- 4 Kasım 2013
- 2.395
- 1.339
- 448
- Konu Sahibi sahsahsahdamdamdamararar
-
çok tepki göstermeyin mesela.sonra haklıyken haksız olursunuz.İşte ben de hayatta beceremem böyle şeyleri o yüzden sizlerden akıl almak istedim. Belki cesaretimi toplayıp bişeyler söylerim. Bayramda gideceğiz o tarafa. Nasıl davranmalıyım bu insanlara?
Sıkıntını tahmin edebiliyorum. Bazı şeyler ister istemez gözümüzde çok çok büyür, uzaktan bakıldığında o kadar küçüktür ki aslında. Geceleri uykumuzu kaçırmamıza bile neden olur. Bi farkında olsak mesela geçici olduğunu ve dert edilecek bişey olmadığını. Hayatınızdaki en önemli şey eşinizle aranızın güzel olması geçim derdiniz olmaması bence. Yoksa bu iş en fazla seneye de tekrarlanır, kimbilir eşiniz iş değiştirir veya çocuklar büyür, öfke sinir hep insanın kendine zarar bunu söylemek istiyorum.Veren el olmak tabii ki iyidir de ben istiyorum ki gerçek ihtiyaç sahiplerine yardım etsin. Tabii ki yiğenlerine de hediye alabilir arada; ama bu kendi isteğiyle olmalı. Kadın zorla paramızı yemeye çalışıyor. Benden habersiz ne işler dönüyor ya nasıl sinir oluyorum.
Aynen eşim diyor ki benim vicdanım rahat etmez yeğenlerimin birşeyi eksik olsa. Ama onlar hiç te öyle bakmıyorlar bizim çocuğumuza. İnsan kırılıyor illa ki. Bizim borçlarımız var bir de. Evsahibi falan da değiliz. Eşmin gönlü çok zengin.Eşiniz yegenlerine hediye die düşünüyor heralde. Ama öncelik her daim kensi çocuğu olmali. Ama rahatsız olsa kabil etmezdi. Allah yardimciniz olsun.
Kayınvalidem haklı da olsam benim tarafımı tutmaz oğul hastası. Gelinleri sevmez. Ama kayınbabam öyle değil, en sevdiği gelini de benim. Bunu kayınbabama anlatmalıyım aslında hani bana önceden olanları anlatmıştı üstüne ben de bunu anlatırsam o kadına haddini bildirir ama eşimden çekiniyorum. Çok kızar böyle bişey yaparsam. Zaten babasının bana anlatmasına da kızdı babamla da görüşücem seninle dedikodu mu yapıyor diye.çok tepki göstermeyin mesela.sonra haklıyken haksız olursunuz.
kv varsa ona anlatın olayı.ama istemediğinizi belirterek değil.
mesela anne durumları kötümü eşimden böyle bir şey istemiş eltim deyin.
bizimde borçlarımız var eşim kıramamış deyin.kv anlamayacak biriyse kp durumu biliyor madem ona söyleyin.
direkt olarak değil dolaylı yollardan giderseniz hedefe ulaşırsınız.
Kesinlikle haklısın. Eşimle de problemlerimiz var ama daha farklı. Birbirimizi seviyoruz orası tamam da bir iki üç değil sürekli yaşanan şeyler. Biri bitiyor diğeri başlıyor. Valla bu eltiler yüzünden evliliğimden de bişey anlamadım zaten.Sıkıntını tahmin edebiliyorum. Bazı şeyler ister istemez gözümüzde çok çok büyür, uzaktan bakıldığında o kadar küçüktür ki aslında. Geceleri uykumuzu kaçırmamıza bile neden olur. Bi farkında olsak mesela geçici olduğunu ve dert edilecek bişey olmadığını. Hayatınızdaki en önemli şey eşinizle aranızın güzel olması geçim derdiniz olmaması bence. Yoksa bu iş en fazla seneye de tekrarlanır, kimbilir eşiniz iş değiştirir veya çocuklar büyür, öfke sinir hep insanın kendine zarar bunu söylemek istiyorum.
duyarsa duysunKayınvalidem haklı da olsam benim tarafımı tutmaz oğul hastası. Gelinleri sevmez. Ama kayınbabam öyle değil, en sevdiği gelini de benim. Bunu kayınbabama anlatmalıyım aslında hani bana önceden olanları anlatmıştı üstüne ben de bunu anlatırsam o kadına haddini bildirir ama eşimden çekiniyorum. Çok kızar böyle bişey yaparsam. Zaten babasının bana anlatmasına da kızdı babamla da görüşücem seninle dedikodu mu yapıyor diye.
