El iyisi Kaynana, Kaynbaba

CennetKokulum

kuzusu'nun kuması
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2007
2.451
36
358
Diğer
ıkısındende cok memnunum ama cok el ıyısıler mesela baskasının cocugu yaramazlık yaptıgında kayın babam guler benım kızım yaptıgında kızar bugun yıne oldu sınır oldum cocuktan cıkardım sınırımı ne yapsa yapma etme yurume elleme der baskasının cocugunun yaptıkları sırın gorunur benım kızım normalde herseyını verır fazla olgundur ama arada bır esyasını vermesse kaynanam kayınbabam mudale ederr ver oda sana vermez dıye eee bırkaın cocuk aptal olmasın herseyını vermek zorundamı bıdahakı sefere tepkı verecem sızce ıncıtmeden net bır sekılde nasıl tavır koymalıyım

bu saatten sonra değişmez bunlar böyle kalır.açıkça konuşmak lazım aslında dertleri neymiş insanın kendi torunu nasıl şirin görünmez tuhaf:uhm:çocuğa müdahele etmesinler canım çocuk bu yaşasın çocukluğunu

çocuğunuz kaç yaşında bilmiyorum ama,
belli bir yaş aralığında çocuklara paylaşım konusunda asla ısrarcı davranmamak gerekir,bu dönem benliğini,bulduğu çağdır,müdahale çocuğu pasifleştirir diye biliyorum....
tatlı dille anlatırsanız mutlaka anlayacaklardır...

Ama bu normal, biz de öyle değil miyizdir? Başkasının çocuğuna, başkasının eşyasına, misafire daha bir hassas davranırız. Yani ne bileyim mesela benim çocuğum bir bardak kırsa azarlarım belki eğer söz dinlemediği için kırdıysa ama; komşunun çocuğu kırsa neden kırdın bile diyemem. Anne babam da böyleydi biz çocukken. Çok tuhaf gelmedi bana. Bizim toplumumuzun geneli böyle zaten.
Paylaşıma gelince, bırakın paylaşsın kızınız. Biraz büyüyünce sınır koymayı öğrenir; ama paylaşmayı bilmeyen çocuk büyüyünce de paylaşmayı öğrenemiyor. Paylaşmak kadar güzeli var mı? ınanın bana küçükken oyuncağını paylaşmayan çocuk, büyüdüğünde derdini de paylaşmakta güçlük çekiyor, içine kapanıyor.
Çok şanslısınız bence maşallah.

Bu olaya bu kadar takılıp bence kalplerini kırmayın, yeğenlerim bize geldiğinde bende çocuklarıma göstermediğim müsahamayı onlara gösteririm. Ne yalan söyleyeyim bazen içimden razı olmasam da ağbimler kırılacak diye ses çıkarmam. Üstelik benimkilerin her yaptığı onlara batsa bile. Belki onlar da torunlarına nazları geçtiği için öyle davranıyorlardır. Art niyetle değil.

Son düzenleme:
cnm hiç üzülme..çocuk sonuçta sana karşı aynı şeyi yapmıyorsa bşy olmas...ama kalkıp çocuguna vurursa işte ozman söyle.ayrıca sevmeyedebilir torununu boşverrr...

Kendi çocuğumuzun yaptığı ve kızdığımız bir çok şeyi başka bir çocuk yaptığında (heleki bu evimize gelen misafirin çocuğu ise) hiç sesimizi çıkartmayız değil mi?
Muhtemelen kayınpederiniz ve kaynıvalidenizde aynı psikoloji ile yapıyorlardır. Bu tavrı hem annem, babam, hemde kayınvalidem benim çocuklarıma karşı yaparlar. Yani misafire saygısından, nazı kendi torunlarına geçtiğinden yaparlar.
Ben tuhaflık göremedim bunda, özelliklede eskiler bu psikolojidedirler.

misafir oldukları için baskalarının cocuklarına şirin davranırlar
normaldede böyle zaten
cocuğunuza vurular ederler ses edersiniz ama ufak tefek kızmalarına tepki vermenize gerek yok
nede olsa onlarda babanne dede yerimseniben

eskiler aynı şeyleri yapıyorlar be canım öbürü benim canım kırılmazlar diyolar ama misafir çocuklarına tüm teoranslarını tanıyorlar
Bu tavrı hem annem, babam, hemde kayınvalidem benim çocuklarıma karşı yaparlar. Yani misafire saygısından, nazı kendi torunlarına geçtiğinden yaparlar.
arkadaşım burbukkun dediği gibi benimkilerde

Ama bu normal, biz de öyle değil miyizdir? Başkasının çocuğuna, başkasının eşyasına, misafire daha bir hassas davranırız. Yani ne bileyim mesela benim çocuğum bir bardak kırsa azarlarım belki eğer söz dinlemediği için kırdıysa ama; komşunun çocuğu kırsa neden kırdın bile diyemem. Anne babam da böyleydi biz çocukken. Çok tuhaf gelmedi bana. Bizim toplumumuzun geneli böyle zaten.
Paylaşıma gelince, bırakın paylaşsın kızınız. Biraz büyüyünce sınır koymayı öğrenir; ama paylaşmayı bilmeyen çocuk büyüyünce de paylaşmayı öğrenemiyor. Paylaşmak kadar güzeli var mı? İnanın bana küçükken oyuncağını paylaşmayan çocuk, büyüdüğünde derdini de paylaşmakta güçlük çekiyor, içine kapanıyor.
Çok şanslısınız bence maşallah.

