Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619

Ablacığım malum öğrenciyiz
Haftaya evimdende ayrılıyorum
Ama dediğim gibi her fırsatı değerlendireğim gelip gittikçe yemek yapmaya bayılıyorum çünkü

hmmmssss:)
sende haklısın bebeğim,olsun canın ne zaman isterde uygun olursan beklerim paylaşımlarını:)

Arkadaşlar bu börek çok güzel oluyor resimdeki benim yaptığım değil ama tavsiye ederim..içi istediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz...ama hamuru ve börek çok hoş oluyor...denenmiştir

ARNAVUT BÖREĞİ
MALZEMELER:

1 tane yumurta

1 çay bardağı sıvıyağ

1/4 paket yaşmaya(10 gram)

14 büyük servis kaşığı un

Ilık su

2 tatlı kaşığı tuz

İç Malzemesi İçin:

300 gram kıyma

2 tane patlıcan

4,5 tane sivribiber

1,2 tane domates

2 tane soğan

1 tatlı kaşığı salça

Tuz

Karabiber

sıvıyağ

Diğer Malzemeler:
150 gram tereyağı veya margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
YAPILIŞI: Önce iç malzemesini yaparak işe başlayalım.Bir tavaya sıvıyağı koyup doğranmış soğanı ekleyelim.Yarı kavrulan soğana kıymayıda ekleyip birlikte kavuralım.Kavrulunca içine minik küp doğramış patlıcanı ve minik doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edelim. Patlıcanlar iyice kavrulunca içine doğranmış domates,salça,tuz ve karabiber koyup domatesler suyunu çekene kadar kavuralım. Altını kapatıp soğumaya bırakalım.

İç soğuyunca margarin veya tereyağını eritip sıvıyağıda ekleyip soğumaya bırakalım.Hamur yoğurmak için yoğurma kabına unu koyalım.Ortasını açıp ortasına sıvıyağ,yumurta,tuz,şeker,maya ve biraz ılık su koyup yoğurmaya başlayalım.

Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olana kadar su ilave ederek yoğuralım.Yoğurduğumuz hamuru 14 bezeye ayıralım. Bezeleri 4,4 ve 6 tane olacak şekilde ayıralım. İlk dörtlü grubu merdaneyle tatlı tabağı büyüklüğünde açalım. Aralarını margarin sıvıyağ karışımıyla yağlayıp üst üste koyalım.Tepsi büyüklüğünde açalım. Tepsiye yerleştirelim.

Üstüne harcın yarısını yayalım. Diğer 4'lü grubu aynı şekilde açıp harcın üstüne yerleştirelim. Kalan harcı hamurun üzerine yayalım. Diğer 6'lı hamuruda aynı şekilde açıp son kat olacak şekilde tepsiye döşeyelim. Üzerine kalan sıvıyağlı margarin karışımını sürüp ısıtılmış orta ısılı fırında pişirelim. Sıcak veya ılık servis yapalım.

makarnam geliyoooooooooooooo
benimkide geliyorrr hıhhh)))

canım çok teşekkürler tarif için,denemek lazım nefiss bişeye benziyor..bende patlıcanlı börek yapıyorum bi ara yapimm bakimmm:)

hhımmmm ellerine sağlık canımmm bi kaşık aldım bile:))))

yalnız tarihe bakmayın sakın
1970 yılından kalma deyil makarnam

ehehhe tamam tamamm:))))

Yap canım ben denemiştim bir arkadaşın tavsiyesi üzerineÇokta kolay oluyor inan ve çokta lezzetlibir daha yaparsam mutlaka resmini çekeceğim

teşekkür edrim canım
afiyet bal şeker olsun canım
(ya kameranın saat ayarı bozukda düzelmiyo bitürlü neyse kusura bakmayın artık acele ile anca oldu ):78:

Yap canım ben denemiştim bir arkadaşın tavsiyesi üzerineÇokta kolay oluyor inan ve çokta lezzetlibir daha yaparsam mutlaka resmini çekeceğim

tamam canım deneyecek ve ekleyeceğim buraya çok güzel görünüyor çünküüü:)))

Makara hepimizi özendirdi bu saatte makarna yaptırdı :)
çok aşamalı değil ama bilmeyeniniz yoktur diye şöyylee bi çekiverdim:)
ben dirsek makarnayı çok sevdiğim için ondan yaptım,siz istediğiniz tür makarna kullanabilirsinizz...

Kaşarlı tereyağlı dirsek makarna;

Offffff ne yaptın sen ya

ohhh ellerine saglık yine döktürmüşün
tabii ellerine saglık afiyet olsun

Ohhh Afiyet Olsun..

Topiğe Uygun Bir Paylaşım..
Başarılı..
Ellerine Sağlık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…