• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

elim kolum titriyor sinirden...

asaletinize yakışıyor öksürğünü tıksırığını lafları...süper aynen devam.
keşke biraz objektif baksanız olaylara,
ahh ahh sizde anne olacaksınız değilmi?o zaman anlayacaksınız...offf off...

sizden iyi bilirim de ayrı bir vaka zaten,daha beni tanımadan,yok emin olun bencillikte elinize su dökemem,hakkınızı yemeim:)

Allah için,sadece bu dünyayı düşünmeyin...iyilik olmalı içte.

pea arkadaşım bazen bazı insanların neler yaşadığını bilemeyebiliriz, burada içimizi dökmek amaçlı kurduğumuz cümleler yüzünden birbirimizi hemen yargılayamayız. belki siz çok seviyor olabilirsiniz kayınvalidenizi ya da belki kayınvalide olacka yaştasınız o yüzden bu kadar tepki veriyorsunuzdur. ama lütfen şunu unutmayalım ne yazık ki bazen bazı anne babalar melek olmayabiliyor her anne baba çocuğunu sevmeyebiliyor. bunu hem öğretmen olarak gördüğüm onca anne babaya dayanarak söylüyorum hem de televizyonda onca cinnet haberlerinde çocuğunu öldüren baba anneleri izleyipte genelliyorum.
bakın bende birçok sorun yüzünden eşimin ailesini sevemiyorum hayatımda ilk defa koca koca adamların oğlunun yuvasını bozmaya dağıtmaya çalıştığı onu nasıl üzdüğüne yaşayarak şahit oldum. tek sebep onlara göre neydi biliyor musunuz benim ailemin okumamış olmaları . şimdi sorarım size benim anne ve babam zamanında ikiside yoksulluk fakirlik yüzünden okumayı isteyip de okuyamamış içlerinde yara kalmış insanlar. eşimin ailesi ana babada benim ki anan baba değil mi o zaman. eşimin babası benim babama ben sizin cebinize bahşiş koyacak kapasitedeyim dedi aşağılayarak tekrar soruyorum sizce böyle bir anne babaya saygı duyulur mu . anne baba diye sevilir mi. sizi arasınlar istenir mi hürmet etmek istenir mi. kesin şimdi muhakkak onların haklı yanı vardır diyeceksiniz tek haklı yanları kendilerine göre "kültür farkıymış" ailemin hatası buymuş güyaaa.
şimdi kuracağım cümleler yüzünden benimlede tartışın o zaman çünkü siz sanırım herkesi kendi kayınvalideniz ya da kendiniz gibi iyi sanıyorsunuz. ben eşimin ailesinden onların hastalıklarına üzülmeyecek Allah daha beter etsin diye her gün dua edecek kadar çok nefret ediyorum. evime bırakın almayı yolda düşseler başımı çevirip giderim o kadar tiksiniyorum. ailesi hasta olduğunda bile umrumda olmuyor geçmiş olsun demek lafı bab hakaret gibi geliyor düşününü artık onu bile söylemiyırum aramıyorum konuşmuyorum. çünkü benim kayınvalidem ben nişanlıyken bile başka bir kızı tutup eşime nişanını at bununla hemen nişan yapalım zaten başka illerdesiniz engel olamaz diyecek kadar adi şerefsiz bir kadın.
fazla uzatmicam sizden ricam insanların sinir anında söylediği sözleden şunu anlamalısınız artık ne kadar üzüldü ki ne noktaya ne duruma gelmiş. birde bu gözle bakarak okuyun yazılanları. bu forumda yüzlerce konudaki yüzlerce sorunun tek sebebi eşlerimizin ailesi.

