Aile Planlaması Ella ertesi gun hapi

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Merhaba acil bana cevap verebilir misiniz çok korkuyorum ben uç gün önce njsanlımla ilişkiye girdim bosaldimi bilmiyoruz emin değiliz bugün ella yı aldm 4 saat öncede kullandm çok korkuyorum sizce bisey olur mu .? Yardım edin lütfenhastaneye de ggidemem bana bi akl verin:KK61:

Kızlar acil yardima ihtiyacim var. Bugun erkek arkadasimla birlikte olduk ancak iliski sonrasi prezervatifin ciktigini fark ettik. Bu 2. birlikteligim, o yuzden tam bir bosalma yasadi mi bilmiyorum bu konulara pek asina degilim ve icime bosaldigini da sanmiyorum oyle olsa hissederdim sanki. Yine de tedirginim yarin sabah gidip ertesi gun hapi almayi dusunuyorum. Sizce kullanmali miyim ne yapayim? Yaklasik 20 saat sonra almis olacagim hapi

Merhaba aynı durumdayız ben uçuncu gujnde aldm ilaci alkali 4 saat oldu karnm agryor .

Kızlar acil yardima ihtiyacim var. Bugun erkek arkadasimla birlikte olduk ancak iliski sonrasi prezervatifin ciktigini fark ettik. Bu 2. birlikteligim, o yuzden tam bir bosalma yasadi mi bilmiyorum bu konulara pek asina degilim ve icime bosaldigini da sanmiyorum oyle olsa hissederdim sanki. Yine de tedirginim yarin sabah gidip ertesi gun hapi almayi dusunuyorum. Sizce kullanmali miyim ne yapayim? Yaklasik 20 saat sonra almis olacagim hapi

Canım bence içinin rahat etmesi açısından ilacı al. Ama kullanım şartlarını iyi oku herhangi bir rahatsızlığın varsa filan diye diyorum.
Ama ilaç hormonlarının dengesini biraz bozar bunu göz almalısın

Merhaba acil bana cevap verebilir misiniz çok korkuyorum ben uç gün önce njsanlımla ilişkiye girdim bosaldimi bilmiyoruz emin değiliz bugün ella yı aldm 4 saat öncede kullandm çok korkuyorum sizce bisey olur mu .? Yardım edin lütfenhastaneye de ggidemem bana bi akl verin:KK61:

Ellanin çok etkili bir hap olduğu söyleniyor. Norlevo diye bir ilaçtan kat kat etkiliymiş.. tabii ne kadar çabuk icilirse o kadar iyi ama ilacın kullanım süreci çok uzun. O yüzden suan yapman gereken tek şey beklemek canım. Umarım hersey istediğin gibi olur

Tatlım tatlım ben kan testimi yaptırdım dün negatif ama vucuduma verdiğim en büyük zarar ertesi gün hapı ella oldu boşalmadıysa emnsenz sakn kullanma adet gecikmemin 11. Gnundeym 47 gun bile geciken var o yüzden emin olmadan kullanma derim ben sana hormonları acayip bozuyor

Tatlım tatlım ben kan testimi yaptırdım dün negatif ama vucuduma verdiğim en büyük zarar ertesi gün hapı ella oldu boşalmadıysa emnsenz sakn kullanma adet gecikmemin 11. Gnundeym 47 gun bile geciken var o yüzden emin olmadan kullanma derim ben sana hormonları acayip bozuyor

canim gozun aydin ama malesef icim rahat etmedi bugun sabah aldim hapi umarim cok sıkıntı yaratmaz :(

1 aralıkta adetim başladı 6 aralıkta ilişki yaşadım, korunmasız yaşanan bi ilişkiydi, boşalma olmadı ama yine de emin olmak adına 7 aralıkta ella kullandım hala adet olmadım. 16 ocakta tarlusal kullanmaya başladım sabah akşam olmak üzere günde iki tane kullandım, hap bitti, dönem dönem adet ağrılarım oluyor bunun dışında hiçbir adet belirtim yok. gebelik testim negatif, şişkinlik ve ağrı bazen sinir bozucu boyutlara ulaşıyor. ne yapacağımı şaşırdım.

