Aile Planlaması Ella ertesi gun hapi

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
ben bu strese dayanamiyorum dedigim gibi... testi dün gece mesaji yazdiktan sonra yaptim tek cizgiydi sonucta adet gunumde yapmis oldum bekleyemedim:( bugun de birkac saat icin de eczaneye gidip tarlusal almayi dusunuyorum. sonucta adet sokturucu etkisi varmis hamile bayanlar adet gormuyormus bu hapi kullaninca en azindan bircogu.. bende kullandiktan sonra adet gormezsem tekrar eczaneden utana sıkıla test alicam offf

25 nisanda erkek arkadaşımla ilişkiye girdik ve ben ilişkiden sonra ki gün değil yani 2. gün aldım hapı ilişkiden sonraki 2. günde test falan yaptırmadım daha 12 veya 13 ünde regl olmam gerekiyodu olmadım 6-7 gün gecikmeyle bugün regl oldum ama normalden az geldi acaba üstüne görme denen olayımı yaşadım bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Cok derin fikrim yok bu konuda ama ayni stresi paylasiyoruz. Eger icin rahat edecekse hassas gebelik testi al eczaneden ya da gidebiliyorsan bir saglik kurumuna gidip kan testi yaptir icin rahat etsin. :(
25 nisanda erkek arkadaşımla ilişkiye girdik ve ben ilişkiden sonra ki gün değil yani 2. gün aldım hapı ilişkiden sonraki 2. günde test falan yaptırmadım daha 12 veya 13 ünde regl olmam gerekiyodu olmadım 6-7 gün gecikmeyle bugün regl oldum ama normalden az geldi acaba üstüne görme denen olayımı yaşadım bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Cok derin fikrim yok bu konuda ama ayni stresi paylasiyoruz. Eger icin rahat edecekse hassas gebelik testi al eczaneden ya da gidebiliyorsan bir saglik kurumuna gidip kan testi yaptir icin rahat etsin. :KK43:
çıkacak sonuçtanda korkmuyo değilim ama test yapmam gerek mktarının az olması beni korkutuyo baya

anliyorum seni hem de cok iyi.. ben dun gece yarisi yaptim bi test tek cizgiydi ama adetim gecikeli 1 gun oldu daha.. icim rahat etmiyor bir turlu kasiklarimda feci agri var goguslerde hassasiyet hatta yorgunluk hissi insan korkuyor işte adette olmayinca.. sen en iyisi bir test yap belki ella hapi yuzunden adetin az gelmistir

Allahim ben sonunda adet oldum dün tarlusal kullanmaya baslamistim hapin etkisi mi artik bilmiyorum bir gunde daha etki edip etmedigini.. icim hem rahat etti hem etmedi oooff! cok az geliyo cunku ya kesilirse diye korkuyorum kafayi yememe az kaldi benim

bende işte pazartesi günü oldum bugün 4. gün hala devam ediyo gibi bende çok korkuyorum hala

Merhaba kizlar bende ella kullandim ve yasadiklarimi paylasmak istiyorum oncelikle streste adeti geciktireceginden en azindan test yaptiktan sonra negatifse stres yapmamanizi tavsiye ederim cunku ella gercekten guclu bi ilac. Bende 26 gun gecikme yapti bu surede hicbi kanama falan olmadı ustelik yumurtlama donemimede yakin bi gunde iliskiye girmistim diger ayda 6 gun gecikmeli geldi ama suan tam duzene oturdu ve ilk adet oldugunda geciktigjnden rengi koyu olabiliyor onun icin endiselenmeyin derim ben umarım biraz yardimci olabilmisimdir

Merhba ben aranıza yeni katıldım, adetliyken ve bundan iki hafta sonra ilişkiye girdim. İkinci seferden sonra ella tablet kullandım. olmam gereken zamanda hastalandım ama bu süreçte çok midem bulandı, başım döndü. ve adetimde normal seyretmiyor. herzaman olduğundan çok çok az. Üstelik kilo veriyorum. Sebebi nedir. Hamile kalma riskim nedir. Bilgisi olan var mı yardım edin. :( B

Merhabalar. Durum bilgisi vermeye geldim. Bir önceki sayfada da yazdığım gibi, yaklaşık 24. saatte hapı içmiştim. ertesi gün ara ara mide bulantılarım oldu hafif şiddette ama bu kendi kuruntum da olabilir. kusma fobim var çünkü :) onun dışında 1 kere idrar rengimde değişim gözlemledim. turuncumsu bir şekilde geldi. başka hiç bir yan etki yaşamadım. aşırı rahattım. hapı içtiğimi bile unuttum, o derece. sonra dün akşam, tam da regl olmam gereken günde, normal periyodumda regl oldum. ekstra ağrım yok. miktar da normalim şeklinde seyir ediyor.

