Elimde Değil...Üzülüyorum...

• Konu Sahibi Konu Sahibi blue_sea
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
canım benım bıldıgım kız zaten beyaz esya almazkı bunu senden beklerseler ayıp valla bızde tum beyaz esyayı da normal esyayı da erkek tarafı alır kız sadece ceyızlık yapar ıste mutfak esyası alır yanı hıc takma bosver basa kakınc olacak bısey degıl bu ınankı :1no2::1hug:

aynen bende böyle bilirim.
neden erkek tarafı almıyor...

evet canım bende hiç beyaz eşya almadım.Çeyiz ve bi tek yatak odası.Ki yata odasını da almaan o kaar çok arkaaşım var ki.Hiç dert etme kendine. Eksiğiniz bile olsa Alalh verior sonrasında da.Yetekri mutlu olun.

öncelikle tebrik ederim rabbim hayırlısıyla tamamına erdirsina.s.
dünyanın en iyi çeyizinide düzsen huzur ve mutluluk yoksa hiçbir anlamı yok
sen kendine neden dert ediyorsun ki sen elinden geleni en güzel şekilde yapmışsın gerisi zamanla olur
olmasada çok büyük sorun değil
ne yaparsan yap mutlaka birileri bir eksik bulur ve söyler
o kişiler senin için önemli olmamalı
senin yuva kuracağın kişi önemlidir onunla anlaştıktan sonra kimsenin sözünü takma kafana
inan bu hayattta kimseyi mutlu edemezsin
kuracağın yuvanda huzur ve mutluluk arıyorsan bu tür şeyleri takma
sonsuz huzur ve mutluluklar diliyorum

anlıyorum ama zaten beyaz esyayı ekek yapar
aynı zamanda senın yuzune vurmya hakları yok cevabını verrsın
ne demek ? senı esya ıle bır mı tutyorlar sende calısırsın beraber alırsınız
daha ewlenemden hem on yargılı olma belkı boyle bır nıyetı yok karsı tarafın bu kadar on yargılı olursan ılerıde en ufak bırseyden ustune alınırsın huzursuzluk cıkar

Sorun değil ki... kız beyaz eşyayı almakla yükümlü değildir..
Yani en azından bizim adetlerde yok..
Hoş olsada kimene, iki eşya için başamı kakılır
Eski kafalılık bu.... siz böyle önemserseniz
Evet başınıza kakarlar.....
Bunda bişey yok bence çok rahat olun...

ben zar zor yaptim ve destekcilerim azdi demissin...
iste bu yüzden kendine gurur duymalisin...

a.s.
tamda düşündüğümü söylemiş arkadaş..

kesinlikle gurur duymalısın..

dediğin gibi insan üzülüyo ama başına kakılacak diye bi endişen olmasın kesinlikle..

durumunu biliyolardır heralde başına kakarlarsa onların ayıbı olur senin değil..

bende iki tabak çeyiz vardı.. ailem hiçbirşey yapmadı. çalıştığım halde kendime çeyiz için birşey almama müsade edilmedi..
Alah hayırlılara çattırsın. bu evlendiğiniz kişi ve ailesiyle alakalı.. benimkiler Allah razı olsun tek kelime etmediler. ama ben bunun ezikliğini hep hissettim.
inşallah sizin içinde herhangi birşey demezler..

mutluluğun sırrı çeyizde beyaz eşyada olsaydı,şimdi pekçok isanın mutlu olması gerekirdi.bunları yapamadım diye eziklik duyarsan,elin adamı başına elbet kalkar.bunlar erkeğin alacağı şeyler.şimdi bazı şeyler değişti ama halen pekçok insan için aynı şey geçerli.ben 7 yıllık evliyim,hala eksik bitmedi.biteceğini de sanmam bu tüketim dünyasında.
şunu unutma;Allah evlenene ve ev yaptırana yardım edermiş.olmadık yerden kısmetin gelir sen bile inanamazsın.bu yüzden kendini üzmeye değmez.
bi de ince fikirli olmak,ooooo hayat böyle geçmez inan bana.biraz sığ düşünmek lazım yeri gelince.herşeyi kendine dert edersen nasıl mutlu olcaksın ki.gençlik çok kısa bi zaman.ilerde şimdi bana kaybolan yıllarımı verseler dememek için,ince fikirli olmaktan vazgeç ilk olarak.gerisi gelir zaten

Canım açıkta kalacak haliniz yok nasılsa boşver..Eşya her zaman olur ama iyi insan her zaman bulunmaz.Hayırlı olsun.

istediğin eşyaları al düğüne yakın düğünde takılan takı paranla da git öde madem ki neden stres yapıyorsun ki hiç üzme kendini dert etme...

