• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elossa'nın Mutfağı

Elossa'nın Mutfağı ilginizi çekti mi?

• Ankete Katılan
    619
canım evet hamuru..ortadaki çorba..tavuklu çorba..çok acı ve çok sıcak yapılır..genzin yanmazsa o arapaşı olmaz:)
o acıyı bastıracak tek şey beraberinde yediğimiz hamurudur..ayy nasıl canım çektii..yapsammı acaba yarın..nasılsa benim diyette bol tavuk var..hamurunu yemeyiveririm:)

yap kız yap merak ettim yapılışını da görmüş olluruz tarifni de vermiş olursun:)

kızlar henüz vakit bulabildim eklemeye,yemek yedik v.s...şimdi Lale Devri başlayana kadar sizinimm:)))

Tavuklu Yarma Çorbası (aşurelik buğday yani)

MALZEMELER;
2 parça tavuk göğüs
1 orta boy kase Aşurelik buğday
tereyağ
kırmızı toz biber
kuru nane

YAPILIŞI;
1 orta boy kase aşurelik buğday iyice yıkanır tencereye alınır.üzerine tavuk göğsü eklenir ve 5 su bardağı su eklenerek buğdaylar pişinceye kadar kaynatılır..sonra içinden pişen tavuklar çıkartılıp minik minik doğranır ve tekrar tencereye buğdayların içine eklenir..1-2 taşım daha kaynatılıp sos tenceremizde tereyağ eritilir ve yağın içerisine 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber,2 tatlı kaşığı kuru nane,1 tatlı kaşığı tuz eklenir ve bikaç kez karıştırılıp tavuklu buğdayın olduğu tenceremize dökülür..1 kez dha hepbirlikte kaynatılır ve servise hazır..
Afiyet olsunn:)

Eki Görüntüle 532412 Eki Görüntüle 532413 Eki Görüntüle 532415 Eki Görüntüle 532414 Eki Görüntüle 532418 Eki Görüntüle 532416 Eki Görüntüle 532417 Eki Görüntüle 532419 Eki Görüntüle 532420 Eki Görüntüle 532421 Eki Görüntüle 532422 Eki Görüntüle 532423 Eki Görüntüle 532424 Eki Görüntüle 532425 Eki Görüntüle 532426 Eki Görüntüle 532429 Eki Görüntüle 532428 Eki Görüntüle 532427

İçinde tavuk olan herşeyi çok severim,bu çorbanın kokusu geldi resmen :(
Eline sağlık...

canım bunları ben sık sık yaparım ve sonuç mükemmel,resimler bana ait değil ama tarife ait.pc m de kayıtlı olduklarından hemen ekliyorum:)

Eki Görüntüle 543548
SUSAMLI POĞAÇA

MALZEMELER : Yarım paket eritilmiş margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 yumurta
2 yemek kaşığı toz maya
tuz, 2 yemek kaşığı şeker
un
İÇİ İÇİN : peynir
maydonoz
ÜZERİ İÇİN : 1 Su bardağı su
2 yemek kaşığı pekmez
susam
Hamur için verilen malzemelerin hepsi karıştırılırve un ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır,1 saat kadar dinlendirilir.
Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar alınır elle yuvarlak şekilde açılır arasına maydonozlu peynir konularak iki ucu birleştirilir ve birleştirilen yer alta gelecek şekilde tutulur poğaçanın üst kısmı pekmezli suya batırılır ve susama bulanır tepsiye konularak keskin bir bıçakla üzerleri çizilir .Yarım saat kadar da tepside bekletilir iyice ısınmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.

Eki Görüntüle 543549

Mayalı Poğaça
Malzemeler:

1su bardağı, sıvıyağı
1 su bardağı, ılık, su
1 su bardağı, ılık süt
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı, tuz
Bir paket yaş maya
Alabildiği kadar un
İç malzeme:
200 gram, beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Mayalı Poğaça Tarifi:
Karıştırma kabına, önce yaş mayayı alalım üzerine, ılık su ve ılık sütü dökelim, elimizle mayayı eritelim. Mayayı 5 dakika, mayalanmaya bırakalım, süre sonunda, şekeri, tuzu, sıvıyağı ilave edelim elimizle güzelce karıştıralım. Son olarak unu azar azar ilave edelim ve yoğuralım. Ele yapışmayacak bir kıvamda hamur elde edelim on dakika mayalanmaya bırakalım.
Biz bu arada maydanozu ayıklayalım, iyice yıkayıp süzgece alalım suyunun iyice gittiğine emin olduğumuzda, kesme tahtasında ince kıyalım. Geniş bir kaba alalım üzerine peyniri ilave edip karıştıralım bir kenara alalım.
Mayalanmış hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparalım 25-30 cm çapında sigara böreği sarar gibi saralım, yağlanmış tepsiye dizelim, 40 dakika kabarması için dinlendirelim. Daha sonra, üzerlerine yumurta sarısı sürelim, 160 derecelik ısıda üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Not: Bu malzemeden, 2 tepsi, poğaça çıkıyor.

