Elimden bişey gelmiyor

Simgecik6

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2018
632
308
103
Merhaba hanımlar ben 4 senelik evliyim eşimle birlikte ailemizden destek almadan kendi birikimlerimizle evlendik destek olacak durumları yoktu yani taşın altınada elini koyan olmadı açıkçası biz şehirler arası sürekli değişiklik yaptığımız için iş dolayısıyla ev falan döşemedik yani ilk döşemek istedim ben ama sonra bütçesi bize ağır geldi kıyamadım eşime üstüne gitmedim yani eşyasız bir gelindim bir gelinliğim vardı evlilik adına yine de çok şükür ama eşim kaç sene geçti hala ne bir eşya ne bir ev döşeme hiç böyle bir şeye yanaşmıyor ben herkese imrenerek bakmaktan iç geçirmekten üzülmekten artık sıkıldım hala iş için gidiyoruz o yüzden yanaşmıyor ama sonuçta memleketimizden bir ev tutup döşeyebilir ama yok evlendik evleneli kaldığım yerler o kadar kötü ki başkalarının eşyaları üzerinde hayat geçirmek beni çok üzüyor ben gibi bu durumu kim kabullenir bilmiyorum ama yanlış mi düşünüyorum sizce

Yanlış düşünmüyorsunuz doğrusunu düşünüyorsunuz keşke en başta alsaydınız şimdi alacak olursanız bile eşinizin tutumuna bakılırsa içinize sinmeden alacaksınız yine içinizde kalacak gibi ne diyeceğimi bilemiyorum

Keske siz de calisip birikim yapip evlenseydiniz...

Hatayı en başta yapmıssın.kabul ederek..ben de aynı bazı şeyleri keske hiç kabul etmeseymişim dedım.
Sizi dinlemez.üzüldüğünle kalacaksınız aynı benım gibi..

Evlilikte ortak kararlar önemlidir ama barınma ve eşya gibi temel ihtiyaçlar da önemlidir.

Başkasında görüp imrendiğiniz değil de kendinizin severek ve emek vererek seçtiği eşyalardan oluşacak bir ev size huzur verecektir. Fakat eşiniz neden buna yanaşmıyor? Bunun cevabına göre değişir pek çok şey.
Eğer cevapları sizi ikna etmiyorsa, kendiniz evinizi döşeyebilirsiniz.

Surekli sehir degistiriyorsaniz, memlekette oturmayacağıniz bir evi neden doseyesiniz? Kendi capinizda ufak tefek birseyler alin, tasinirken zarar gorse de icinizin yanmayacagi seyler olsun. Esyaya bu kadar anlam yuklemeyin lutfen. Onemli olan saglik, huzur, agiz tadi.

Eşinizle bu isteğinizi açık açık konuşun, duygularınızı paylaşın. Yine de yanaşmazsa siz kendiniz alırsınız.
Bence evlilikte satın alınan her şey ortak karar verilmek zorunda değil, ev-araba gibi aile yaşamını etkileyecek şeyler dışında.
Şöyle ki, eğer param varsa, aile bütçesini çok da etkilemeyecekse kendi önemsediğim şeyleri satın alabilmeliyim, eşimin istememesi ya da önemsememesi vazgeçme sebebi olmamalı. Aynı şekilde eşim de son çıkan telefonu almak istiyorsa fakat benim için gereksiz bir harcama ise, ona bu konuda müdahale etmemeliyim. Dediğim gibi durum varsa.
Aksi takdirde hayat çekilmez olur.

iyi de memlekette ev döşemekte mantıklı değil ki.
kaç gün kalacaksınız evde? bilmem kaç gün kalmak için kirası extra masrafları eşyası ne gerek var

doğru ama o kiraya vermediğim parayı kenarıyla atıp biriktiriyo olsak sıkıntı yok eşim ailesine yardımcı oluyor sürekli en azından diğer türlü kendi düzeni için harcama yapar şuan pandemiden dolayı işe gidemiyoruz mesala ailesinin evinde kalıyoruz eğer ev olmuş olsaydıen azından burda sahada stresaltında olmazdım

Eşinizle oturup bu konuyu konuşamıyorsanız
Siz çift olamamışsınız
Biz buradan ne dersek sizin doğrularınıza uymayabilir
Kişiler yorumları kendi hayatlarının gerçeği üzerinden yaparlar

konuşuyorum her defasında tamam ama sonuç yok tutsak ne olucak ev öyle durucak diyo sonra ama ben en azından ailene para göndereceğine kendimiz için birşeyler yapacağız diyemiyorum

Oturmayacaginiz bir eve esya almak luzumsuz olmaz mi? Esya kullanilmak icindir. Cok sık mı yer degistiriyorsunuz?
Bir de ailesine ne zamana kadar yardim edecek?

Gerçekten çekilmez oldu hiçbir şeyi isteyemediğim bir evlilik

Oturmayacaginiz bir eve esya almak luzumsuz olmaz mi? Esya kullanilmak icindir. Cok sık mı yer degistiriyorsunuz?
Bir de ailesine ne zamana kadar yardim edecek?

aslında gidiyoruz şehir dışına ama muhakkak geliyoruz memlekete ayın 1 haftası en az memleketteyiz o zamanda ailesinin evinde kakıyoruz yardım meselesi ise ailesi oğlumuzunda bir hayatı var deyip her problemlerini paylaşmayı kestikleri ana kadar devam edecek gibi

Bu pandemi extrem bi durum ama şartlar normal olsaydı bana da saçma geldi. Yılda ne kadar kalınacagı belli olmayan bi eve kira verip eşya koymak. Sorun eşyaysa ufak tefek seyler alınabilir. Bizde öyle yapmıştık. Sökülüp takılan demonte seyler.ozamanlar işimizi gördü. Hala evimde kullanıyorum. Ama aileye para meselesiyse durum ev alalım falan deyin. Hep göçebe yaşayacak değilsiniz ya. Hem sonrasında oturursunuz yada yatırım olur. İlerde işler iyi gitmez bişey olursa kenarda bişeyleriniz olur. Kimse demez bize gönderdiydin al bunu diye. Akıllı olun bu konuda. Sizi arkasına gezdiriyo ama hiç söz hakkınız yok. Biraz baskın davranın korkmayın fikrinizi söylemekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…