Elimde Değil...Üzülüyorum...

• Konu Sahibi Konu Sahibi blue_sea
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
napamıyosan yapcak bişey yok ki anlayış göstersinler bi zahmet olmayanı nası oldurcan

canım birsürü gelın tanıyorum ben,evıne ceyız harıcıde tek bı parca almayan yada alamayan... Kiminin işine gelmıyor kımının parası yok,hatta ceyızı bıle önemsemıyor,amaan dıyorlar..

Sen böyle bişey ıcın sıkma canını,bu devirde kım rahatca para harcıyabılıyorki..Helede düğünde,hepimiz sıkıntı cekıyoruz inan buna,bende dahil..Ama üzülmek fayda değil malesef,beyaz esya eve şart tabı ama daha ucuzu alınabılır,mıkrodalgaymış bulaşık makınasıymış..bunlar ertelenebılır..belkı evlendıkten snra aclışır ıstedıgını alırsın.yeterkı Allah yuvanda huzurunu eksık etmesın,en önemlısı bu bence.

millet yiycek ekmek bulamıyorrrr
varsın çeyizin az olsunnn ne önemiii
varrr
zamanla eksiklerin neyseee eşinle tamamlarsınızzzzzz
önemli olan mutlulukkkk

boşver canım çeyizin çok olsada bişeyler buluyorlar söylemek için hiç kendine dert etme. benimde herşeyim vardı bilg, süpürge, dikiş makinası, tv sadece diğer beyaz eşya almadım çünkü eşim çok önceden haızrlamış. ama kaynana cadısı kalktı bana bir çamaşır makinası bile alamadın dedi. bende cevap verdim valla eşim almış neden alayım diğerlerini gözün körmü dedim. çamaşır makinasından daha değerli onlar haberindemi dedim. diğer oğluna koyarmışmış makinayı. inşallah ailesi iyi niyetli kişilerdirde seni üzmezler canım. kafana takma senide üzmelerine izin verme. bişeyler derlersede cevabını ver çekinme hiç.

amin canım amin Rabbim hiç birimizi dara düşürmesin
zorda kalmak darda kalmak kötü, evlenirken herşeyim fazlasıyla vardı
ama şimdi o kadar zora düştük ki çok iyi anlıyorum seni
yine de şükür halimize çalışıyoruz ama borç bitmiyor
kimse kimseyi beyaz eşyası yok diye yargılamaz sen merak etme
hiç böyle şeyler düşünüpde en güzel zamanlarını stresle kendini yiyip bitirmekle geçirme
mal mülk zamanla olur önemli olan huzurunuz mutluluğunuz
Allahım yuvalarımızda ağız tadıyla oturmayı nasip etsin inşallah hepimize

mutlu olmaya bak hayatım bunların hiç önemi yok..bi senmisin beyaz eşya almadan evlenen gelin...? neler var ah bi bilsen? sadece kıyafetlerini alıp gidenler..kaçarak evlenenler....

böyle düşünmen için karşındakinin sevgisinden şüphe etmen gerek bence....seven kimse bunu yapmaz zaman ..için rahat olsun...ömür boyu mutluluklar sizeeee...

Yakın bir zaman sonra evleniyorum binbir zorlukla çeyiz yaptım ..Ama tek bir beyaz eşya alamadım çeyizime çalışmıyorum diye kısmet bu ya :(halbuki çok istemiştim çalışayım bir şeyler yapayım diye ama acele oldu sanırsam biraz ama şimdi hüzünlü ve ilersi için endişe duyuyorum yarın öbür gün yüzüme kakılır bu durum diye de ödüm patlıyor hayır işi uzatmamak lazım diye evet dedim ama inşallah sonu iyi olur diyorum ama elimde değil korkuyorum...ah şu paranın gözü kör olsun diyorum ...başka da bir şey gelmiyor ki içimden bir de neden çok uzun şu çeyiz listeleri ömrümü yedi...evleniyoruz mu sıkıntı sürüncemesine mi giriyoruz anlamadım ah ahh ne zor ne zor...muş meğer ...Allah kimseyi zorda ve darda bırakmasın ben gibi:delphin:

ahh kuzummmmmm katılıyorum....bak bizide kriz vurdu ve düğünü seneye attık..eskiler hemen evlenir eşyaya bakmazmış...şimdi ölemi dediğin gibi liste uzun...keşke bizde sizin gibi gözümüzü karartıp evlenebilseydik....sevgi olduktan sonra üzülme sen...işede girersin istediğin herşeyide alırsın...şimdiden mutluluklarrrrrrrrrrrrr sen mutlu olmaya baaaaaka.s.

Arkadaşlar yorumlarınızı büyük bir mutlulukla okudum bana moral aşıladınız sanki sağolun iyi ki varsınız ve iyi ki KK var ve burda hiç birbirimizi tanımasak dahi iç dünyamıza inip birbirmizin dertlerine bazen sanki derman oluyoruz yani bana moral vererek derman oldunuz çok çok teşekkür ederim hepinize ...Sizler KK 'nın meleklerisiniz bayanlara.s.a.s.a.s.yerimseniben

Back
X