Elti geliyor bizimkilerin adaletsizliği

Siz kendinizce eşit davranıyorsunuz ama gelinler arası adaletsizlik oluyor işte.
Anlatmak istediğim de bu zaten.
Benim eltim yok ama eşim ve ortakları ile aynı anda evlendik.
Ben bir şey beğendiğimde, 'aa o şu kadara aldı ama' dendi hep.
Yahu bana ne, o kendince bütçesince beğenmiş almış ama onun aldığı şey benim annemin evinde ömründe yoktu yani.
Misal çekyat, ben görmedim bir kere dahi totomu koymadım, öyle bir kültüre aşina değilim.
Bizde çekyat olmaz, misafir yatak odası olur.
Gelen kişi o kendine ayrılan odada gardrobu, yatağıyla, banyosu vs ile kendi evinin konforunda yatar.
Şimdi onlar çekyat aldı diye, ben niye alamıyorum o odayı ki, saçma değil mi?
Ya da ben altın sevmem, herkese o alınmış.
İyi de benim annemin mücevherleri vardır, altın seti sevmeyiz, şimdi o kız altın set aldı diye ben de mi alacağım?
Param var pulum var, diğer gelin hanımın kültürüne göre mi yaşayacağım?
Allah kimseyi gördüğünden geri koymasın diye bir laf vardır, gerçekten öyle.
Sırf eşitlik adı altında evlenen kişilere yapılan bir zulümdür bu.
Ha derseniz, ikisine aynı bütçeyi ayırıp ellerine nakit sayırım, haklısınız.
Ama aksi halinde asıl eşitsizlik budur.

Aynen, bize yapılan buydu, kaynıma harcanan kadar para nakit olarak verildi ne yaparsanız yapın elimizden gelen bu dediler, sağolsunlar, bizde bildiğimiz gibi değerlendirdik, eltimle aramda 8 yaş var kardeşimden küçük, onun beğendiği benimkiyle bir olmaz, ortamı farklı eğitimi ailesi herşeyi farklı, yaşadığımız yerler farklıydı en basiti, ben evlendim 4 sene batmanda yaşadım, o Büyükşehirde yaşadı, gibi gibi

Birlikte oturma fikrinin çokta mantıklı olmadığını anlamışlar. Şimdide ona göre hareket ediyorlar demek ki. Ne kadar ekmek o kadar köfte, hiç canını sıkma. Sende ona göre muhatap olmazsın bundan sonra.

Canim bak benim eltimede daha fazlasi yapildi.
Benim ailemin maddi durumu esiminkini de eltiminkini de 5 e katlar.
Ben devlet memuruyum calisiyorum o calismiyor alamaz edemez diye her seyini yaptilar. Yani zenginlikle alakasi yok yapan yapiyor.
ha ben bunu dert ettim mi hayir cunku 6 sene once her seyim istedigim gibi oldu fazlasini zaten istemedim ben alcakgonullu olmayi sectim ailem taki olarak cok daha fazlasini takti kimse de bunlari laf etmedi.
belli ki eltin böyle degil herkesin tercihi sonucta.
Uzun lafin kisasi bosver soylersen kiskanc cekemiyen olursun. Kiz da havalara girer belki kendince haklisin ama sana tavsiyem cool dur hicbir seye karisma.ve sonrasini izle
İşte sorun o zaten istediklerimin olmaması neyse işte boşuna üzüyorum kendimi belki de

Aynen, bize yapılan buydu, kaynıma harcanan kadar para nakit olarak verildi ne yaparsanız yapın elimizden gelen bu dediler, sağolsunlar, bizde bildiğimiz gibi değerlendirdik, eltimle aramda 8 yaş var kardeşimden küçük, onun beğendiği benimkiyle bir olmaz, ortamı farklı eğitimi ailesi herşeyi farklı, yaşadığımız yerler farklıydı en basiti, ben evlendim 4 sene batmanda yaşadım, o Büyükşehirde yaşadı, gibi gibi
Sorun eşya mal olayı değil devir değişti tabii de ama benim isteklerim o zaman sallanmadı bizde böyle dendi. Şimdi öyle olmadığını görüyorum

Sorun eşya mal olayı değil devir değişti tabii de ama benim isteklerim o zaman sallanmadı bizde böyle dendi. Şimdi öyle olmadığını görüyorum

Şu an kızın istekleri sallanıyo mu, emin misin bundan, mesela görümcen direk diyo ki lüks bi yerden ev alın, e belki kız mütevazi biri, sizinkiler direk kız zengin böyle şeyler sever kabulüyle saçma sapan şeyler alıyorlar belki

Bide şu var, sen bişeyler talep ederken ailen üzerine düşeni yapmış mıydı, atıyorum nişan yaptı mı ailen ya da yatak odasını kız tarafı alır gibi şeyler vardır biliyosun yaptılar mi bunları

Aha benim elti de senin gibiydi. Ömrümü yedi. Şaka şaka ben genelde dinlemiyorum bile kendisini. Dolayısıyla pek etki etmiyor.

