Elti Elti Başımın Derdi...

Gerçekten herkesin eltisiyle olan dertleri nerdeyse ortak.Biri sürekli alttan alan diğeri ezmeye çalışan.Hep iyilikten kaynaklı şeyler.Valla canım bende alttan aldım hep gıgımı çıkarmadım ama birikmişliğin verdiği artık yeter diyor insan iyi ki tepkimi belli etmişim.Herşeyinde bir sınırı varmış.İyiliğin bile ne yazık insanlar insanı nasılda katılaştırıyor.Annem meğer nekadar haklıymış.

evet canım istedikleri zaman kaynana kayınbaba o eltini huyu idare etcez işte diyolar,bende yaşadım aynını,hatta düğün zamanı bile dediler biz ona gelinlik alamıştık kiralamıştık,şimdi o duyarsa sana alacağımızı küser dediler,sanada kiralayalım dediler,babam hemen olmaz dedi,ben kızımın gelinliğinide oğlumun damatlığınıda alırım dedi...öyle olunca çok bozuldular..eşimde bozuldu..öyle şey olmaz nasıl isterseniz öyle olacak dedi...gelinlik aldık kayınvaldem diyoki elitin duymasın ona kiraladık dedik diyo..bende düğünden sonra temizletip dolabıma astım,eltim geldiğindede gözüne soktum gelinliğimide kaldıracaktım ama uygun bir kutu bulamadım dedim..intikam aldım bir nevi,çünkü onlar yani kayınv aldemler benim ailemin yanında beni küçük düşürdüler kiralasak falan diye...artık kozlarını nasıl paylaştılar bilmem..söz öncesi eşim geldi annemle çarşıya çıktık sizin adetiniz nasılsa ne alınacaka alalım diye,bizde bir yapma çiçekle,gümüş gondola çikolata yaptırdık onun için kayınvaldemlere küsüp ağlamış bana böyle şeyler yapmamıştınız diye..Hey Allahım..ilginç olan ise o benden 10 yıl önce evlenmiş,ayrı memleketliyiz...o zamandan beri gıcığım zaten kendine..adam yerine koymuyorum muhattabım değilsin daha niye anlamıyosun beee..bu arada ben evlenelide 8 yıl oldu hala bu konuları konuşur kendi ..hasta ruhlu

Arkadaşımda aynısını söylüyor canım ya.Dur dedi bi sen evlenmeye kalk daha neler olacak şuan iyilik yapıorsun ya denize at dedi.Belkide böylesi daha iyi oldu cidden.Ne ilginç insanlar var yarabbim.

Böyle olaylara girmeyip, bence sessizlik ile onu kudurtsaydınız.
Gerek yok, bu tarz bir insanla muhattap olmaya.
Olurda denk geldiğiniz ortamlarda laf atarsa, hiç laf söylemeyin duymamazlıktan gelin ...

