Tabi adam bi 10 sene daha dayanırsaAnlatabildiğiniz kadar* Zaten sizin için fazla zorlamam merak etmeyin. Kendisine saygısı olmayan birinin derdini hiç okuyamam. Şiddet olayında affeden birinin niye böyle konu açtığını da hiç anlayamadım bunu da eşiniz affeder işte böyle böyle yuvarlanıp gidersiniz bi 10 sene daha
Yaş farkıyla alakası olduğunu düşünmüyorumBilemiyorum. Aileyi bir arada tutmak istiyor. Aramızda yaş farkı var çok değil, 6 yaş kadar. Sanırım idare ediyor. Aslında karşılıklı idare ediyoruz bir çok şeyi ama duzeltemiyoruz. Evde hep bı idare etme hali var. Ve benim ara ara gelen cildirmalarim.
Ya eğitimle alakası yokmuş peki o kadar araştırıp dehşete düştüğünüze göre bilgi birikiminizden yararlanmak isterim neyle alakası varmış? Maddi imkanla yok eğitimle yok peki neyle alakası var veya yok bu olayın?Diğer sorunu geride birakma çabasındayız. Genel olarakta toparladik. O yüzden şu an için tek sorun bu. Kimseye sorun da begendiremiyoruz. :) Herhalde tekrarı olan bir kavga dövüş, şiddet olayı olsa bu şekilde kalmazdı. Çok zorluk yaşadım o konuda. Hala da tam asabilmis değilim. Ama eşimin pişmanlığınin farkındayım. Ben bu şiddet olayından sonra ne eğitimli insanların nelere nelere sabrettigini öğrenince dehşete düşmüştüm. Yani şiddet işinin öyle sandığınız gibi eğitimle maddi imkanla alakasi olmuyormuş.
Aslında dediğiniz gibi. Normalde de baskın karakterliyim. Bunu eşime karşı yapmak istemiyorum.Esinizin sınırları ya yok ya da çok gevsemis muhtemelen.
Her insan once bir karsisindaki olcer bicer, adim adim tepki gelmedikce artirir dozajini ve nihayetinde insan zalimlesebilir cunku gucludur artık yani oyle zanneder, yapay bir guc bu.
At sahibine gore kisner kisaca ve kaba tabirle.
Erillik disillik dengeniz de bozulmus yuksek ihtimalle
Siz alaninizi artirdikca o da geri cekilmis.
Saygi duymadiginiz cok acik.
Bir de bu ikincil bir kazanim sagliyor size bence.
Siz cildirdikca adam bir seyler yapmaya kalkisiyorsa siz de bir seyleri boyle alabilmeyi ogrenmis, o da ogrenimi pekistirmis gibi olmus olabilir.
Ama ben anlayamadim size tokat atan bir adam nasil bu kadar taviz verebiliyor?
Normalde de cok baskin birisi misiniz? Manipule etmeyi basarmis (!) gibi gorunuyorsunuz.
Cozum olarak adamin bir silkelenip varligini gostermesi gerekiyor gibi.
Bağırmışsanız eşiniz bu cümlede haklı.. Hemen tepki verip, sen konuşma vb.. cümleler kurmak size bir şey kazandırmaz..Mesela örnek olay üzerinden, çocuk elini sikistirdigimda ayy yavrum ya dediğim de eşimin senin yüzünden çocuk korktu demesine karşı ne yapmalıydim. Saygılı bir eş ne yapmaliydi. Gerçekten olayı cozumleyemiyorum.
Bağırmışsanız eşiniz bu cümlede haklı.. Hemen tepki verip, sen konuşma vb.. cümleler kurmak size bir şey kazandırmaz..
Saygılı bir eş olmakla da ilgisi yok ki.. Birbirinizin hatalarıni hemen görüp, hemen eleştiri konusu yapmamalısınız. Bu saygıyı azaltır. Emrivaki tepkiler, çocuklarımızın yanında yaptığımız eleştiriler karşımızdakini üzer.. Öyle bir şey ki zamanla çocuklarda babalarına saygı duymazlar.
