+1
Annemin bir olayını anlatayım size konu sahibi, bence siz de benzer bir konuşma yapın, aklı başına gelsin sizinkinin. Çünkü yaptığı son derece ayıp ve çirkin.
Taa annemler yeni evliyken, babamın kuzeni mi bir akrabası ile bir arada arabada bir yere gidiyorlarmis. Babamın teyzesi de var tabi. Ama bu kuzenin eşi o ortamda değil.
Adam annesi ile konuşurken, karısına amaan el kızı işte deyip kötülemiş. Arabada annemle babam da varken üstelik. Oysa bu adam, eşinin yanında nasıl el pençe divan, nasıl gülüm balım böceğim imiş. Ama işte annesi ve akrabaları yanında, eşi yokken de böyle salla babam salla.
Annem dayanamamış, "Ayıp ediyorsun abi, ben senin böyle konuştuğunu hiç bilmezdim, yakıştıramadım" demiş. Millet susmuş kalmış.
Akşam eve geçince de, babamın kulağı bükmüş hani testiyi kırmadan atılan tokat gibi Nasrettin Hoca fıkrasında.
Babama "Eğer aynı huydan sende de var ise, bana gelip sarılırken, arkamdan böyle konuşuyorsan annengili memnun edeceğim diye bu akraban gibi, sana karilik hakkımı haram ederim. Benle bir sorunun olursa, benden memnun kalmadığın bir şeyin olursa gel bana söyle, evini, aşını, yatağını paylaştığın insanım ben, el değil. Ama bir başkasına el kızı diye böyle der isen, senin adamlığın da milletin diline düşer bilesin" demiş.
Sizinki bir de bunu yapıyor yani, oturun bi konuşun kendine gelsin. Vallahi çok ayıp, çok.