• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elimden bişey gelmiyor

aslında gidiyoruz şehir dışına ama muhakkak geliyoruz memlekete ayın 1 haftası en az memleketteyiz o zamanda ailesinin evinde kakıyoruz yardım meselesi ise ailesi oğlumuzunda bir hayatı var deyip her problemlerini paylaşmayı kestikleri ana kadar devam edecek gibi
Memleketteki eve esya alalim demissiniz de esinizin ailesinin evine mi esya alacaksiniz? Bence esya almaktan cok birikim yapin. Bu arada esinin fark stmesi lazim bir aile oldugunu ve hem kendi ailesine hem size yetemeyecegini. Onun ailesi halinden memnun oldugu icin asla oglumuzun bir hayati var demez. Sizin artik yeter demeniz gerekiyor.

en azından ailene para göndereceğine kendimiz için birşeyler yapacağız diyemiyorum
Olmaz ki öyle. Niye para yardımı yapıyorsunuz sürekli, ihtiyaç sahibi mi ailesi?
Demeniz lazım daha çok üzülürsünüz böyle böyle.

Hala iş için sehir degistirmeye devam ediyorken ev eşya almak hiç mantikli değil. Eşyalari da pesinizde mi dolastiracaksiniz her gittiginiz yerde? Hem masraf hem eşyalae mahvolur. 🙄

Devamli kalmadiginiz eve de kira ödeyip döşemek ayri bir saçma. Ev tutalim yazmişsiniz ev tutmak yerine kendi eviniz olsaydi içini döşemeniz mantikli olabilirdi.

Siz eşinizle birlikte sürekli şehir dışına çalışmaya gitmeyip, bulunduğunuz yerde sabit bir işe girseniz ve kendi evinizi tutup, döşeyip orada yaşamaya başlarsanız, bu şekilde, kendinize bir düzen kurabilirsiniz belki.

doğru ama o kiraya vermediğim parayı kenarıyla atıp biriktiriyo olsak sıkıntı yok eşim ailesine yardımcı oluyor sürekli en azından diğer türlü kendi düzeni için harcama yapar şuan pandemiden dolayı işe gidemiyoruz mesala ailesinin evinde kalıyoruz eğer ev olmuş olsaydıen azından burda sahada stresaltında olmazdım

Eşinizi, kalmadiginiz eve boşa kira ödetmek gibi parayi çöpe atma konusunda ikna etmeye calismak yerine o parayi kenara koyup birikim yapmaya ikna etmek akla daha yatkin degil mi?

Eşinizi birikim yapmaya degil de parayi anlamsizca çöpe atmaya ikna etmek daha kolaysa diyecek birseyim yok. Eşiniz de bir garip

Hissettikleriniz için üzüldüm. Lakin böyle evlilikleri, neden sürdüklerini gerçekten anlamıyorum. Eşiniz hislerinizi dikkate almıyor, yapacağını yapmaya devam ediyor. Hayatınızı etkileyen şeylere ortak karar vermiyorsunuz daha çok siz uyum göstermeye ya da tahammül etmeye çalışıyorsunuz... Neden? Eşiniz ne tür fedakarlıklar yapıyor evliliğiniz için?

Şehir dışına çıkma meselesini de anlamadım; her seferinde farklı bir şehre mi gidiyorsunuz? En az 3 hafta şehir dışındaysanız, gittiğinizde nerede kalıyorsunuz? Ev mi kiralıyorsunuz sürekli? Göçebe yaşayan eski insanların bile kendilerine ait bir çadırları vardı, zira insanın kendine ait bir yuvası olmalı. Ha, ayda bir hafta uğrayabildiğiniz eve büyük kiralar ödemek elbette çok saçma ama gerekirse 1+1 ufacık bir şey tutulabilir. Ya da hiç olmadı yerinizde olsam bir karavan alır, evimi peşimde sürüklerim ya. Her ay gidip eş ailesinde 1 hafta kalmaktan daha abes olamaz bana göre.

Ve eşinizle dolaşmak zorunda mısınız? Ona yardım ediyorum diyorsunuz ama size bir faydası yok aslında farkındaysanız. Kendinizi bu kadar adamış olmaktan gün gelir çok pişman olursunuz. Biraz kendiniz için bir şeyler yapmayı öğrenmeniz gerekiyor.

Merhaba hanımlar ben 4 senelik evliyim eşimle birlikte ailemizden destek almadan kendi birikimlerimizle evlendik destek olacak durumları yoktu yani taşın altınada elini koyan olmadı açıkçası biz şehirler arası sürekli değişiklik yaptığımız için iş dolayısıyla ev falan döşemedik yani ilk döşemek istedim ben ama sonra bütçesi bize ağır geldi kıyamadım eşime üstüne gitmedim yani eşyasız bir gelindim bir gelinliğim vardı evlilik adına yine de çok şükür ama eşim kaç sene geçti hala ne bir eşya ne bir ev döşeme hiç böyle bir şeye yanaşmıyor ben herkese imrenerek bakmaktan iç geçirmekten üzülmekten artık sıkıldım hala iş için gidiyoruz o yüzden yanaşmıyor ama sonuçta memleketimizden bir ev tutup döşeyebilir ama yok evlendik evleneli kaldığım yerler o kadar kötü ki başkalarının eşyaları üzerinde hayat geçirmek beni çok üzüyor ben gibi bu durumu kim kabullenir bilmiyorum ama yanlış mi düşünüyorum sizce
Kıyamazsanız kıyarlar. Siz baştan kabul etmişsiniz bu durumu, şimdi eşiniz tabi yanaşmaz. Durumu olmasa tamam dersin ama evinizi kurmak yerine ailesine para veriyorsa sizi ikinci plana atmış oluyor. Bir aile kurmuşsa öncelik o ailedir, ebeveynleri değil.

Memlekette.oturmayacakssniz ev tutup döşemenin manası yok ki.

Bu nasil 1 evlilik hayati ben hic birsey anlamadim, ev yok yuva yok ortak karar yok, tek tarafli menfaat icin yol arkadasligi geldi aklima. Bence siz, ne yasadiginizi gozden gecirin. Yillariniz gecip pisman olmayin boyle.

Back
X