Merhaba arkadaslar bu hapi ben de kullanmistim ve burada kullanan birilerini bulup onlarla iletisime gecmek ve kafamdaki sorulari cevaplandirmak oldukca uzun bir sure aldi. Buraya bu ilaci kullanip kafasi karisik olan arkadaslarim icin bir kac bir sey yazmak istiyorum. Oncelikle ben bu ilaci hemen kullanmak zorunda kaldim ve yan etkilerini sonradan ogrendim. Bir cok siteye baktigimda bazi bayanlar ara kanama yasamis bazilari yasamamis bazilarinda mide bulantisi kusma dahi olmustu. Bende bunlarin hic biri olmadi yani anlayacaginiz uzere bu etkiler her bunyede farkli olarak ortaya cikiyor ve bazen bende oldugu gibi hicbir yan etki yapmiyor. Prospektusteki yan etileri yasamak zorunda degilsiniz! Oraya 1000 kadindan 1 inin bile yasadigi yan etki yazilmak zorunda. Yani diyecegim su ki bu etkileri yasamadim acaba ilac etkisiz mi gibi bir endiseye kapilmayin. Ayni zamanda bu ilacta yuksek detecefe hormon var bundan dolayi adetiniz gecikebilir. Ama doktorlar erken teshis icin adet gecikmezinin dorduncu gunu test yaptirmanizi oneriyor. Ne kadar erken alirsaniz ilac o kadar etkili. Sorunuz olursa cevaplandirabilirim iyi aksamlar herkese.
Mrb. Bende ella kullandim bende de yan etki yapmadı ama adet olucakmis gibi agrilarim var hafif hafif geliyor sancılar.
Adetime daha 12 gün var.sizce ilaç çokmu etki gebeliği onlermi.
Teşekürler

Mrb. Bende ella kullandim bende de yan etki yapmadı ama adet olucakmis gibi agrilarim var hafif hafif geliyor sancılar.
Adetime daha 12 gün var.sizce ilaç çokmu etki gebeliği onlermi.
Teşekürler

İlk defa kullandığım için bilemiyorum ama çok çok etkili olduğunu okudum. Bence stress yapmayın ^_^

Arkadaşlar merhaba yeni üyeyim ve ella konusunda bazı sıkıntılar yaşıyorum
Bu hapı erkek arkadaşımla ilişkiye girdikten sonra aldım. Aslında hamile kalma ihtimalim çok çok düşüktü ama şansa bırakmak istemedim. Adetime 7 gün varken ilacı içtim. ve yaklaşık 2 gün sonra hasta oldum. Biraz erken oldum ama galiba bu da hapın etkilerinden biriymiş. Adetim ne yazık ki çok sancılı ve berbat geçti öyle ki uykumdan uyandım sancı yüzünden. Adetim bittikten sonra vajinal kaşıntı yaptı bende ilaç bu da nadir görülen bir yan etkisiymiş.
Asıl sorunum adetim bittikten bir hafta sonra tekrar kan geldi. Yani regl kanaması gibi değil acık pembemsi bi akıntı ve iki gündür ara ara geliyor. Ne yazık ki yine şiddetli bir kasık ağrısıyla birlikte. Daha önce böyle bi şey yaşayan oldu mu ya da sizce normal midir? Bu konu hakkında bilgisi olan varsa ve yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Kızlar merhaba 3 martta ella kullanmıştım. 3 gün gecikmeyle adet olmuştum. 29 mayısta takvimim gebelik şansı orta diyorken ilişkiye girdik ve prezervatif içimde kaldı. Elimle çıkardım ve 3-4 saat içinde ella içtim. 4 haziranda kahverengimsi bir kan gördüm günlük pette. Erken sonuç veren testlerden kullandım o gün, negatif çıktı. Ameliyat olacağım 5 gün sonra onun stresi ve hamile miyim korkusuyla da olabilir baş dönmesi ve bulantı yaşıyorum. Takvimde adete 6 gün var olarak gözüküyor. Ella daha önce kullanmıştım, üzerinden 80 gün filan geçtiğinde kullandım tekrar. Koruma sağlar mı? Daha önce kullandığımda o kahverengi kandan olmamıştı. Delirmek üzereyim yardımcı olabilir misiniz?

