- 8 Nisan 2011
- 6.716
- 141
- 123
hay allah razı olsun bacım ellerin dert görmesin e mii
fotoları da hallettiğime göre gelelim '' ASLINDAN DAHA GÜZEL OLAN ÇAKMA KUMPİRİME''
malzemelerde ölçü vermiyorum, kafanıza göre istediğinizi ekleyip çıkarabilirsiniz
*patates
*tereyağ
*kaşar
patatesleri alüminyum folyoya sarıp 1,5 saat fırında 200 derece civarında bekletiyoruz, tepsiye dizebilirsiniz
patatesler olduktan sonra, zaten kokusu tüm mutfağı saracaktır; folyodan çıkarıp kabuğunu soyup (ben çoğu yerini yedim kabukları da piştiği için:) çatalla eziyoruz
çok patates varsa eğer patatesleri bölüm bölüm yapın, çünkü patateslerin sıcağı ile tereyağ ve kaşarın erimesi lazım.
tüm patatesleri tereyağ ve kaşarla ezdikten sonra içine istediğiniz malzemeyi atabilirsiniz, tuz eklemeyi unutmayın tabi:)
yalnız şunu söyleyim kumpirin olmazsa olmazı mısır ve kornişon
mısır ve kornişon koyun da ne koyarsanız koyun
*bezelye
*sosis
*havuç (tabi haşlanmış)
*zeytin
.
.
malzeme çoğaltılabilir
hatta dilerseniz servis yapacağınız zaman tabağın ortasına küçük bi oyuk yapıp kısır da koyabilirsiniz..
ben mısır,kornişon ve sosis koydum
sosisleri doğramadan önce haşladım..
en son da zaten ketçap ve mayonezle buluşunca insanın çatlayana kadar yiyesi geliyo bu mereti
borcamda karıştırın, 3-5 gün idare edebilir kendisini
ben hemen tüketemediğim için, yiyeceğim zaman koyuyorum ketçap ve mayonezini..
fotoları da hallettiğime göre gelelim '' ASLINDAN DAHA GÜZEL OLAN ÇAKMA KUMPİRİME''
malzemelerde ölçü vermiyorum, kafanıza göre istediğinizi ekleyip çıkarabilirsiniz
*patates
*tereyağ
*kaşar
patatesleri alüminyum folyoya sarıp 1,5 saat fırında 200 derece civarında bekletiyoruz, tepsiye dizebilirsiniz
patatesler olduktan sonra, zaten kokusu tüm mutfağı saracaktır; folyodan çıkarıp kabuğunu soyup (ben çoğu yerini yedim kabukları da piştiği için:) çatalla eziyoruz
çok patates varsa eğer patatesleri bölüm bölüm yapın, çünkü patateslerin sıcağı ile tereyağ ve kaşarın erimesi lazım.
tüm patatesleri tereyağ ve kaşarla ezdikten sonra içine istediğiniz malzemeyi atabilirsiniz, tuz eklemeyi unutmayın tabi:)
yalnız şunu söyleyim kumpirin olmazsa olmazı mısır ve kornişon
mısır ve kornişon koyun da ne koyarsanız koyun
*bezelye
*sosis
*havuç (tabi haşlanmış)
*zeytin
.
.
malzeme çoğaltılabilir
hatta dilerseniz servis yapacağınız zaman tabağın ortasına küçük bi oyuk yapıp kısır da koyabilirsiniz..
ben mısır,kornişon ve sosis koydum
sosisleri doğramadan önce haşladım..
en son da zaten ketçap ve mayonezle buluşunca insanın çatlayana kadar yiyesi geliyo bu mereti
borcamda karıştırın, 3-5 gün idare edebilir kendisini
ben hemen tüketemediğim için, yiyeceğim zaman koyuyorum ketçap ve mayonezini..