• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elini öpmeyelim demem olay oldu.

Ben de çok severim çocukları, 8 yaşında bir kızım var.Hatta sokakta tanımadığım bebişleri, çocukları annesi rahatsız olmasın diye yanağından falan değil elinden öperim çok sevesim gelmişse. Ama siz böyle yazınca bir garip oldum şimdi :110:

Kendisi çocuğun annesi bu yeterlidir sanırım.lütfen üslubunuza dikkat edin
Bana had bildirmek senin üzerine vazife değil! Benim muhatabım konu sahibi. Sadece sevgisini göstermek için bir çocuğun elini öpen bir kadını rezil eden bir zihniyeti destekleyen insan bana usül erkan öğretemez.

Bana had bildirmek senin üzerine vazife değil! Benim muhatabım konu sahibi. Sadece sevgisini göstermek için bir çocuğun elini öpen bir kadını rezil eden bir zihniyeti destekleyen insan bana usül erkan öğretemez.
Ben SİZ diye hitap edip ricada bulunmuş hala da üslubunu bozmayan biri olarak tabikide size bişey öğretemem. Kib lerim olur biter

Benim hiç öyle şeylerim yoktur
Kendim de zırt pırt öperim...isteyen de öpüp mıncıklayabilir :KK70: ve daha hiç grip olmadı...

benim de öyle gayette öptüm yavrumu, ağzından olmamak kaydıyla yakınlarımız da öptü, 20 ay emzirdim 1 ay sonra 3 olacak Allaha şükür öyle aman aman hasta olmadı, sakınılan göze çöp batar olayına çok inanıyorum

bir de bence diş bileme biraz, kadın çocukları olmuyo diye laf etmiş konu sahibi de bak çocuğumuz oldu öpme gibi bir hissiyata girmiş bilinçaltında da olsa

Cocukları openlerden bebeklerı mıncıranlardan el yıkamadan kucaklayanlardan nefret edıyorum
Cahil kadın nasıl bi derdı varsa tum hırsını kusmuş
Bırdaha hıc gorusmem ben olsam
Benım kızım boyle mıncıranlar yuzunden hasta oldu bız cektık

Iyi yapmışsınız uyarmakla evlat sizin uyarabilirsiniz gayet te ama o hangi sıfatla okadar saydirmis ki altı aylık bebeğin elleri ağzından çıkmaz o bebeğin elleri de opulmez benim gıcık kvde bildiğiniz çocuğumun ellerini ağzına sokup salyali salyali geri çıkarıyordu (kendi ağzına ) uyaramadim çok fena kadin dahada beterlerini yapar ozman her seferinde anlasın diye ellerini yikadim hemen anlayan kim ama ikinci çocuğum olursa sizin gibi yapi cam ama hiç bişey hiç kimse evladimdan önemli değil hadsizler ne olacak

hiç hasta olmamalarını mı umuyosunuz anlamadım ki, geçen doktor arkadaşıma kızmış 18 aydır hastane hastane geziyo çocuklar sürekli hasta, demiş sen hiç mi dışarı salmadın bu çocukları, bu çocukları derhal parka götür demiş, yapmayın yahu, cidden abartı bazı yorumlar, şapır şupur öpmek neyse de eli de öpülsün, bizi de öptüler ölmedik, kreşi okulu var bunun, şimdi bir direnç geliştirmezlerse ilerde geliştirecek illa ki çocukluk çağı hastalıklarını geçirecekler bir kere

6 aylık bebeğim var. Yeni yeni gribi geçiyor. K.validelere gittik. Eşimin teyzesi de oradaymış. Elini öptü direk. Zaten çocuk hasta. Kibarca teyze elini öpmeyelim ama dedim. Ortalığı ayağa kaldirdi. Kendi gelini bile ses etmemiş ben demişim. Kimseden duymamış. Ne biçim insanmışım. Bir sürü şey. Bir ara kendi torununa öpersin artık dedim. Geri adımda atmıyormuşum. Özür dilemem gerekmiş. Bir ton laf dedi. K.valide sus ses etme dedi. Sustum başka odaya gittim. İçimde kaldı.

Bu arada bu kadın çocuğumuz hemen olmadı diye ileri geri konuştu zamanında. Bebeğim tüp bebek. Belki çok üstüne düşüyorum. Haksızım bilmiyorum ama başkası opturuyie diye susamam.

Ben bir daha bu kadının ortamında olmak istemiyorum. İleri geri konuştu. Ki sadece birşey dedim. Bayanın gözleri görmüyor bu arada. Haksız mıyım. Çok sinirliyim şimdi.

Not eşim sessizdi. Genelde böyle konularda başta sessiz olur .Sonra sen söyle demiştin yapmıştın diye ileride önüme sürer.
Çocuktan grip bulaşmasın seni düşünüyom diyecektin :KK70:

6 aylık bebeğim var. Yeni yeni gribi geçiyor. K.validelere gittik. Eşimin teyzesi de oradaymış. Elini öptü direk. Zaten çocuk hasta. Kibarca teyze elini öpmeyelim ama dedim. Ortalığı ayağa kaldirdi. Kendi gelini bile ses etmemiş ben demişim. Kimseden duymamış. Ne biçim insanmışım. Bir sürü şey. Bir ara kendi torununa öpersin artık dedim. Geri adımda atmıyormuşum. Özür dilemem gerekmiş. Bir ton laf dedi. K.valide sus ses etme dedi. Sustum başka odaya gittim. İçimde kaldı.