mümkünmü muhatap olmamak :))ah ah bende elti yok ama ;k.v kızkardeşi var aman aman 2koca eskitmiş,herkezle kötü ,k.v kardeşi,kardeş kardeşe bu kdar mı benzer benziyor işte;..
aman aman onda bi gelin var,başta kayınvalide herkezi bi güzel diliyle hareketleri ile bezdirmiş,ne ağız dalaşı ne terbiyesizlik ;yeni gelin olduğumdan beri ,kayınvalidemle ,kardeşi hep onu anlattılar durdular mesafeli oldum ;ah ah o edepsizdir sen onun seviyesine düşme dediler ..
hehe dedik ,onlar gel dediler geldikk,git dedileri gittik,yeni evlisin he diyorsun ...
aaa baktım ki sonra bana kafayı takmış ,başta umursamadım ;tabi bana sen ona bakma diye arada laf söylüyorlar...
*eşi ameliyat olucak diye geçmiş olsuna gidelim dedik;tam hazırlandık evden çıkıcaz;(dün akşamdan haber verilmişti)eşim aradı geiyoruz diye...
bi kahkaha sesi l;kayınvalidesinin sesi ..biz evde yokuz gelmeyin dediler..
inanın şok oldummm..mesafemi alldım eve gelince kayınvalideme bir daha ne o kadın nede kardelşin bu eve giremez bu ne hadisizlk neyip söylendim...sırf gelinin gözüne girmek için beni küçük duruma düşürmeye kalktılar..o esnada ortam o kadar kalabalıktıki .herkez onun huyunun olduğunu söylediler..
Sayemde sırf gelini ile dedikodu yapıp ortak nokta bulucak diye beni, harcadılar,işin tuhafı,evine gelip gelinini yine dedikodusunu yaptı demediğin
bırakmadı..he he diyorsun geçiyorsu ...
ama mesafe koyup ;görüşmek istemediğimi söylediğimde :
Kayınvalidem ;o kızkardeşinin geliniymiş vay efendim ben nasıl araya mesafe koyarmışım diye demediğini bırakmadı....
geçen günde eşimi arayıp ;biz anneme gidicez gel bizi al;anneme bırak demesinler mi ..
o kadarda yüzsüzler yani...
yani mecbur yüz yüze bakıyorsun salla yapamıyorsunnn

Fazla muhabbet tez ayrilik getirmis gordugum kadariyla gene…mesafenin gozunu seveyim. Mesafeli ol canim kendi ailen dahi olsa mesafeli ol kaldiki bu kadin seni onca iyilik yapmana ragmen enayi yerine koymus ama sen farketmemissin ya da gormemezlikten gelmissin.

valla bende kayınvalide kayınbaba ve elti yok...
hiçbirzamanda olmayacak o yüzden tam anlayamıyorum bu durumları ilişkileri ama bence iyi yapmışsın şekerim...
evinden kovmuş seni daha ne yapsın yani...

Sonra eltim demesin mi nişanlımın kız kuzenlerine sizin kollara başörtü takıldı mı?kızlar takıldı dedi.O da hıımmm iyi bari en azından siz muzdarip olmamışsınız kardeşime takılmamışta küçüklere bile takılmış dedi

Şuraya kadar seni haklı gördüm.Ancak sonrasında olayı fazla büyütmüşsün.

Hemen söylediği anda,sitemkar şekilde cevap verseydin bu kadar büyümezdi.
Kardeşimden sözediyorsan üzülürüm demek gibi...

Sonrasında hesap sormaya kapıya dayanmış gibi olmuşsun.
Bir de haram zıkkım olsun demeler filan zaten yaptığın tüm iyilikleri siliyor.
Ne yap,ne haram et.Keşke baştan mesafeli davransaydın.

sadece ilk mesaja göre söyleyeyim bence çok abartmışsınız. eltiniz saçma konuşmuş ama siz de cevap vermişsiniz zaten. ne gerek var kapıalra kadar gidip gerginlik yaratmaya. eşin ve abisinin arası açılırsa suçlu sen olursun. mesafeli davran.

geçen kayınvalidemlere durumu açtım konuşma arasında.çünkü bıktım bu durumdan.bide kaynım daha benden yana ona ne yaptık ki bizden uzak duruyor diyormuş...ne kocası ne kayınbabamlar hiiiiç toz kondurmuyorlar hanfendiye.geçen kayınbabam da onu kayırırcasına konuşunca çok zoruma gitti.ben geldiğim günden beri elimden geleni yapıyorum iş olsun samimiyet olsun...çok fazla yapmışım

Eltin suçlu olabilir ama sende küçük bir olayda yani çoooookk fazla büyütmüşsün olayı,çok kale almışsın,kalkıp eve kadar gidip bağırıp çağırmışsın.Bence onca yaptığın iyiliği bu kadar kakmana gerek yok,
Ben senin yerinde olsam tepkimi böyle değil,farklı yollardan gösterirdim.Bende onun açığını yakalar söylerdim,bozardım herkesin içinde=)

