Arkadaşlar ön yargılı olmayalım orkidemin diğer konularını okursanız kayınvalidesinin nasıl biri olduğunu anlarsınız. ayrıca bu arkadaşımızın bu kadar sinirli olduğunu söylemişsiniz ama karşı tarafın neler yapıp da arkadaşı öncesind ne hale getirdiğinide düşünerek tarafsız bakmak lazım. demek ki kadın artık kendini hastalık durumunda bile iyi niyet düşündürecek kadar sevgi bırakmamış arkadaşımızda birde bu yönden bakın.
orkidem kayınvalide hanım yakında kardeşi hasta olduda oğlunu arama başını ağrıtma fırsatı oldu diye zil takarsa şaşma. iyi niyetine inanmadığın için kızdığını anlayabiliyorum. hastalıkta bile kafası cinliğe basabilecek bir ladın sonuçta eşinin oraya gitmesi için bile hastalığı kullanıyor olabilir
Benim kayınvalidemde çok iyi bir insan.Bugüne kadar kırıcı bir sözünü duymuşluğum yok.
Bizde eşimin ailesine oldukca uzak bir şehirde yaşıyoruz.Biliyorum kötü niyeti yok ama bütün kötü haberler anında burada.Eşimde o kadar etkileniyor ki.Eşimin yapısınıda en az benim kadar bilir kayınvalidem.Canı sıkılıyor ve ufacık birşey bile olsa o gün canı sıkkın geziyor eşim.
Bende kayınvalidemle ilk yüzyüze gelme fırsatı bulduğumda uygun bir dille konuşmayı düşünüyorum.Anlayacağını düşünüyorum.
Benim ailemde de uzaktakinin bir faydası olmayacaksa söylenmez.Ameliyatsa ameliyattan sonra durum anlatılır,abartılmaz.Ama doğru ama yanlış bir yaklaşım bilemiyorum.Ama bizim doğrumuz bu şekildeydi.
Anlayacağını düşünüyorsanız kayınvalidenizle uygun bir dille konuşun.Bencillik değil bu yaptığınız.Sadece sizde benim gibi kendi ailenizle eşinizin ailesini kıyaslıyorsunuz.Ve bu yüzden onların tavırları sizi rahatsız ediyor.Umarım bu sorunuda halledebilirsiniz
moralim bir bozukki, sanki savaştan çıkmış gibiyim.psikolojim altüst..
eşimin teyzesi anjiyo oldu, ama taaa 1000lerce km öteye nasıl bir anlattılar sormayın, eşim .çok panikledi,hemen beni aradı teyzem çok kötü olmuş diye.. haliyle bende çok panik oldum ama anjiyo oldugu ameliyattan çıktıktan sonra söylenildi,ameliyattayken kaynanam her dakka canlı yayın gibi, yok kalbi durmuş, yok damarı bilmem ne olmuş, az daha beyin kanamasından giidiyormuş falan diye eşime söylemiş,bizi burda helede eşimi öyle streslendirdiki... daha neler neler offfff..
az önce eşime dedimki uzaktasın , elini kolun yetişmiyor,nedir hemen yetiştirdiler sana, ameliyat olduktan sonra haber versinlerdi, oğlum böyle bir durum oldu ama suan teyzen iyi deseydiler dedim...
ya onlar söylerler, üzülmemizi falan düşünmezler dedi, sonra bak sende stres oldun falan diye bişeyler konuştum...
ayol ters tepti adam bana diyorki tabiki herşeyden haberim olacak,sağlık bu, sen niye böyle söylüyosun millet ölüm kalım derdinde sen böyle niye haber verdiler diyorsun ... bende dedimki ameliyattan sonra haber versinlerdi,tartıştık telde...
ya bunlar nasıl bir aile ya.... burda bile bizi huzursuz ettiler....
ya gecen ay annem düşmüş, az daha beli kırılıyormuşta bana söylemediler, tesadüfen 1 ay sonra agzından kaçırıd kardeşim ben üzülmeyeyeim diye, ama onların yaptıgına bak yaaa
bunlar nasıl bir ana baba yaaaaa , bunlar yarın dedeni anannen, babanene, büyükbaban, amcan,teyzen, yiyenin, herkesin uzak yakın farketmez önemli önemsiz hastalık haberini canlı yayın yapacaklarda bizi herşeyde huzursuz edeceklerrr ..
