Hala kahvaltı edemedim düşün.

Kendini banlatanlar oluyor işimi yapayım diye.
Biz de mi yapsak nedir

Her işte bir eksiklik buluyorsan sende de mükemmelliyetçi bir yapı var demek.
Zevkine güvendiğin insanlardan objektif yorumlar iste.

Onların onayları sana iyi hissettirecektir..

Bu bir dönem mi yoksa her zaman mı öyle?
Bu aralar ben de çalışmam gereken şeylere çalışamıyorum ama keyif de yapamıyorum. Yeni mezun oldum, iş bulmam lazım ama hava o kadar sıcak ki Neyse ne yapacağıma karar veremiyorum, hangi sınava gireceğime falan... Kışın bi sınava gideceğim bi işte çalışmak istiyorum çünkü onun içi lazım. Ales'e girsem mi diye düşünüyorum dün dayım kafamı çok karıştırdı. Ama eğer olursa yüksek lisans yaparken çalışmam da lazım olacak onları araştırmadım daha. Kendi okuduğum okulda yapmam çok daha kolay ama bu da şehir dışında :) Onun dışında bazı devlet kurumlarını gözüme kestirdim, diyorum acaba bunları da mı düşünsem ne yapsam... Öte yanda özel sektör iş ilanlarına da hep bakıyorum ama hep tecrübeli istiyorlar. Valla bezdim yani. Arkadaşım da mesaj atmış bana iş başvurularının linkini at diye. Oldu, millet internete iki satır yazmaya üşeniyor. Şiştim. Sizin de konunuzu mahvettim ama galiba bu aralar bende öyleyim.

Herkes kendini bazen yetersiz hisseder bu olagan birseydir ama bence sizde ki guven kaybinin sebebi farkli.Yakin zamanlarda birsey olmus ve siz onu yapamadiginiz icin yetersiz hissetmissiniz . Insanlarin hepsi yeterli olacak diye birsey yok.Sizde sizden kotulere bakin daha yetersizler caresizler elbette var...

İşim gereği bir ajandam var. Her şey saat saat işlidir.
Bir gün bile uymamışımdır mesela. Her akşam tane tane özenerek yazarım.
Sabah bir bakarım cumburlop hiçbirine uyamıyorum.
Planlı olan insanlar bunu nasıl yapıyor acaba?

Ben bunu yapacağım artık. Evi b.k götürüyor.
Yemeği son dakikada yapıyorum.
İşler falan var ya ufufufufufuf
Sen de benim gibisin nomunom ya
Kk bağımlısı :)

Bende de var bu his. Bence kendine vakit ayırmaktan geçiyor bunu aşmanın yolu. Zaman yönetimiyle ilgili yazılar okuyacağım ben. Neyim eksikse her birini not alıp takip edeceğim. Yeterince üzerine düşersen geliştirirsin kendini. Bir de keyifsizlik yorgunluk sebebi olarak vitamin eksikliğinden bahsediyorlar. Onlara da baktırmak lazım. Da işte vakit bulamıyorum

Fazla katı kurallar koymayın, yapabileceğinizden büyük hedeflerle yola çıkmayın. Hatta mümkünse kapasitenizin altında hedef koyup onun bi tık üstüne çıkmaya çalışın. 15 maddelik hedefler koymayın, tek maddeyi yapın sonra 2. hedefi koyup ona geçin. Yapmanız gereken 20 sayfalık bir iş varsa ilk 2 sayfayı 1 saatte yapma hedefi koyun mesela, geri kalan 18 sayfayı düşünmeyin. Bazen yapılacak şeylerin yoğunluğu ve fazlalığı insanı eringeçliğe itiyor. Yaptığınız her maddenin sadece bitmiş olmasına odaklanın, mükemmel olmasına değil. Böyle yaparak bu ruh halinden sıyrılabileceğinizi düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…