• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile Planlaması Ella ertesi gun hapi

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Canım almadım,adet söktürücü hap aldım ona başladım bakalım çünkü beta 0.100 çıkmıştı bende daha fazla kendimi kaybetmeden adet söktürücü kullanayim dedim okudukça insan iyice kafayı yeme noktasına geliyor. :KK17:

Benim gibi bir pinpirikli daha:) betadan guvenilir sey mi var yahu:) kesinlikle degilsin hamile, bekle olcaksin adetini, gecmisler olsun cok.
Canım almadım,adet söktürücü hap aldım ona başladım bakalım çünkü beta 0.100 çıkmıştı bende daha fazla kendimi kaybetmeden adet söktürücü kullanayim dedim okudukça insan iyice kafayı yeme noktasına geliyor. :KK17:

Ertesi gün hapının insan hayatı boyunca 3 ten fazla kullanmaması gerektiğini biliyor musunuz?

Merhaba arkadaslar bu hapi ben de kullanmistim ve burada kullanan birilerini bulup onlarla iletisime gecmek ve kafamdaki sorulari cevaplandirmak oldukca uzun bir sure aldi. Buraya bu ilaci kullanip kafasi karisik olan arkadaslarim icin bir kac bir sey yazmak istiyorum. Oncelikle ben bu ilaci hemen kullanmak zorunda kaldim ve yan etkilerini sonradan ogrendim. Bir cok siteye baktigimda bazi bayanlar ara kanama yasamis bazilari yasamamis bazilarinda mide bulantisi kusma dahi olmustu. Bende bunlarin hic biri olmadi yani anlayacaginiz uzere bu etkiler her bunyede farkli olarak ortaya cikiyor ve bazen bende oldugu gibi hicbir yan etki yapmiyor. Prospektusteki yan etileri yasamak zorunda degilsiniz! Oraya 1000 kadindan 1 inin bile yasadigi yan etki yazilmak zorunda. Yani diyecegim su ki bu etkileri yasamadim acaba ilac etkisiz mi gibi bir endiseye kapilmayin. Ayni zamanda bu ilacta yuksek detecefe hormon var bundan dolayi adetiniz gecikebilir. Ama doktorlar erken teshis icin adet gecikmezinin dorduncu gunu test yaptirmanizi oneriyor. Ne kadar erken alirsaniz ilac o kadar etkili. Sorunuz olursa cevaplandirabilirim iyi aksamlar herkese.
mrb bende 3 sonra aldım emin olamadım yani,çok afedersnz boşalma olmadan farkettık kaza olduğunu ama işte ya milyonda bir ihtimal olursa diye aldım bebeğim var çünki,ilacı aldığım 2 gun oldu kahverengi lekeler geliyo b soktrme kanmaları diye tahmin ediyorum,teşekkürler.

mrb bende 3 sonra aldım emin olamadım yani,çok afedersnz boşalma olmadan farkettık kaza olduğunu ama işte ya milyonda bir ihtimal olursa diye aldım bebeğim var çünki,ilacı aldığım 2 gun oldu kahverengi lekeler geliyo b soktrme kanmaları diye tahmin ediyorum,teşekkürler.
Cok gecmis olsun bosalma olmadan hamile kalinmasi zor bir ihtimal ama alinmasi gerekli tabi boyle bir durumda. Kanama yapmasi olagan bisey zaten yan etki:)

Merhaba, yardımınıza ihtiyacım var. 2 ekim 6 ekim arası regl olmuştum. ilişki tarihim 9 ekim. partnerimle geri çekme yöntemi kullanarak ilişki yaşadık. içime boşalma olmadı. zevk suyundan şüphelendiğim için her ihtimale karşılık ilişkiden 2 saat sonra ella hapı kullandım. adetlerim her ay düzenli olur. ancak bu ayın 27'nde olmam gereken adetim 4 gün gecikti. ilacın yan etkilerinde adet gecikmesinin olabileceği yazıyor ama yine de şüpheleniyorum. Umarım hamile değilimdir :(

