- 19 Mart 2013
- 3.522
- 2.160
- 248
- Konu Sahibi sahsahsahdamdamdamararar
-
Ah keşke parçalasanız da ben de rahatlasam. Valla gidesim gelmiyor o taraflara. Acaba şimdi ne ödetecekler, acaba şimdi kimin kredi borcunu ödeyeceğiz diye düşünmekten psikolojim bozuldu. Bi de o kadar rahatlar ki.Boyle insanlari parcalayasim, yerin dibine sokup sokup cikarasim geliyor.Hayret bir sey ya. Kimse kusura bakmasin, avamlik bu yani. Esin de fazla abartiyor bence iyi kalpliligi, elibollugu. Aliskanlik haline gelmis bir durum var ortada resmen, elti(leri)n de bu durumun farkindaysa cok da rahat kullaniyorlar adami demek ki. Bence tavrini net bir sekilde koymalisin, yegenlerine hediye almasi, goturup vermesi ayri, baska sehirde alisveris yapan eltinin arayip de "ode" dedigini odemesi ayri.
Evlendigimde neyse ki gorumcem olmayacak. Olursa da sadece bir tane eltim olacak, ama bu elti konularini okudukca oyle doluyorum ki bazen, umarim benimki de boyle hadsiz olur da sabah aksam haddini bildiririm diye dusunurken buluyorum kendimi. Hirslaniyorum resmen olmayan kadina. Icimdeki canavari ortaya cikartiyor KK
sen karışırsaan haklı haksız kalmaz elti kavgasına döner ... burada konuşması gereken kişi eşin olacak... eşin kardeşiyle konuşup karısının bu tavrını düzeltmesini isteyecek...Keşke hiç eltim olmasaydı; ama maalesef ki tam 6 adet eltim var. Altısı da zarar. Kısaca anlatayım geçenlerde bu eltilerden biri eşimi arayarak çocuklarına aldığı kıyafetleri eşimin ödemesi için ricalarda bulunmuş. Eşim bir giyim mağazasında müdürlük yapıyor. Eltimle biz farklı şehirlerdeyiz. Eltim olacak kadın kendi oturduğu semtteki bu mağazaya giderek eşimi arıyor diyor ki ben bişeyler alacağım çocuklar için param yok cart curt senin üzerine yazsam olur mu?Ben bunu eşimin telefon kayıtlarından gördüm bana haber verme gereği duymamış kimse. Kocaları karıştırdı herhalde. Eşim mağaza müdürü öyle ahım şahım bir maaşı yok. Ve de orada çalışması demek oranın ürünlerini bedavaya alıyor demek değil. Anlat anlat bitmez. Siz olsanız bu eltiye napardınız? İhtiyacı olsa neyse, ev kıyafet dolu kendi gözlerimle gördüm gittiğimde. Ve bu kadın geçen yıl da böyle birşey yapmış kayınbabam bunu uyarmış, sakın bi daha Ahmet'ten bişey isteme onun da bi evi var falan diye azarlamış. Bunu da kayınbabam anlattı yine bişeyden haberim yok. Kayınbabam diyor ki Mert'in (eltimin oğlu) montu var gitmiş tekrar mont alıp Ahmet'e ödetmiş. Bunun gibi onlarca örnek var hem bu eltiyle hem diğerleriyle ilgili. En son yaşanan bu olduğu için sizlerden fikir almak istiyorum. Ben düşündükçe çok sinir oluyorum da.
kaynını arayıp karın kocasını karıştırıyor ihtiyaçları için zırt pırt benim kocamı arıyor,karına sahip çık dersen olayı kökten çözersin ..kaynın adam gibi adamsa şayet.Keşke hiç eltim olmasaydı; ama maalesef ki tam 6 adet eltim var. Altısı da zarar. Kısaca anlatayım geçenlerde bu eltilerden biri eşimi arayarak çocuklarına aldığı kıyafetleri eşimin ödemesi için ricalarda bulunmuş. Eşim bir giyim mağazasında müdürlük yapıyor. Eltimle biz farklı şehirlerdeyiz. Eltim olacak kadın kendi oturduğu semtteki bu mağazaya giderek eşimi arıyor diyor ki ben bişeyler alacağım çocuklar için param yok cart curt senin üzerine yazsam olur mu?Ben bunu eşimin telefon kayıtlarından gördüm bana haber verme gereği duymamış kimse. Kocaları karıştırdı herhalde. Eşim mağaza müdürü öyle ahım şahım bir maaşı yok. Ve de orada çalışması demek oranın ürünlerini bedavaya alıyor demek değil. Anlat anlat bitmez. Siz olsanız bu eltiye napardınız? İhtiyacı olsa neyse, ev kıyafet dolu kendi gözlerimle gördüm gittiğimde. Ve bu kadın geçen yıl da böyle birşey yapmış kayınbabam bunu uyarmış, sakın bi daha Ahmet'ten bişey isteme onun da bi evi var falan diye azarlamış. Bunu da kayınbabam anlattı yine bişeyden haberim yok. Kayınbabam diyor ki Mert'in (eltimin oğlu) montu var gitmiş tekrar mont alıp Ahmet'e ödetmiş. Bunun gibi onlarca örnek var hem bu eltiyle hem diğerleriyle ilgili. En son yaşanan bu olduğu için sizlerden fikir almak istiyorum. Ben düşündükçe çok sinir oluyorum da.