Değerli yorumlarınız için teşekkürler hepinize ama şu konuya açıklık getirmek hasıl oldu beyaz eşyalar ,yatak odası vs. perdeler dahil damat yaptı yani ezik ve mutsuz olmamanın sebebi buydu yani aslında ben elimden birşeyler gelsin çok isterdim ama nasip değilmiş herşeyi karşı taraf yaptı ben sadece çeyiz hazırladım işte ne lazımsa onu da yaparken ömrümden ömür verdim şimdi çok ama çooook yorgun ve hissiz bir gelin olucam sanırsam:(yani sonuç yalnız destekçisiz çeyiz hazırlamakda evlenmek de çok zor Allah tüm bekarlara da hayırlısını verir inşallah ama destekçimin olmaması ruhumu çok ama çok derinden yaraladı şimdi mutlu ve de huzurlu düğünümü bekliyorum desem yalan olcak ...önümde uzun upuzun bir yol var ve umarım bu ben dahil tüm genç kızlar için mutluluk yolu olur ...dilerim ki...hepinize destek yazılarınız için sonsuz teşekkürü borç bilirim arkadaşlar...sağolun ..a.s.a.s.

Yakın bir zaman sonra evleniyorum binbir zorlukla çeyiz yaptım ..Ama tek bir beyaz eşya alamadım çeyizime çalışmıyorum diye kısmet bu ya :(halbuki çok istemiştim çalışayım bir şeyler yapayım diye ama acele oldu sanırsam biraz ama şimdi hüzünlü ve ilersi için endişe duyuyorum yarın öbür gün yüzüme kakılır bu durum diye de ödüm patlıyor hayır işi uzatmamak lazım diye evet dedim ama inşallah sonu iyi olur diyorum ama elimde değil korkuyorum...ah şu paranın gözü kör olsun diyorum ...başka da bir şey gelmiyor ki içimden bir de neden çok uzun şu çeyiz listeleri ömrümü yedi...evleniyoruz mu sıkıntı sürüncemesine mi giriyoruz anlamadım ah ahh ne zor ne zor...muş meğer ...Allah kimseyi zorda ve darda bırakmasın ben gibi:delphin:

yuzume kakılır -> basima kakilir

Değerli yorumlarınız için teşekkürler hepinize ama şu konuya açıklık getirmek hasıl oldu beyaz eşyalar ,yatak odası vs. perdeler dahil damat yaptı yani ezik ve mutsuz olmamanın sebebi buydu yani aslında ben elimden birşeyler gelsin çok isterdim ama nasip değilmiş herşeyi karşı taraf yaptı ben sadece çeyiz hazırladım işte ne lazımsa onu da yaparken ömrümden ömür verdim şimdi çok ama çooook yorgun ve hissiz bir gelin olucam sanırsam:(yani sonuç yalnız destekçisiz çeyiz hazırlamakda evlenmek de çok zor Allah tüm bekarlara da hayırlısını verir inşallah ama destekçimin olmaması ruhumu çok ama çok derinden yaraladı şimdi mutlu ve de huzurlu düğünümü bekliyorum desem yalan olcak ...önümde uzun upuzun bir yol var ve umarım bu ben dahil tüm genç kızlar için mutluluk yolu olur ...dilerim ki...hepinize destek yazılarınız için sonsuz teşekkürü borç bilirim arkadaşlar...sağolun ..a.s.a.s.