Ayrıca dün normal gebelik testi yaptım, bu sabah da adetime 4 gün vardı ve 4 gün önceden sonuç veren testi yaptım. İkisi de negatif çıktı. Artık rahatlamam gerek herhalde.. Ama adeti görene kadar stres geçmiyor

Ben de gerçekten cok Tedirginim arkadaşlar bu maalesef 2. Kullanım ellayı 2 ay öncede kullandım.Ama benim Korktuğum meni yoksa fazlası olmadı.ilacı aldım 1 ay oldu reglim 4 gün gecikti evet tabii gecikecek ama hamilelik psikolojisine girdim sanki belirtiler öyle gibi ama diyorum bu benim kuruntum.

Ben de gerçekten cok Tedirginim arkadaşlar bu maalesef 2. Kullanım ellayı 2 ay öncede kullandım.Ama benim Korktuğum meni yoksa fazlası olmadı.ilacı aldım 1 ay oldu reglim 4 gün gecikti evet tabii gecikecek ama hamilelik psikolojisine girdim sanki belirtiler öyle gibi ama diyorum bu benim kuruntum.
Gerçekten cevap verirseniz cok makbule geçer çünkü stresden Ölmek üzereyim

Merhaba arkadaslar bu hapi ben de kullanmistim ve burada kullanan birilerini bulup onlarla iletisime gecmek ve kafamdaki sorulari cevaplandirmak oldukca uzun bir sure aldi. Buraya bu ilaci kullanip kafasi karisik olan arkadaslarim icin bir kac bir sey yazmak istiyorum. Oncelikle ben bu ilaci hemen kullanmak zorunda kaldim ve yan etkilerini sonradan ogrendim. Bir cok siteye baktigimda bazi bayanlar ara kanama yasamis bazilari yasamamis bazilarinda mide bulantisi kusma dahi olmustu. Bende bunlarin hic biri olmadi yani anlayacaginiz uzere bu etkiler her bunyede farkli olarak ortaya cikiyor ve bazen bende oldugu gibi hicbir yan etki yapmiyor. Prospektusteki yan etileri yasamak zorunda degilsiniz! Oraya 1000 kadindan 1 inin bile yasadigi yan etki yazilmak zorunda. Yani diyecegim su ki bu etkileri yasamadim acaba ilac etkisiz mi gibi bir endiseye kapilmayin. Ayni zamanda bu ilacta yuksek detecefe hormon var bundan dolayi adetiniz gecikebilir. Ama doktorlar erken teshis icin adet gecikmezinin dorduncu gunu test yaptirmanizi oneriyor. Ne kadar erken alirsaniz ilac o kadar etkili. Sorunuz olursa cevaplandirabilirim iyi aksamlar herkese.

Arkadaslar 2 ay once sevgilimle surtunme iliskisi yasadik ve uzerime sperm zevk suyu hersey geldi icim rahat etsin diye gittim ella aldim almaz olaydim ellayi ictigimde adetime 15 gun vardi neyse gunler gecti adet sancilarim basladi ama ben bi stres bi stres gormeniz lazim neyse adet gunum geldi catti yillardir sasmayan gunum bu ay sasmisti korku sardi icimi hem benim hem sevgilimin aklima neler neler geliyo kafada kuruyorum surekli test aldik negatif cikiyo erken gebelik testi aldim dunya kadar para doktuk hepsi negatif ama bende tik yok aradan 10 gun gecti neyse artk b u durumu annemle paylasti yani geciktigini oda kadin doğuma gidelim dedi gidiyorum ama nasil korkuyorum 18 yasima girmeme 1 bucuk ay var bisey cikarsa ortalik karisacak neyse gittim herseyi yaptirdim bütün hormonlarim duzgun cikti ama testosteron hormonum tavan yapmis yani ilac erkeklik hormonunu bayanlarda cogaltiyo ve adet gecikmesi o yuzden yasaniyomus doktor strestendir dedi bi tane adet sokucu yazdi gonderdi ilaci icmedim bile 15 gunun sonunda kendiliginden adetimi oldum ve adet zamanim degisti size tavsiyem sakin olun adet gecikmeniz varsa gidin test yapin negatifsede kafanizi yormayin ilacin yan etkisidir cok etkili bi ilac bende yan etki olarak kasik agrisi yapmisti kanama fln yapiyomus oda normal yani benim gibi sizofrene baglamaniza gerek yok ha bi tavsiyem daha korunun bu dertlere dusmeyelim bidaha herkeze gule gule RAHAT OLUN
simple-smile.png

Back
X