elim kolum titriyor sinirden...

Bizde ailelerden 4400 km uzakta yasiyoruz.
Esimin ailesininde, kendi aileminde bu konuda hakkini yiyemem.
Her seyden haberdar etmezler bizi.
Cikip gitme imkanimiz yok cunku, haberimiz olsa bile.
Esimin ailesinde bir sey oldugunda da bana haber veriliyor once.
Bende duruma gore esime telas yapmayacak sekilde aktariyorum.
Kendi ailemde, annem rahatsizlanmis bir ara, uzerine 1ay gectikten sonra, agzindan kacirdi da ogrendim.
Bazi arkadaslar ne var bunda, haber verecekler tabi demisler ama yasanmadan anlasilmiyor.
Belki art niyetli haber vermiyorlar ama insanin elinden bir sey gelememesi, kotu oluyor.
Yok yere moral bozuklugu, huzursuzluk yasaniyor.
Ailelerin bu konuda daha anlayisli olmalari gerekiyor.

Benim kayınvalidemde çok iyi bir insan.Bugüne kadar kırıcı bir sözünü duymuşluğum yok.

Bizde eşimin ailesine oldukca uzak bir şehirde yaşıyoruz.Biliyorum kötü niyeti yok ama bütün kötü haberler anında burada.Eşimde o kadar etkileniyor ki.Eşimin yapısınıda en az benim kadar bilir kayınvalidem.Canı sıkılıyor ve ufacık birşey bile olsa o gün canı sıkkın geziyor eşim.

Bende kayınvalidemle ilk yüzyüze gelme fırsatı bulduğumda uygun bir dille konuşmayı düşünüyorum.Anlayacağını düşünüyorum.

Benim ailemde de uzaktakinin bir faydası olmayacaksa söylenmez.Ameliyatsa ameliyattan sonra durum anlatılır,abartılmaz.Ama doğru ama yanlış bir yaklaşım bilemiyorum.Ama bizim doğrumuz bu şekildeydi.

Anlayacağını düşünüyorsanız kayınvalidenizle uygun bir dille konuşun.Bencillik değil bu yaptığınız.Sadece sizde benim gibi kendi ailenizle eşinizin ailesini kıyaslıyorsunuz.Ve bu yüzden onların tavırları sizi rahatsız ediyor.Umarım bu sorunuda halledebilirsiniz

çok iyi anlamışssın beni, teşekkür ederimm canım

tatlım okadar yumuşak ve güzel bir şekilde konuşmustumki, çünkü çok hassas bir konu , aman yanlış anlamasında kırılmasın,gücenmesin diye.. ama onu bile yanlış anladı kadın,ben
konuştuktan sonra kelimesi kelimesine eşime anlattım ama eşime arkamdan öyle bir konuşmuşki, sonra onuda abarttı alev bana böyle dedi bende suan hastalandım, falannn,, eşim tek başına gurbetteyken beni hastaneye kaldırdılar diye haber vermişti eşime...zaten bi tek kalp çarpıntısıyla gitmiş, tansiyon ölçmüşler, göndermişler tekrar

yani
sürekli hastalık haberi vermesiyle en çok ta kendisiyie ilgilenilsin derdinde. bir ilaç kuullanmaz ama sürekli hastayım der.

Herkesin ailesiyle olan ilişkisi farklıdır; siz duymak istemezsiniz ama eşiniz haberi olsun isteyebilir.

Bu durumun anlayışsızlıkla ya da huzursuz etmekle ilgisi yok. Hastalanan teyze iki gün sonra vefat etse eşiniz demeyecek mi; "bana neden haber vermediniz, en azından gelir görürdüm".

bencillikle falan alakası yok bunun, ben dostumun acısıyla ağlamayıda sizden daha iyi bilirim, eşimin yapacagı bişey yokken ne diye canlı yayın yaptılar diyorum,
böyle şeylerde yapacagı bişey olmayan adama her ayrıntı anlatılmaz, düşünceli bir ana bunu yapmaz.ama sizin kendi yavrunuza yapacagınız kesin.
bu arada evet herif dedim, ona ne sıfatlar layıkta ben burda asilliğimle bi tek bu lafı ağzıma yakıştırdım, burda tek kelimeye takılıpta benim yaşantımı bilmeden at gözlüklerinizle konuşmayın
kimse 1000lerce km uzakta kayınvalidesinin kayınpederinin öksürügünü, tıksırıgını, ne yiyip ne yemedigini duymak istemez, ayağım taşa takıldı oğlum demeesini hiç bir gelin kaldırmaz anlıyormusun, burda bana kaynanacılık yapma

siz duymak istemezsiniz ama ben evlat olarak duymak isterim.kendi babamı ve kaynanamı kaybettik.şu anda annemle kayınpederimin her şeyini duymak istiyorum.ses tonlarından,nefes alışlarından hasta olup olmadıklarını anlayabiliyorum.bende yüzlerce km uzaktayım.