pea arkadaşım bazen bazı insanların neler yaşadığını bilemeyebiliriz, burada içimizi dökmek amaçlı kurduğumuz cümleler yüzünden birbirimizi hemen yargılayamayız. belki siz çok seviyor olabilirsiniz kayınvalidenizi ya da belki kayınvalide olacka yaştasınız o yüzden bu kadar tepki veriyorsunuzdur. ama lütfen şunu unutmayalım ne yazık ki bazen bazı anne babalar melek olmayabiliyor her anne baba çocuğunu sevmeyebiliyor. bunu hem öğretmen olarak gördüğüm onca anne babaya dayanarak söylüyorum hem de televizyonda onca cinnet haberlerinde çocuğunu öldüren baba anneleri izleyipte genelliyorum.
bakın bende birçok sorun yüzünden eşimin ailesini sevemiyorum hayatımda ilk defa koca koca adamların oğlunun yuvasını bozmaya dağıtmaya çalıştığı onu nasıl üzdüğüne yaşayarak şahit oldum. tek sebep onlara göre neydi biliyor musunuz benim ailemin okumamış olmaları . şimdi sorarım size benim anne ve babam zamanında ikiside yoksulluk fakirlik yüzünden okumayı isteyip de okuyamamış içlerinde yara kalmış insanlar. eşimin ailesi ana babada benim ki anan baba değil mi o zaman. eşimin babası benim babama ben sizin cebinize bahşiş koyacak kapasitedeyim dedi aşağılayarak tekrar soruyorum sizce böyle bir anne babaya saygı duyulur mu . anne baba diye sevilir mi. sizi arasınlar istenir mi hürmet etmek istenir mi. kesin şimdi muhakkak onların haklı yanı vardır diyeceksiniz tek haklı yanları kendilerine göre "kültür farkıymış" ailemin hatası buymuş güyaaa.
şimdi kuracağım cümleler yüzünden benimlede tartışın o zaman çünkü siz sanırım herkesi kendi kayınvalideniz ya da kendiniz gibi iyi sanıyorsunuz. ben eşimin ailesinden onların hastalıklarına üzülmeyecek Allah daha beter etsin diye her gün dua edecek kadar çok nefret ediyorum. evime bırakın almayı yolda düşseler başımı çevirip giderim o kadar tiksiniyorum. ailesi hasta olduğunda bile umrumda olmuyor geçmiş olsun demek lafı bab hakaret gibi geliyor düşününü artık onu bile söylemiyırum aramıyorum konuşmuyorum. çünkü benim kayınvalidem ben nişanlıyken bile başka bir kızı tutup eşime nişanını at bununla hemen nişan yapalım zaten başka illerdesiniz engel olamaz diyecek kadar adi şerefsiz bir kadın.
fazla uzatmicam sizden ricam insanların sinir anında söylediği sözleden şunu anlamalısınız artık ne kadar üzüldü ki ne noktaya ne duruma gelmiş. birde bu gözle bakarak okuyun yazılanları. bu forumda yüzlerce konudaki yüzlerce sorunun tek sebebi eşlerimizin ailesi.

tatlım biz ne desek boş şimdi.
bu pea denilen kız daha evlenmemiş,burdan güzel gazel okuyor dimi... anyayı konyayı görmemiş..evlenirse görürüm ben onu.
allah benim kayınvalidemden , kayımpederimdende bir tane onun başına versin, benim yaşadıklarımın daha beterini yaşasında görsünki, başa gelince ne oluyormuş, ayrıca sürekli polemik peşinde koşan bir kişilik, boş ver biz ona vecap vermeyelim,

bu pea denilen kız daha evlenmemiş,burdan güzel gazel okuyor dimi... anyayı konyayı görmemiş..evlenirse görürüm ben onu.
allah benim kayınvalidemden , kayımpederimdende bir tane onun başına versin, benim yaşadıklarımın daha beterini yaşasında görsünki, başa gelince ne oluyormuş, ayrıca sürekli polemik peşinde koşan bir kişilik, boş ver biz ona vecap vermeyelim,

Ne olursa olsun beddua etmeyin olur mu orkide-m, boşverin kalbinizi bozmayın.

