elalem ne der, maskemi çıkarmamam lazım diye diye delireceğim sanırım..

Ahhhh ahhh mobbingden neler gördüm neler yaşadım.... hatirlamak bile istemiyorum

Canım bencede destek almalısın. bende de kaygı vardı araştırdım belirtilerime bakarak gizli depresyon olabilecegini ögrendim. doktorumla konuştum işte sabirsizim tahammulsuzum hep en iyisini yapmaya calisiyorum aklimda bisey tutamiyorum vs
Doktorumda depresyona gider bu yol kendine olan beklentileri en aza indir diye tavsiyede bulundu 1 ay boyunca bitkisel antidepresan ictim ve araniza dondum:)

bazı dini açıdan da sorunlar yaşıyordum, annemle konuştuğumda senin derdin yok batıyor dert arıyorsun dedi... bu yaşadıklarım bazen çok saçma geliyor, abartıyorum sanırım boşluktan diyorum ama bazen öyle bir patlak veriyor ki.. şimdi psikologa gitsem belki de yukarıda yazdıklarımı anlatırken bana da abartı gelecek, herkesin yaşadığı şeyleri abartıyorum diye düşüneceğim.. yalan yalan şeyler düşünüyorum diyeceğim o yüzden psikologa gitmiyorum..
Dini açıdan sorunlar yaşıyorum derken? Dini yükümlülüklerini yerine getirememek mi sorun yoksa dini düşünüp içinden geçenleri yapamamak mı? Senin asıl sorunun başını birinin omzuna yaslayamamak değil. Kendin olamamak. İşe asıl sorununun ne olduğunu bulmakla başlayabilirsin.

Ingiltere kralicesine benzemek seni sen yapmiyor birine benzeme kendine benze.
Insanlarin ne dusunecegine de bu kadar takilma isteyen istedigini dusunsun.

bu 'elalem ne der' derdi değil. özgüven eksikliği..

Dini açıdan sorunlar yaşıyorum derken? Dini yükümlülüklerini yerine getirememek mi sorun yoksa dini düşünüp içinden geçenleri yapamamak mı? Senin asıl sorunun başını birinin omzuna yaslayamamak değil. Kendin olamamak. İşe asıl sorununun ne olduğunu bulmakla başlayabilirsin.

Dini düşünüp içimden geçenleri yapamamak değil derdim..
Nefis bu, bazı haram şeylere keşke diyorum. Ama sonrasında iyiki yapmıyorum haram işlemiyorum diyorum. Çünkü dine uygun yaşamak, haya edep sahibi olmak beni mutlu ediyor.
Bazı ibadetleri yapamadığıma üzülüyorum mesela. Keşke diyorum 5 vakit namazında niyazında olabilsem. Bunu yapamamak, arada arafta kalmak üzüyor beni.
Ama karşı cinsten kaçan bir kız profili çizmek de istemiyorum. Yani kız-erkek ayırt etmeden arkadaş olarak konuşmak mutlu ediyor beni, sınırımı koruyorum samimi ancak seviyeli bir muhabbet ediyorum ama bunun dinen hoş karşılanmadığının farkındayım. Hatta haram.. Burada din konuşmak yasak forumda ama yalnız kalınca beni kötü hissettiriyor en ufak bir samimi konuşma bile.. Dışarıdan biri görse yakıştırır mı bu davranışımı bana diyorum.. Oysa yaptığım kötü değil, sınıfta aynı dersi aldığım arkadaşlarla ufak bir muhabbet.. Ama işte.. Bu da beni arafta gibi hissettiriyor..

Bence 2 ihtimal var. Biri Ergenlik yüzünden yaşadığın benmerkezcilik diğeri ise sürekli etraftaki insanları eleştiren ve mükemmeliyetçi bir aile ortamında yetişmiş olman. Umarım ilk ihtimaldir en azından birkaç seneye kendine gelirsin. İkinci ihtimal ise psikolojik tedavi sürecine başlamanda fayda var yoksa bu durum gelecekte kötü tercihler yapmana ve pişmanlıklara neden olacaktır.

