Eksik ve Yetersiz Hissetmek

İşim gereği bir ajandam var. Her şey saat saat işlidir.
Bir gün bile uymamışımdır mesela. Her akşam tane tane özenerek yazarım.
Sabah bir bakarım cumburlop hiçbirine uyamıyorum.
Planlı olan insanlar bunu nasıl yapıyor acaba?
Bir süre kendinizi zorlasanız alışırsınız.
Ben çok tembel bir insanım ama bu yöntemle ders çalışmaya başladım. Okul zamanı ta dönem sonundaki finalleri düşünüp ''O kadar şeyin hangi birine çalışayım.'' diye sürekli erteleyip son geceye bırakırım yıllardır. Ama tatilde ders çalıştım. 2-3 günde rutin haline geliyor zaten, olağanlaşıyor.
Yine bu yöntemle Fransızca çalıştım bir süre. Normalde öğle olsun başlarım, akşama kalsın, gece daha iyi olur gece çalışayım, yarın başlarım... diye giden bir döngüm vardır her işimde.
Sizi tanımıyorum ama büyük ihtimalle benden daha tembel değilsinizdir. Yaparsınız. :)

Herkesin eksikleri, eksileri vardir.
Ama eminim yapabildiginiz cook guzel seyler vardir bence.
Bir seyleri yapabildigini hissetmek icin illa kariyer alaninda bir seyler yapmaya gerek yok ki.
Burada cok iyi bir yorumcusunuz mesela, belki cok iyi bir essiniz.
Bakin bunlarda yapabildiginiz seyler, illa akademik olmasina gerek yok, kendinizi boyle hissetmeyin:KK200:

Herkesin eksikleri, eksileri vardir.
Ama eminim yapabildiginiz cook guzel seyler vardir bence.
Bir seyleri yapabildigini hissetmek icin illa kariyer alaninda bir seyler yapmaya gerek yok ki.
Burada cok iyi bir yorumcusunuz mesela, belki cok iyi bir essiniz.
Bakin bunlarda yapabildiginiz seyler, illa akademik olmasina gerek yok, kendinizi boyle hissetmeyin:KK200:
:KK200:

Zaman zaman ben de sana benzer duygulara kapiliyorum.eksik yapmaktan ziyade enerjisiz hissediyorum.yorgun ve bikmis.cozum icin bi sure kafa dinledim tatildeydim uzun zamandir ve yenilenmis hissediyorum.plan yapmak istiyorum.neyi ne zaman nasil yapmaliyim.mutlu olmak icin yapmam gerekenler ve nasil bunlara zaman bulurum diye dusunuyorum.spor yapmaliyim mesela.kitap okumadan yapamam oma zaman ayirmaliyim.ev islerine esimi ya da yardimci destegi dahil etmeliyim .bi kizim var ona zaman ayirmaliyim. Calisiyorum ayni zamanda.plan yapmak ve harekete gecmek sana da kendini daha iyi hissttirir bence.

Burada yorumlardan gözümde canlandirabildigim karakterlerden birisin sen ya, basariyosundur sana öyle geliyordur. Herkesin dediği gibi herseyin kusursuz olmasını istediğin için sana öyle geliyordur. Hayallerimdeki sen karakterini degistiremem ben yaa:110::dondurma: kalk kariyerinle ilgili çalış bdv'de pek hareket yok zaten :deli:

Sürekli böyle mi hissediyorsun yoksa bazı dönemlerde mi sadece ?

Sorunun daha çok becermemezlik değil de hayatında sanki bir memnuniyetsizlik varmış gibi.