Merhaba, yardımınıza ihtiyacım var. 2 ekim 6 ekim arası regl olmuştum. ilişki tarihim 9 ekim. partnerimle geri çekme yöntemi kullanarak ilişki yaşadık. içime boşalma olmadı. zevk suyundan şüphelendiğim için her ihtimale karşılık ilişkiden 2 saat sonra ella hapı kullandım. adetlerim her ay düzenli olur. ancak bu ayın 27'nde olmam gereken adetim 4 gün gecikti. ilacın yan etkilerinde adet gecikmesinin olabileceği yazıyor ama yine de şüpheleniyorum. Umarım hamile değilimdir :KK43:
Benim de adetim gecikmisti bu bir yan etki zaten yuksek derecede hormon icerdn bi ilac oldugundan dolayi duzen tabii ki bozuluyor.. 10 gun gecikme yasarsaniz icinizin rahat etmesi acisindan bi gebelik testi alip yaoabilirsiniz ama 4 gun endiselendxdk kadar dazla degil:)

bir gelişme var mı? bende hala yok :( 8. günüm oldu hala adet olamadım offffffff. bu neyin gecikmesi inşallah hamile değilimdir

Günaydın kızlar galiba aynı psikolojideyiz adet olduğumu göresem zil takıp oynıcam o derece bide ben anlatayım,9 ekim günü yasmin doğum kontrol hapına başladım 10 ekim günü ilşki oldu hemen ertesi sabah ellayı içtim 28 günde bir adet olurdum dün olmam gerekiyordu hala gelen giden yok bir yaşında bebeğim var aklım çıkıyo ya hamile kaldıysam diye bu zamana kadar lekelenme falanda olmadı acaba yasmine bu ay başladım ondan mı yoksa elladan mı gecikti anlamadım 3.ihtimali düşünmek bile istemiyorum :(

bende ellayı kullananlardanım. ıkı gundur herhangı bir yan etkisini gormedim. sadece ılacı aldıktan bir 10 saat falan sonra hafıf mıde bulantım ve bas donmem oldu ama kısa surdu. birde midem cok hassastır benım . ilacın cok yan etkısı oldugunu okuyunca ilk once yemek yedım bol su içtim ve ilacı o sekılde kullandım :) sanırım pskolojık olarak ilaca kendimi hazırladım:) hala yan etkısı olur mu dıye korkuyorum ama suana kadar cok rahattım:) eger adet gecıkmelerım falan olursa yada hamıle kalırsam burdan yazarım . ama inş olmas:):)

bir gelişme var mı? bende hala yok :KK43: 8. günüm oldu hala adet olamadım offffffff. bu neyin gecikmesi inşallah hamile değilimdir
8 gun gecikmesi eger olasi bi hamilelik durumu varsa idrarda gebeligin cikmasi icin yeterli bi sure icini rahatlatmak adina yapabilirsin bi test

Günaydın kızlar galiba aynı psikolojideyiz adet olduğumu göresem zil takıp oynıcam o derece bide ben anlatayım,9 ekim günü yasmin doğum kontrol hapına başladım 10 ekim günü ilşki oldu hemen ertesi sabah ellayı içtim 28 günde bir adet olurdum dün olmam gerekiyordu hala gelen giden yok bir yaşında bebeğim var aklım çıkıyo ya hamile kaldıysam diye bu zamana kadar lekelenme falanda olmadı acaba yasmine bu ay başladım ondan mı yoksa elladan mı gecikti anlamadım 3.ihtimali düşünmek bile istemiyorum :KK43:
Ella yuksek derecede hormon iceren bi ilac adet geciktirmesi olagan bi durum 8-10 gune kadar cikarsa bence bi trst alip icini rahatlat..

bende ellayı kullananlardanım. ıkı gundur herhangı bir yan etkisini gormedim. sadece ılacı aldıktan bir 10 saat falan sonra hafıf mıde bulantım ve bas donmem oldu ama kısa surdu. birde midem cok hassastır benım . ilacın cok yan etkısı oldugunu okuyunca ilk once yemek yedım bol su içtim ve ilacı o sekılde kullandım :) sanırım pskolojık olarak ilaca kendimi hazırladım:) hala yan etkısı olur mu dıye korkuyorum ama suana kadar cok rahattım:) eger adet gecıkmelerım falan olursa yada hamıle kalırsam burdan yazarım . ama inş olmas:):)
Merhaba ilacin yan etkisi yasanmak zorunda degil mesela ben de yasamamistim. O prospektuste gordugumuz yan etkiler bin kadindan sadece birinde yasansa bile yaxilmak zorunda guclu bir ilactir ella gecmis olsun:)

Back
X