ya gecen gün eşim diyorki babam cok hastaymıs, örtü döşek yatıyormuş , çok felaket hastaymıs ne dedim, grip olmuş heriff
, ya uzaktaki adamı oğulları olsun kızı olsun farketmez üzmek için ellerinden geleni yapıyorlar, o kadar çok abartıyorlarki.....
bizi hep huzursuz ediyorlarrrr
aman sizin huzurunuz kaçmasın da ne olursa olsun,erkek sonuçta,kadın değilki üzülür densin de söylemesin...aileler erkek evlatlarına sağlıkla ilgili herşeyi hemen söylerler,ne yani öldükten sonra mı söylesinler? herif mi diyorsunuz kayınpederinize? eşiniz haklı, ne kadar aman seni üzmesinler tadında takılsanız da tek istediğiniz o üzüntünün size yansımaması.bencillik diyorum kısacası.
bencillikle falan alakası yok bunun, ben dostumun acısıyla ağlamayıda sizden daha iyi bilirim, eşimin yapacagı bişey yokken ne diye canlı yayın yaptılar diyorum,
böyle şeylerde yapacagı bişey olmayan adama her ayrıntı anlatılmaz, düşünceli bir ana bunu yapmaz.ama sizin kendi yavrunuza yapacagınız kesin.
bu arada evet herif dedim, ona ne sıfatlar layıkta ben burda asilliğimle bi tek bu lafı ağzıma yakıştırdım, burda tek kelimeye takılıpta benim yaşantımı bilmeden at gözlüklerinizle konuşmayın
kimse 1000lerce km uzakta kayınvalidesinin kayınpederinin öksürügünü, tıksırıgını, ne yiyip ne yemedigini duymak istemez, ayağım taşa takıldı oğlum demeesini hiç bir gelin kaldırmaz anlıyormusun, burda bana kaynanacılık yapma
Herkesin ailesiyle olan ilişkisi farklıdır; siz duymak istemezsiniz ama eşiniz haberi olsun isteyebilir.
Bu durumun anlayışsızlıkla ya da huzursuz etmekle ilgisi yok. Hastalanan teyze iki gün sonra vefat etse eşiniz demeyecek mi; "bana neden haber vermediniz, en azından gelir görürdüm".
ya canım sen bilmiyorsun işte ayrıntılarımızı..eşim zaten diyorki kendi anne ve babasıyla ilgili ...birşey olsa cocuklarım üzülürü hiç düşünmezler, bizim üzüldügümüzü bilseler bile söylüyorlar her zaman diyor, zaten oda bu durumu kanıksadı artık..
ama bak sana yemin ederimki başka şeylerde bile sırf bizi huzursuz etmek için eşimin canını sıkıyorlar, geçen zamanda doğum günümde özellikle kayınvalidem o an pekte önemi kalmayan ama hassas bir konu açıpta eşimle kavga ettiki benim dogum günümde eşim mutsuz olsun,onun mutsuzluğu beni etkilesin...yani bitek bunda değil herşeyde her ayrıntıyı bize söylüyorlar, zaten mutlu olmayı beceren insanlar değil ,
e ben eşim onların hep mutsuz haberlerini duymakmı zorundayız... (teyzenin hastalık konusu için değil, ama abartılmasıyla alakalıda söylüyorum)
bu olayda en azından ameliyattan çıksındı öyle söylesinlerdi, kadın daha hastaneye gider gitmez her ayrıntısından haberimiz oldu, hemde öyle abarttılarki ben çok panik oldum, eşim bir okadar...
üvey değil, ama üveyden beter muamele yapıyorlar, yıllarca eşimin parasını yemişler, eşim bir gün kötü söz söylememiş, çocukken babası çok dövmüş, annesi çok sinirli, evde terör estiriyorlarmış, çok mutsuz bir çocukluk geçirmiş..Sırf sizi mutsuz etmek icin mi yapıyorlar tüm bunları? Eşiniz üvey evlat falan değil değil mi? Hangi anne evladının huzursuzluğundan zevk alır bilemedim ben :S Şaşırdım.
bak arkadaşım bir kaynana gelinini 2 nedenden dolayı sevmez...
ya oğluna yakıştıramaz, fiziken (fiziken sevilmeyince zaten ruhunu seveyim falan demiyorlar)
yada ya oğlum evlenince o kızı benden cok severse, ya beni unutursa
bu 2. şık kaynanamda okadar fazlaki, hastalık boyutunda... gözü birşey görmüyor,benimle rakipleşmiş,beni bir kaşık suda boğsa içi rahatlamaz
eşim onlara rağmen evlendi benimle...