Hayatına yeni heyecanlar/yenilikler katsan iş ile alakalı daha fazla motive olma şansın yükselir ve herşeyi başarırsın belki. Ne dersin ? :)

Burada yorumlardan gözümde canlandirabildigim karakterlerden birisin sen ya, basariyosundur sana öyle geliyordur. Herkesin dediği gibi herseyin kusursuz olmasını istediğin için sana öyle geliyordur. Hayallerimdeki sen karakterini degistiremem ben yaa:110::dondurma: kalk kariyerinle ilgili çalış bdv'de pek hareket yok zaten :deli:
ahahahha, çok tatlısın.
Dur sana da kalp atayım.:KK200:

@prayforlosers bence sen hayatta başarılı bir insansın. Böyle bir insanken bunu özeline indirgemen işten bile değil ama işinle ilgili değişiklik düşüncen vardı belki onla da ilişkilidir ruh halin. Kk bağımlılığı çok kötü walla benim ne zaman canım sıkkın olsa burdayım. Bi çetele tutucam artık buraya girişim için:ruh:
Dert etme ama bence de kk ile çok içli dışlı olmak pek iyi değil gibi:(

Okumam gereken dosya,yazmam gereken dilekçe de olsa yok bazen bir bakıyorum uyuyana kadar burdayım.

İki dakika okuyayım desem iki saat çıkmıyorum.

Aylardır kitap okuyamıyorum.

Bağımlılık yaptı sanki burası bende her şeyi savsakladığımı hissediyorum,sonra kendime sinir oluyorum sorumsuz diye.

Aynı hissediyoruz..

Sürekli böyle mi hissediyorsun yoksa bazı dönemlerde mi sadece ?

Sorunun daha çok becermemezlik değil de hayatında sanki bir memnuniyetsizlik varmış gibi.

Hayatına yeni heyecanlar/yenilikler katsan iş ile alakalı daha fazla motive olma şansın yükselir ve herşeyi başarırsın belki. Ne dersin ? :)
Aylinim ya, evrak işi.
Pek ekşın katamıyorum biliyorsun.
Şimdi almanca kursuna başladım. Forumda da yazıyorum o topiklere.
Mesela ben kendimi ifade etmeye çalışıyorum.
Eminim ki ne demek istediğimi anlıyorlardır.
Hayeeear cınım o cümleyi öyle kuramazsıın diyorlar ya, işte o zaman motive gidiyor komple.
Yapamıyoooooooooooooorum diye ağlayasım geliyor.

Günaydın kızlar,
Hiçbir şeyi beceremiyorum. Şu hayatta gerçekten layıkıyla becerip mükemmel yaptığım tek bir iş bile yok.
Her şeyde eksiğim çıkıyor her şeyde hem de. Kendime en güvendiğim konuda bile hatalarım olduğunu görüyorum.
Özgüvensiz de değilim, ama sanki çevremdeki herkes işini eksiksiz yapıyormuş gibi.

Kendimi ifade ederken problem yaşıyorum, evdeki hesap hiçbir zaman çarşıya uymuyor. Şu anda da o kadar işim var ki. Ama ben napıyorum, elbette bacakları uzattım yanımda çayım Kk da kim ne yazmış ona bakıyorum.

Kariyerimle ilgili de sıkıntılarım var. Vakit ayırıp çalışamıyorum. O sürede hep Kk'da takılıyorum.
Yazılacak çok şey var aslında ama, ne yapacağımı bilmiyorum. Asla istediğim gibi olmayan sürekli önüme engeller çıkan bir hayatım var.
Böyle durumlarda ne yapıyorsunuz? Ya da böyle hissediyor musunuz?

Bence başarmak için sadece ayağa kalkman gerek. Ben de senin tam tersinim. Çabalıyorum, kendimi öldürene dek çabalıyorum. Saçlarımı beyazlatana dek. Hayatımda başka hiçbir şeye yer vermeden sadece yapacaklarıma odaklanarak çabalıyorum. Bir şeylerin yoluna gireceğine dair en ufak bir ışık görsem son nefesimi vereceğimi bilsem yine çabalarım. Ama ne oluyor biliyor musun? Onca emeğim hiçbir işe yaramıyor. Allah'ım gençliğime, vaktime acı. Bana acımazsan ailemin emeklerine acı diyorum yine olmuyor.
Keke seninki gibi çabaladığımda olabileceğine dair bir umudum olsa. O zaman 1 dk bile beklemezdim..

