Elimden hiçbir şey gelmiyor:(

sindi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2008
14
0
86
Kocaeli
Can sıkıntımın sebebi İstanbul'a taşınmaya çalışıyor olmam. Zaten 4 yıl burda okumuştum ama bir türlü sevememiştim. Okul bitince memleketime kesin dönüş yapmayı kafaya koymuştum. Pılımı pırtımı toplayıp gittim de netekim. Ama kısmet ya burda iş imkanı oldu. Mezun olduktan 2 ay sonra iş teklif edilince yerini beğenmedim diyemiyorsunuz, geri gelmek zorunda kaldım.

Sorun; kalacak yer. Aslında arkadaşlarımın yanında kalırım diye planlamıştım. Ama 2 haftadır gördüğüm kadarıyla pek mümkün olmayacak. Öğrenci evinden hiçbir farkı yok. Kimin girip çıktığı belli değil, düzenli bir yaşam yok. Akşam olunca yorulunca insanın evini özleyip gitmesi lazım, dışarıda üzülünce evine sığınması orda huzur bulması lazım ama bende tam tersi oluyor. Kaldığım yeri unutmak için mümkün olduğunca kaçıyorum. Evden çok pansiyon gibi. Hadi öğrenciyken diyorduk 4 yıl sık dişini. Sonra kurtulacaksın.. Şimdi dayanmak için bir teselli yok. Tek başıma eve çıkmayı düşünüyorum o zaman da ailemin aklı bende kalacak.

Ne yapacağımı şaşırdım ya. Tek istediğim başımı sokup kafamı dinleyebileceğim güvenlikli bir oda Akıl sağlığım bozulacak gerçekten. Kapının önünde yabancı ayakkabılar görünce ağlamak geliyor içimden. Gerçekten buhrandayım. Yeni işe mi alışayım, bunla mı savaşayım... Ne akraba var, ne eş dost. Haftasonu eve gidince iki gün kendime gelemiyorum. O kadar sevdiğim yeri bırakıp çile çekmeye buraya geliyorum. Ağlamak da çare olmuyor.. Böyle işte.

Son düzenleme:
canımcım, kaldığın evde kendine ait bir odan var mı? tek başına bir odan olması mümkün mü?

ne iş yapıyosun bilmiyorum ama benzer durumda olan bi kızlar beraber ev tutabilirsin

mesela yeni memur arkadaşlar gittikleri yerlerde hep böyle yapar, evlenene kadar, yoksa çalışan insan öğrenci evinde çok zor yani

o şehri ve işini sevmekten başka seçeneğin yok gibi görünüyor, aksi taktirde hayatı kendine zindan edeceksin

işi bırak o zaman desem o hiç mümkün olmayan bişey sanırım şu etapta

Kimi iş bulabilmek için kırk takla atar,kimide iş bulur başka meselelerle uğraşır.Hayat böyle bir şey işte

Yapacak bir şey yok,artık kendi ayaklarınız üzerinde durabiliyorsunuz,işiniz maaşınız var..tutun bir ev tek başınıza keyfinize bakın.Ara ara anneniz-kardeşiniz gelir yanınıza zamanlada alışırsınız.Hayırlı olsun işiniz :)

benim arkadaşımda istanbula atandı canım.
özel yurda çıktı.
kendi odası var.
hem güvenlikli de.
iş yerinde yakın özel yurt varsa düşünebilirsin.

O arkadaşlarım da çalışıyorlar ev öğrenci evi değil de... İşte eve çıkın olsun bitsin demek kadar kolay olmuyor. Bayan başınıza İstanbul gibi bir yerde tek eve çıkmayı aileye kabul ettiremiyorum. Haklılar da. Ama benim de ruh sağlığım bozulacak. Kendimi buraya ait hissedemiyorum böyle göçebe olunca ya Tanımadığım insanların huylarına suların alışmaya çalışmaktan gına geldi artık. Ona alış, arkadaşlarına alış..Offf

neden kolay olmasın canım, benim gördüğüm bildiğim çok, çünkü başka pratik bi yol yok, ama tabii karşıdaki insana güvenebilmek lazım, güvenemiyosan zaten olmaz o iş

ama sen çok panik olmuşsun çok kafaya takıyormuşsun gibi geldi, bence şu ruh halinden bi kurtulabilsen çorap söküğü gibi diğer sorunların hallolacak

canım bence daha mutlu olmalısın bak ne guzle okulun bıtmıs guzel ıs bulmussun daha hayatın basında sayılırsın daha heyecanlı ve ısteklı olmalısın,bır arkadasın dedıgı gıbı ozel yurtlar var heryerde, bıraz oyle sabredersın kafana gore bır arkadas bulana kadar sonrada aılenı ıkna edersın sevdıgın bır arkadasınla eve cıkarsın, yada cesaret edebılırsen maddı anlamdada musaıt olursan kucuk guzel bır eve cıkarsın, kendını uzme .:)

Benim de isteğim o yönde. Yani birileriyle çıkmaktan çok kendi evimde oturmak istiyorum. Var mıdır böyle İstanbul'da bayan olup, tek oturan? Arkadaşlarla evde yaşama işkencesini şu an çekiyorum zaten Benimle brebaer bi çocuk başladı. Erkek başına tabi oh çıktı eve. Kafası rahat.

istanbulda tek başına oturan o kadar çok bayan var ki...
asıl istanbulda değilse nerde oturabilir ki bir bayan tek başına?