Eki Görüntüle 543551

Katmer poğaça
Kullanılan Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 yumurta ( sarısı üstüne sürülecek)
1 paket instant kuru maya,
1 tatlı kaşığı şeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
Aldığı kadar un
100 gr tereyağ,
Peynir ve maydonoz
Hazırlık
mayalandırlırken kabarıp yapışmamalarına dikkat etmek gerekmektedir
Tarifin Hazırlanışı
Ilıtılmış süt, sıvıyağ, tuz, maya, şeker, yumurta akı ve unla kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Mayalanmadan 8 parçaya ayrılır. Daha sonra her parça tabak büyüklüğünde açılıp, üzerine yumuşak tereyağından sürülür.Biraz kıyır olması isteniyorsa tereyağı daha fazla kullanılabilir. Hamurları üstüste dizilerek işlem tamamlanır. En üsttekine yağ sürmeden ve hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar büyütülür. Sigara böreği sarar gibi sekiz parçaya kesilip, arasına peynir koyarak sarılır. 30-40 dakika mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürülür.180 C derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir.

Neden güzel şeyler hep zararlı olur ki...Şunların güzelliğine bak,yemesi de güzel ya sonra...Elossa alacağım kiloların sorumlusu sensin :) Kendime bir suçlu bulduğuma göre bu tarifleri yapabilirim :)

Neden güzel şeyler hep zararlı olur ki...Şunların güzelliğine bak,yemesi de güzel ya sonra...Elossa alacağım kiloların sorumlusu sensin :) Kendime bir suçlu bulduğuma göre bu tarifleri yapabilirim :)

eheheh dimi hayatımm,sende benim gibi Dukan diyeine başlarsın azıcık şişince:)))
tariflei denediğinde paylaşmazsan 100 kg ol inşallah:52:

Elossa mümkün olsa da tepsiyle gönderebilsem sana brownimi:52:Burdan bakabilirsin canım bütün detaylarına brownimin tarifine:16:
http://www.kadinlarkulubu.com/tatlilar/555588-8-dakikalik-eserimmmmbrownimm.html

canım benim yaa çok sağol teşekkür ederiimm:16:
hemen bakiciim tarife:16:

eheheh dimi hayatımm,sende benim gibi Dukan diyeine başlarsın azıcık şişince:)))
tariflei denediğinde paylaşmazsan 100 kg ol inşallah:52:

canım benim yaa çok sağol teşekkür ederiimm:16:
hemen bakiciim tarife:16:

Amaninnn...Paylaşmammı resim de eklerim,yorumumuda yaparım... :)

Bütün tariflerine baktım.İlk kez bir topikte tüm sayfalara baktım.Tekrar ellerine sağlık.Tariflerini deniycem. Burada da paylaşcam :)) Feci korkuttun :P

Bütün tariflerine baktım.İlk kez bir topikte tüm sayfalara baktım.Tekrar ellerine sağlık.Tariflerini deniycem. Burada da paylaşcam :)) Feci korkuttun :P

ehehehe canım benim yaa:1:,evet gördüm valla tek tek inceledin:)
çok teşekkür ederim yakın ilgine,bğenmene mutlu oldum hayatım..
valla ben bilmem istersen paylaşma,işin ucu 100 kg ya dayanıyor:52::52::52:

$20112012.webp $20112012(001).webp $20112012(005).webp $20112012(006).webp $20112012(010).webp $20112012(012).webp $20112012(013).webp

canlar yaparken resım cekmedım sonradan aklıma geldı :)

tarıfıde soyle

Havuçlu Cevizli Üzümlü Damla Çikolata Sünger Kek :)) süper isim oldu Allah ne verdıyse ıste :)

6 yumurta
1 sb şeker
1 sb sıvı yağ
3 buyuge yakın havuc:)
1 orta boy kaseye=> ceviz (elimle iri kırdım), damla çikolata, kuru üzüm
1 vanılya
1 kabartma tozu
1 cay kasıgına yakın tarcın
2,5 sb un

6 yumurtanın beyazını ve akını ayırdım, beyazına şekerin çoguunu kalan şekerıde sarısına koydum ayrı kaplarda (şekerlı sevıyorsanız az daha arttırabılırsınız sekerı ama bence yeterlı gıbı) ıkısınede bırer fıske tuz attım öncelıkle mıkserle sarıları cırptım ıyıce ıcıne sıvıyag koydum bırazda oyle cırptım sonra soyulmus ınce rendelenmıs havucları koydum (tarcınıda havucların uzerıne serpıstırmıstım) karıstırdım sonra kaseyı bosalttım ıcıne yıne karıstırdım bunu karıstırmayı bıtırınce fırını actım 175 derecede ıyıce ısınsın dıye sonra yumurta beyazına gectım ıyıce yuksek ayarda cırpılacak ve bembeyaz kar gıbı olacak ıyıce kabaracak yeterınce cırpılınca mıkserı bıraktım ve tahta spatula ıle sarılı karısımı beyaza ekledım yavas hareketlerle sondurmuyorum :) onuda karıstırdıktan sonra yavas yavas unu ve kabartma tozu ve vanılyayı ekledım aynen spatulayla karıstırdım yavasca ve genısce bır borcama kagıt kesıp uzerıne doktum fırına surdum yaklasık 40 dk kadar surdu pısmesı kurdan batırdım pısmıstı cıkardım hem guzelce kabardı kı koyarken zaten kabarık oluyor ıcıde sunger gıbı lezzetıde guzel olmustu evde olan malzemeyı karıstırıp yaptım ama evde cevoız uzum falan yokse koyulmasada olur unu azıcık arttırmanız gerekır kıvamından anlarsınız zaten fıstıklar :) eksık bırsey soylemedım ınsallah toplasak 1 saatte pısmıs ortadaydı;)

