Aile Planlaması Ella ertesi gun hapi

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
ya ben ella içtikten sonra akıntım başlamıştı kahve şimdi biraz kanda geliyo ama adet gibide dğeil adetimde yakındı gerçi bu şimdi adet mi başka bişey mi nasıl anlıycam ben ya yardım edin lütfen?

Adet bitiminden 6gun sonra esinle ilişkiye girdik ve içime bosaldi yaklaşık 10 saat sonra elma hap aldım ilactn sonra 6gun geçti .içtikten sonra hemen sonra bnde bir yan etki olmadi ama su iki gündür hafif bas dönmesi var sanki iki Allah bagislarsa oğlum var su an bebek düşünmüyorum acaba hamile kalirmiyim :(

Arkadaşlar ben 3 ay önce ella içtim 2 kere adet oldum ama haziranda ameliyat oldum o yüzden ilaçlar filan kısa sürdü hep, mide kanaması geçirdim onun tedavisini gördüm ama bu ay adetim 15 gün gecikti hamile diilimdir dimi olsam da o kadar ilaca düşük olmaz mıydı?

Arkadaşlar ben 3 ay önce ella içtim 2 kere adet oldum ama haziranda ameliyat oldum o yüzden ilaçlar filan kısa sürdü hep, mide kanaması geçirdim onun tedavisini gördüm ama bu ay adetim 15 gün gecikti hamile diilimdir dimi olsam da o kadar ilaca düşük olmaz mıydı?
ben geçen ay içtim ella yı çok araştırdım kazaya kurban gidiyorduk sabah hemen ella yı içtim yaklaşık 10 saat geçti geçmedi günümdede reglimi oldum sanırım herkeste aynı tepkiyi göstermiyor regli olmadan 5 6 gün önce lekelenmem oldu sonrasında duzeldi gününde oldum çok korktum ama allahım verirse önüne geçemezdik tabiki biirdaha böyle bir korku yaşamak istemiyorum 2 tane evladım var zaten yanlız şunu söyleyebilirim yaşamış birisi olarak annem böbrek tedavisi görüyordu hiç beklemedigi bir anda hamile kalmış 3 ay hiç bilmeden de tedavi gördü şimdi 17 yaşında çok saglıklı bir kardeşim var :)

ya ben ella içtikten sonra akıntım başlamıştı kahve şimdi biraz kanda geliyo ama adet gibide dğeil adetimde yakındı gerçi bu şimdi adet mi başka bişey mi nasıl anlıycam ben ya yardım edin lütfen?
ben içtikten sonra lekelenme oldu 1 gün sürdü leke şeklinde 5 6 gün sonra adet oldum sanırım ilaçtan kaynaklı oluyormuş eczacımız öyle söyledi

merhaba,
erkek arkadaşımla 2 gün önce birlikte olduk. Boşalmadan hemen çektiğini söyledi ama o heyecanla eminde olamadı. Son adet başlangıcımdan 22 gün geçmişti. Acaba riskli olurmu. İlacı alıp kullanmalı mıyım ? Tedirginim :KK17:

Merhabalar. Bende 6 aylik evliyim. Bende ilk kez kullandim bu ilaci. Adet gunume 3 gun vardi. Ilaci almadan once yan etkilerini okuyup biraz ürktüm ama yine de ictim. Yaklasik olarak 12 saat sonrasiydi. Sadece karnimda biraz sislik oldu onun haricinde hic bir yan etkisini gormedim. Sadece uykum fazla geldi ama onunla da ilgisi olmayabilir. 2 gun sonra yani adet gunumden 1 gun once regl oldum. Her zaman ki agrim, her zaman ki yogunluk vardi. Ekstra bir durum olursa yine paylasirim. Hoscakalin.

Merhaba benimde bir sıkntim var paylasmadan akil almadan bas edemiycem. Ben 29 eylulde regl oldum 5 gun surdu 9 ekimde sevgilimin yanina gittim 10unda iliskiye girdik 12 ekimde elle kullandim herhango bir etki gormedim yani kahverengi akinti vs olmadi normalde 30/31 ekimde adet olma lazimdi 14 gun gecti gebelik testo yaptim negatif ara ara regl agrisi cektim ama bir turlu olamadim kafayada taktim baya 16 kasimda adet sokturucu aldim tarsular iyi mi yaptim kotu mu yaptim bilmiyorum.