Son düzenleme:
Ben içim rahat etmeyince bütün testlerini yaptırdım sonrada doktora gittim tarlısal verdi söktürücü hap bittikten 4 gün sonrada adetimi gördüm şuan mutluyum ☺️

gebelik olmadığına eminim, bu kadar ağır olduğunu bilsem asla kullanmazdım, içimiz rahat etsin dedik, bin pişman etti :(

Son reglimi 11 Aralık'ta oldum, 5 gün sürdü. 17'sinde prezervatif yırtılması sonucunda Ella aldım, ki normalde Norlevo alırdım ters bir şey olursa. O da nadiren. Norlevo'yla gecikme sorunu hiç yaşamadım.

32 gün regl döngüm. 13 Ocak gibi regl olamayınca pimpiriklendim ve 13'ü ve 17'sinde 2 idrar testi yaptım; sonuç negatif.
Dayanamayıp jinekoloğumu aradım ve randevu aldım 19 Ocak'ta. Zaten ne kadar takıntılı olduğumu bildiği için önce kan testi yapıldı. <2 olarak sonuç aldık ve negatif demek bu. Ultrasona girdim. İç ve dış gebelik ihtimallerine bakıldı, yine negatif. Sol yumurtalıkta bir tane ufak kist tespit etti kendisi ama zararlı olmadığını söyledi. Rahim duvarım normal, yumurtalıklarım da iyi durumdaymış zaten. Kısacası reglimin stres yüzünden veya ilaca bağlı olarak gecikmiş olabileceğini söyledi.

Bugün tam 14 gün gecikti. Hala regl yok. Göğüslerim şişiyor, karın bölgesi sürekli gaz varmış gibi. Doktorumu aradım ve tartusal önerebileceğini söyledi. Onu da beklerken panik yapacağım için "bekle bir hafta daha, gelmezse tarlusal alırsın" dedi.

Durum bu, gebelik olduğunu artık düşünmüyorum şu kadar testten sonra, çıksa çıkardı zaten 1 hafta gecikince, yani 5 haftalık bir sonuç olunca, değil mi?
Ella bu kadar geciktiriyorsa çok fena. Bu kadar gecikme yaşayan var mı Ella yüzünden?

Son reglimi 11 Aralık'ta oldum, 5 gün sürdü. 17'sinde prezervatif yırtılması sonucunda Ella aldım, ki normalde Norlevo alırdım ters bir şey olursa. O da nadiren. Norlevo'yla gecikme sorunu hiç yaşamadım.

32 gün regl döngüm. 13 Ocak gibi regl olamayınca pimpiriklendim ve 13'ü ve 17'sinde 2 idrar testi yaptım; sonuç negatif.
Dayanamayıp jinekoloğumu aradım ve randevu aldım 19 Ocak'ta. Zaten ne kadar takıntılı olduğumu bildiği için önce kan testi yapıldı. <2 olarak sonuç aldık ve negatif demek bu. Ultrasona girdim. İç ve dış gebelik ihtimallerine bakıldı, yine negatif. Sol yumurtalıkta bir tane ufak kist tespit etti kendisi ama zararlı olmadığını söyledi. Rahim duvarım normal, yumurtalıklarım da iyi durumdaymış zaten. Kısacası reglimin stres yüzünden veya ilaca bağlı olarak gecikmiş olabileceğini söyledi.

Bugün tam 14 gün gecikti. Hala regl yok. Göğüslerim şişiyor, karın bölgesi sürekli gaz varmış gibi. Doktorumu aradım ve tartusal önerebileceğini söyledi. Onu da beklerken panik yapacağım için "bekle bir hafta daha, gelmezse tarlusal alırsın" dedi.