Elbetteki bunca insan arasında farklı görüşler çıkacaktır.. O görüşler bile bazen insana farklı pencereler açıyor.

siz çok komiksiniz ya... konunun özünden çıkmış geri kalan kırıntılarla uğraşıyorsunuz...
madem öksürük tıksırık sözümü bile hakaret eden bir zihniyete sahipseniz, başkalarının başka konularda hakaretli mesajlarına hemen begenme tuşuna basmazsınız. sizin begenmeniz aynı hakaretlere sizinde ortak olmanız anlamına gelir..
bana burda edebiyat yapma arkadaşım,kayınpederime herif dedim ona takılmışssın, sen kraliyet ailesindenmi geliyorsun.burda şimdi kırmızı kurdeleli öğrencimi olmaya çalışıyosun..
empati yapmayan, kelimeler üzerinden polemik yapmaya çalışan zihniyetinize acırım ve şaşarım...
dünya görüşünüze ışık tutmuşumdur umarım, ama umutsuz vaka gibi bir durumunuzda var, oda ayrı konu

öksürüğünü tıksırığını laflarına hakaret demedim,ama kabul edersin ki fazla mahalle ağzı bir ikileme.asaletine yakıştı dedim:)
şu olaya bir dışardan bakarmısın,teyzen(diyelimki çok sevdiğin teyzen) anjiyo olacak ameliyatta, duymak istemezmisin neler olup bittiğini? o anda kendi huzurunu mu düşünürsün?aman benim mutluluğum bozulmasın da teyzem ameliyatta ama duymak istemiyorum "la la la la la" diyip kulaklarını mı tıkarsın?
bu zihniyeti anlamıyorum ben,nasıl oluyor bir insanın o an canıyla cebelleşmesi ya da hasta olması sizin o anki huzurunuzdan daha önemsiz oluyor?kabul edin etmeyin,ama o insanlar eşinizin ailesi,ve tabiki her sorunu söyleyecekler,artık küçük değilsinizki aman psikolojisi bozulmasın diye saklasınlar.
siz eşinizle sadece ikiniz olun istiyorsunuz besbelli,o zaman ailesi olmayan birini tercih edecektiniz.yoksa paşa paşa katlanacaksınız bunlara.
eşiniz çok haklı bu konuda kızmakta bu arada.

Ne olursa olsun beddua etmeyin olur mu orkide-m, boşverin kalbinizi bozmayın.

Elbetteki bunca insan arasında farklı görüşler çıkacaktır.. O görüşler bile bazen insana farklı pencereler açıyor.

ya canım tabiki eleştiri olur, ki ben özeleştiri çok fazla yapan,empatiyi severim.. farklı dünya görüşleri olan insanlara saygımıda gösteririm.türk, kürt, çerkez, alevi, sünni, ateist, dindar vss yani herkesten her milletten çok yakın arkadaşlarımda var....insanlara beddua etmem,allaha havale ederim ama, bazı insanlar da öyle saçma şeyler söylüyorlarki sınırları çok zorluyorlar...

Kadının sesi programı gibi olmuş bu mesaj,Allah kimin için ne istiyorsanız on katını size versin diycem karşılığında.

ama şu mesaj bile karakterinizi ele veriyor sadece birkaç hoşunuza gitmeyen mesaj yazdım diye direkt olarak bedduaya bağladınız,bu da kayınvalide ve kayınpederinize daha çok hak vermemi sağlıyor...dışardan bakın diyorum,zor belki sizin için.bakın ve görün.