Son düzenleme:
Bu ilaci bende dun kullanmak zorunda kaldim tedbir amacli bosalma olmadan. 3.gun ictim nekadar etkisi olur acaba bilen varmiii? Suan mide bulantim ve ara ara kasik agrim var

Stres yapan ve kendini kotu hissedenler icin yorum yapmadan gecmek istemedim. Ben erkek arkadasimla iliskiye girdigimde yumurtlama donemimdi. Prezervatif kullanmadan iliskiye girdik. Geri cekme yontemiyle iliski yasadik. Disariya bosaldigini soyledi ama biz tedbir amacli ertesi gun hapi kullanmayi tercih ettik. Adetim 5 gun gecikti. Gecikmeye yakin karnimda agrilar vardi acaba hamilemiyim yoksa regl agrimisi diye dusunurken insan stres yapiyor ama kesinlikle bosuna stres yapmayin ilacin yan etkisi geciktirme oldugundan dolayi boyle oluyor. Ben daha sonra adetimden 4 gun gecikmesinin ustune erken gebelik testi aldim onu uyguladim ve negatif cikti. Bir sonraki gun de adet oldum. Moralinizi sakin bozmayin. Zaten icimiz rahat olsun diye bu hapi kullaniyoruz o yuzden icinizi rahat tutun streste etki yapiyor olabilir.
Yan etkilerinden korkanlar olmus. Bunyeden bunyeye farkediyor o yuzden burda yazilanlara cok aldirmayin. Bende ne kusma oldu ne mide bulantisi ne bas donmesi ne de kanama. Hicbiri olmadi. Sadece adet gecikti ki bu da cok normal.
BAYANLAR KENDINIZI UZMEYIN VE SAKIN 2 DKLIK ZEVK ICIN KORUNMAMAZLIK YAPMAYIN. KARSI TARAFTAN COK BIZ ZARAR GORUYORUZ HEM STRES OLARAK HEM DE HAPIN ZARARLARINI DA UNUTMAYALIM. KENDINIZE COK IYI BAKIN :) SORUSU OLAN VARSA YANITLAYABILIRIM :)

Bende kullandım bu ay tam tersi adetim geçikmedi ayın 3 de gelecekti şuan akıntım başladı kızlar normal mi erken getirmesi genelde herkes geçirdiğini söylüyor bir ara da kullanmıştım adetim geçikmişti şimdi neden erken geldi bilen yaşayan var mı kızlar?

Merhaba arkadaslar bu hapi ben de kullanmistim ve burada kullanan birilerini bulup onlarla iletisime gecmek ve kafamdaki sorulari cevaplandirmak oldukca uzun bir sure aldi. Buraya bu ilaci kullanip kafasi karisik olan arkadaslarim icin bir kac bir sey yazmak istiyorum. Oncelikle ben bu ilaci hemen kullanmak zorunda kaldim ve yan etkilerini sonradan ogrendim. Bir cok siteye baktigimda bazi bayanlar ara kanama yasamis bazilari yasamamis bazilarinda mide bulantisi kusma dahi olmustu. Bende bunlarin hic biri olmadi yani anlayacaginiz uzere bu etkiler her bunyede farkli olarak ortaya cikiyor ve bazen bende oldugu gibi hicbir yan etki yapmiyor. Prospektusteki yan etileri yasamak zorunda degilsiniz! Oraya 1000 kadindan 1 inin bile yasadigi yan etki yazilmak zorunda. Yani diyecegim su ki bu etkileri yasamadim acaba ilac etkisiz mi gibi bir endiseye kapilmayin. Ayni zamanda bu ilacta yuksek detecefe hormon var bundan dolayi adetiniz gecikebilir. Ama doktorlar erken teshis icin adet gecikmezinin dorduncu gunu test yaptirmanizi oneriyor. Ne kadar erken alirsaniz ilac o kadar etkili. Sorunuz olursa cevaplandirabilirim iyi aksamlar herkese.

