• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ele karısmak ne zormus :(

anneme taa yazın böyle böyle dıyolarmıs dedım . ben o zaman cok aramıyodum annesını onun lafı oluyou dıger kız hergun arıyo mmelekk hıc aramıyo soğuk bu kız falan dıye :DD: anlattım anneme dedı madem tanıştın arada sırada telefon konuşmasından bısey olmaz ama tas yerınde agır eve gıtma falan sakın lafı dahı olmasın yarın bı gun arkandan bıze kapağı atmak ıcın az mı ugrastın derse kaynanan gorursun dedı :D:D:1::1:

Canım annen istemiyorsa gitmeyeceksin zaten. Ama annen git derse bir akşam yemeğine gitmekle sıkı fıkı olunmaz. Gitmek istemiyorsan da gitmeyeceksin ama sadece bir yemek bu. Onlar davet etmiş sen de davete icabet etmen gerekir.
Benim de eşimin ailesi de muhafakârdır. Annem istedi eşim ailemle tanışmaya iftara geldi bir hafta sonra beni onlara gidip tanıştım. Bir hizmet bir hizmet çok da iyi oldu :1:
Öteki kızı ve senin hakkında söylenenleri de umursama mesafe her zaman iyidir boşver.
Burada yarın öbür gün laf ederler diyenler de bence herhalde cevap vermeyi bilmiyorlar. Olmaz da eğer böyle birşeyle karşılaşırsan 'Siz tanışmak istediniz merak ettiniz ben de nezaket icabı geldim evinizde yatıya kalmadım ya' dersin olur biter :ssz:
Ama diğer taraftan erkek arkadaşına bunun sürekli tekrarlanmayacağını söyle ki akrabaları da öğrenmiş olur.

soğuk olmak her zaman iyidir arkadaşım ben şahsen hiç bir kötülüğünü görmedim... soğuk olmaktan kasıt herkesi küçük görmek burnu havada olmak demek değildir. o cana yakın dedikleri kızında çok rahat diye arkasından konuşuyorlardır emin ol..

Söz nisan kesinleşmeden fazla yüz goz olmaya hiç gerek yok
Ilerde istemediğin kadar yüz goz olursunuz zaten
Her istenileni yapmayan gelip gitmeyen daha kıymetli oluyor
Onlara göre değil kendi isteklerine göre hareket etmezsen ilerde bunun çok pişmanlığıni yaşarsın

Konunun tamamını okumadım, sadece ilk sayfayı okudum ama gördüğüm kadarıyla buradaki çoğu arkadaş baya değişik düşünüyor..

İçinden geliyorsa gitmek gidersin, bu kadar küçük hesaplar yapmaya gerek yok bence, sonuçta evlerinde gece yatısına gitmiyorsun, bir yemek yiyip çıkılacak, bu kadar abartılacak bişey yok.

Ben de sevgilimin evine gidiyorum, mesela pazar sabahları kahvaltıya çağırıyorlar, gitmek istemesem erkek arkadaşım bozuluyor, annesi kırılıyor...
Mühim olan nerede nasıl davranacağını bilmek, sen sınırlarını korur olması gerektiği gibi davranırsan -ne çok laubali ne de buzzzz gibi- o zaman kimse ağzını açıp laf edemez..
Evlenmeden önce tabii ki ailesini tanıyıp tahlil edeceksin, belki aile yapısı senin aile yapına uymuyor, belki ailesini tanıdıktan sonra bütün fikirlerin değişsecek, bunlar da önemli şeyler...

Allah'ım Allah'ım demek istiyorum, ya biz nasıl acayip bir toplum olmuşuz ya, hele ki bu kız tarafı erkek tarafı mevzularında nedense hep kötü düşünüyoruz.

-aman sıkı fıkı olma, sonrası kötü olur
-söz yok nişan yok görüşme
-bakma öyle davrandıklarına evlenince değişiyorlar