not: bırdahakı sefere ıcıne az lımon sıkıp bırazda lılon kabugu rengesı koymayı dusunuyorum:)

not2: pıstıkten sonra kalınlıgı bır kurdan boyundaydı daha buyuk yada daha kucugundede pıser dıye dusunuyorum benım aklıma genelde tepsı yada kalıp boyutu takılırda ondan yazmak ıstedım aklına gelen olursa, kalıptada olur.

Son düzenleme:
elossa dukan diyeti nasıl gidiyor. ben yaklaşık 10 gündür yediklerime dikkat ediyorum, özellikle ekmeği abartmamaya çalışıyorum.
bir kilo almışım bu süre zarfında :37:
hamilelik tuhaf bi süreçmiş, anladım :49:

canım bu arada fellah köftende guzel gorunuyor Rahmetlı Annecıgımde yapardı bende yapıyorum ama bız yogurt kullanmayız mesela bol sarımsaklı salçalı kavrulmus sos hazırlarız hasladıgımız kaftelerı ıcıne boca ederız bolca lımon ve maydonozla karıstırıp yerız bayılırrımmm yakınlarda bı zamanda yapmauyı dusunuyorum :)

Elossa canım börek çekiyor feci şekilde

artık börekleri hazır yufka yerine baklavalık yufkadan yapıyorlarmış.

Sen de bi yapsan da resimlesen ona göre yapsak nasıl olur acaba?

Rejimde sonraya kalsın

elossa ne demek bu arada?

Elossa canım börek çekiyor feci şekilde

artık börekleri hazır yufka yerine baklavalık yufkadan yapıyorlarmış.

Sen de bi yapsan da resimlesen ona göre yapsak nasıl olur acaba?

Rejimde sonraya kalsın

elossa ne demek bu arada?

selam
ben gecenlerde aldım yaptım baklavalık yufkadan borek cookk guzel olmustu tepsıye sererek yapanlar cok en cabuk olanı odur fakat ben kol boregı gıbı yapmak ıstedım ıcınde cok fazla yaprak var ben deneme yanılma yolunu kullandım 4-7 yufka arasında dolandım en son 4 yufkanın yeterlı oldugunu gordum aralarına sutlu yumurtalı yağlı kabartma tozlu harc surdum patateslı ve kıymalı(bol soğanlı) yaptım benım fırınım orta mıdı boy 2 tepsıde doldu uzerlerınede yogurtla sıvıyag surdum cok guzel olmustı bız evde ıkı kısıyız ccookk bıze bende derın dondurucuya catallık keserek attım 4 sefer yada 5 defada cıkarıp sıcak fırına atarak ısttım yedık mısafırlerımede sundum dondurucudan cıkarım tarıf ıstendı tabıı:)) yakınlarda yapmıcam ama o zaman kadar yapan olmazsa ben rresımlerım.

kremalı kaşarlı patates tarifini yaptım elossacımm ama sanırım az pişirdim biraz daha pişmesi gerkiyormuş. aslında 40 dk pişti. kaşarı koyduktan sonra 3 4 dk yine pişti ama kremayı tam çekmedi. aç olduğumuzdan ve diğer yemekler hazır olduğundan daha fazlada bekleyemedik. sen pişirdiğinde patatesler tamamen çekiyormu kremayı yoksa normaldede böylemi. fotoğrafı fırından çıkarır çıkarmaz hemen çektim :44::44:

:42::42:
$SAM_2154.webp

kremalı kaşarlı patates tarifini yaptım elossacımm ama sanırım az pişirdim biraz daha pişmesi gerkiyormuş. aslında 40 dk pişti. kaşarı koyduktan sonra 3 4 dk yine pişti ama kremayı tam çekmedi. aç olduğumuzdan ve diğer yemekler hazır olduğundan daha fazlada bekleyemedik. sen pişirdiğinde patatesler tamamen çekiyormu kremayı yoksa normaldede böylemi. fotoğrafı fırından çıkarır çıkarmaz hemen çektim :44::44:

:42::42:
Eki Görüntüle 558115

Çok güzel görünüyor ellerine sağlık:56:

Back
X