Ya sende yapabilirsin bunu..kendi kendimize zorla baskı uyguluyoruz .İstanbul'da,Ankara'da,İzmir'de bir çok kadın tek başına yaşıyor.Sabah çık akşam gir evine,kapını kilitle otur keyfine bak.Herkese kapını açma,arkadaşlarını özenle seç.Kimseyle komşuluk yapıp samimiyet kurma.Zaten çalışan kadının komşuluğa falan vakti olmaz.Herkesle merba meraba olursan yüz bulup kapınıda aşındırmazlar.Biraz cesaretli ol.

istanbulda tek başına oturan o kadar çok bayan var ki...
asıl istanbulda değilse nerde oturabilir ki bir bayan tek başına?

çok doğru, asıl küçük yerlerde tek başına oturulmaz

ama arkadaşınla bile eve çıkmana izin vermiyosa ailen, tek başına oturma gibi bi obsiyonunda kalmıyo sanırım

bence ailen daha esnek olmalı, yurtta bulamıyosan nerde kalcaksın bankta yatçak halin yok, düzgün bi muhitte, komşulara dikkat ederek araştırarak ev tutmaktan başka çaren yok

yaw ailem arkadaşlarımla çıkmama izin vermiyor demedim. Zaten burda arkadaş falan kalmadı herkes mezun oldu gitti de, ben kalamayacağım başkalarıyla. En ufak bir şeyini uyarsan darılıp küsmeler, arkadaşlarını bari haftasonu getir desen burası bnm de evim diye rest çekmeler. Dayanamıyorum. Bu sebepten seçenek tek eve çıkmak. Ama o da ailemin içi hayatta rahat etmez. Dolayısıyla o da öyle kaldı. Tamam ben de onların yerinde olsam tek çıkma diye gerkirse yalvarırdım yani İst. gibi yerde neler duyuluyor. Nasıl içleri rahat uyuyabilirler ki. Ama böyle benm durumum ortada işte.

Peki ne istiyorsun anlayamadım ben.Durumun ortada ..evet.
Ailen değilde sen kuruntu yapıyorsun gibime geldi.Benim oğlumda yanımda değil,başka şehirde okuyor.Uykularım bölünüyor ama yapacak bir şey yok.
Ha o erkek dersen tanıdığım bir çok kız var ailesinden uzakta tek başına yaşamak zorunda olan.Ya alışacaksınız bu duruma ya da işini bırakıp ailen rahat uyusun diye yanlarında oturacaksın ama işin olmayacak

Kötü olaylar sadece İstanbul'da olmuyor ki,

bakma orası medyaya daha fazla yansıtıldığından İstanbul'un adı çıkmış.

Bana göre şuan yaşadığın evde,eve giren çıkan belli değil diyorsun huzursuzsun.

Girip çıkanın belli olmadığı bir evde yaşamak bana göre daha tehlikeli.

Emin ol yalnız yaşamak daha güvenli bu durumda,en azından evine senin bilgin dahılında insanlar girer.

Bunları ailene anlatsan ne derler acaba?Yani eve girenin cıkanın belli olmadığını vs.

Cesaretli olmak zorundasın,kendi ayakları üzerinde durup mücade etmek bu yoldan geçiyor.

Sen dahi yalnız yaşayabileceğine inanmazken,kendine güvenemezken,korkarken,

aileni nasıl ikna edebilirsin ki...

Önce senin başarabileceğine inanman lazım ki , yalnız bu mevzuda değil her konuda birşeylerin üstesinden gelebilesin.

aslında elinden çok şey gelebilir. ailen seni tek başına İstanbul'a çalışmaya gönderiyor ama tek başına evde kalmana izin vermiyor. o birlikte kaldığın insanlar yada çat kapı gelen misafirler ne kadar güvenli? arkadaşlarında dediği gibi kendi evin olsa kapatırsın kapını kilitlersin anahtarı birtek sende olur. insanların ağız kokusunu da çekmezsin. annen yada ailenden biri gelebilirse eğer belli zamanlarda sana kalmaya gelebilir. böylelikle onlarında aklı sende kalmaz.

iiii bu kadar zordaysan gel bizde kal bi oda verek sana bizim kızımız ol güvenlikse eşim polis en alasında güvenlikli

eğer maddi olarak durumun müsaitse
stüdyo ya da 1+1 daireleri olan bir çok özel güvenlikli site var istanbulda, onları arastırabilirsin belki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…