Aşırı derece özgüven eksikliği. Ha bir de kimse sana bakmıyor. Kimse senin ne dinlediğine kulak vermiyor. Kimsenin umurunda değilsin. Herkes kendi derdinde. Bi rahat ol

ben de senin tam aksin bir insanm çok şükür. insanlara göre yaşamak çok sıkıcı ve zor olmalı. bundan kurtulmalısın ve bunu psikoloğa gidip yapabilirsin bence ama tedavi şart. rahat ol az :)

uzman yardımı al

şu el alem derdi yüzünden herkesin hayatı geçip gidiyor

artık el aleme kızdığımdan garipsenecek şeyler yapıyorum

burada yazıyorum mesela

genele aykırı görüşlerimi vs vs

yani sonuçta o klasik el alem dışında da insanlar var

senin gibi benim gibi

herkes tek tip değil kategorize edilmemek lazım

unut o el alemi olduğun gibi olmak için uzman desteği al

Psikolog .. Dr Hasan Basri izgi tek geçerim bu adamı. Belki yüzlerce insana tavsiye etmişizdir. Müthiş bir doktor

daha 19'um ben bide :) dışarıda insanlar beni mükemmel olarak görsünler diye düşünüyorum sanırım.. ki dediğim gibi çocukluğumdaki sıkıntılar yüzünden galiba.. yoksa olduğum gibiyim ama işte eksik yanlarım hiç olmasın hiçkimse görmesin istiyorum.. inşallah patlak vermez..
Mükemmel insan yoktur, her birimizin bir sürü kusurunu sıralayabiliriz bir çırpıda, misal ben acayip derecede çok konuşurum çenem düşünce, her konuda bilgili değilimdir, yaşım 44 ama nerede hareketli kan kaynatan müzik var onu dinlerim, bir su birikintisi gördüysem ayakkabılarımı çıkarır üstünde hoplar zıplarım, çıplak ayak gezmeye bayılırım(bunu belirttim çünkü sanki belli yaştan sonra ağır olunması gerekir kanaati var toplumda) bazen olmadık şeylere gülerim, ağzım durmaz pot kırdığım olur, çok rahatımdır söylenenlere kulak asmam, burnumun dikine giderim, keçi gibi inatçıyımdır vs vs
Beni tanıyan herkes sevmez umursamam bunu, ben mükemmel değilim, olmak gibi bir gayretimde yok, insanım ben, hatalarımda olacak elbet, sizde mükemmel olmak için çabalamayı bırakın, olduğunuz gibi görsünler, el alem diye diye karakterimizden benliğimizden vazgeçiyoruz, ilişkilerimiz, evliliklerimiz bile onlara göre şekillenir oldu, halbuki bizi her daim eleştiren, kusur bulan, ayıplayan, parmak sallayan el alemde kusursuz değil, bizle yaşamıyorlar hayatımızı, zehir etmeye de hakları yok bu sebeple;)

merhaba..
insanları umursamayan, kendi bildiğini okuyan insanlardan olmayı ne isterdim..
ama öyle değilim, elalem ne der diye kendimi paralar hale geldim resmen.
düşünün serviste otobüste kulaklıkla istediğim müziği dinleyemiyorum.. kulaklıktan fazla ses çıkar da insanlar dinlediğim şarkıya bakıp "ayıp şu kız bu şarkıyı dinliyor oysa tipine bak" derler diye dinleyemiyorum..

tırnaklarımı yiyorum çocukluktan beri, ellerimi kollarımı saklıyorum millet görürse diye..
bu aralar biraz kilo aldım ama boyum çok uzun allahtan göstermiyorum, çevredede benden tonlarca kilolu insan var ama insanlar bana kilolu derse diye çekiniyorum.. oysa arkadaşlar gayet iyi bir kilom olduğunu söylüyor..

kendim olamıyorum.. mükemmelliyetçiyim, dışarıda kendime çizdiğim bir "ben" var ve bunun dışına çıkmak istemiyorum.. her daim dik durayım insanların yanında, en başarılı ben olayım, en dertsiz tasasız görünen mükemmel görünen ben olayım ki beni eleştiremesinler diye.. çünkü bütün ilkokul, ortaokul ve lisem hiçbir suçum yokken beni dışlayan, sevmeyen insanlarla geçti.. mobbingin alasını yaşadım.. çok acı çektim, bir çocuğun ne kadar acımasız olduğunu gördüm ben bana yapılanlar yüzünden...

