• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

elbisesizlik

Kadınlar kulübü dedim derdimi açayim dedim ama hemcinslerim tarafından neyse çok şey söylemek isterdim
Anlamadığım bazı şeyler var yargılıyormuş gibi gelecek belki de ama,neden kalender ev hanımı konumundasınız ki?Mis gibi bir işiniz var,işinizi yaparsanız hem borçlara katkınız olur,hem de kendinizi kötü hissetmezsiniz.Eğer bu konu gerçekse ve çalışamayacak durumdaysanız,neden gurur yapıp söylemiyorsunuz ailenize.Aile kötü gün için yoksa ne için var?

Şimdi herkes beni linç edecek ama bu konunun yalan olduğunu düşünüyorum,oğlunuzun bir tane bile iç çamaşırı yok siz buraya siteye gelip geyik yapıyorsunuz ben buna inanmam kusura bakmayın...
ben de böyle düşündüm nedense içten gelmedi bu konu. Gerçi bu ara pek bir yardım konuları açılır oldu...

Allaha yemin ederim ki söylediklerim yala
değil ki ve yemin ederim ki asla yardım dilemek için yazmadım ben çok uzgunum

Evet var tabiki ben ücretli olduğum için köylere veriyorlar benim de oyledir şansım yok.çocuklarıma bakacak kimsem yok ailem yurt dışında kayinvalide yaşlı onun bakıma ihtiyacı var neyse ben çok yanlış anlaşıldım galiba.beni anlayanlara çok teşekkür ediyorum benim amacin sadece derdimi paylaşmak tı yardım dilemek değil.burası belediye yardım kurumu yada valilik değil.

Kadınlar kulübü dedim derdimi açayim dedim ama hemcinslerim tarafından neyse çok şey söylemek isterdim

Ne soyleyeceksiniz acaba cok merak ettim. Kusura bakmayin da akilli telefonu, kontoru, interneti olan biri cocuguna ic camasiri alamiyorsa oncelik sirasini bir gozden gecirse iyi olur. Altinda don olmayan bir cocugun annesinin de bazi luks tuketimler beni derde ugratti ne yapayim?

Aileniz yurtdisinda ve siz onlardan neden yardim istemiyorsunuz.arayin ve benim boyle bir durumum var diyin.ayip degilki.anneniz boyle bir durumda olsa sizinde bundan haberiniz omazsa uzulmezmisiniz?evet doguda imkanlar cok sinirli.allahyardimciniz olsun.

Evet var tabiki ben ücretli olduğum için köylere veriyorlar benim de oyledir şansım yok.çocuklarıma bakacak kimsem yok ailem yurt dışında kayinvalide yaşlı onun bakıma ihtiyacı var neyse ben çok yanlış anlaşıldım galiba.beni anlayanlara çok teşekkür ediyorum benim amacin sadece derdimi paylaşmak tı yardım dilemek değil.burası belediye yardım kurumu yada valilik değil.
Bence köylere taşının nolacak ki,en azından ciddi bir gelir elde edersiniz.

Telefonumun akıllı olduğunu nereden biliyorsun acaba sana bu telden laf bile yetiştiremiyorum.ben niye size açıklama yapıyorum sanki kapına gelip yardım diledim evet ailemden istemiyorum çünkü eşimi düşünüyorum size göre kolay olan şeyler bana zor geliyor sikintiyi belli etmek gibi mesela.

eşinden memnunsun anladıgım kadarıyla, zamanla her şey yoluna gırecektır canım
bu gunlerınız de gececektır...

Şu yibolarda falan nöbet işleri oluyor onları düşünmez misiniz peki? En azından gece eşiniz evdeyken kız yurdunda nöbet tutup biraz gelir elde edilebilirsiniz...

Telefonumun akıllı olduğunu nereden biliyorsun acaba sana bu telden laf bile yetiştiremiyorum.ben niye size açıklama yapıyorum sanki kapına gelip yardım diledim evet ailemden istemiyorum çünkü eşimi düşünüyorum size göre kolay olan şeyler bana zor geliyor sikintiyi belli etmek gibi mesela.

Internet kontorle hediye geldi diyen sizsiniz. Internete de akilli telefonlarla girebilirsiniz. Telefon yoksa bilgisayar var demektir. Bunlar var cocuga ic camasiri yok ne kotu degil mi? Kocaniza sikintinizi belli edemiyorsaniz caresine bakmak size dusuyor demektir. Arkadaslar bir suru yol saymislar size. Bir gunluk temizlige gitseniz 150 tl. Bizim komsu temizlige giderek daire aldi onu oduyor simdi. Evden cikamiyorsaniz elisi yapabilirdiniz. Yani para kazanmanin onlarca yolu varken bu cocuklarin hali niye boyle?

Canım burda bence sen bu konuyu takdir beklemek için açmışsın bence:
'Öğretmenim ama çocuklarımın anne sevgisine ihtiyacı var.
'Aileme söyleyemiyorum,kocama kıyamıyorum.'
'Çocuğumun iççamaşırı bile yok.'

Daha önceden fakirliği dibine kadar yaşamış biri olarak söyleyeyim,çocuklarına giyecek dön bulamayan insan;Telefonuna kontör alacağına iççamaşırı alır.Benim senin durumunda olan arkadaşlarım var,kız 3 aylık bebeğiyle ev temizliği yapıyordu.Siz de çocukları alıp okula götürebilirsiniz orada hademe varsa ya da boş dersteki öğretmenlere durumu anlatırsan sana yardımcı olurlar.Ayrıca daha önceden de söylediğim gibi,ailemiz bugünler için var

Birileri burdaki kadınların dertlerini parmağına dolamış da hikaye uydurup kendine eğlence çıkarmış galiba.

Giyecek iç çamaşırı bile yok kısmına kadar okudum olay bitti benim için.

Konunun gerçekliğine zerre inanmıyorum kimse de inandıramaz beni. Fakirliğin dibini gördüm. Halden iyi anlarım. Ama seninki bildiğin bak şimdi napıcam diyip milleti saf yerine koymak. Eğlendin mi bari..

Ayıptır. Gidin ötede oynayın.

Bukadar kotu durumda iseniz bazi yerlerden kisip cocuklarinizin ihtiyaclarini karsilayabilrsiniz. ornegin nete odediginiz ucret gibi. cocuklar degerlidir.bi arkadasim vardi cocuklari icin bisey alamadigindan yakinir ve uzulurdu. ama esi de kendide hergun bir paket sigara icerdi ozaman kiziyordum iste....

burda söylenen bütün seçeneklere burun kıvıran ya da cevap bile vermeyen sizsiniz. biz nasıl inanalım o zaman size? herşeye yok olmaz, yapamam diyorsunuz. o zaman bir şekilde başınızın çaresine bakacaksınız... burdaki insanlar daha ne yapsın?

ayrıca daha 1 ağustos'ta alınmış bir üyelik... hiç samimi gelmiyorsunuz kusura bakmayın.

Back
X