- Konu Sahibi senbensema
-
bizimde yaşadığımız bütün belirtiler bu hastalığı gösteriyor.yaklaşık 2 ay önce ateşle başladı rahatsızlığımız gece acile gittik boğazları şişmiş denilip antibiyotik verdiler.o kadar keyifsiz ve halsizdi ki kızım.ertesi gün vücüdunda kızarıklıklar başladı ve çevremdeki herkes su çiçeği dedi.bende aile hekimine götürdüm o da su çiçeği dedi.antibiyotiği bırakın ağrı kesici ver dedi.ağzında boğazındada çiçek çıkmış dedi.sprey verdi.fakat ertesi gün bu seferde ayak tabanlarında yaralar çıktı hemde ne yaralar içleri su dolu kabarcıklar. günlerce yere basamadı.10 günün sonunda iyileştik.ve ben tesadüf eseri internette bu rahatsızlığı okudum ve resimlerine baktığımda anladım ki biz su çiçeği değil bu rahatsızlığı yaşamışız.nerden bilebilirdim ki 2 tane doktora götürmüşüm büyüklerimiz bile su çiçeği dedi.ayrıca geçen gün sağlık ocağına gittiğimde aile hekimine anlattım su çiçeği demiştiniz ama el ayak ağız hastalığı geçirmiş olabilirmiyiz dedim.böyle bir hastalıktan haberi yok doktorumuzun.oysa sevinmiştim okula başlamadan su çiçeği geçirdik diye.şu anda benim teşhisime göre kızım el ayak hastalığı geçirdi.
bizde hastalık yaklaşık bir ay sürdü...deri soyulmsı ise daha fazla zamanda bitti.
belis:tırnaklar ne kadar zaman aralığında düştü.1-2 demişsin...benim kızın da en küçük ayak parmağının tırnağı düşmüştü.daha doğrusu kız koparmıştı.demek cansızlaşıyor.bir de el baş parmaklarının tırnakları daortalarınan çentik atılmış gibi.kırılacak gibi.biz de parmak emmeyi bıraktı tırnaklarına sardı zannetmiştik...peki düşen tırnaklar yerine geliyor mu?
kızım 15 aylık ve bu illet hastalığı geçiriyo.oğlumda bi aylık onadamı geçer acaba?çok üzgünüm ya.
kızım 15 aylık ve bu illet hastalığı geçiriyo.oğlumda bi aylık onadamı geçer acaba?çok üzgünüm ya.
bizde 2 buçuk ay önce bu hastalığı geçirdik.yaklaşık 20 gün önce el baş parmak tırnağı başta morardı ve kökten kalktı acaba biyeremi sıkıştırdı dedim önemsemedim fazla.fakat 1 kaç gün öncede ayak serçe parmağının tırnağı çıkınca işte o zaman panikledik ailece.hemen doktora gittik.kan tahlileri yapıldı.ben doktora el ayak hastalığı geçirdik dediğimde eğer bana tamam o zaman işte bu sebepten tırnakları çıkıyor demiş olsaydı rahatlayacaktım ama tam olarak tanı koyamadı ve tırnak güçlendirici vitamin verdi.ve ben şu anda yazılarınızı okuyunca çok rahatladım ve sebebini artık biliyorum.fakat tırnak ne zaman çıkıyor.20 gün önce çıkan tırnağın yerine hala tırnak gelmedi.orası et sanki.bide bizim bu rahatsızlıktan sonra bağışıklığımız zayıfladı.2 buçuk yaşında olan kızım çok nadir hastalanırdı fakat bu hastalıktan sonra çok grip oldu bütün yaz nerdeyse hastaydı.tam geçti diyoruz tekrar başa dönüyoruz.bizim gibi olan oldu mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?