İnanın bıktım bu lafları duymaktan. Hangi çağda yaşıyoruz Allah aşkına bir bakın etrafınıza, söz yokmuşta nişan yokmuşta gidilmezmiş. Ne alakası var ya, gitsin görsün işte. Ev ortamları nasıl, aile içinde ki ilişkiler nasıl, erkek arkadaşının aile içerisinde ev ortamında nasıl. Hiç tanımadan, söz-nişana kalkışılıyor sonra da burada gelip ağlıyorlar "ayy ailelerimiz hiç uyumlu değil, adetlerimiz hiç uymuyor, bana şunu dedi acaba kötü niyetle mi dedi?," dır dır dır yani. Ayrıca 4 senelik bir ilişkiden bahsediyorsunuz. Daha dün tanışmamışsınız. Ben eşimin ailesiyle daha flört etmeye başladığımızın 6. ayında tanıştım. Eşimde 7. ayında benim ailemle tanışmak için akşam yemeğine geldi bize. Daha sonra 3 ay gibi bir süre söz yok-nişan yok eşim bize geldi, ben onlara gittim. Çıktık,gezdik ettik. Benim ailem özellikle istedi, ailesi ile görüşmemi, nasıl insanlar, ileride ne olur ne biter diye. Allah bozmasın ama ilk tanıştığım gün kayınvalidem nasılsa bugün de aynı, ne bir değişiklik ne başka birşey. Arada mesafe diye sorarsanız, bilmem yok galiba. Saygı var orası tartışılmaz mutlaka ama, çokça şakalaşırız, beraber sinemaya gideriz, ben çat kapı uğrarım kahve yapalım içelim derim, daha nişanlıyken yazlıklarına gittim kaldım 2 gece, denize beraber girdik,şakalaştık. Ve şu ana kadar da değişen tek birşey yok.

Kendinizi hep kötü olacak diye şartlandırmayın lütfen, yada birilerinin kötü olunca sizinde öyle olacak diye birşey yok. Erkek aileleri rahattır kız tarafına göre, siz yemeğe gittiğinizde "ortada söz yok nişan yok kalkmış gelmiş, namussuz kız " falan demeyeceklerdir yani. Aksine kardeşimin kız arkadaşı diye gurur bile duyarlar. Allah korusun ileride işler aksi gitse bile, ne olur ki. Bize akşam yemeğine geldi mi diyecekler. Ya da var sayın dediler, ne olur ki?? Yapmayın bu kadar, açık olun ve net olun. karşınızdaki insanları tanıyın, tanıdıkça samimiyetinizi ayarlayın.İleride yaşanacaklar içinde fikriniz olur hem.

Ne alaka ya
Sizde böyle bi sıkıntı olmamış olabilir
İnsanlar burda tecrübelerini paylaşıyolar
Ben eşinin ailesiyele sıkı fıkı olup ilişkileri iyi bi sona varan kimseyi görmedim
Ayrıca siz ekstrem bi örneksiniz
Pek çok medeni insan bile nişanlıyken kalmaz eşinin ailesiyle falan
Bu türk kültürü ve adetidir böyle gelmiştir
Toplum tarafından kabul edilen normlar bunlardır
Siz olumsuz sonuçlar görmemiş olabilrsiniz ama
Karşınızdaki aile ve siz türk toplumundaki standardı temsil etmiyosunuz zaten

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ne alaka ya
Sizde böyle bi sıkıntı olmamış olabilir
İnsanlar burda tecrübelerini paylaşıyolar
Ben eşinin ailesiyele sıkı fıkı olup ilişkileri iyi bi sona varan kimseyi görmedim
Ayrıca siz ekstrem bi örneksiniz
Pek çok medeni insan bile nişanlıyken kalmaz eşinin ailesiyle falan
Bu türk kültürü ve adetidir böyle gelmiştir
Toplum tarafından kabul edilen normlar bunlardır
Siz olumsuz sonuçlar görmemiş olabilrsiniz ama
Karşınızdaki aile ve siz türk toplumundaki standardı temsil etmiyosunuz zaten

Ben zaten benim gibi yapsın demedim, Türk standartlarını temsil etmiyorsunuz derken kendi kafanızda ki stardartlardan bahsediyorsunuz sanırım. Sizin kafanızda ki standartlara uymadığım için kalkıp beni toplumdan soyutlayamazsınız. Buna hakkınız olduğunu düşünmüyorum. Nasıl ki ben yazımda benim gibi düşünmeyenleri çağ dışı-yobaz vs gibi sınıflandırmadıysam siz de beni başka bir sınıfa koyamazsınız. Ben de bu toplumun ferdiyim, sizin gibi düşünmüyorum diyebilirsiniz ama siz bu toplumu temsil etmiyorsunuz falan gibi laflarla beni soyutlayamazsınız.

Ben nişanlıyken yazlıklarına gidip kaldım ama o zaman nişanlımla aynı yatakta yattım demedim, yani Türk adetlerini biliyorum babamın evinden nasıl başım dik çıkmam gerektiğini biliyordum çok şükür. Ben sadece aileleri tanımadan yapılan evliliklerin sonrasının da kötü olabileceğini belirtmek istedim. Çünkü iş nişanlanmaya,sözlenmeye geldiği vakit aileler anlaşamıyor olaylarını çok sık duyuyoruz maalesef bu forumda.