Bu arada bu kadın çocuğumuz hemen olmadı diye ileri geri konuştu zamanında. Bebeğim tüp bebek. Belki çok üstüne düşüyorum. Haksızım bilmiyorum ama başkası opturuyie diye susamam.

Ben bir daha bu kadının ortamında olmak istemiyorum. İleri geri konuştu. Ki sadece birşey dedim. Bayanın gözleri görmüyor bu arada. Haksız mıyım. Çok sinirliyim şimdi.

Not eşim sessizdi. Genelde böyle konularda başta sessiz olur .Sonra sen söyle demiştin yapmıştın diye ileride önüme sürer.
teyzede bir hastalık var mı_?
bebeğin yenidoğan değil.
ama tabiki hasta kişilerle temasına engel olmalısın.
gerçi bu durumda hasta durumda olan senin bebeğinmiş.
insanlara direk elini öpme demektense kendin bazı tedbirlerle korumaya çalışmalısın.
ortada risk teşkil eden bir durum yokken böyle söylemen yakışık almamış pek.
elini silseydin arkadan keşke.

Yeri gelmişken anlatayım.

Eşimin ailesi başka şehirde yaşıyor. Ta oralardan kalkıp torun sevmeye geldiler. Bi geldiler ki kayinvalide sultan hazretleri hasta :)

Sonuç? 1 haftadır hasta 8 aylık bir bebek, perişan bir anne ve de kilometrelerce öteden "ah ah vah vah" demekle yetinen bir babanne.

Uzun lafın kısası bir bebek hastalanınca bütün ev halkı telef oluyor. Bebeğini ve dolayısıyla kendini düşünen her anne bu gibi insanlara hırlayıp tırnaklarını gösterip gerektiğinde ısırabilir. Alınıp küsüyorlar mı ay çokta umrumdaydı :KK53:

Haklısın.
Ben de öptürmüyorum. Bana da bir ton laf ettiler, kat be kat karşılığını verdim.
Başkasının çocuğunu elinden dahi olsa öpmek, izin almadan sevmek, izin almadan kucağa almaya çalışmak ne demek Allah aşkına? Ne hakla?! Çocuğa yaklaşmayı bilmiyor insanlar.
Bu arada mikroba alışsın'cılar az okusun da öğrensin, nasıl gelişiyormuş o bağışıklık sistemi.

Senin durumunda kaldım bende bir kez, direk çemkirdim tabi. Eşim de akıl verdi, çemkirmek yerine emziricem de, üstünü değiştiricem de çek al çocuğu diye. Öyle yapıyorum artık. Gerilmiyorum da çocuğuma milletin pisliğini bulaştırmıyorum da. Sen de öyle yap.

hiç hasta olmamalarını mı umuyosunuz anlamadım ki, geçen doktor arkadaşıma kızmış 18 aydır hastane hastane geziyo çocuklar sürekli hasta, demiş sen hiç mi dışarı salmadın bu çocukları, bu çocukları derhal parka götür demiş, yapmayın yahu, cidden abartı bazı yorumlar, şapır şupur öpmek neyse de eli de öpülsün, bizi de öptüler ölmedik, kreşi okulu var bunun, şimdi bir direnç geliştirmezlerse ilerde geliştirecek illa ki çocukluk çağı hastalıklarını geçirecekler bir kere
Wc den sonra el yıkamayanlar
Burnunu karıstırıp yıkamayanlar var
Onlarda opuyor
Benım kızım bu sebeple hasta oldu

Temızlıkten ölenı hıc duymadımda mıkroptan pislikten ölenı duydum
Ucuk virusu bıle ınsanlara boyle gecıyor
O an ucuklu olması sart degıl ucuk gecırmıs bırının bunyesınde cirit atan virusun baska ınsana opme yoluyla gecıyor

Tum bunlardan sonra ben kımseye opturmuyorum valla
14 aylık kızım ilk grıbını atlattıktan sonra yavas yavas anneeme opturmeye basladım
1 yas ve sonrası neysede 1 yasına kadar bence fevkalade dıkkat edılmelı dıye dusunuyorum
Belkı yanlıs yapıyorum bılmıyorum ama dedıgım gıbı benım kız opup mıncıklayanlar yuzunden hasta oldu

Elini öpmeyelim demek yerine öpmeden sevelim gibisinden cümle kursaydınız daha mı iyi olurdu sanki :) Bebek ne kadar korunursa gelecekte o kadar hasta olacak daha ağır atlatacak diye biliyorum ben. Bu demek değil ki herkes ağzıyla yapışsın bebeğe. Sadece bu kadar mikroptan uzak tutmamak lazım. Uyarıları daha minnoş halde söylemek mantıklı olanı bence
çok haklısınız daha biraz önce doktordan geldim ve doktorda bana aynı şeyi söyledi çok fazla koruyorsunuz çocuklarınızı o yüzdende sürekli hasta oluyolar dedi

Aferin öptürmeyin zaten çingene cocukları dr yolunu bilmezken siz hastaneden çıkmaz oldunuz hala anlayamadınız...
Yeni nesil duyarlı çok bilgili anneler olarak Cocukların tüm bağışıklık sisteminin içine ettiniz..

Back
X