şimdi üniversitedeyim, şükür arkadaşlar edindim, beni çok seviyorlar, kimi hayran, hatta ingiltere kraliçesine bile benzetecek kadar hayran olan arkadaşım var.. onların yanında dahi rahat olamıyorum bazen.. onlar da beni "mükemmel" görsün ki kırmaya cesaret edemesinler diye düşünüyorum.. bilmiyorum... ama bir yandan da bütün açıklığıyla yanında durabileceğim başımı omzuna yaslayabileceğim derdimi paylaşabileceğim bir omuz arıyorum ancak.. o da dini sebeplerden mümkün değil...

sabrım hiç yok.. motivasyonum sıfır.. kısa süreli motive oluyorum ama uzun vadede motivasyonum sıfır resmen.. kısa süreli motivasyonum sayesinde sınavlara çalışıp bölüm birincisi oldum ama bendeki bu tembellik, motivasyonsuzluk ve sabırsızlık yüzünden ales e çalışamam diye düşünüyorum.. bunu birine söylesem bölüm birincisisin hava atıyorsun sen çalışamazsan ben nasıl çalışayım der....

ortada hiç bir şey yok gibi görünüyor, hiçbir derdim ama içimde fırtınalar kopuyor.. bana yardım eder misiniz ablalarım..

Mükemmel olma tutkusunu bi kenara bırak etrafındakiler seni mükemmel oldugunn için değil sen olduğun için sevsınler...böle daha mutlu olursun eminim kendini kimseyle kıyaslama ve kendine sen olduğun için değer ver herkesten önce....

Nasıl arkadaşlarınız varmış sizin ya. Hepsi de sizi mi buldu. Duvara çarpanlar, iftira atanlar... Belki de mükemmel görünmeye çalıştığınız için insanlara itici geliyorsunuz? Bu mükemmel görünme çabalarınız belki de tam tersi etki yapıyor insanlar üzerinde hiç düşündünüz mü? Bizi de sevmeyen kişiler vs oldu ama kimse sevmiyor, herkes kuyumu kazıyor, beni kıskanıyorlar triplerine girmedik hiç...

herkesin herkesten farkı yok bir kralla bir kölenin aynı oldugu herkesin aynı mezara girecegi gercegi var. ve kaybetmekten korkma herkesin kusuru var

anaokulu fotoğraflarında bile tırnaklarım yenmiş vaziyette.. yardımın bir faydası sanki olmayacak çünkü bir derdim gerçekten var mı ondan bile emin olamıyorum yeri geliyor.. fazla abartıyorum diye düşünüyorum..
küçüklen sana söyle yapma söyle derler diye cok söylendiyse ondandır banada söylenirdi hatta insanlardanda cok elestiri aldım ama boldu sonucta kabugu kırdım sükür kimseyi hafdinden fazla takmıyorum böylece rahat nefes alabiliyorum

Sanirim kendine guveniniz yok. Bu yuzden el alemi bu kadar takinti haline getirmissiniz. Disardan bakinca kendine guvenen gorunumeye calisiyorsunuz oysa hic guvenmiyorsunuz. Elalemi mutlu edemezsiniz once kendinizi mutlu etmelisiniz. Siz mutlu olursaniz bu enerjiniz disari da yansir. Kimse kusursuz degildir. Seni eksiklerinle kabul edenler yaninda olmali. Gercek dostlar onlardir. Maske takmak insani yorar. Dahasi birsure sonra gercek kisiligini kaybedersin. Birak insanlar seni oldugun gibi kabul etsinler hatalarinla...
sen ciddi gormesen de ciddi problemlerin var. Ilerde bu durum daha cikilmaz hal alabilir. Bence bir uzmana gorunmelisin.

Back
X