Bak güzel kardesim. Abim sekiz yıl önce evlendi. O dönem ailemin maddi durumu çok iyi değildi. Keza abimin de kazancı oldukça düşüktü. Güç neye yettiyse o yapıldı. Kaldı ki sekiz yılda mobilya sektörü bile gelişti en basitinden. Bekar bir kardeşim var. O evlenince tabi ki her şey daha farklı olacak. Zira su an maddi durum daha iyi. Napalim sekiz yıl önceye isinlanip durumu mu değiştirelim. Böyle şeylere takilmayin yahu.

Benim ic huzurum yok mesela. Bundan sebep umurumda degil ne eşya ne elti ne para. İç huzurunuz varsa düşünmeyiniz, zihninizi bunlarla meşgul etmeyiniz.
Bence oyle degıl mesela atıyorum abıne koltuk takımı aldındıysa suanda evlenecek olan kardesınede sadece koltuk takımı alınmalı. Veyahut 5 bılezık yapıldıysa gramına kadar bu sekılde yapılmalı. Bırıne kalkıp bır koltuk alındıysa oburunun koltugunu arabasını evını altına cekemezsın, ha cekersın ama sonrada kıme verdıysen o kadar modunda dıslanmaya hazır olsun kayınvalıde bence. Tabıkı 8 sene evvelınde bır koltuk takımı 1 bın tl ıse , suanda 5 bın tl ıse kımse bunu kafasına takmaz

Yani ben de bu esitlik lafına gıcık olmuştum evlenirken! Eşimin ailesi zamanında diğer oğullarina mobilyaları düğünü kendileri yapmışlar.bana da kayınbabam övünüp durdu işte öbürlerine biz yaptık size de yapacagız onlardan eksiğiniz olmayacak falan.Allah razı olsun dedim...hatta eşime biz yapalım ailene yük olmayalım dedim.ama eşim dinlemedi.annemler ısrar ediyorlar dedi.neyse adı onlar yaptılar olacak diye esim sayesinde üstüne para da koydurtmadılar.istediğim yerde düğün yapamadım.istedigim mobilyaları alamadım.başka magazadan istiyorum.modeli orada begendim.hayır efendim öbür marka daha kaliteliymiş hepsine oradan alınmış!düğün salonu beğendim.hayır öbürleri daha mutevazi bir salonda evlenmişler bizimki otelde olamazmis.biri kına yapmamış da bilmem ne!
Yani o zamanki salaklığım bana ne eltilerden ondan bundan.kim ne yapmişsa yapmış banane.benim cebimde param var.nisanlimin parası var ama bu adamlar hem hayır biz yapıcaz diye inat ediyorlar,dolayısıyla parayı onlar verdigi için onların dediği oluyor.eşime en son" tamam onlar yapsınlar ne kadar ayırdılarsa versinler onu sana madem biz üstünü tamamlayalım." dedim.yok ona da yanaşmadılar.biz yaptık sanıp kırılır iki gelin dediler.bu yüzden ayrilma noktasina geldim yıllardır sevdigim adamdan ama iste...

Kayınvalidem gidip teee 6 sene önceki mobilyaların sımdiki fiyatlarini,tutulan düğün salonun dimdiki parasini, digerlerine kaç gramlık bilezik aldığini falan halıyı perdeyi kim aldı hepsini yazmış!!önümde çıkartip cikartıp bakıyor !! Nisanda biz resmimizin olduğu küçük bir pasta kestik o zamanlar modaydı.kendi paramla ben yaptırdim ona bile bozuldu kadın.öyle bir adet mi vardi diğerleri böyle bir sey yapmamıştı diyo hala...kınamda bindallı giydim efendim öbürleri giymemiş.en son dayanamayip"onlar başka ben başkayım o zamanki moda başka bu zamanki "diyebilmiştim.parasına karişmadıgı seylerde bile aynı olsun istiyor.