ya canım sen bilmiyorsun işte ayrıntılarımızı..eşim zaten diyorki kendi anne ve babasıyla ilgili ...birşey olsa cocuklarım üzülürü hiç düşünmezler, bizim üzüldügümüzü bilseler bile söylüyorlar her zaman diyor, zaten oda bu durumu kanıksadı artık..
ama bak sana yemin ederimki başka şeylerde bile sırf bizi huzursuz etmek için eşimin canını sıkıyorlar, geçen zamanda doğum günümde özellikle kayınvalidem o an pekte önemi kalmayan ama hassas bir konu açıpta eşimle kavga ettiki benim dogum günümde eşim mutsuz olsun,onun mutsuzluğu beni etkilesin...yani bitek bunda değil herşeyde her ayrıntıyı bize söylüyorlar, zaten mutlu olmayı beceren insanlar değil ,
e ben eşim onların hep mutsuz haberlerini duymakmı zorundayız... (teyzenin hastalık konusu için değil, ama abartılmasıyla alakalıda söylüyorum)
bu olayda en azından ameliyattan çıksındı öyle söylesinlerdi, kadın daha hastaneye gider gitmez her ayrıntısından haberimiz oldu, hemde öyle abarttılarki ben çok panik oldum, eşim bir okadar...

Sırf sizi mutsuz etmek icin mi yapıyorlar tüm bunları? Eşiniz üvey evlat falan değil değil mi? Hangi anne evladının huzursuzluğundan zevk alır bilemedim ben :S Şaşırdım.

Anjiyo ameliyat değil ki..
Ne sanıyor acaba kayınvalideniz anjiyoyu?
Ölse gitse yetişemeyecek hadidesine ise katılmıyorum
Şu anda burada bu cümleleri yazarken birden ölebilirim.
Kimse de yetişemez.
Son kez görmek istediğim kimse göremez.
Teyze anjiyoda değil de kalp kriziden tık diye ölebilir.
O halde herkes tüm akrabalarını bir fanusa koysun orada kabile olarak yaşasın.
Yani anjiyo için böyle ölüm döşeği gibi ortalığı kaldırmak sadece "önemsenmek" için..
Ben sağlık konularının insanları sömürmek için kullanılmasıa karşıyım.
Bir de hayata karşı biraz bilinçli olmak lazım 5 yaşında değiliz.
İnsanlar doğuyor ölüyor öleceğiz bizde..
Hiç oturup düşünmez mi insan şunu şunu kaybedersem ne yaparım diye?

Sırf sizi mutsuz etmek icin mi yapıyorlar tüm bunları? Eşiniz üvey evlat falan değil değil mi? Hangi anne evladının huzursuzluğundan zevk alır bilemedim ben :S Şaşırdım.
üvey değil, ama üveyden beter muamele yapıyorlar, yıllarca eşimin parasını yemişler, eşim bir gün kötü söz söylememiş, çocukken babası çok dövmüş, annesi çok sinirli, evde terör estiriyorlarmış, çok mutsuz bir çocukluk geçirmiş..
ama evlenmeden önce böyle olan insanlar eşimle evlendikten sonra düşman oldular bana.. ben yine el kızıyım beni çok üzdüler ama eşime neelr neler yaptılar, ağlattılar, babası yüzüne karşı defalarca küçük düşürücü şeyler söyledi, annesi neler neler. evlendik eşimin karşısında ağladılar sızladılar bu kız böyle şöyle.. sevmiyoruz, tiyatrocu, oyuncu, entrikacı neler nelerrr
ben kaynanamın eşime bir gün yavrum dediğini, içten sarıldıgını görmedim..sevmiyorlar gerçekten sevmiyorlar ama evlendikten sonra sanki ben kadına kuma gittim gibi bu kerede kskançlık krizlerine girdi....
bak arkadaşım bir kaynana gelinini 2 nedenden dolayı sevmez...
ya oğluna yakıştıramaz, fiziken (fiziken sevilmeyince zaten ruhunu seveyim falan demiyorlar)
yada ya oğlum evlenince o kızı benden cok severse, ya beni unutursa
bu 2. şık kaynanamda okadar fazlaki, hastalık boyutunda... gözü birşey görmüyor,benimle rakipleşmiş,beni bir kaşık suda boğsa içi rahatlamaz
eşim onlara rağmen evlendi benimle...
oğullarını didikleyerek , mutsuz ederek bizden intikam alıyorlarr