Keşke hiç eltim olmasaydı; ama maalesef ki tam 6 adet eltim var. Altısı da zarar. Kısaca anlatayım geçenlerde bu eltilerden biri eşimi arayarak çocuklarına aldığı kıyafetleri eşimin ödemesi için ricalarda bulunmuş. Eşim bir giyim mağazasında müdürlük yapıyor. Eltimle biz farklı şehirlerdeyiz. Eltim olacak kadın kendi oturduğu semtteki bu mağazaya giderek eşimi arıyor diyor ki ben bişeyler alacağım çocuklar için param yok cart curt senin üzerine yazsam olur mu?Ben bunu eşimin telefon kayıtlarından gördüm bana haber verme gereği duymamış kimse. Kocaları karıştırdı herhalde. Eşim mağaza müdürü öyle ahım şahım bir maaşı yok. Ve de orada çalışması demek oranın ürünlerini bedavaya alıyor demek değil. Anlat anlat bitmez. Siz olsanız bu eltiye napardınız? İhtiyacı olsa neyse, ev kıyafet dolu kendi gözlerimle gördüm gittiğimde. Ve bu kadın geçen yıl da böyle birşey yapmış kayınbabam bunu uyarmış, sakın bi daha Ahmet'ten bişey isteme onun da bi evi var falan diye azarlamış. Bunu da kayınbabam anlattı yine bişeyden haberim yok. Kayınbabam diyor ki Mert'in (eltimin oğlu) montu var gitmiş tekrar mont alıp Ahmet'e ödetmiş. Bunun gibi onlarca örnek var hem bu eltiyle hem diğerleriyle ilgili. En son yaşanan bu olduğu için sizlerden fikir almak istiyorum. Ben düşündükçe çok sinir oluyorum da.
Eşin mağazayı uyarsın,benim karım bile alsa kıyafet burdan parasını almadan vermeyin desin.Keşke hiç eltim olmasaydı; ama maalesef ki tam 6 adet eltim var. Altısı da zarar. Kısaca anlatayım geçenlerde bu eltilerden biri eşimi arayarak çocuklarına aldığı kıyafetleri eşimin ödemesi için ricalarda bulunmuş. Eşim bir giyim mağazasında müdürlük yapıyor. Eltimle biz farklı şehirlerdeyiz. Eltim olacak kadın kendi oturduğu semtteki bu mağazaya giderek eşimi arıyor diyor ki ben bişeyler alacağım çocuklar için param yok cart curt senin üzerine yazsam olur mu?Ben bunu eşimin telefon kayıtlarından gördüm bana haber verme gereği duymamış kimse. Kocaları karıştırdı herhalde. Eşim mağaza müdürü öyle ahım şahım bir maaşı yok. Ve de orada çalışması demek oranın ürünlerini bedavaya alıyor demek değil. Anlat anlat bitmez. Siz olsanız bu eltiye napardınız? İhtiyacı olsa neyse, ev kıyafet dolu kendi gözlerimle gördüm gittiğimde. Ve bu kadın geçen yıl da böyle birşey yapmış kayınbabam bunu uyarmış, sakın bi daha Ahmet'ten bişey isteme onun da bi evi var falan diye azarlamış. Bunu da kayınbabam anlattı yine bişeyden haberim yok. Kayınbabam diyor ki Mert'in (eltimin oğlu) montu var gitmiş tekrar mont alıp Ahmet'e ödetmiş. Bunun gibi onlarca örnek var hem bu eltiyle hem diğerleriyle ilgili. En son yaşanan bu olduğu için sizlerden fikir almak istiyorum. Ben düşündükçe çok sinir oluyorum da.
Eşimi mağazadayken arıyor şirret kadın. Ama kesin kararlıyım bir daha zırnık yok. Ne yapıp edip haledicem bu meseleyi. Eltilerimin hepsi birbirinden gıcık. Onlara sorsanız benim için aynı şeyi söyleyeceklerini sanmam; çünkü asla onlar gibi arsız, edepsiz değilim. Çoğu öyle oluyor maalesef. İstisnalar kaideyi bozmaz.Eşin mağazayı uyarsın,benim karım bile alsa kıyafet burdan parasını almadan vermeyin desin.
Mağazaya gittiğinde kabul etmezlerse eşinde zor durumda kalmaz.
Dipnot;Konu sahibine değil bu yorumum;Bu elti milletinin hepsi aynı diye genellemeler yapılmış ta,hepiniz de birer eltisiniz,farkında mısınız?