Vee evet, sürekli kayınvalidesinden, görümcesinden, şundan bundan şikayet eden pek çok kadının yanında sahiden kendimi çok ekstrem hissettim. Nasıl bir gelinim demek ki, eşimde kayınvalidem kayınpederimde onların tüm ailesi de el üstünde tutuyor beni 3 senedir. Kendi annem gibi konuşup, dertleşiyorum sırası geliyor. Belki de haklısınız, ben bunca mutsuz insanın arasında ekstrem bir örneğim.

Konu sahibine gelince, anlatmak istediğim sadece, gidip tanışmanın içinden geldiği gibi davranıp kendin olmanın bir zararı olmayacağıydı. Yapılan nezaket karşısında, kendini zorunlu hissetmeden, ufak hesaplar yapmadan (üstelik daha şimdiden) yemeğe katılabilir, kişiliğinizi doğru yansıttığınız sürece yanlış herhangi birşeyle karşılaşmadan hoşnut bir şekilde yemekten ayrılabilirsiniz. Herşey gönlünüzce olsun, mutluluklar.

Bence yemeğe gitmeyin. Dediğiniz gibi ortada bir şey yokken gerek yok. Diğerini severler beni sevmezler korkusu yaşamanıza gerek yok. Mesafe her zaman iyidir. Size soğuk desinler boş verin. İş ciddiyete bindiğinde sınırlı samimiyetinizle sevdirirsiniz zaten.

Biz sözden önce ailelerle tanışalım demiştik. Önce eşim benim ailemle tanıştı. Şehirler uzak. Bu yüzden geldiği gece bizde kaldı. Babamla da arası iyi olunca beni ailesine götürmek istediğini söyleyip izin aldı. Babam da zaten söz nişan tarihi belli, onlarda görüp tanımak ister. Kendinizi bilen insanlarsınız, kızıma da güveniyorum gidebilirsiniz dedi. Durum bu ciddiyetteyken bile k.p istemede "sende de iyi cesaret, kızını gönderdin. Ben göndermezdim". dedi. Babam sinirlendi ama bişey demedi.

O yüzden 3 gün sonra mutlaka lafı edilir bi yerde. Ailesi demese, 2. derecedekiler konuşur orda burda. Hiç gerek yok bence. Tabii size kalmış.

bızım msutakbel kp ahat bıraz yanı ıstıyo tanısalım goruselım falan . butun aıle aynı sekılde . o konuda belkı laf etmezler dıyorum bende

Ben zaten benim gibi yapsın demedim, Türk standartlarını temsil etmiyorsunuz derken kendi kafanızda ki stardartlardan bahsediyorsunuz sanırım. Sizin kafanızda ki standartlara uymadığım için kalkıp beni toplumdan soyutlayamazsınız. Buna hakkınız olduğunu düşünmüyorum. Nasıl ki ben yazımda benim gibi düşünmeyenleri çağ dışı-yobaz vs gibi sınıflandırmadıysam siz de beni başka bir sınıfa koyamazsınız. Ben de bu toplumun ferdiyim, sizin gibi düşünmüyorum diyebilirsiniz ama siz bu toplumu temsil etmiyorsunuz falan gibi laflarla beni soyutlayamazsınız.

Ben nişanlıyken yazlıklarına gidip kaldım ama o zaman nişanlımla aynı yatakta yattım demedim, yani Türk adetlerini biliyorum babamın evinden nasıl başım dik çıkmam gerektiğini biliyordum çok şükür. Ben sadece aileleri tanımadan yapılan evliliklerin sonrasının da kötü olabileceğini belirtmek istedim. Çünkü iş nişanlanmaya,sözlenmeye geldiği vakit aileler anlaşamıyor olaylarını çok sık duyuyoruz maalesef bu forumda.

Vee evet, sürekli kayınvalidesinden, görümcesinden, şundan bundan şikayet eden pek çok kadının yanında sahiden kendimi çok ekstrem hissettim. Nasıl bir gelinim demek ki, eşimde kayınvalidem kayınpederimde onların tüm ailesi de el üstünde tutuyor beni 3 senedir. Kendi annem gibi konuşup, dertleşiyorum sırası geliyor. Belki de haklısınız, ben bunca mutsuz insanın arasında ekstrem bir örneğim.

Konu sahibine gelince, anlatmak istediğim sadece, gidip tanışmanın içinden geldiği gibi davranıp kendin olmanın bir zararı olmayacağıydı. Yapılan nezaket karşısında, kendini zorunlu hissetmeden, ufak hesaplar yapmadan (üstelik daha şimdiden) yemeğe katılabilir, kişiliğinizi doğru yansıttığınız sürece yanlış herhangi birşeyle karşılaşmadan hoşnut bir şekilde yemekten ayrılabilirsiniz. Herşey gönlünüzce olsun, mutluluklar.