Siz eşsiniz, yatağınızı vs her şeyi paylaşıyorsunuz, evlatlarınız var bunlar için bile eşiniz saygıyı haketmez mi?
Geçmişteki sorunlarımızi çözdük dediğiniz için bunları yazıyorum*
Evet doğru diyorsunuz çok fazla şahit oluyorum annesi saygı duymadığı için babaya saygı duymayan yada tam tersi baba kötü davrandığı için anneyi tersleyen saygısızlık yapanlariBağırmışsanız eşiniz bu cümlede haklı.. Hemen tepki verip, sen konuşma vb.. cümleler kurmak size bir şey kazandırmaz..
Saygılı bir eş olmakla da ilgisi yok ki.. Birbirinizin hatalarıni hemen görüp, hemen eleştiri konusu yapmamalısınız. Bu saygıyı azaltır. Emrivaki tepkiler, çocuklarımızın yanında yaptığımız eleştiriler karşımızdakini üzer.. Öyle bir şey ki zamanla çocuklarda babalarına saygı duymazlar.
Siz eşsiniz, yatağınızı vs her şeyi paylaşıyorsunuz, evlatlarınız var bunlar için bile eşiniz saygıyı haketmez mi?
Geçmişteki sorunlarımızi çözdük dediğiniz için bunları yazıyorum*
Ben söyleyeyim gururYa eğitimle alakası yokmuş peki o kadar araştırıp dehşete düştüğünüze göre bilgi birikiminizden yararlanmak isterim neyle alakası varmış? Maddi imkanla yok eğitimle yok peki neyle alakası var veya yok bu olayın?
Sizin için tek çözüm bir süre ayrı yaşayıp psikolojik destek almak.Eşim gerçekten saygıyı hak eden biri. Genel olarak durum böyle. Ama aradaki durumlar beni çok yoruyor. Herkese sabredip ona sabredememekte ayrıca üzüyor. Sevginin moda mod aynı kaldığını düşünmeyen biriyim. Rahatsız olduğum durumlar yaşanınca herşeyi yıkıp gemileri yakabilir hale geliyorum. Bu da çok yıpratıcı oluyor karşı taraf için. Saygimin artmasını istiyorum. Ama ağzımdan çıkıyor o kötü ifadeler.
Bence sevgi yok eşinize karşı en başından hemde galiba ilk dış görünüşüne kapildiniz sonrasını düzeltirim dediniz ama olmamışEşim gerçekten saygıyı hak eden biri. Genel olarak durum böyle. Ama aradaki durumlar beni çok yoruyor. Herkese sabredip ona sabredememekte ayrıca üzüyor. Sevginin moda mod aynı kaldığını düşünmeyen biriyim. Rahatsız olduğum durumlar yaşanınca herşeyi yıkıp gemileri yakabilir hale geliyorum. Bu da çok yıpratıcı oluyor karşı taraf için. Saygimin artmasını istiyorum. Ama ağzımdan çıkıyor o kötü ifadeler.
Örneğin çalışıyorum. Bakıcı ayarlayalım dedim. Her zaman olduğu gibi yok istemiyorum aşka bakıcı dedi
Klinik psikologla görüştüm sadece. Eşimde der uçlarda yaşıyorsun hep diye. Bu konu üzerinde duygu calismalari yaptık. Ne zaman hangi duyguyu neden hissediyorum gibi. Aslında genelde tolere ediyorum o da beni tolere ediyor çok büyük şeyler yaşanmıyor rayinda güzel gidiyor. Ama adet dönemi öncesi içimden bir canavar çıkıyorDuygularinizi cok ucta yasama durumunuza ne diyor terapist
Cunku burada da iki ayri kisi var gibi ve bu iki kisi cok ucta
Esiniz birinde deliler gibi ofkelenip tokat atiyor bir digerinde hicbir cizgisi yok
Ya ofkesini kontrol edemiyor ya da o kadar sabirli ki alttan aliyor ama malum bu iki kisi arasinda ucurum var
İliski stili konusunda da acmazlariniz var gibi
Ya alttan almaya ben baslarsam korkusu yasiyorsunuz sanki
İliski alttan alan ve alttan alinmasi gereken iki kisiden olusur gibi bir ön kabulunuz olabilir mi
Bilissel terapi gormuyor musunuz, bilissel olarak carpitma ya da kaliplarinizda sorun yok mu cunku bence biz toplum olarak bu konuda muzdaribiz
-Uzman degilim-
Annem ve annesi. Ama annem zaten anneanneme bakıyor, kayınvalidem de başka şehirde. Herkesin kendinden ödün verip bizle olmasını bekliyordu. Bir yılı zaten böyle idare ettik ve çok zorluk yasadik. Mesele de genelde bu. Bir önerisi yok ama itirazı çok.Peki buna cozumu ne?