Demem o ki konu sahibi herkesin istegi , imkani farklidir.o gelinin yaşam tarzı öyledir bununki böyle.evet sizin arada asırı fark var.ama belki parasını farkını gelin yada ailesi odüyordur.belki kaynınızin birikmiş parası vardır.ben de en küçük gelin olarak bu esitlik lafinı duyduğumda irrite olurum yukarida anlattigim seylerden dolayı.kimse esıtlik olsun diye 5-6 sene önceki sartlarla istemedigi sekilde evlenmek zorunda degil.herkesin kısmeti farklıdır.siz kötü duşünmeyin rahat olun
Vallahı benım suanda tek oglum var ancak sızde durumda cok absurt olmus. Olması gereken o donem kac para verıldıyse abıye sızede verılmesıydı nakıt olarak sız dahamı pahalısını alırdınız dahamı ucuzunu alırdınız o sızın bılecegınız ıs olurdu.
Bızde adetler soyle kızında olsa oglunda olsa evlenırken bır ev ve araba hedıye edılır ancak bız yunanıstanlıyız oranın parası burada degerlı malum. Daha oncedeb oyleydı euro zamanında da oyle. Halıyle turkıyelılere karsı durumlarımız daha ıyı ınsanların gozlerı yuvalarından fırlıyor bır ev ve araba hedıyesımı dıye ancak bızde bızım tarafda daha bebekken bu ısler garantıye alınır. Ben suanda ogluma arsa aldım , gucum yettıgı ıcın tabı kı bu parayla gezıp tozup cıgneyebılırdım bunu yarın obur gun baska bır cocugum oldugunda arsa alamazsam o arsanın uzerıne yapılan evlerı bolerım ıkısıne bırer araba alırım en azından. Yanı ama buradakı aılelerın bır cogu bencıl bence kendılerını dusunuyorlar, cocukları evlenecek aıleler 300 bın tl altına borca gırıp ev alıyorlar dugun ustu kendılerıne, evlenecek cocuklar 100 tl muhtac ..
O sebeble kızlar paralarınızı tutun bugun ne bekledıysenız yarın sızdende o beklenecek

eltinize ne alırlarsa alsınlar sürekli lafını edecekler kıza biz yaptık diye. bir çöpünüz bile onlardan gelmesin, ilerisi için daha iyi. ama yaptıkları adaletsizlik, görümceniz de nifak sokmaya çalışıyor gibi.

Eltime yapılanın bana yapılmayanın çetelesini tutmadım hiç! zira çok zararlı çıkardım ve çok üzülürdüm sanırım(şimdi okuyunca azıcık düşündüm de).
Kıyas yapmak istersem işin içinden çıkamam,bu hasetlik ve kıskançlığa yol açar,kendinizi boş yere üzmeyin!

Kız zengin diye çekinmişlerdir. Sizi kendilerinden yani aynı seviyede görmüşlerdir. Bu uzun zaman sürer bence. Kızın zengin ailesine karşı elleri ayakları dolanır.
Bence hiç bir şey söylemeyin. Karışmayın, fikir beyan etmeyin. Mesafe koyun ve uzaktan seyredin. Bu da keyifli olabilir
Böyle şeyler için tatlı huzurunuzdan olmayın

Tatlım ne takıyorsun ?? Naparlar da yapsınlar. Sen kocanla mutlu ol gerisini takma. Nabza göre şerbet ver gitsin

Arkadaşlar eltine ne yaparsa yapsın sen takma diyenler hangi gezegende yaşıyosunuz. Ne demek ne yaparsa yapsınlar.Anne baba bi çocuğuna ne yaptıysa diğer çocuğuna da onu yapmalılar.Kul hakkı diye bişey var.Şöyle bişey olabilir kız tarafı hani istediğini yaptırmak adına para yönden destek olabilir mesela mobilya alınacak eğer kız tarafının beğendiiği daha pahalı olup aradaki farkı verdilerse üzerine para katıp pahalısını aldırdılarsa ona bişey diyemezsin konu sahibi ama kız zengin diye tabiki sizden daha fazla bişey yapılamaz çünkü ben her zaman eşitlikten yanayım.