merhaba. bende yumurtlama gününde eşimle şüpheli ilişkim oldu. fakat eşim tehlikeli bişey yok dedi. ben ella içtim yinede 13 saat sonra. ama adetim 3 gün gecikti. beklenen adet tarihimde test yaptım negatif çıktı. yani hamilelik olabilirmi. hafif karnım ağrıyor ama adet olamıyorum

Merhaba arkadaslar bu hapi ben de kullanmistim ve burada kullanan birilerini bulup onlarla iletisime gecmek ve kafamdaki sorulari cevaplandirmak oldukca uzun bir sure aldi. Buraya bu ilaci kullanip kafasi karisik olan arkadaslarim icin bir kac bir sey yazmak istiyorum. Oncelikle ben bu ilaci hemen kullanmak zorunda kaldim ve yan etkilerini sonradan ogrendim. Bir cok siteye baktigimda bazi bayanlar ara kanama yasamis bazilari yasamamis bazilarinda mide bulantisi kusma dahi olmustu. Bende bunlarin hic biri olmadi yani anlayacaginiz uzere bu etkiler her bunyede farkli olarak ortaya cikiyor ve bazen bende oldugu gibi hicbir yan etki yapmiyor. Prospektusteki yan etileri yasamak zorunda degilsiniz! Oraya 1000 kadindan 1 inin bile yasadigi yan etki yazilmak zorunda. Yani diyecegim su ki bu etkileri yasamadim acaba ilac etkisiz mi gibi bir endiseye kapilmayin. Ayni zamanda bu ilacta yuksek detecefe hormon var bundan dolayi adetiniz gecikebilir. Ama doktorlar erken teshis icin adet gecikmezinin dorduncu gunu test yaptirmanizi oneriyor. Ne kadar erken alirsaniz ilac o kadar etkili. Sorunuz olursa cevaplandirabilirim iyi aksamlar herkese.

Arkadaslar merhaba 3 ocakta adet oldum 10 ocakta bitti . 16 ocakta bi iliski yasadm prezervatif yirtilmis icime bosaldi 3 saat snra ella hapi kullandm suan icin bi sikintm yk ama hamile kalmak istemiyorum bu konuda bilgisi olan varmi???

Arkadaslar merhaba 3 ocakta adet oldum 10 ocakta bitti . 16 ocakta bi iliski yasadm prezervatif yirtilmis icime bosaldi 3 saat snra ella hapi kullandm suan icin bi sikintm yk ama hamile kalmak istemiyorum bu konuda bilgisi olan varmi???
Korkulcak bi durumun yok ben 3gun sonra kullandim kalmadim merak etme kendni sıkma

merhaba. bende yumurtlama gününde eşimle şüpheli ilişkim oldu. fakat eşim tehlikeli bişey yok dedi. ben ella içtim yinede 13 saat sonra. ama adetim 3 gün gecikti. beklenen adet tarihimde test yaptım negatif çıktı. yani hamilelik olabilirmi. hafif karnım ağrıyor ama adet olamıyorum

aynı şekilde benimde tam yumurtlama gününde şüpheli ilişkim oldu eşimle ertesi gün içtim hemen suan 3 gün gecikmeli adetim test yaptım negatif 2-3 gün sonra başlamazsa tekrar test yapıcam :( 7 aylık bebeğim var tekrar hamile kalmak istemiyorum dikkatsizliğine geldi eşimin malesef kürtajada şiddetle karşıyım

hapa verdiğim 51 lirayamı yanayım , yoksa ilacı içtikten sonraki 1 hafta bebeğimi emziremedim sütü sağıp sağır musluğa döktüm ağlayaraktan onamı yanayım bilemiyorum

selam arkadaşlar benim 1 yaş 1 aylık bebegim var ve ella kullandım reçetesinde 1 hafta yazıyor ama birçok sitede 6 saat yazıyor emzirme zamanı acaba 24 saat yeterli olurmu ilk sütü sagıp döksem

ne 24 saati en az 4 gün süt vermemen gerekli ilacın içndede 1 hafta diyor zaten

Back
X