Yani yok istemiyorum diye bir sey yok
Bu bir esya degil bu bir cocuk ve cocuga anne babasi isteyken biri bakim vermeli.
Onun onerisi neydi?
O zaman, bu öfkeli halleriniz için iyi bir terapi almalısınız. Madem düzelmesini istiyorsunuz o zaman düzelecektir..Eşim gerçekten saygıyı hak eden biri. Genel olarak durum böyle. Ama aradaki durumlar beni çok yoruyor. Herkese sabredip ona sabredememekte ayrıca üzüyor. Sevginin moda mod aynı kaldığını düşünmeyen biriyim. Rahatsız olduğum durumlar yaşanınca herşeyi yıkıp gemileri yakabilir hale geliyorum. Bu da çok yıpratıcı oluyor karşı taraf için. Saygimin artmasını istiyorum. Ama ağzımdan çıkıyor o kötü ifadeler.
Bende de aynı sıkıntı var gidip soğuk suyla elimi yüzümü yıkıyorum bildigim zikir vs varsa onu okuyorum ya da kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum ya da tartışma oluyor ama sonrasında uzatmiyorim hiçKlinik psikologla görüştüm sadece. Eşimde der uçlarda yaşıyorsun hep diye. Bu konu üzerinde duygu calismalari yaptık. Ne zaman hangi duyguyu neden hissediyorum gibi. Aslında genelde tolere ediyorum o da beni tolere ediyor çok büyük şeyler yaşanmıyor rayinda güzel gidiyor. Ama adet dönemi öncesi içimden bir canavar çıkıyor
Cinsellikle ilgili çok bir sıkıntı yok. Yani isteklerimizi birbirimize iletiriz ve bu anlamda da sorun yaşamıyoruz. Ama sıklığı haftada iki civarında. Çünkü benim yorgun olmam durumu etkiliyor malesef. Gerçekten duzelmek istiyorum. Terapiyi bir süredir bırakmıştım. Çünkü asıl gitme sebebim şiddet olayı üzerineydi. Dediğim gibi çok şükür durum düzeldi. Ha tamamen astım diyemem asla ama takılı kalmayı bıraktım.O zaman, bu öfkeli halleriniz için iyi bir terapi almalısınız. Madem düzelmesini istiyorsunuz o zaman düzelecektir..
Ama sizde eksik bir.durum var.. Cinselliğiniz ne durumda, başbaşa tatiller yapabiliyor musunuz? Ya da başbaşa kalabiliyor musunuz?
Çok çocuklu olmak, birbirinize vakit ayıramamak da bağları koparır.
Kesinlikle çok doğru. Gençken çocuklarımızın önünde yaşadıģımiz her şey, yaş ilerleyip, çocuklar büyüyünce önümüze çıkar.. Mutlu bir yuvadan çıkan çocuklar Mutlu yetişkinler olurlar. Kavga, tartışma olan evden de tam tersi olur..Evet doğru diyorsunuz çok fazla şahit oluyorum annesi saygı duymadığı için babaya saygı duymayan yada tam tersi baba kötü davrandığı için anneyi tersleyen saygısızlık yapanlari
Bence konu sahibi daha ortada çocuk vs yokken ilk başlarda bu yoldan donmeliydi çünkü eşi araştırmayan okunmayan sosyal olmayan biri taban tabana zıt
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?