öksürüğünü tıksırığını laflarına hakaret demedim,ama kabul edersin ki fazla mahalle ağzı bir ikileme.asaletine yakıştı dedim:)
şu olaya bir dışardan bakarmısın,teyzen(diyelimki çok sevdiğin teyzen) anjiyo olacak ameliyatta, duymak istemezmisin neler olup bittiğini? o anda kendi huzurunu mu düşünürsün?aman benim mutluluğum bozulmasın da teyzem ameliyatta ama duymak istemiyorum "la la la la la" diyip kulaklarını mı tıkarsın?
bu zihniyeti anlamıyorum ben,nasıl oluyor bir insanın o an canıyla cebelleşmesi ya da hasta olması sizin o anki huzurunuzdan daha önemsiz oluyor?kabul edin etmeyin,ama o insanlar eşinizin ailesi,ve tabiki her sorunu söyleyecekler,artık küçük değilsinizki aman psikolojisi bozulmasın diye saklasınlar.
siz eşinizle sadece ikiniz olun istiyorsunuz besbelli,o zaman ailesi olmayan birini tercih edecektiniz.yoksa paşa paşa katlanacaksınız bunlara.
eşiniz çok haklı bu konuda kızmakta bu arada.
demogoji yapma!.... sen en iyisi bu konuyu baştan sona bir oku ayrıca benim başka konularda nasıl bir kişilik oldugumu gör,kişilik analiz etme yetenegin varsa benim ne demek istedigimi daha iyi anlayacaksınn peaaa

Kadının sesi programı gibi olmuş bu mesaj,Allah kimin için ne istiyorsanız on katını size versin diycem karşılığında.

ama şu mesaj bile karakterinizi ele veriyor sadece birkaç hoşunuza gitmeyen mesaj yazdım diye direkt olarak bedduaya bağladınız,bu da kayınvalide ve kayınpederinize daha çok hak vermemi sağlıyor...dışardan bakın diyorum,zor belki sizin için.bakın ve görün.

e işte sen benim kayınvaldeme kayınpedderime çok hak veriyormuşsun, daha ne istiyorsun!! öyle birileri seninde başına versin diyorum inşallah.. sana göre, sana dua bile ediyorumm, daha hala anlamadınmı

Lütfen sinirlenmeyin,sakin olun.
Ben konuyu baştan okudum ki yanlış bir yorum yapmayayım diye.
Okumama rağmen ilk aklıma gelen cevap değişmedi.
Ailelerden uzağız biz de.Öyle sizin gibi çok uzakta değiliz.
Daha doğrusu ilk evlendiğimizde evet aramızda kilometreler vardı
ama zamanla yakınlaştık.
Ben sizi anlıyor ve hak veriyorum.Ameliyat olacağı söylenebilir ve
ameliyattan sonra da bilgi verilebilirdi.Ben uzaktayken o
çaresizliği sonuna kadar yaşadım çünkü.Elim ayağım tutmaz bir
şekilde,karnıma ağrılar girerek,kıvranarak,iyi haberlerini bekledim.
Bence kayınvalidenizin abartarak anlatması bile yanlış.Demek ki huyu
böyleymiş ama bana göre kötü bir huy.Sen onun yanındasın ama
uzaktaki nasıl bir durumda onu tahmin edebilmeliydi ki anladığım kadarıyla
öyle ince fikirli birisi değilmiş.
Benim oğlum hastalandı,ateşlendi,hastanede yattı.Biz o iyileştikten sonra
ailelere haber verdik.Çünkü ne kadar üzüleceklerini biliyorduk.
Üzüntüsünü biz çektik,onlara iyi haberlerini verdik.
Eşinizin de size hak vermesine sevindim.Siz de bir daha daha sakin hareket
edin bari.

benim kızım yok,sıkıntımı heyecanımı elbette oğlumla paylaşacağım:34:
kaynananızın oğluyla olan ilişkisine karışmamalısınız:34:

bana özelden mesaj atıpta bu muhabbeti daha fazla uzatmak istemediğini söylüyorsan, forumda daha fazla konuşma ozaman,sus biraz sende... sen bana yazmazsan bende sana yazmam zaten merak etme...

bana özelden mesaj atıpta bu muhabbeti daha fazla uzatmak istemediğini söylüyorsan, forumda daha fazla konuşma ozaman,sus biraz sende... sen bana yazmazsan bende sana yazmam zaten merak etme...

