canim, bu yazdigini gormemistim. birseyler soyleyeyim dedim.
iliskide "sen dili", "ben dili" diye birsey vardir, duymus muydun? "sen dili", surekli karsindakini itham etmek, uyarmak seklinde olur. yani "farkinda misin? gittikce kopuyoruz." gibi. bu, dolayli yoldan karsidaki insani suclamaktir. insanin bu durumda karsindakine sabri kalmamissa ya da morali bir sekilde bozuksa, kaplan gibi uzerine atlar bu cumlenin. kavga cikar. yapman gereken konusmayi mesajla acmak istiyorsan, "ben dili"ni kullanmalisin. kendi uzerine dusen kisimdan bahsetmelisin. onceki mesajlarimdan birinde soylemistim. ozetle soyle diyebilirsin: "ben bazi seylerin farkina vardim bu iliskide ve benim yuzumden olan kisimlarini duzeltmek icin elimden gelen cabayi gosterecegim, cunku boyle devam edip sonucta bu kadar guzel bir iliskiyi kaybetmek istemiyorum." hep olumlu konus. hep birseylerin eli mahkum duzelecegi imajini ciz. karsindaki buna inaniyor. ben senin erkek arkadasinda duzelme isigi goruyorum, cok sanslisin aslinda. ben bunlari uyguladigim halde olmamisti, cunku erkek arkadasim beni senin erkek arkadasin gibi sevmiyordu. mesela o sana bagirdiginda sakin kalmissin, sonra arayip ozur dilemis. kiyamiyor demek ki sana hala, seni uzmeye kiyamiyor. ama sen onu bunalttikca (onun agzindan yaziyorum), sana bagiracak ve bundan pismanlik duymayacaktir. sen her zaman olumlu bir goruntu ciz. bazi seylerin kotuye gittigini soylemek, hic boyle hissetmeyen bir insan icin bile yikici ve inandirici oluyor, cunku iliski soyut bir durum ve nereden bakarsan oraya cekilebilir. ben simdi gidip sevgilime "sen dort sene once gece benim evimin altinda beklemistin, su an yapmiyorsun, demek ki birseyler degisti bu iliskide" desem sacma olur mu, olmaz mi? sen oyle gormek istedikten sonra, herseyin degistigini gorursun. zaten hersey de degisir parlaacigim. onemli olan, bu degisikliklere ayak uydurabilen bir iliski yasamak. degismeyen insan var midir? her degisim kotu olmak, sona yaklastiginizi belirtmek zorunda degil. dort sene once sen agladiginda "kiyamam" diyen insan, simdi "ne var bunda aglanacak?" diyorsa, bu cok dogal bir tepkidir canim. bu sana tahammulsuz oldugunu gostermez karsindakinin. cunku iliskiniz oturmustur ve artik iliskinin ilk gunlere gore daha farkli sorunlari ve cozumleri olmalidir. sen sanirim degisikligi kabul edemiyorsun. hep ilk gunku performanslari bekliyorsun sevgilinden. ama hicbir cift boyle olamaz. bu demek degil ki ask birgun bitiyor. hayir, daha oturakli, daha sakin, daha olgun bir iliski oluyor, ama hala heyecan, mutluluk, ask var, karsilikli sevgi ve anlayis olduktan sonra. inatla ilk gunlerdeki gibi kalan ve degismemekte ayak direyen insanlar, bir sure sonra zaten karsi tarafi bogar. insanlar dogal hayat surecinde ilerlemek ister. bir taraf bu ilerlemede geri kaliyorsa, karsi taraf rahatsiz olur, cunku kimse kimseyi sirtinda tasiyamaz. konuyu cok dagittiysam ozur dilerim, umarim ne demek istedigimi anladin. sormak istedigin birsey olursa, daha net aciklamaya calisirim canim.