Son düzenleyen: Moderatör:

öyle herkesin içinde insanı yerip kakamıyorum işte ben ilk evine gitmicektim ama suratıma telefonu kapatınca sinirlerim hopladı.Telefonda gayet sakindim.Kakmak ben kakmıyorum ki senide evden koymaya kalksalar normal mi karşılardın?Elbet sende canını en hassas yerindenyakıp bişekilde çıkardın ordan.Hala beynini yiyormuş son söylediğim laf.O nasıl benim içimde yara açtı ilk olarak bende son olarak açmış oldum.ödeştik.

anlaşılan laf sokmayı seven fitne fesat seven, kendinden başka kimseyi düşünmeyen bir eltin var.
bir bakmışsın ki herkesi avucuna almış seni kötü göstermiş,kötü gelin olup ortada kalırsın.
böyle fena bir eltin varsa sana tavsiyem kocanın tarafıyla iletişimini koparma,
ne olup bitiyorsa kaynananla paylaş,anneciğim böyle böyle oldu falan de,napim nasıl davranim diye akıl alıyormuş gibi yap:)

İki sene veriyorum size 2 sene için de kanka olursunuz yine merak etmeyin :) Zaman gelecek güleceksiniz yaptığınız o kavgaya.

Bu arada ne olursa olsun asla ama asla eltinle ilgili ne eşine ne kayınvalidene bir şey söyleme ,çekiştirme.Bırak o yaparsa yapsın o dedikoducu gözükür sen iyiliğinle anılırsın.

Canım şuan ne düşmanım nede dostum olarak görüyorum bir hiç bnm için.Kim iyiyi bulmuş ki biz bulalım

benim bi eltim var inanılmaz fesat çok kıskanç....önceleri iyiydik ben daha yeni doğum yapmıştım o 1 aylık hamileydi ve doğum kilolarımı üzerimden atamamıştım..neyse aradan baya zaman geçti ve zayıflamaya karar verdim ve kısa sürede 73 kilodan 50 kiloya indim boyumda 1 68 bu arada...zayıfladıktan sonra dolabımıda yeniledim tabi...aman yarabbim eltim ve görümcem sırf bu yüzden düşman oldular bana özellikle eltim hasetinden çatladı..arkamdan konuşmaları kulağıma geldi her gördüğünde yiyecek gibi inceliyordu millet ne kadar zayıflamışsın hiç doğum yapmamış giibi duruyorsun dediklerinde yüzü değişiyordu...bende ona inat hergün farklı bi kıyafetle kayınvalidemlere gidip önünden geçip geçip salınıyodum kuduruyodu...aynı binada oturuyoruz bu arada...artık dayanamadı ve bigün tartıştık herkesin yanında benim onu kıskandığımı söyledi...ama aslında herkes neyin ne olduğunun farkındaydı.eşimin ailesinin akrabası olduğu için onlarda pek bişey yapamıyolardı....çocuklarımızın arasında 8 ay var..ikimizinde erkek..4 yıldır suratına bakmıyorum yok sayıyorum..ama arada sırada oğlumu sıkıştırıp omuzunu sıkıyormuş...fesatından çocuğa sardı tabi hakkından geldim o ayrı...o kadar kıskançki üstümde ne görse aynısını alıyo ve utanmadan karşımda giyiyor ne yapsam ay
nısını yapıyor evimde ne varsa aynısını almaya çalışıyor.en sonda nisanda doğum yaptım ve bir kızım oldu...duydumki oda hamileymiş yani altta kalmamak için yine beni taklit etti...ve ikinci çocukların arasıda da 8 ay olacak...kayınvalidemler köye gittkleri için beni göremiyor ...3 ay geçmesine rağmen hiç doğum yapmamış gibiyim ve eski kiloma döndüm karnım dümdüz...görecek ve yine kuduracak bakalım bu sefer ne gbi fettanlıklar yapacak.onun şerrinden rabbime sığınırım...kıskanıyo hoşumada gitmiyo değil hani ama çocuklarıma fiziksel olarak zarar vermeye dönüştüğü için tedirginim açıkcası.ruh hastası kısacası önemsemiyorum artık sizde önemsemeyin sallayın gitsin daha çok kuduruyorlar inanın....