benim gönderdiğim özel mesajı buraya kopyalıyorum arkadaşlar,arkadaşın bişeylerin nasıl olup,orkidenin nasıl anladığını çözün diye;

mesajların arasında konudışı gözüküyor,senin konun yüzünden ceza almak istemem diye burdan yazıyorum.az önce dediğim gibi şu mübarek cuma günü inşallah ne istiyorsan "benim başıma gelenden beteri onun başına gelsin vs" allah sana on katını yüz katını bin katını versin. başına gelenleri haketmediğini düşünmüyorum açıkçası,senin bu sinirine kocanın da daha ne kadar katlanacağı muamma. tavırların hiç hoş değil. olduğunu iddia ettiğin "kraliyet asaleti"nin ucundan kıyısından geçmiyor sözlerin.
süpersin aynen böyle devam et...

Tekrarlıyorum çok içten,Allah benim hakkımda ne istediysen en yakın zamanda kat be kat fazlasını sana versin.

benim gönderdiğim özel mesajı buraya kopyalıyorum arkadaşlar,arkadaşın bişeylerin nasıl olup,orkidenin nasıl anladığını çözün diye;

mesajların arasında konudışı gözüküyor,senin konun yüzünden ceza almak istemem diye burdan yazıyorum.az önce dediğim gibi şu mübarek cuma günü inşallah ne istiyorsan "benim başıma gelenden beteri onun başına gelsin vs" allah sana on katını yüz katını bin katını versin. başına gelenleri haketmediğini düşünmüyorum açıkçası,senin bu sinirine kocanın da daha ne kadar katlanacağı muamma. tavırların hiç hoş değil. olduğunu iddia ettiğin "kraliyet asaleti"nin ucundan kıyısından geçmiyor sözlerin.

Tekrarlıyorum çok içten,Allah benim hakkımda ne istediysen en yakın zamanda kat be kat fazlasını sana versin.

haaa hayyyy, koptum vallahi... :52:
yazdıkların bi marifetmiş gibi kopyalamışssın,
kızlar mesajın içerigine bir bakın yaaa,bedduaya karşı çıkan birinin ağzından neler neler dökülüyo,, f
arklı, çok entellektüel oldugunu sanan kız ın durumuna, ahh sana çok yazıkkkk yaaa :52:

Pea Allah aşkına bu konuyu daha fazla bence alevlendirme. Arkadaşım bak sana yazı da yazdık herkesin yaşam şekli olaylara tahammülü başka başkadır. niye insanlardan senin gibi olmasını bekliyorsun anlayamıyorum bu tavrını. rahatsız oluyorsan yazılanlardan daha fazla yazma. sende kendini kanıtlamak için altta kalmama çabasına girdiğin izlenimi uyandırıyorsun bu şekilde . beğenmediğin konuya yorum yapma mecburiyetin yok ki niye buna kendini mecbur hissediyorsun.

tamam sen herkes birbirini sevsin istiyorsun eşlerin ailesiyle iyi geçinilsin istiyorsun inş sen burada aynı durumda olan bizlere örnek olursun evlendiğinde. ama biz burda eşlerin ailesinden çeken 10 dakikada 10000 kişi bile bulabiliriz sana. olmayınca olmuyor güzel arkadaşım kimse kimseyi sevmek zorunda değildiiiiirrr. eşinin ailesi olsa bile. zaten dünyanın hiç bi yerinde türkiyedeki gibi bir kayınvalide kayınpeder olgusu bu kadar ailelerin içinde değil herkesin evi ayrı yolu ayrı ve mesafeli seviyeliler. bizimm ülkemizdede maşallah evliliklerin yarıdan çoğu eşlerin ailesi yüzünden şiddete maruz kalma, evden kovulma, hakaret edilme gibi sebeplerle bitiyor.

bırak aile meselesini senin hiç mi anlaşamadığın sevmediğin arkadaşın büyüğün yok. yok ben kimseyle kötü değilim diyorsan o çok büyük yalan olur zaten.