Kesinlikle. Hediye olarak alacağını alıyor zaten, inanın ben yenge olduğum halde hepsinin çocuğuna gereken herşeyi yaptım. Ama onlar bizim bir çocuğumuz olduğunun bile farkında değiller. Sadece sömürü başka hiçbişey değil. Hani benim rahat etmemi istemiyorlar. Benimle aynı gelir düzeyinde olmasalar da benimle aynı standartlara sahip olmak istiyorlar. Kısacası hasetler fesatlar. Allah ta hiçbir işlerini yolunda götürmüyor fesatların.Bazı yorumları anlamıyorum. Hediye olarak görmesi gerekirmiş. Hediye istenir mi yoksa birinin gönlünden geçtiği için alınır mı? Bu bildiğin sömürmek. Kadın gidecek alışverişini yapacak adam ödeyecek. Yüzsüz. Eşinle konuşmalısın. Hayır demeyi öğrensin.
Eşimi mağazadayken arıyor şirret kadın. Ama kesin kararlıyım bir daha zırnık yok. Ne yapıp edip haledicem bu meseleyi. Eltilerimin hepsi birbirinden gıcık. Onlara sorsanız benim için aynı şeyi söyleyeceklerini sanmam; çünkü asla onlar gibi arsız, edepsiz değilim. Çoğu öyle oluyor maalesef. İstisnalar kaideyi bozmaz.
Ahmet versin cevabınıKeşke hiç eltim olmasaydı; ama maalesef ki tam 6 adet eltim var. Altısı da zarar. Kısaca anlatayım geçenlerde bu eltilerden biri eşimi arayarak çocuklarına aldığı kıyafetleri eşimin ödemesi için ricalarda bulunmuş. Eşim bir giyim mağazasında müdürlük yapıyor. Eltimle biz farklı şehirlerdeyiz. Eltim olacak kadın kendi oturduğu semtteki bu mağazaya giderek eşimi arıyor diyor ki ben bişeyler alacağım çocuklar için param yok cart curt senin üzerine yazsam olur mu?Ben bunu eşimin telefon kayıtlarından gördüm bana haber verme gereği duymamış kimse. Kocaları karıştırdı herhalde. Eşim mağaza müdürü öyle ahım şahım bir maaşı yok. Ve de orada çalışması demek oranın ürünlerini bedavaya alıyor demek değil. Anlat anlat bitmez. Siz olsanız bu eltiye napardınız? İhtiyacı olsa neyse, ev kıyafet dolu kendi gözlerimle gördüm gittiğimde. Ve bu kadın geçen yıl da böyle birşey yapmış kayınbabam bunu uyarmış, sakın bi daha Ahmet'ten bişey isteme onun da bi evi var falan diye azarlamış. Bunu da kayınbabam anlattı yine bişeyden haberim yok. Kayınbabam diyor ki Mert'in (eltimin oğlu) montu var gitmiş tekrar mont alıp Ahmet'e ödetmiş. Bunun gibi onlarca örnek var hem bu eltiyle hem diğerleriyle ilgili. En son yaşanan bu olduğu için sizlerden fikir almak istiyorum. Ben düşündükçe çok sinir oluyorum da.
Aynen ben de böyle düşünüyorum. Normalde savurgan bi insan değilimdir, evlendiğimizden beri de hep tutumlu olmaya çalışıyordum. Ne zaman ki bunları öğrendim ben de artık dikkat etmiyorum. Canım ne isterse alıyorum. Param yoksa kredi kartıyla alıyorum. Hesaplasak benden çok onlar yemiştir kocamın parasını. Aklım başıma geldi ama, bundan sonra zerre acımayacağım. Yemeyenin malını yerler misali hep onlar faydalandı eşimden. Sanki benim kocam değil onların kocası.Eşin tavır değiştirmeden ne yaparsan yap başaramazsın üzgünüm. Babamdan biliyorum.
Ev aldırıp borca sokacaksın. Bu kadar insan salak mı ev alıyor, ne demek ev iyi yatırım değil?
Ayrıca madem onlara alınıyor, sen de alacaksın, hiç acımayacaksın. Durumunuz yokken hayır diyemiyorsa akrabalarına, sende tutumlu davranma.
Ayrıca adam akıllı konuş. Sen çözmezsen ben çözcem demelisin. Ama restleşmeden. Gerekirse kayınpederini de dahil edeceğini, bu yapılan davranışın ona olan güvenini sarstığını en sakin en nazik şekilde ifade etmelisin. Sonrasında bir durum olduğunda, ben sana söylemiştim bunları, konuştuk, arkandan iş çevirmedim dersin.
Sadece bir tulum 50 küsur liraydı. 6-7 parça ürün almış. Daha önce de mont almış ödetmiş. Pahalı ürünleri tercih ediyor yani anlayacağınız.peki alışveris ne kadarlık cüzi şeyler mi yoksa 200-300 e kadar varıyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?