ya sagolun yorum ıcın ama anlamamıssınız 100 kere paylasıyosa bır kere vermek ıstemıyor ondada baskı yapmak normal degıl bence ben yapmıyorum kayınbabamla kaynanamda yapmasın paylasımcı ama kafasına vur ekmegını al olmasın zaten cok fazla fedakar bır cocuk cok olgun asla ısrarcı degıl ver dedımmı verır kaynanamlara gelınce bunlar sadece mısafıre degıl detay veremedım mesela hergun gorustuklerı komsularının cocugunu ellese kızım severken cocuk sıkılıyorsa hemen bagırır kayınbabam ama o cocuk sımayı ıtsın guler yanı cocuk ıste olur ,kaynanamda yıenlerının cocugu felan sımayı ezmeye calıssın sahıplenmez ogun sımay cok gergındı agladı uzun sure bu komsunun kızı sımaya yanastı sımayda ıstemıyorum dedı kaynanam hemen atladı sen onun opmek ısten ama oda sana oyle apsında gor felan oha yanı ne oldukı vurdumu cocuk sankı genel anlamda ılıskımız ıyı ama bu olay cok sınır edıyor benı zaten pısırık cocuk bıde ustune gıdınce ıyı olacak

ya sagolun yorum ıcın ama anlamamıssınız 100 kere paylasıyosa bır kere vermek ıstemıyor ondada baskı yapmak normal degıl bence ben yapmıyorum kayınbabamla kaynanamda yapmasın paylasımcı ama kafasına vur ekmegını al olmasın zaten cok fazla fedakar bır cocuk cok olgun asla ısrarcı degıl ver dedımmı verır kaynanamlara gelınce bunlar sadece mısafıre degıl detay veremedım mesela hergun gorustuklerı komsularının cocugunu ellese kızım severken cocuk sıkılıyorsa hemen bagırır kayınbabam ama o cocuk sımayı ıtsın guler yanı cocuk ıste olur ,kaynanamda yıenlerının cocugu felan sımayı ezmeye calıssın sahıplenmez ogun sımay cok gergındı agladı uzun sure bu komsunun kızı sımaya yanastı sımayda ıstemıyorum dedı kaynanam hemen atladı sen onun opmek ısten ama oda sana oyle apsında gor felan oha yanı ne oldukı vurdumu cocuk sankı genel anlamda ılıskımız ıyı ama bu olay cok sınır edıyor benı zaten pısırık cocuk bıde ustune gıdınce ıyı olacak

Çocuk onlar ya, aralarında savaş yok. Kendi kendilerine oynarlar küserler barışırlar. Ben yine de çok tuhaf bir durum göremedim. Sonuçta komuşu da olsa yeğen çocuğu da olsa aile dışından. Onlara emanet gibi davranılması normal. Biraz siz hassassınız sanırım bu konuda. Yanlış anlaşılmak istemem ama siz biraz rahatlasanız Simay da daha rahat olur eminim.
Sevgiler.

sagol canım evet aslında hassas denemem bu konuda ama zorla hassas yaptılar hergun yasıyorum cunku her gun gıtmek ısıtoyru babaanneye aglıyor cunku evde tek sıkılıyor ama genel anlamda boyle olmaları benı rahatsız edıyor sonra sureklı baskasını memnun etmeye calısan kendını heder eden bır cocuk olmasını ıstemıyorum babasıda oyle asla sahıp cıkmaz sadece cocuk konusunda degıl gercekten acaıp sekılde mıllete yaranma telesı var ıkısındede sureklı kendılerını ıyı gosterme begendırme cabası cok yapmacık gelıyor ve gerıyor benı durust olmak gıbısı yok

çocuktur bu tabiiki şımaracakalr yaa sen varkende onlara düşmez uyarmak. biz yeğenime evde biraz terbiye etmek amaçlı bak olmaz öyle diye hafif kızarak söylüyoruz ama hepimiz aynı şeyi söylediğimizde onun yanlış olduğunu anlıyor. başkasının evinde çocuklarla şımardığında ise kızmıyoruz ki çocuğun gururu incinmesin ağlamasın. çocuk bu herşeyden anlıyorlar valla.
sen dedi başka çocukalrın yanında kızmayın çok üzülüyor yada kızacaksanız hepsine kızın misafire kızmayıp benim çocuğuma kızınca için için ağlıyor psikolojik olarak değişiyor diye anlat onlara. anlamazlarsa sert yaparsın.

Canım bu gibi olaylar yaşandığı zaman patavatsızlık yapıp çarpacaksın yüzlerine lafı.Ben öyle diyorum yada ben öyle yapmasını istiyorum hani benim çocuğum ya falan de ne biliyim yani tavır koymazsan böyle gider....

ıkısındende cok memnunum ama cok el ıyısıler mesela baskasının cocugu yaramazlık yaptıgında kayın babam guler benım kızım yaptıgında kızar bugun yıne oldu sınır oldum cocuktan cıkardım sınırımı ne yapsa yapma etme yurume elleme der baskasının cocugunun yaptıkları sırın gorunur benım kızım normalde herseyını verır fazla olgundur ama arada bır esyasını vermesse kaynanam kayınbabam mudale ederr ver oda sana vermez dıye eee bırkaın cocuk aptal olmasın herseyını vermek zorundamı bıdahakı sefere tepkı verecem sızce ıncıtmeden net bır sekılde nasıl tavır koymalıyım

çocuk sizin, neden azarlamasına izin veriyorsunuz herkesin içinde çocuğunuzu, haddini bilsin,çocuğunuzda bir birey sonuçta. amma gereksiz örf adetlerimiz var

Back
X