• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
ist. çok yakın bizee:) bazen haftasonu sabahın körü çıkıp gidiyoruz geceye kadar geziyoruz,hele boğaz turu ve balık ekmek olmazsa olmazımızz:))

canım çok teşekkür ederimm Allah razı olsun inşallah senden..Amiinn güzel dualarına mutfağıma hoşgeldin dualarla geldin ne güzel geldinnn:16:

canım hoşgeldin mutfağıma çok teşekkür ederim estağfurullah ne demek işime karışmak kiii,duymıyım öyle sözler emiii...:)
burası benim değil hepimizin sayfası dediğin şeyi uygulamak için listeyi yaptım ama düzenleme kısmında donuyor kalıyor syfa ilerlemiyor..tekrar deneyeceğim şu işlerimi iyice bitireyimde:)

canım hangi şehirdesin?

canım aşkolsun ne zahmeti ama dediğim gibi bunu alıntı yapıyorum daha iyi anlayabilmen açısından bikaç resim ekliyorum....kendi resmim değildir acelen var diye mecburen....birebir aynı böyle yapıyorum ben...
zaten resimden hemen anlıyacaksın canım,birde yufkanın ambalajında da yazıyor tarif..istersen onuda bi incele...

Eki Görüntüle 537813
Eki Görüntüle 537814 Eki Görüntüle 537815

MALZEMELER : 1 paket hazır baklavalık yufka (Bim den alıyorum tavsiye ederim) , 2 su bardağı kadar dövülmüş ceviz (ya da fıstık ) , yarım paket margarinYAPILIŞI : Baklavalık yufkadan 1 yufkayı düz bir zemine açalım.Bir ucunu katlayıp oklavayı koyalım oklavanın ucuna cevizi düzgünşekilde yerleştirelim.Oklavayı saralım,sardığımız yufkayı iki ucundan ortaya doğru büzüştürelim.Oklavayı yavaşça çekelim.Tepsiye sıkı şeklini bozmadan yerleştirelim.Yerleştirdiğimiz baklavanın üzerine kızdırdığımız margarin ve sıvıyağ karışımından 1 ‘ er kaşık gezdirelim.Yağ ocakta olsun yağı baklavaya dökerken çısırtı sesi çıkması lazım.Yağı döktükten sonra ısıtılmış fırına verelim.Üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.ŞERBETİ : 2 Su bardağı tozşeker – 3 su bardağı su - 3 – damla limon
Şerbeti 10 dak. kaynatıp limon suyu sıkıp beş dak. daha kısık ateşte kaynatıp soğutalım.Baklava fırından çıkartıldıktan ilk sıcaklığını attıktan sonra soğuk şerbeti dökelim..Bir paketten 2 tepsi baklava çıkıyor.Benim verdiğim şerbet ölçüsü 1 tepsi için .Tadı çok lezzetli , 10 dak. yapabileceğiniz bir tatlı..AFİYET OLSUN..
tek kat çok ince oluyor ben sevmiyorum tabi isteğe bağlı canım ben 2 kat yapıyorum bazen de 3 kat üst üste koyup arasına malzeme koyup oklavayla resimdeki gibi sarıyosun sonra ben 1 paket sana yağını eritip üstüne döküyorum fırına veriyorum kıtır kıtır kızarana kadar pişiriyorum.. kesiyorum sıcakken.. sonra şerbetini döküyorum çok güzel oluyor yiyenler hazır sanıyor

Kutsi yi bende severim ama belli edemem:))) çorba gerçekten harika oluyor deneyince paylaşmalısın dimiii:)))

valla tatlım yaptım akşam üzeri ama resimleri çekmeyi unuttum :( tadı harika oldu fakat bir süre sonra rengi sarıdan yeşile dönmeye başladı koyu yeşil acaba neden?