Aylinim ya, evrak işi.
Pek ekşın katamıyorum biliyorsun.
Şimdi almanca kursuna başladım. Forumda da yazıyorum o topiklere.
Mesela ben kendimi ifade etmeye çalışıyorum.
Eminim ki ne demek istediğimi anlıyorlardır.
Hayeeear cınım o cümleyi öyle kuramazsıın diyorlar ya, işte o zaman motive gidiyor komple.
Yapamıyoooooooooooooorum diye ağlayasım geliyor.

Awww takma kafaya..

Bence sen başarılı bir insansın.
Evrak işleri zaten her konuda sıkıntı.

Almanca yı da cozersin bence sen yetenekli bir kadinsin. Ama dil ogrenmek sabır gerektiriyor biliyorsun...

Ben 3 dil biliyorum (fransizca haric ana dilim). Ama farkindayim ki ingilizcem ve turkcem hala mukemmel degil her gun yeni seyler ogreniyorum ve gelistiriyorum.

Yaparsin sen ;)

hepimiz aynı durumdaymışız. ben de kariyer anlamında bulunduğum yerden memnun degilim. çabalarıma rağmen istediğim gibi olmadı bazı şeyler. işsiz değilim, iyi bir yerde de çalışıyorum ama olmuyor işte.

kendimi yorgun ve isteksiz hissediyorum. bunun bir sebebi hedefsizlik bana göre. diğeri de takıntı yapmak, ki buna kimileri mükemmelliyetcilik diyor. bir sebebi de gerçekten yorulmuş olmam.

bir sürü planlar yapıp hiç birini gerçekleştirmiyorum. ertesi güne heyecanım gitmis oluyor zira.

yazdıklarıma bakınca bir kez daha kabullendim. ciddi depresyon belirtileri bunlar.

Okumam gereken dosya,yazmam gereken dilekçe de olsa yok bazen bir bakıyorum uyuyana kadar burdayım.

İki dakika okuyayım desem iki saat çıkmıyorum.

Aylardır kitap okuyamıyorum.

Bağımlılık yaptı sanki burası bende her şeyi savsakladığımı hissediyorum,sonra kendime sinir oluyorum sorumsuz diye.

Aynı hissediyoruz..
Seri yazarken bile en az 5 saatimi alıyor. Çünkü kk' dayım.
Gelirim neredeyse 3te 1' e düştü.
O zaman da motivasyon kaybı oluyor çok haklısın :(
Bunu frenlememiz lazım

Günaydın kızlar,
Hiçbir şeyi beceremiyorum. Şu hayatta gerçekten layıkıyla becerip mükemmel yaptığım tek bir iş bile yok.
Her şeyde eksiğim çıkıyor her şeyde hem de. Kendime en güvendiğim konuda bile hatalarım olduğunu görüyorum.
Özgüvensiz de değilim, ama sanki çevremdeki herkes işini eksiksiz yapıyormuş gibi.

Kendimi ifade ederken problem yaşıyorum, evdeki hesap hiçbir zaman çarşıya uymuyor. Şu anda da o kadar işim var ki. Ama ben napıyorum, elbette bacakları uzattım yanımda çayım Kk da kim ne yazmış ona bakıyorum.

Kariyerimle ilgili de sıkıntılarım var. Vakit ayırıp çalışamıyorum. O sürede hep Kk'da takılıyorum.
Yazılacak çok şey var aslında ama, ne yapacağımı bilmiyorum. Asla istediğim gibi olmayan sürekli önüme engeller çıkan bir hayatım var.
Böyle durumlarda ne yapıyorsunuz? Ya da böyle hissediyor musunuz?
ben seni yazdığın mesajlarda ki üslubundan gayet ayakları yere basan ve güçlü bir kadın olarak kafamda canlandırdım!!!
engeller her zaman olur
önemli olan takılıp düşmek değil,düştükten sonra silkelenmek ve kaldığın yerden devam etmektir..
kimin hayatı düz ki?
benim de kariyer sorunlarım var hatta beni çok kötü etkiliyor ama pes etmiyorum!
he bende kk dan ayrılamıyorum :KK70: orası da ayrı
kesinlikle silkelen ve kendine gel..olumsuz düşünme

Back
X