- 20 Mayıs 2013
- 888
- 81
- 123
- Konu Sahibi krizantem_0
-
Aynı yaşta iseniz isminizle hitap edecek tabi ki. Yenge demesini istiyorsanız karşılıklı demeniz gerekiyor bence.
Birde konum dediğiniz nedir? Ikinizde iki kardeşin eşi değil misiniz aynı konumdasınız o zaman.
Konum dediğim eşimin onun eşinden büyük olması.
Ayrıca kayınpederimiz olmadığı için eşimin baba gibi görülmesi,baba gibi davranılması. Ve eltim gelene kadar da bu hürmetin bana da gösteriliyor olması
Ayni yasta iseniz bence sorun olmamali.
Mesela sizden bir kac yas küçük olsa abla der gecerdi.
Eltilerimle aramizda bes yas var x abla diyorum. Nisanlim da abla diyor. Eger 2-3 yas olsa abla der miydim bilmiyorum.
Kayniniz size ne diyerek hitap ediyor?
çünkü sen eskisin, çünkü sonradan gelen o, çünkü en büyük en ıyı en her seyı bılen ve ıyı yapan sensn. herkes örnek olarak senı gösterır. . sen esskisin bi kere. eskı gelınsın. sülalenın bırıcık gelınlerı, başısın.
ana yenge demeli
isminle hitap etmesı ne demek yahu!
Yenge diyor
Ve eltim geldiğinden beri yenge dememeye çalışıyor,benimle konuşurken ortaya konuşMaya başladı
benim amcamda eskiden yenge demis evlendikten sonra ismiyle hitap etmeye baslamis. Bence o degisebilir bir durum yasi yakin olan yeni akrabaliklar oturana kadar... yenge demiyor diye saygisizlik yapıyor mu? Ya da yenge derken size hic saygi duymuyor muydu?
Bence yasit olan birininkini bu kadar takmamak gerek.. bizlerin zaten birey olarak saygiya ihtiyacimiz var. Sayginlik bir kelime ile degismiyor.
İlk başta sorun yapmamaya çalıştm ancak kaynım davranışlarından ötürü rahatsız oldum.
Kaynım önceden çok hürmetli davranırdı,yanımda oturuşuna bile dikkat ederdi..artık malesef hiçbiri olmadığı gibi azarlama olayına bile girecek oluyor zaman zaman müdahale etmek zorunda kalıyorm.
Kızlar eşimin ailedeki konumu benim omzuma da birçok yük yüklüyor. Hep maddi manevi fedakarlık yapan ben,bazen kayınvalidemden de fazla. Neden peki? Eşimin ailenin büyüğü olmasının getirdiği bir zorunluluk. Şimdiye dek herkes böyle hissettirdi. Siz bizim ailenin büyğüsünüz.en basiti kayınvalidem yalnız kadın kimde kalacak,bizde. Neden biz büyüğüz.
Yükümü taşırken kimse eşitlik peşinde değil. Her yükü bana bırakıyorlarsa,niye eşit olalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?