Elim ayagim titriyor

Sogukkanliyim aslinda ama daha once bu kadar saldirgan kopekler gormedim hic yani evet gordum bi ara kopek parcaladilar o da gunlerce gozumun onunden kulagimdan sesi gitmedi. Ama savunmasiz yavru bir kediyi oldurecekleri aklimin ucundan gecmediiii.

ben de tasması sorumsuz sokak serserisi sahipleri tarafından çıkartılan pitbull'un, sahiplerinin yürüyüşe çıkarttığı golden köpeği parçaladığını gördükten sonra kendime gelemedim uzun bir süre.o pitbull'a neler yaptılar da bıraksın diye ama çenesini nasıl kitlemiş hayvancağıza bi kere bile açmadı öldürüp parçaladı hayvanı.

Böyle bişeyi buraya yazıp neden bizimde moralimizi bozarsınız ki. Müdahale yapamamışsınız. En azından ölmediyse müdahale edin.

Yaaa ben dayanamiyorum asla kopegimi de birakmam basibos disarda. Hayvanlari seviyorum ama suru halinde gercekten cok korkutucu olabiliyorlar. Birbirlerini de ölduruyorlar bu cok fena

Sahibinde suç egitiminde genlerinde var öldurme parcalama içgüdüsü. Benimde var kopegim ben orda o an kopegimi oyle görsem ölürüm diye düsünüyorum

Sahibinde suç egitiminde genlerinde var öldurme parcalama içgüdüsü. Benimde var kopegim ben orda o an kopegimi oyle görsem ölürüm diye düsünüyorum
evet işte bildiğin sokak serserileri sağa sola sataşa sataşa ellerinde tasmasız pitbull sokakta yürüyolar insanları korkuta korkuta.adam gibi ceza uygulaması yok ki ellerini kollarını sallaya sallaya , pitbull'un ağzı yüzü kan içinde defolup gittiler güle güle hem de.

Bende bir ara 8-9 yaşlarindaki çocuklarin boynuna ip dolayip gezdirdikleri kopege sahit olmuştum. Boynu iltihap kapmiş ve iple özleşmişti artik hayvani hala cekip cekiştiriyorlardi.
Ben cocuga kizarken boynundan ceke ceke zorla goturduler hayvan nasil agliyor. Ooof ooof

benim köpek fobim var hayvanları ne kadar çok seversem seveyim köpeklere karşı sevgim oluşmuyor.
önlerinde mamaları her gün besleyen seven ve başlarını okşayan insanlar varken bile saldırabiliyorlar çeteleşince köpekler. köpeklerin doğaları bu şekilde, keşke barınakları eleştirmek yerine onları iyi duruma getirip hem onların hem savunmasız çocuk/insan ve diğer hayvanların adına daha iyi koşullarda yaşamalarını sağlasak.
bu öneriyle gidildiğinde sözde hayvanseverler barınakların şartlarının çok kötü olduğunu söylüyor,
kimse şartları iyileştirmek istemiyor. sokaklarda sürünsünler, saldırsınlar, çeteleşsinler istiyorlar.
tuhaf.

Bu yüzden kopekten ölumune korkarim. Heleki sürü halindeyse kacacak delik ararim :| yazik olmus kediye. Keske esinle o an cikip bisiler atsaydiniz. Olan olmuş artik yapacak bisi yok. Sıkma canini

Mantığa dayalı bir düşünce mi bilmiyorum ama köpeklerin sevildiği, halkın beslediği yerlerde bunların pek olduğunu sanmıyorum
Bekarken oturduğum semtte bir sürü köpekle karşılaşır hiç korkmazdım, hatta biriyle dost olmuştuk resmen sabah işe giderken otobüse binene kadar beni takip eder yanımda beklerdi. Her sabah yiyecek verirdim ki hafif tedirgin olurum büyük köpeklerden.
Ama evlenince taşındığım semt aman allahım aynen dediğiniz gibi çete halinde gezip insanlara saldırıyorlar.
Çünkü bu mahallede hayvansever yok, yemek veren yok. Kim bilir belki köpeklere zarar bile veriyorlardır bana denk gelmedi.
Bekarken oturduğum ilçede hayvanlar çok sevilir beslenirdi. Hiç bir hayvana ya da insana köpeklerin saldırdığını görmemiştim.
O yüzden bunun biraz da bizim suçumuz olduğunu düşünüyorum.
Yine de dediğim gibi mantıklı ve bilimsel bir açıklama olmayabilir bu.

Aslinda yaşam alanlari olmali ama aç kalmamalilar bakimlari yapilmali. Ve aslinda barinaklari hayvanseverlere verseler cok daha verimli olur. Cunku herkes işini aşkla yapar. Bagis toplar mama ve bakimlarini da yaparlar. Devlette biraz destek verirse yeter de artar bile.