Doğru söylüyorsunuz. Ben bunu kayınbabama bahsedeyim. Baba diyeyim X abimlerin durumu nasıl geçenlerde Y yengem Ahmet'i aramış ta yine bişeyler almış diye. Valla rezil eder zaten hiç sevmiyor onu.duyarsa duysun
kendisi size duyurmadan iş yapıyor ya.
sonuçta sizin yaptığınız daha masum çünkü ikinizin iyiliği için.
aynen öyle o acımıyor da siz neden acıyorsunuz.Doğru söylüyorsunuz. Ben bunu kayınbabama bahsedeyim. Baba diyeyim X abimlerin durumu nasıl geçenlerde Y yengem Ahmet'i aramış ta yine bişeyler almış diye. Valla rezil eder zaten hiç sevmiyor onu.
eşiniz param yok dıyecek bende ıyı dıılım sıkıntım var dıyecek vermıycek sizlik bı durum yok sıze sorulmadıından sıkayet etmıssınız haklısınız esınızın sıze danısması gerekıo bunu konusarak halledebılıyorsanı ordan başlayın edemıyorsanız borc yapın harcama cıkarın veremesın kımseye ne bılım ben de benzer durumdaydım baktım olmuyo kredı cektık ev aldım naapııyım yoksa herkes para beklıo şimdi borcumuz var bızede yetmıyo dıyıp cekılıyruz kenaraKeşke hiç eltim olmasaydı; ama maalesef ki tam 6 adet eltim var. Altısı da zarar. Kısaca anlatayım geçenlerde bu eltilerden biri eşimi arayarak çocuklarına aldığı kıyafetleri eşimin ödemesi için ricalarda bulunmuş. Eşim bir giyim mağazasında müdürlük yapıyor. Eltimle biz farklı şehirlerdeyiz. Eltim olacak kadın kendi oturduğu semtteki bu mağazaya giderek eşimi arıyor diyor ki ben bişeyler alacağım çocuklar için param yok cart curt senin üzerine yazsam olur mu?Ben bunu eşimin telefon kayıtlarından gördüm bana haber verme gereği duymamış kimse. Kocaları karıştırdı herhalde. Eşim mağaza müdürü öyle ahım şahım bir maaşı yok. Ve de orada çalışması demek oranın ürünlerini bedavaya alıyor demek değil. Anlat anlat bitmez. Siz olsanız bu eltiye napardınız? İhtiyacı olsa neyse, ev kıyafet dolu kendi gözlerimle gördüm gittiğimde. Ve bu kadın geçen yıl da böyle birşey yapmış kayınbabam bunu uyarmış, sakın bi daha Ahmet'ten bişey isteme onun da bi evi var falan diye azarlamış. Bunu da kayınbabam anlattı yine bişeyden haberim yok. Kayınbabam diyor ki Mert'in (eltimin oğlu) montu var gitmiş tekrar mont alıp Ahmet'e ödetmiş. Bunun gibi onlarca örnek var hem bu eltiyle hem diğerleriyle ilgili. En son yaşanan bu olduğu için sizlerden fikir almak istiyorum. Ben düşündükçe çok sinir oluyorum da.
Evet zaten kendi isteyerek te alıyor. Bayramda harçlığını veriyor. Ne bileyim gerekeni yapıyor. Alışmış işte terbiyesiz. İnsan utanır ya istemeye. Kocası bişey söyler mesela hemen atlar 'Ay X para mı var Allah aşkına, burda hepimiz aileyiz şimdi, para mı var yok.' Ay nasıl da beceriyor dilbaz.aynen öyle o acımıyor da siz neden acıyorsunuz.
aslında hani eşiniz kendi isteyerek yeğenlerine hediye alsa haksızsınız derdim.
ama eltinizin bunu alışkanlık haline getirmesi hoş değil.sonucuna katlansın.
Aynen bacım kimsenin bizi kaale aldığı yok. Kaynıyla bi konuşması var telefonda sanki kocası canım, bitanem, sonra da kardeşim diyor bana ima ederek aptal şey. Bi gün fena patlayacağım ama ne zaman bilmem.Suan bende eltime cok kizginim konu acacaktim seninki var oyuzden vazgectim kimse bizi kale almiyor eslerimizle muhataplar yuzyil gecse kaynimdan birsey istemem ki muhtac oldugum gunlerimde oldu akil edip gelmediler..neyse guzel Allahim boyle siret insanlardan bizi kendi korusun bizimkiler gibi saftirik kocalar oldukca biz cok cekeriz..
Aynen öyle ama nerde ben de öyle eş??? Ev alalım diyorum ben ev almam diyor artiste bak. Ev iyi bi yatırım değilmiş. Ben de dedim ki yatırım için almayacağız başımızı sokmak için alacağız, ondan sonra yap yatırımını. Korkuyor ki kardeşleirne, yeğenlerine para yediremez ev alınca.eşiniz param yok dıyecek bende ıyı dıılım sıkıntım var dıyecek vermıycek sizlik bı durum yok sıze sorulmadıından sıkayet etmıssınız haklısınız esınızın sıze danısması gerekıo bunu konusarak halledebılıyorsanı ordan başlayın edemıyorsanız borc yapın harcama cıkarın veremesın kımseye ne bılım ben de benzer durumdaydım baktım olmuyo kredı cektık ev aldım naapııyım yoksa herkes para beklıo şimdi borcumuz var bızede yetmıyo dıyıp cekılıyruz kenara
Valla süper fikir keşke yapabilsem. Ama benim de bi huyum var hep kendi kendimi yerim kimseye bişey diyemem.ara sende o kaynını abi durumunuz çok mu kötü üzüldüm elitmde kocamı aramış yardım mı toplasak de kapat telefonu soran olursada yardım etmek istedim dersin
peki sizin evladınız var mıAynen öyle ama nerde ben de öyle eş??? Ev alalım diyorum ben ev almam diyor artiste bak. Ev iyi bi yatırım değilmiş. Ben de dedim ki yatırım için almayacağız başımızı sokmak için alacağız, ondan sonra yap yatırımını. Korkuyor ki kardeşleirne, yeğenlerine para yediremez ev alınca.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?