oğullarını didikleyerek , mutsuz ederek bizden intikam alıyorlarr
üvey değil, ama üveyden beter muamele yapıyorlar, yıllarca eşimin parasını yemişler, eşim bir gün kötü söz söylememiş, çocukken babası çok dövmüş, annesi çok sinirli, evde terör estiriyorlarmış, çok mutsuz bir çocukluk geçirmiş..
ama evlenmeden önce böyle olan insanlar eşimle evlendikten sonra düşman oldular bana.. ben yine el kızıyım beni çok üzdüler ama eşime neelr neler yaptılar, ağlattılar, babası yüzüne karşı defalarca küçük düşürücü şeyler söyledi, annesi neler neler. evlendik eşimin karşısında ağladılar sızladılar bu kız böyle şöyle.. sevmiyoruz, tiyatrocu, oyuncu, entrikacı neler nelerrr
ben kaynanamın eşime bir gün yavrum dediğini, içten sarıldıgını görmedim..sevmiyorlar gerçekten sevmiyorlar ama evlendikten sonra sanki ben kadına kuma gittim gibi bu kerede kskançlık krizlerine girdi....
ya oğluna yakıştıramaz, fiziken (fiziken sevilmeyince zaten ruhunu seveyim falan demiyorlar)
bu 2. şık kaynanamda okadar fazlaki, hastalık boyutunda... gözü birşey görmüyor,benimle rakipleşmiş,beni bir kaşık suda boğsa içi rahatlamaz
kayınvalidenin olayı abartması doğrudur, yanlıştır tartışılır
size göre yanlıştır, bana göre değil
ben de kardeşime çok düşkünümdür
çok afedersiniz basit bir kıl dönmesi ameliyatı oldu
göz yaşları ile yolladım, göz yaşları ile karşıladım
eşime durumu öyle bir anlattım ki adam bir an sağlık bilgilerini sınadı, gözden geçirdi
sonra anladı abarttığımı, duygusallığıma verdi, destek oldu
eşim yanımdaydı, ona yandım derdimi
evladım olsa, ona da yanardım
karısı sinirlenir mi, eli ayağı titrer mi diye düşünmezdim..
düşünsem de umrumda olmazdı
evladım benim canım
ben nasıl istiyorsam onunla onu konuşurum
karısının taleplerine göre diyalog geliştirmem..
dediğim gibi size göre yanlıştır k.validenin tepkisi, bence sorun yok
ama ne olursa olsun, sizin eşinizle bu tür konularda bu kadar yüzgöz olmanız doğru değil
aile konuları hassas konulardır
hastalık konuları da keza
çok önemli bir durum değilse, mevzu yapmaya gerek yoktur bence
boş yere eşinizin gözünde duygusuz, merhametsiz bir kadın imjaı çizmişsiniz
üvey değil, ama üveyden beter muamele yapıyorlar, yıllarca eşimin parasını yemişler, eşim bir gün kötü söz söylememiş, çocukken babası çok dövmüş, annesi çok sinirli, evde terör estiriyorlarmış, çok mutsuz bir çocukluk geçirmiş..
ama evlenmeden önce böyle olan insanlar eşimle evlendikten sonra düşman oldular bana.. ben yine el kızıyım beni çok üzdüler ama eşime neelr neler yaptılar, ağlattılar, babası yüzüne karşı defalarca küçük düşürücü şeyler söyledi, annesi neler neler. evlendik eşimin karşısında ağladılar sızladılar bu kız böyle şöyle.. sevmiyoruz, tiyatrocu, oyuncu, entrikacı neler nelerrr
ben kaynanamın eşime bir gün yavrum dediğini, içten sarıldıgını görmedim..sevmiyorlar gerçekten sevmiyorlar ama evlendikten sonra sanki ben kadına kuma gittim gibi bu kerede kskançlık krizlerine girdi....
,bu teze göre,
fiziki açıdan güzel,
kocasının da kendisine çok da düşkün olmadığı bir kadın
kayınvalidesine istediği kadar saygısızlık yapsın, yine de sevilebilir..
farklı bir bakış açısı..
ayıp olmuyor , onların bana hakaretlerini duysaydınız eminim benim çok basit kaldıgını görecektiniz,
kayınvalideniz oğlunu taciz ediyor öyleyse sizi değil ki... sanırım oğluda bu durumdan hoşnut ki siz bu kadar sinirleniyorsunuz.
eğer eşinizde bu durumdan rahatsızsa tel numaralarınızı değiştirin ve siz istediğinizde onları arayın, bizim telefon yok biz sizi arada ararız diyebilirsiniz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?