6dan önce ekle olur muu :)

canım yarın sabaha kaldı:(

tek kat çok ince oluyor ben sevmiyorum tabi isteğe bağlı canım ben 2 kat yapıyorum bazen de 3 kat üst üste koyup arasına malzeme koyup oklavayla resimdeki gibi sarıyosun sonra ben 1 paket sana yağını eritip üstüne döküyorum fırına veriyorum kıtır kıtır kızarana kadar pişiriyorum.. kesiyorum sıcakken.. sonra şerbetini döküyorum çok güzel oluyor yiyenler hazır sanıyor
süpersin ellerine sağlık canım

Kutsi yi bende severim ama belli edemem:))) çorba gerçekten harika oluyor deneyince paylaşmalısın dimiii:)))

valla tatlım yaptım akşam üzeri ama resimleri çekmeyi unuttum :( tadı harika oldu fakat bir süre sonra rengi sarıdan yeşile dönmeye başladı koyu yeşil acaba neden?

canım kabağın kabuklarını soydunmu peki,ondan olabilir..ben kabuklarını soymuştum:)
bu arada ellerine sağlık beğenmene çok sevindim:16:

kızlar hafıza kartımı okuyan o minik canavar çalışmıyor,eşim yandı sanırım tak çıkar yapmaktan dedi:))
çok uğraştık ama ne benim pc de ne kocişimin pc de asla çalışmıyor hafıza kartımı görmüyor o kadar sinir oldum ki anlatamam...
sabah ilk işim ben kahvaltı hazırlarken kocişe kart okuyucu aldırmak,ama tatlım gerçekten bir harika oldu,bayılıcaksınız eminim...zira kociş yemekten önce 4 tane götürdü,sabaha kadar kalmıcak diye korkuyorum:52::52::52:

kızlar hafıza kartımı okuyan o minik canavar çalışmıyor,eşim yandı sanırım tak çıkar yapmaktan dedi:))
çok uğraştık ama ne benim pc de ne kocişimin pc de asla çalışmıyor hafıza kartımı görmüyor o kadar sinir oldum ki anlatamam...
sabah ilk işim ben kahvaltı hazırlarken kocişe kart okuyucu aldırmak,ama tatlım gerçekten bir harika oldu,bayılıcaksınız eminim...zira kociş yemekten önce 4 tane götürdü,sabaha kadar kalmıcak diye korkuyorum:52::52::52:

olmazzz süprizzz:)))

hadi yaa kötü olmuş.. amaaa yaaaaa
:52::52::) :)

hadi yaa kötü olmuş.. amaaa yaaaaa
:52::52::) :)

evett hemde ççookk fena kötü oldu,sinirden gülüyorum:)))
ama yaparken çok eğlendim ve kociş başımdaydı çok güzel oluyor aşk,çok şeker olucak bunlar,ay ben hepsini yerim kendinede yap diye diye nazar değdirdi pisss:52::52::52:

evett hemde ççookk fena kötü oldu,sinirden gülüyorum:)))
ama yaparken çok eğlendim ve kociş başımdaydı çok güzel oluyor aşk,çok şeker olucak bunlar,ay ben hepsini yerim kendinede yap diye diye nazar değdirdi pisss:52::52::52:

canım telinde ve pc'nizde bluetooth varsa bluetoothla telde pcye gönderebilirsin..:34: ben öyle yapıyorum genelde..önceden usb kablosuyla yolluyordum...

canım telinde ve pc'nizde bluetooth varsa bluetoothla telde pcye gönderebilirsin..:34: ben öyle yapıyorum genelde..önceden usb kablosuyla yolluyordum...

canım her ikisinde de var bluetooth ama telden tele gönderebiliyorum bunu beceremem sanırım ..kocişte halı saha maçında 8 de gitti geldiğinde çok yorgun olmazsa ona yükletirim inşallah..olmazsa artık sabah yeni okuyucumla yüklerim napimm ucunda ölüm yok ya kısmet böyleymiş:)

canım her ikisinde de var bluetooth ama telden tele gönderebiliyorum bunu beceremem sanırım ..kocişte halı saha maçında 8 de gitti geldiğinde çok yorgun olmazsa ona yükletirim inşallah..olmazsa artık sabah yeni okuyucumla yüklerim napimm ucunda ölüm yok ya kısmet böyleymiş:)

ben anlatabildiğim kadar anlatayım canım.. bak şimdi telinden göndereceğin resimleri seç. bluetooth ile gönder de.. orda pcnin bluetooth ismi çıkıyor.. onu seçince ekrana eşleşme seçeneyi geliyor şifreyle eşleşiyorsun.. sonra kaydedeceğin yeri seçiyorsun.. diyelim masaüstü "ok" deyince masaüstüne kaydediliyor.. bu kadar.. takıldığın yer olursa yazarsın canımcım.. hadi dene bakalım.. sen hamarat hatunsun.. bunu becerirsin.
:34::54:

Back
X