canım benim ya,canım anlıyorum seni,nişanlına karşıda mahçup oluyorsun elinden birşey gelmiyor diye,canım nişanlın anlayışlı biriyse,üzülme,paylaş bence elinden bu kadarının geldiğini,ama canım zaten gelenek göreneklere göre erkek tarafı yapar birçok şeyi,canım birde çalışmıyorsan erkek tarafı zaten senden ne isteyebilirki a.s

güzelim üzme kendini boş yere. nişanlın almış işte ne güzel. sen herşeyi böyle kafana takarsan mutsuz edersin kendini. sen kendi emeğinle birşeyler yapmışsın. ne güzel. hiç üzülme. siz mutlu olun huzurlu olun o yeter. durumun varsa yaparsın yoksa elinden ne gelir. seni eşyan için almıyorlar. ben evlenirken bir çeyiz eşyam ve yatak odam vardı. beyaz eşyam yoktu. herşeyi tek tek aldık. hala da eksik bitmiyor.
inan kendini üzmeye değmez.

al işte annem zihniyetinde 2.ci biri kadın beyaz eşyayı yatak odasını ütüsünden tost makinesinden halısına kadar elektirik süpürgesine kadar herşeyi kendi alıyor ben sinirleniyorum erkek tarafı ne alacak bir oturma odası mı bu kadarmı yani alma diyorum başına kakarlar diyor yavv kakarsa bende kakacak başka şey bulurum arkadaşlarım evlenio hiçbirşey almıyor kızlar enayimiyim ben..bence sne doğrusunu yapıyorsun alma canımm bırak erkek tarafı alsın artık kızlar almıyor zaten önemli olan almak isteyip yardımcı olmak istemen eşine dile getir çok isterdim de ama şartlar de almaman bence isabet olmuş

bu kız alır erkek şunu alır meselelerı gerıde kaldı artık canım. bir kere artık evlenıyorsunuz borç ıkınızın borcu onu aldır bunu aldır dıyenlere kulak asma sende. alamadım,yapamadım dıye de uzulme kımse dört dörtluk evlenmıyor. benım ceyızım ıçınde play statıon vardı, eşim dantellere degıl de en çok ona sevındı. :))) bırlıkte yavaş yavaş alırsınız, şu guzel gunlerın tadını çıkar. gelın olmanın tadını çıkar.

Yakın bir zaman sonra evleniyorum binbir zorlukla çeyiz yaptım ..Ama tek bir beyaz eşya alamadım çeyizime çalışmıyorum diye kısmet bu ya :(halbuki çok istemiştim çalışayım bir şeyler yapayım diye ama acele oldu sanırsam biraz ama şimdi hüzünlü ve ilersi için endişe duyuyorum yarın öbür gün yüzüme kakılır bu durum diye de ödüm patlıyor hayır işi uzatmamak lazım diye evet dedim ama inşallah sonu iyi olur diyorum ama elimde değil korkuyorum...ah şu paranın gözü kör olsun diyorum ...başka da bir şey gelmiyor ki içimden bir de neden çok uzun şu çeyiz listeleri ömrümü yedi...evleniyoruz mu sıkıntı sürüncemesine mi giriyoruz anlamadım ah ahh ne zor ne zor...muş meğer ...Allah kimseyi zorda ve darda bırakmasın ben gibi:delphin:

ah güzelim ah seni çok iyi anlıyorum çok zor herşey o kadar zorlaştıki allah hepimize yardım etsin daha sıkıntısı evlenmeden başlıyor. Bozma morelini düzelir inşallah canım. İleride yüzüne kakılacağını sanmam ama öyle bişeyde yaparlarsa ayıp ederler herkez durumu neyse gücü neyse onu yapmaya çalışıyor bu senin suçun değil elinden ne geliyosa onu yapıcaksın tabi canım..

bu kadar ince fikirli olma laf edecek bişekilde bişey bulur yine eder.sen dünyaları da götürsen.bu karakter meselesi.çalışmayan insan nerden alacak o saydıklarını seni bunlar bile bile almıyor mu.bunlar son derece kıtmetsiz işler.sen mutlu ol huzurun olsun gerisi hikaye.

tatlım yaaa hiç üzülmee.. bunların hiç bi önemi yok yeterki huzurun yerinde olsun
bak ne insanlar var burda varlık içinde ama huzuru olmayan senağlama
sen huzurlu ol gerisi evlenince tamamlanır yerimseniben
beyaz eşya dediğin nedir ki ya taksitle artık heryer ucuzladı sıkma canını :teselli:
sen bu zamanların tadını çıkarma çalış bunlar geri gelmez bi daha :1hug:

Back
X