Ben sizi toplumdan soyutlamadım.Kısacası türk aileleri sizin gibi yaşamıyor, yaşam tarzınız geleneksel bi türk ailesi gibi değil dedim.aşağıdaki örneği okursanız ne demek istediğimi anlarsınız.ayrıca da kimin ne çıkacağını bilemezsiniz.insan on yıldır tanıdığı insanın bile an gelip yeni bi huyunu öğreniyo.benim ablamın da kv ve eşinin ailesiyle 4 sene mükemmel bi ilişkisi vardı ama herşey bi anda değişti.yani temkinli olmaktan zarar gelmez kimseye.

Biz sözden önce ailelerle tanışalım demiştik. Önce eşim benim ailemle tanıştı. Şehirler uzak. Bu yüzden geldiği gece bizde kaldı. Babamla da arası iyi olunca beni ailesine götürmek istediğini söyleyip izin aldı. Babam da zaten söz nişan tarihi belli, onlarda görüp tanımak ister. Kendinizi bilen insanlarsınız, kızıma da güveniyorum gidebilirsiniz dedi. Durum bu ciddiyetteyken bile k.p istemede "sende de iyi cesaret, kızını gönderdin. Ben göndermezdim". dedi. Babam sinirlendi ama bişey demedi.

O yüzden 3 gün sonra mutlaka lafı edilir bi yerde. Ailesi demese, 2. derecedekiler konuşur orda burda. Hiç gerek yok bence. Tabii size kalmış.

Ben gitmezdim
Ama sen bana bakma
Bana 'soğuk nevale' derler
Düğünden sonra mecbur gidiliyo diye hiç gitmemiştim öncesinde :1:

Eltine, pardon elti adayına göre davranma.
Kıyaslamalar hep olacak.
Sen onun adı x, benim adım y ben buyum diye diye kendini kabul ettirmelisin.
Sana uymayan, içinden gelmeyen hiç bir şeyi yapma.
Sevgilin seni sıcak bulup eş seçiyor ya o yeter.
Diğerleri varsın soğuk bulsun.

Yetişemezsin. Uğraşamazsın.
Seni kıyaslamamayı öğrenmeleri gerek.
Ben de olsam o kadar gitmem, görüşmem.
Çok muhabbet tez ayrılık unutma.
Ve her şey de denilebilir doğru insanoğluna güven olmaz.

Cagirsalar nolucak arkandan konuşurlar sonra ama ne geniş kızmış diye. hanım hanımcık kız ol sen bosver gitme öyle yemeklere felan söz nisan olsun o zaman çıkmazsın evlerınden :51::52::55::56:

anneannemin sözüdür ; ele karışan,derde karışır :16::16:
gitmek istiyorsan git :10:ama henüz erkenmi acaba söz yok nişan yok :12:

Gitmeyin sakın varsın soğuk desinler.
Filanca bir şey söyleyecek diye durusunuzu degistirmeyin.
Bugün soğuk derler yarın ne acayip aile kızları bize geliyor umurlarinda değil böyle rahatlık olmaz derler.
Hem demediler farzedelim daha şimdiden aileye girip yıpranmaya hiç gerek yok.
Ben eski sevgilim olan manyağın aklına uyup gitmiştim. Inanamazsiniz nasıl pişman oldum neler duydum kimse o duruma düşsün istemem yıllar geçti duyduklarim hala anlatır beni

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Offff sevgilinin babası hemen gelin muhabbetine girmiş.Ben olsam ışık hızında kaçardım. :10: Ayrıca söz möz için de çok küçüksün,bir önüne bak.Ortada resmi bir şey yokken henüz,sevgilinin ailesi seni gelinden ziyade bir kız arkadaş olarak görecekse gitmende bir sakınca yok derdim ama bu ailenin yapısı ona müsait değil.

Okuduğum birçok yoruma inanamadım bence bu olay tamamen sen ve erkek arkadaşınlık bir durum belliki ailesi sıcak samimi ve hoşgörülü insanlar bu rahatlıkla karıştırılmamalı kesinlikle bu kadar kapatmayın kendinizi ne demek bi yemeğe gittin diye laf edilcek falan. 4 yılını verdiğin adamın ailesiyle olmak birlikte vakit geçirmek son derece normal ve olması gereken şeyler bence illa bi söz nişan olmasına gerek yok onu da ailesini de her aşamada tanımış olursun böylece bence git ve çekme kendini bu kadar.

hepınıze cok tesekkr edıyorum güzel yorumlarınız ıcın :) ben en ıyısı cesaretımı oplayıp anneme sorayım ona gore karar vereyim :5:

Back
X