Arkadaşlar eltine ne yaparsa yapsın sen takma diyenler hangi gezegende yaşıyosunuz. Ne demek ne yaparsa yapsınlar.Anne baba bi çocuğuna ne yaptıysa diğer çocuğuna da onu yapmalılar.Kul hakkı diye bişey var.Şöyle bişey olabilir kız tarafı hani istediğini yaptırmak adına para yönden destek olabilir mesela mobilya alınacak eğer kız tarafının beğendiiği daha pahalı olup aradaki farkı verdilerse üzerine para katıp pahalısını aldırdılarsa ona bişey diyemezsin konu sahibi ama kız zengin diye tabiki sizden daha fazla bişey yapılamaz çünkü ben her zaman eşitlikten yanayım.

Para ailenin parası. Elbette eşit davranmalılar.ancak eşit davranılmıyor diye sorun da çıkarılamaz. Bence evlenen kimseye yardımım edilmemeli gerçi. Herkes evlenmeyi düşünebiliyorsa sorumluluğunu da alsın.

images.webp

Bir de böyle bişey var, eşitlik her zaman adalet anlamına gelmiyo, özetle tırnağın varsa başını kaşı aileler birşey verirse yekten gelmiş olur bereket versin dersin

Son gelinim bana da böyle mi yapacaklar acaba :D

Adalet farkli bir seydir. Esit davranacagiz derken iskalanan cok sey olabilir.
Bazen kisilerin sartlari degerlendirilmelidir ister istemez.

Mesela esiniz esnaf ise bizim burda otursun düzenli geliri yok kira dert olmasin denilebilirken, yüksek maasli bir memura da burda otur denilmemesini anormal karsilamam.

Tabiki sizin sartlarinizi bilmiyorum ama her kisinin beklentileri birbirinden farklidir.
Burada es faktörü cok önemlidir dengeleyici unsur olabilmelidir. Bunu her birey beceremeyebilir.

Belki de siz zamanında sorun yaptığınız icin bu gelin de kabul etmez aman agzimizin tadi bozulmasin denilmis olabilir.

Son gelinim bana da böyle mi yapacaklar acaba :KK70:

Adalet farkli bir seydir. Esit davranacagiz derken iskalanan cok sey olabilir.
Bazen kisilerin sartlari degerlendirilmelidir ister istemez.

Mesela esiniz esnaf ise bizim burda otursun düzenli geliri yok kira dert olmasin denilebilirken, yüksek maasli bir memura da burda otur denilmemesini anormal karsilamam.

Tabiki sizin sartlarinizi bilmiyorum ama her kisinin beklentileri birbirinden farklidir.
Burada es faktörü cok önemlidir dengeleyici unsur olabilmelidir. Bunu her birey beceremeyebilir.

Belki de siz zamanında sorun yaptığınız icin bu gelin de kabul etmez aman agzimizin tadi bozulmasin denilmis olabilir.
Zaten benim derdim de ondan bunların işleri bir aynı yani. Gelir bir.

Zaten benim derdim de ondan bunların işleri bir aynı yani. Gelir bir.

Ben sizi su noktada anliyorum gercekten tavir anlaminda birden değişmis olmalari.
"Zengin" oldugu icin degisen hal, hareket ve muhabbet.

Is durumlari peki düzeldi mi eskisine nazaran.. daha lüks icinde yasamaya basladiniz mi hepiniz?

Iyi niyetle düşünerek belki sizden icin büyük kabul etmediyse küçük hic bir sekilde kabul etmez demis olabilirler.

Onlar her niyetle her ne durumla yapmış olurlarsa olsunlar siz bakmayin görmeyin. Ailenizin yeni bireyiyle de samimi ama mesafeli olun. Kendinizi mutsuz etmenin alemi yok. Sizin butcenize dokunmadiklari sürece..

bence kesinlikle haklısınız yaptığınız kıskançlık falanda degil. hani evliliklleriniz arasında 10 yıl falan olur sartlar değişir o zaman yoktu şimdi var yapıyoruz derler anlarım. ama sadece müstakbel eltinizin ailesi daha zengin diye onun isteklerine evet deniyor fakat sizin istekleriniz geri çevrilmişse sonuna kadar haklısınız.ama bu durum için kıyamet falan koparmayın. yeri gelince lafı gediğine oturtur sizden bir beklentileri olduğunda lafınızı soyler bir kenara çekilirsiniz.

yaptıgın kıskançlık degil ki ya da adı kıskançlıksa kıskançlık olsun . herkes konusunda haklı . sende haklısın ama yani sen onların yaptıklarını kabul etmişsin. bende son gelinim kaynanam diğer gelinlerime ne yaptımsa sanada aynısını yaparım diyor ama illaki onların kabul edip benm etmediğim şeylerde olacaktır

Back
X