kayınvalidenin olayı abartması doğrudur, yanlıştır tartışılır

size göre yanlıştır, bana göre değil
ben de kardeşime çok düşkünümdür
çok afedersiniz basit bir kıl dönmesi ameliyatı oldu
göz yaşları ile yolladım, göz yaşları ile karşıladım
eşime durumu öyle bir anlattım ki adam bir an sağlık bilgilerini sınadı, gözden geçirdi
sonra anladı abarttığımı, duygusallığıma verdi, destek oldu

eşim yanımdaydı, ona yandım derdimi
evladım olsa, ona da yanardım
karısı sinirlenir mi, eli ayağı titrer mi diye düşünmezdim..
düşünsem de umrumda olmazdı
evladım benim canım
ben nasıl istiyorsam onunla onu konuşurum
karısının taleplerine göre diyalog geliştirmem..

dediğim gibi size göre yanlıştır k.validenin tepkisi, bence sorun yok

ama ne olursa olsun, sizin eşinizle bu tür konularda bu kadar yüzgöz olmanız doğru değil
aile konuları hassas konulardır
hastalık konuları da keza
çok önemli bir durum değilse, mevzu yapmaya gerek yoktur bence
boş yere eşinizin gözünde duygusuz, merhametsiz bir kadın imjaı çizmişsiniz

Son düzenleme:
Hemen her kaynana gibi gelinini kuma olarak gördüğü ve kıskandığı için sürekli oğlunun dikkatini ve ilgisini çekmeye çalışıyorlar.. Amaç ilgi çekmek. Eşinin ilgisini kendilerine çekmek..

bu teze göre,
fiziki açıdan güzel,
kocasının da kendisine çok da düşkün olmadığı bir kadın
kayınvalidesine istediği kadar saygısızlık yapsın, yine de sevilebilir..

farklı bir bakış açısı..

esinizin annesi onu hic sevmiyormus zaten, yani üvey evladindan da betermis,

insan sevmedigi birseyi kaybetmeyi umursar mi ki??

canım sana hak veriyorum.

kızlar bende 3 yıllık evliyim.
aile ile aranızda kötü şeyler yaşamış olabilirsiniz aile size kötü davranmışda olabilir.
daha önceki sorunları eşinizle değil eşinizin ailesiyle yaşamışsınız.
eşinizden acısını çıkartmak niye.
oda onun ailesi.
bende bazen yaşıyorum aynı durumu.
sonra eşimin aynı şeyleri yapmak zorunda olmadığını düşünüyorum.
benim çoğunlukta regli dönemleri öncesi herşeyi takan halim oluyor.

kayınvalideniz oğlunu taciz ediyor öyleyse sizi değil ki... sanırım oğluda bu durumdan hoşnut ki siz bu kadar sinirleniyorsunuz.
eğer eşinizde bu durumdan rahatsızsa tel numaralarınızı değiştirin ve siz istediğinizde onları arayın, bizim telefon yok biz sizi arada ararız diyebilirsiniz..

,

eger bir kaynana gelinini fiziken begenmiyorsada ilk etapta istemiyor, yani gelini istememenin nedenlerinden biride bu, ah oğluma yakışmadıda, boyu kısada falan filan.. demek istedigim ben güzel olurum başka şeydende bahane bulur, fiziken güzel olmam başka şeyden yine bahane bulur, sevmezki sevmez...
beni zaten dikkat edersen 2. şıktan dolayı sevmedi beni dedim..
kayınvalidesine saygısızlık yapan çok güzelde olsa sevilir sonucu cıkmıyor söylediklerimden.

ayıp olmuyor , onların bana hakaretlerini duysaydınız eminim benim çok basit kaldıgını görecektiniz,

Onların seviyelerini düşürmesi size de aynı hakkı tanımaz. Muhatap olmazsınız ya da merhaba merhaba olursunuz bu kadar.

biz balayına gittik, geç kalıyoruz, yiyoruz, içiyoruz, denize falan giriyoruz.. neyse saat oldu günüdüzün 4 ü...denizden çıktık yemek yerken dediki bi annemi arayayım, nasıl aradıysa kadının ağlaması bir oldu, şuan müsayit değilim dedi, eşim telaşlandı falam, bende birşey yoktur falan diye rahatlatmaya çalışıyorum..
sonra yarımsaat sonra odamıza gittik, ben vc deyim, eşime öyle bir bagırıyorki, nasıl aramazsın beni, ilk işin beni aramak olmalı, beni unuttunmu hemen vsss
eşimde anne yok öyle birşey falan diyo ama görsen çıldırmış kadın,sesi vc ye kadar geliyor, çığlık çığlığa.. azönceki duygu sömürüsü yapan kadın gitmiş yerine bir canavar gelmiş sanki..
numarayı değiştirlmezki, ömür boyu bize eziyet etmeye çalışacak, olay bu iştee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…