Durum bu, gebelik olduğunu artık düşünmüyorum şu kadar testten sonra, çıksa çıkardı zaten 1 hafta gecikince, yani 5 haftalık bir sonuç olunca, değil mi?
Ella bu kadar geciktiriyorsa çok fena. Bu kadar gecikme yaşayan var mı Ella yüzünden?

Ella hormonları mahveden bir ilaç. Ben sadece 4 gün gecikme yaşadım. Olayın üstüne 2 kere regl gördüm. Ama ocak ayindayiz kaç ay oldu hala düzene giremedim..
Ayrıca canım 2 ay bile gecikme yaşayan olduğunu biliyorum. Gerekli testlerin hepsini yapmışsın zaten hamilelikten şüphen de yok içini ferah tut sen. Sadece ella hormonları alt üst eden bir ilaç o yüzden tek yapman gereken beklemek..

30 gün gecikme yaşadım tarlusal bittikten 3 gün sonra adet oldum bu defa da biraz uzun sürdü, daha da sürecek gibi.. hamileleikten geçtim bu yaşta menopoza girdiğimi bile düşündüğüm zamanlar oldu, elim sürekli ev işleri yaparken uyurken her an karnımda, çatlayacakmışım hissi veren bi şişkinlik, bitmeyen adet ağrıları, ne adet düzeni kaldı ne sağlık ne psikoloji, Allah bi daha düşürmesin.

Kizlar bana yardim edin nolurr. Ben adetimden on gun once kadar surtnmr yolyla ilski yasadim ella ictim bi saat icinde. Sekiz gun sonra kan testi yaptim negatifti doktr tarlusal verdi. bugnde kan verdim birazdan sonuc cikacak. bugun adet olmam gerek ama olmadim. Bi kac gundr goguslerm sis ve agriyo. Dunde sari bi akinti gordm cok korkuyorum bana soyleyebilecegnz bisey var mi?

Merhaba arkadaslar. Yazdiklarinizi bayadir takip ediyorum. Gecikme problemim var benim de.. Iliski sirasinda korunmadik ama partnerim disari bosaldi. Yine de hamile kalma ihtimalinin oldugunu soyluyorlar bu sekilde. Iliskinin ertesi gunu ella aldim hemen tedbir amacli. Normalde hic gecikmezdim ama 6 gun oldu. Sizce daha beklemeli miyim? Yoksa ella'nin beklenen yan etkileri arasinda midir uzun gecikmeler?

Merhaba arkadaslar. Yazdiklarinizi bayadir takip ediyorum. Gecikme problemim var benim de.. Iliski sirasinda korunmadik ama partnerim disari bosaldi. Yine de hamile kalma ihtimalinin oldugunu soyluyorlar bu sekilde. Iliskinin ertesi gunu ella aldim hemen tedbir amacli. Normalde hic gecikmezdim ama 6 gun oldu. Sizce daha beklemeli miyim? Yoksa ella'nin beklenen yan etkileri arasinda midir uzun gecikmeler?
Suan seninle ayni durumdayim. Test yaptm negatif ama hala adet yok ortada. :(

Kızlar ellanin en büyük yan etkisi gecikme olduğunu biliyorsunuz zaten.. yaklaşık 1 aylık gecikme yaşayanı biliyorum.
Ben ilacı Kasımda kullandım üstüne 3 kere regl oldum ama hiç gecikmeyen adetim ilaçtan sonra gecikmeye başladı. Belki de hala stres sıkıntı yapıyorum.
Isin kısası biliyorum çok zor ama stres yapmamaya çalışın..

Bende elladan sonra 3 haftadan fazla gecikmeli adet oldum . 3 kere tam gününde kanamam oldu 3 ay ama bu ay yine gecikti 2 gün kafayı yicem :( Bir daha ne ilişki yaşadım ne ella kullandım anlamıyorum neden böyle oluyor

Back
X