Elalem Ne Der diye Kaygılanmadan Yaşamak İstiyorum (Tavsiyesi Olan Var mi?)

Donusunboylemiolacakti

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2016
4.513
4.201
53
Merhaba hanimlar hic uzatmadan konuya gireyim

Kendimi bildim bileli elalem ne der rezil mi oldum simdi rezil olucam kaygisiyla yasadim kendimi bildim bileli...m

Aileyle alakasi var mi derseniz evet maalesef ki var annemde babamda herseyde öncelikle insanlar ne der diye dusunur belki bubdusunce hep sacma gelsede kabullenmemisim gibi gorunsemde icime islemis demekki

Tabi bunlarda kucuk bir yerde yasamis olmanin dedikodularin cok cabuk yayilma ozelliginin versigi hir etkende var

Mesela kendi durumumdan bir kac ornek vereyim

Kisa sureligine gecici bi isteydim yakin zaman once isim olmadigi bos oldugum zamanlar olurfu baska birimlere gidip dolasasim gelirdi ama insanlar farkli dusunecekler diye yapmazdim

Bi sure once bi is konusunda biri cok yardimci olmustu bende tesekkur mahiyetinde bi hediye almak istedim arkadasima sordugumda sacmalama falsn diye tepki vermisti bende almak istesemde insanlar yanlis anlarlar diye almaktan vazgwcmistim

Gecenlerde cok samimi olmadigim ama gordugumuzde selamlasip konistigum bi arkadasin paylasiminu faceden yanlislikla begendim tum gun ya duyulirsa ya yanlis anlarsa siye kafayi yiyecektim

Mesela bugun is yerindeki arkadas aradi benim bi esyam kendisinde kalmis nasil ulastirabilirim diye sordu normalde birim arkadaslarimin numaralari var ama hic aklima bile gelmedi cepten aramak isim dusse bile uanlis anlasilmasin diye is numarasindan ararsim arayinca bugun arkadas niye cepten aramiyorsunndeyince sanki yeni cep telefonu kullaaya baslamis gibi aaaa degil mi aklima gelmedi oldum

Daha bunun gibi yuzlerce ornwk siralayabilirim

Ama sahiden bu halimden yoruldum kendimi cok rahat yasimdan 10-15 yas fazla gibi hissediyorum

Beni yeni taniyanlar bile basit konulari abarttigimi kendimi kastigimi hayatin boyle cekilmez hale gelecegini soyluyor ki bir kac konuda burda konu acinxa forum uyelerindendw bu yonde yorumlar aldim

Simdi demem o ki bende artik kim ne dusunecek kaygisi olmadan yasamak istiyorum birsey yapmak istedigim zaman 2-3 kisiye danismadan yapmak istiyoeum bi erkwkle konusacagim zaman acaba ne dusunecekler diye tedirgin olmadan konusmak istiyorum daha benzer bi suuru sey

Simdi hanimlar siDen ricam bu konuda tafsiye verecek olaniniz varmidir yada benim gibi olupta degiseniniz

Hiç bir zaman başkaları ne der diye yaşamadım.Hep kendi bildiklerimi yaptım bana ne doğruysa bazen bunun bedelini çok ağır ödedim .Ama pişman olmadım.Hep şöyle düşünürüm '' Benim hayatımı ben yaşıyorum onlar değil'' Sen de öyle düşün.Kimseye kendini beğendiremezsin mecbur da değilsin sen mutlu ol yeter

Bende boyle yapmaya calisiyorum ama hic basaramadim

Cevremdekilere falan hep destek olurum birakin kim ne dusunurse dusunsun rahat olun diye ama bana gelince soylediklerimin yuzde birini bile yapamiyorum

Ozlikle birde rezil oldum dusunxesi yokmu ywyip bitiriyor beni

Seni kınayacak olanlar olmasın zaten yanında. Relax ol biraz ya. Millet ne naneler yiyorda göze batıyor bacım diyip kendi kendine gaz veer .

ne yapıpta bu huyunuzdan kurtulursunuz bilmem ama kurtulun bir an önce zira son açtığınız 2 konu da bunun üzerineydi..
böyle yaşamak eziyet olsa gerek..

ne yapıpta bu huyunuzdan kurtulursunuz bilmem ama kurtulun bir an önce zira son açtığınız 2 konu da bunun üzerineydi..
böyle yaşamak eziyet olsa gerek..

Sahiden eziyet geceleri sırf bu yuzden uykudan oldugum zamanlari bilirim bi sure once psikologa gittim tabi bu duruma sira gelmeden baska nedenlerden dolayi birakmak zoruna kaldim

Ustesinden gelmeye calisiyorum ama nafile

şöyle düşün ne kadar rezil olmaktan korkarsan o kadar rezil olursun çünkü o stresle istemeden illa ki bir şeyler yaparsın.Kimsenin senden br üstünlüğü yok öyle düşün.Kendine güven.Kaldır başını yukarı.

Sahiden eziyet geceleri sırf bu yuzden uykudan oldugum zamanlari bilirim bi sure once psikologa gittim tabi bu duruma sira gelmeden baska nedenlerden dolayi birakmak zoruna kaldim

Ustesinden gelmeye calisiyorum ama nafile

valla sırf elalem ne der diye çocuğa abla dedirtmeniz kadar saçma bir istekte bulunmanız durumunuza gayet iyi bir örnek .. elalem kim ?
hayatınızın hangi köşesinde yer alıyor?
ekmeğinizi suyunuzu mu veriyor?

insan kendi yaşamak istediği hayatı bu ne oldukları kim oldukları belirsiz elalem yüzünden yaşayamıyorsa gerçekten eziyet olur o yaşam..

Elalem neder diye ömür geçmez her zaman şu düşünceyle hareket ettim ben kendimi biliyorum ne yaptıysamda kendime yaptım insanlar beni nasıl tanırsa tanısın ben olduğum kişiden memnunum. Bu hayat insanlar ne düşünür diye harcamak için çok kısa yapmak istediğiniz şeyleri yapın istediklerinizi de söyleyin ..

Önce elalem ne der diye yapamadıklarınızı küçükten büyüye doğru bir kağıda yazın.Daha sonra en küçüğünden (yani incir çekirdèğini doldurmayandan) başlayarak hepsini sırasıyla yapın.En büyüğünü yaptığınızda derdinizin kalmayacağını düşünüyorum.

Ben şöyle düşünüyorum, sen ne kadar izin verirsen insanlar o kadar hayatına karışabilir.
İzin verme.
Onlara danışma, yaptım oldu, böyle yapmak istedim. Bu kadar.
Sizin tavrınız çevrenin şekillendiriyor. Kimseye fırsat vermeyin.

Zaten artik nasil degisebilirim kararinida bu olaydan sonra aldim o arkadasin son hali gozumun onunden gitmiyor

Belki benle hic alakasi yoktu ama sirf baskalari ne der diye bi insanin kalbini o denli kirmaya hakkim yoktu

Bu saatten sonra oyle yapicam insallah basarili olurum

İlk başlarda belki duygularını kontrol etmekte zorlanabilirsin, ama dışarıya çaktırmamakla işe başla. Yani rahatsızlık duyduğun bir konu diyelim ki facebookta yanlışlıkla beğenmen bunu kimseye söyleme, kişiye de birşey söyleme. Bunun gibi şeyler. Öncelikle sessiz kal. İçten içe kendini yesen bile umursamaz imajı çiz. Gittikçe göründüğün kişi olacaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…