her anne kayınvalide olana kadar melektir bana göre sonrası şeytaaaaaan. en iyisi bile bişeyler yapıyor çünkü.

ayrıca bana özelde mesaj atman forumda konuyu daha fazla uzatmak istemediginin kanıtıdır, hıı ayrıca içinden çıkamadıgın ruhsal durumunda deşarjıdır,
sen bi evlende gel, bakalım burda ne başlıklar açacaksınn :52:

.....Sana affedilmeyecek kadar büyük hata yapan birine..
Akıl sınırlarının bittiği yerden başlayacak ceza vermek istiyorsan
Bütün samimiyetinle AFFET.
Hissedilen her şeyi arşivleyen KADER Kendisiyle en iyi biçimde ilgilenecektir
Şems Tebrizi

seni affediyorum pea...

selam, bazı yorumları okudum da bazıları güllük gülistanlık maşallah, hal dert anlayacak gibi değil birde konu sahibinin iyice sinirlerini bozmuşlar yazık, kadın zaten sinir olmuşta açmış konuyu.. konu sahibi arkadaşıma sonuna kadar hak veriyorum, bende aynı şekilde taa uzaklardan olan biten herşeyin eşime anlatılması ve burda onun mutsuz olması benide çok üzüyor, kesinlikle eşimi düşündüğüm için, onun uzak olduğunu bile bile elinden birşey gelmeyeceğini bile bile herşeyi eşime anlatıp üzmeye anneside olsa hakkı yok, benim eşim kıymetli anneside olsa onu üzmesine izin vermem.. o kadarki eşim o evden ayrılalı 13 sene olmuş, evlerindeki kayıp bir evrağı bile (tapu) telefon edip eşime soruyorlar ve eşim onu hiç görmedim bile nereden bileyim diyor.. pes artık yani kaynanamdanda onun nazlarından, oyunlarından, duygu sömürüsü yapmalarından da nefret geldi artık, bıktım usandım hayatımda hiçbir insan beni bu kadar stres sahibi yapmamıştı.. bizimde derdimiz sıkıntımız oluyo ama arayıpta kaynanaya anlatmıyoruz üzülmesin kadın diye biz düşünceliysek oda öyle olsun bi zahmet (acil ve önemli konular hariç tabi).. kim ne derse desin herkesin hayatı aynı değil dışarıdan ahkam kesmek çok kolay, iyi olun demek çok kolay ama herşey karşılıklı iyilikte bir yere kadar insanda sabırmı bırakıyolar, biraz iyilikten sonra ne varsa suistimal ediyolar, daha fırsat bulsalar tepemize çıkacaklar bi rahat huzur vermiyorlar.. sinir stres sahibi olduk yahu.. kadında dertlenmiş yazmış ne diye iyice canını sıkıyorsunuz.

aglamak ıstıyorum sayınseyırcıler bız yenı ewlıyız ve aynı sehırde ıkı ucdayız anlattıklarınızın sınyallerını alıorum 13seneler gecınce ben kanser olurum bu gıdışle:ssz::ssz::ssz::ssz::ssz::ssz::2::2::2::2::2:

aglamak ıstıyorum sayınseyırcıler bız yenı ewlıyız ve aynı sehırde ıkı ucdayız anlattıklarınızın sınyallerını alıorum 13seneler gecınce ben kanser olurum bu gıdışle:ssz::ssz::ssz::ssz::ssz::ssz::2::2::2::2::2:

canım ben 13 senelik evli değilim eşim okul ve iş dolayısıyla ayrılalı 13 yıl olmuş evden, biz daha 2 yıllık evliyiz ve 2 yılda eşimin annesi yüzünden yaşadığım stresi anlatmam mümkün değil.. Allahtan eşimi seviyorum da onun hatırına katlanıyorum yoksa çekilecek bir kadın değil... Allah cümlemize sabır versin :)

hepimiz mi aynı dertten muzdaribiz Allah yardım etsin bize kızlar biz sinirde stresten ölürüz bu gidişle

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X