Elti belası.

sahsahsahdamdamdamararar

İnsanlar arasında da yalnızlık duyulur.
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2014
647
363
88
Keşke hiç eltim olmasaydı; ama maalesef ki tam 6 adet eltim var. Altısı da zarar. Kısaca anlatayım geçenlerde bu eltilerden biri eşimi arayarak çocuklarına aldığı kıyafetleri eşimin ödemesi için ricalarda bulunmuş. Eşim bir giyim mağazasında müdürlük yapıyor. Eltimle biz farklı şehirlerdeyiz. Eltim olacak kadın kendi oturduğu semtteki bu mağazaya giderek eşimi arıyor diyor ki ben bişeyler alacağım çocuklar için param yok cart curt senin üzerine yazsam olur mu? Ben bunu eşimin telefon kayıtlarından gördüm bana haber verme gereği duymamış kimse. Kocaları karıştırdı herhalde. Eşim mağaza müdürü öyle ahım şahım bir maaşı yok. Ve de orada çalışması demek oranın ürünlerini bedavaya alıyor demek değil. Anlat anlat bitmez. Siz olsanız bu eltiye napardınız? İhtiyacı olsa neyse, ev kıyafet dolu kendi gözlerimle gördüm gittiğimde. Ve bu kadın geçen yıl da böyle birşey yapmış kayınbabam bunu uyarmış, sakın bi daha Ahmet'ten bişey isteme onun da bi evi var falan diye azarlamış. Bunu da kayınbabam anlattı yine bişeyden haberim yok. Kayınbabam diyor ki Mert'in (eltimin oğlu) montu var gitmiş tekrar mont alıp Ahmet'e ödetmiş. Bunun gibi onlarca örnek var hem bu eltiyle hem diğerleriyle ilgili. En son yaşanan bu olduğu için sizlerden fikir almak istiyorum. Ben düşündükçe çok sinir oluyorum da.

Eltinizin densizliğine diyecek laf yok zaten, zor durumda olan bile utanır istemeye, kaldı ki ihtiyaçları yok diyorsunuz.
Kadın istiyor da eşiniz niye kabul ediyor ki?! İhtiyaçları varsa anlarım da, böyle köyü niyetli yaklaşımlar karşısında eşiniz çoluğunuzun çocuğunuzun rızkını hem de size danışmadan nasıl çar çur ediyor

Sen napıcaksın kocan rahatsızsa erkek kardeşine söyler o da hanımını uyarır
Zaten o kaynım iyidir muhtaç bile olsa kimseden bişey isteyemez; ama karısı fena. Utanma denen bişey yok. Eşim en küçükleri pek öyle abisine bişey diyemez. Eşim aşırı merhametli vur kafasına al ekmeğine o cinsten.

Çok mu kötü maddi durumları . Eşinin kardeşinin bu durumlara tepkisi ne oluyor ?

Gurursuzluk bence .

Ahh ah bi anlatabilsem. Daha önce de daha büyük miktarlarda paralar aktarıldı birilerine, söz verdi bi daha senden habersiz kimseye bişey vermeyeceğim diye ama nafile. Artık eşime güvenim bile tükeniyor.

Eskilerin bi lafi vardir cokta dogru buluyorum kuma gemisi yururde elti gemisi yürümez derler esinize bu durumdan rahatsiz oldugunuzu dile getirin sonucta sizin bir aileniz var kendi yuvasina baksin...

İste boyle habersiz yapilan işlere ifrit oluyorum. Eltinizin yaptigi zaten bastan çok ayip olmuş ama Eşiniz de boyle bir şeye izin vermesin. Kayinbabanizda sizin gibi düşünüyormuş bir de.

Siz problem ettiğiniz için gizli yapılıyor bunlar muhtemelen. Eşiniz rahatsız olsa yapmaz zaten. Demek ki değil. Yeğenlerine hediye gibi düşünüyor olabilir. Benden size bir tavsiye ihtiyacı olsun ya da olmasın, çocuğa alınan, yapılan şeyin hesabı sorulmaz.

Çok mu kötü maddi durumları . Eşinin kardeşinin bu durumlara tepkisi ne oluyor ?

Gurursuzluk bence .
Hayır öyle açta açıkta değiller. Eşi çalışıyor. Belki benim eşim kadar almıyor ama herkesin geliri farklıdır. Benim eşim onun eşinden 500 lira veya ne kadarsa fazla alıyor diye o fazla kısmı onların mı yemesi gerek değil mi ama? Üstelik çocuğumuz var artık.

Kocan senden bişey esirgemiyorsa huzursuzluk falan vermiyorsa boşver ya.. Veren el olmak iyidir en büyük derdin bu olsun

Çok haklısınız inanın ben zaten hepsine alıyorum ki hediye. Yani çocuğa yapılana değil benim lafım. Bir daha okuyun isterseniz.

Ahh ah bi anlatabilsem. Daha önce de daha büyük miktarlarda paralar aktarıldı birilerine, söz verdi bi daha senden habersiz kimseye bişey vermeyeceğim diye ama nafile. Artık eşime güvenim bile tükeniyor.
Çok sinir bir durum. En sinir olanı da manevi olarak çok şey kaybetmek. Düşüncesiz kadın maddi çıkar sağlayacak diye resmen aile saadetinizle oynuyor, ben de olsam eşime güvenim azalırdı. Umarım çözersiniz bir şekilde.

o eltinin eşine söyleyin.direkt olmasa da eğer eşiniz ödediyse abi eşim ödemiş şu mağazadaki borcunuzu falan deseniz
belki eltiniz bi daha yapmaz.

Kocan senden bişey esirgemiyorsa huzursuzluk falan vermiyorsa boşver ya.. Veren el olmak iyidir en büyük derdin bu olsun

Veren el olmak tabii ki iyidir de ben istiyorum ki gerçek ihtiyaç sahiplerine yardım etsin. Tabii ki yiğenlerine de hediye alabilir arada; ama bu kendi isteğiyle olmalı. Kadın zorla paramızı yemeye çalışıyor. Benden habersiz ne işler dönüyor ya nasıl sinir oluyorum.

Eşinizin kardeşinin bu durumlardan haberi var mı?
Sanmıyorum eşimin abisi özellikle bu abisi gururlu bir insandır. Ama sonuçta alınmış şeyleri görünce nerden aldın neyle aldın diye de soruyordur herhalde bilemedim şimdi. Belki de yalan söylüyordur, annem aldı erkek kardeşim aldı diyebilir beklerim o kadından.

o eltinin eşine söyleyin.direkt olmasa da eğer eşiniz ödediyse abi eşim ödemiş şu mağazadaki borcunuzu falan deseniz
belki eltiniz bi daha yapmaz.
İşte ben de hayatta beceremem böyle şeyleri o yüzden sizlerden akıl almak istedim. Belki cesaretimi toplayıp bişeyler söylerim. Bayramda gideceğiz o tarafa. Nasıl davranmalıyım bu insanlara?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…