Ben barinaga bir kopek vermistim iyi biyer oldugunu düsünüp kisirlastirip 1 hafta sonra iyilesince birakacaklardi. Ertesi gun aradim kisirlastirdik 1 haftada anca iyilesir yarasi dediler. Ertesi gun tekrar aradim geliyorum gormeye diye hik mik sahiplendirdik dediler şok oldum imkani yok hani iyileşecekti
O gunden sonra guvenimi kaybettim.

Birde yasadigm yerde kuduz vakasi yuzunden butun kopekleri topladilar. Ama nasil topladi o barinak gorevlileri hicbir insan evladi dayanamaz kulaklarindan tutup arabalara firlattilar onca hayvani ayni kafese koydular nasil ciglik atiyor zavallilar hicbirsey de diyemiyoruz emir buyuk yerdenmis. Bir iki bagirdim ama yok işlemiyor belediyeye..
1 kuduz kopek yuzunden yuzlercesi öldü o barinaktaki yaşam koşullarinda 6 ay boyunca barinakta kaldilar karantina bitene kadar

Bu yüzden kopekten ölumune korkarim. Heleki sürü halindeyse kacacak delik ararim :| yazik olmus kediye. Keske esinle o an cikip bisiler atsaydiniz. Olan olmuş artik yapacak bisi yok. Sıkma canini

Ben seslere ciktim pencereye. Ben ciktigimda yeni yakalamislardi döndüm arkami biseyler atayim derken agacin arkasina girdiler. Bende kactimi kedi diye dusundm sonra baktim kopegin agzinda cansiz gibi oylece karanlikti pek goremedimde

Ne kadar acı yanı bu durumda nasıl saskın kalınabılırkı karsındakı sılahlı bir saldırgan olsa belkı korkup mudahale edemıyoruz ama hayvan yanı bı terlık fırlatsanız en azından dagılır kedı o sırada kacma fırsatı bulırdu. Neyse artık uzulmeyın yınr de bıseyler yapmak ıstemıssınız ama o ankı durumunuzu da anlayablıyormSadece kopekler mı ya basında ana babası oldugu halde hayvanlara ıskence eden ahlaksız cocuklar? Bırgun ise gıdıyordum 4, 5 cocuk 7 8yaslarda caniler!! Yavru kedıyı boya kutuları varya agzı dar yuvarlak teneke. Hayvanın kafasını ona sokup tenekyle bırbırlerıne top oynuyor gıbı tekme atıyolar tenekeye kedıde savruluyor. Sok oldum gıttım tutabıldıgıme tokat yapıstırdım sınırden aglıyorum bıyandan hayvanın boya kutusundan cıkma cabası, cocukrın bırınıı tutuyorum kacmasın aılesıni bulup sıkayet edıcem dıye dıger cani kopekler bana tas atınca arkadaalrını bırakaym dıye bıraktım.iyi aldım cıkarmaya calıstm malesef sıkısmıs bır amcaya soyledm yardm etmesı ıcın agzını bı demırle genıslettı hayvanı cıkardı ogun adamın yanında durmasını ıstedm ben ıs cıkısı onu gelıp alcam dedm sagolsn amca beslemıstı ben gelene kadt aldm bıseyi gorunmuyordu bahcemıze getırdım sımdı bu cocuklar aklı ermeyecek yastamı. Bır bebek ya 3 yasına gırınce kedıyı kopegı oksayarak sevıyor ıncıtmıyor. bu merhametsız veletler yasları kac olmus boyle kedıye kopege bu yasta canilik yapan buyunce ınsanada yapar. Savunmasız bır hayvana bırı ezıyet edınce kesınlıkle cocuk falan dınleyemıyorm asla acımıyorm ben de

Malesef oluyo. Bizim burda bi köpek var 10 yavrusundan kimisi diğer köpekler parçalamış kimini belediye vurmuş 2 tanesini kurtarmış sürekli kovaliyolarmis oğlum çok üzüldü 10 yaşında ama elinden geldiğince sokak hayvanlarina yardim eder kendi elleriyle tahta toplayıp barinak yapar. O köpeğe de çok yardim etmek istemiş ama ürküp kaçmış bi de öyle bir anlatiyo ki en sonunda köpeğin başına gelmeyen kalmamış pav.onada düşseymiş tam acilarin kadini olacakmış dedim. Malesef çok üzülüyorum bende. Ama belediyeye haber verince de uyutuyorlarmis

Çok üzüldüm. Çeteleşmiş sokak köpeklerinin ısrarla zararsız olduğunu savunanlar gelsin bunu da savunsun bakalım. O kedininki can değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…