Aman Yarabbim senin eltin nasıl bişey canım ya.Taklit olayını hiç sevmem gerçekten ki seninki gebelik olayına bile girmiş.Bende yatak odam pembe olucak ilerde dedim bu kahve istiorum dedi sonra gitti pembe yaptı mesela :)Geçen gün busefer nişanlıma sarmışlar kaynımla.Bide abi olacak.Kullanmaya çalışıyolar nişanlımı ama izin vermiyor artık.Güya çok seviodu ya nişanlımı 2 kardeş arasına fitne sokuo.Rabbim büyüktür görendir duyandır.Herkesin hakkını verir.Bizde sizin gibi olcaz be canım.Ne aşını yerim ne aşımı yediririm artık.Evden kovdu ama yarın öbürgün o nasıl çatlicak ben biliyorum evimi göremeyeceği için.Tanıdım artık keşke daha önceden tanısaydım

Son düzenleme:

Ben de bunu yazacaktım. Madem sana laf soktu, sen de kibarca sokuverseydin lafını. Mesaj atmalar, evine gitmeler fazla olmuş. Büyütmüşsün.

Ben de bunu yazacaktım. Madem sana laf soktu, sen de kibarca sokuverseydin lafını. Mesaj atmalar, evine gitmeler fazla olmuş. Büyütmüşsün.

Büyüttüğümü düşünmüyorum kesinlikle tam yerinde oldu herşey.Zaten yaptıklarımı kastetmiyorum ki ben nasıl davranmışım sizce diye sormuyorum .Ben bu olaydan sonra sizce nasıl davramalıyım tutumum ne olmalı diye soruyorum.

Son düzenleme:

Allah yardımcın olsun canım.....inan başlarda çok seviyordum içtendim ama o tavırlar beni buz gibi soğuttu kendinden...araya kimler girmediki barıştırmak için ama içim bi türlü soğumadı...sırf zayıfladım diye bu kadar fesatlanılırmı...demekki benim kilolu halim onu mutlu ediyormuş buda meydana çıktı...kardeşler arasındaki muhabbete ge lince kaynım iyidir saftır temiz kalplidir arasıra kadının fitnesine gazına geliyor ama görmezlikten geliyorum eşimin ve ailesinin hatrı için...bize gelir gider hizmet ederim...ama karısının yüzünü görmeye tahammlm yok.kayınbabam ve kayınvalidemi çok severim ve sevilirim.evliliğimde 5. yılımı devirdim bir saygısızlığım olmadı.onu şimartan görümcemdi ewde bekar bi görümcem vardı bunlar sıkıfıkıydı arada bişey yokken ben kayınvalidemlere gittiğimde oturdukları odanın kapısını sesli bi şekilde çarpyolardı sahte kahkahalar atıyorlardı cahil insanlar diyorum sadece...neyse oda ewlendi gitti 2 ay önce şimdi bu ortada kaldı yalnız kaldı...onu pohpohlayacak kimse yok artık.keşke hiç eltim olmasaydıhaa bide aynen ben daha önce ewlendim 7 aykadar...oda ewlenince ailesi benim ewime geldi baktılar ben ne almışım aynısını onlarda aldı..sinir oldum.mutlaka hayatımızda böyle insanlar olacak şimdi hiç umursamıyorum eşimle paso geziyoruz hafta sonları hiç ewde durmuyoruz kaynımda onu hiç gezdirmez kuduruyodur adamın başının etini yiyordur eminim..öyle basit kişiliklerle uğraşacak zamanım ve sabrım yok yani canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…