Elti hitabı nasıl olmalı?

krizantem_0

Kem alat ile kemâlat olmaz!
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2013
888
81
123
kızlar size birşey danışmak istiyorm. Eşim iki kardeş ben büyük eltiyim. Eşimle kardeşi arasında 4 yaş var. Ama kendinden büyük biriyle evlendi ve eltim benimle yaşıt. Sorunum bana ismimle hitap etmesi. Ben konumum itibariyle yenge demesini tercih ederim. Çünkü yaşımızın aynı olması bizi eşitlemez diye düşünüyorm ,konum önemli değil mi
Kayınvalidemin buna müdahale etmesini arzu ederdim ama etmedi,normal karşılıyor. Aynı yaştasınız ne olacak diyor.
Ancak eltimle yaşımız aynı olabilir ama gerçekten beyin yaşı çok daha küçük. O ergen davranışlarıyla bana ismimle hitap ederken çıldırıyorm.
Hep alışırım diye düşündüm ama hayır aksine hergeçen gün daha çok sinir oluyorm.
Sizce uyarmalı mıyım? Uygun olur mu? Çok taktım bu meseleye. Hem de çok sık görüşüyoruz.
Fikir verirseniz sevinirim.

aynı yastasınız neden yenge desinki bence gereksiz yere takmıssınız bunu arasında 3-5 yas olanlar bile bunu demiyor benim eltim 50 yasında adıyla hitap ediyorum ne o rahatsız ne ben:)

neden yenge demesi gerekki.cok gereksiz bence.ben kücük gelinim.hemde eltimden 10 yas kücügüm.bir gün bile yenge demedim.ismiyle hitab ediyorum.şaka filan yapincada elticiyim filan diyorum.ne gerek vrki böyle resmiyete.önemli olan bunlar degil.aradaki saygi

Ben de kendimi bu yönde motive etmeye çalışıyorm ama o bana adımla hitap etmeye başaldığından beri kaynımın da bana davranışların değişmeye başladı. Eskiden hiç olmayan birtakım saygısızlıklar,kendini benden üstün görmeler gibi şeyler eklenince tahammülüm zorlandı gerçekten.biraz geleneksel düşünüyorm sanırım,saygı bekliyorm sadece.
Yetiştirilme tarzı da ayrı bir yön tabi çünkü benim büyüdüğüm yerde nikah üstünlüğü diye bir kavram vardır. Önce evlenen kişi yaşı aynı da olsa büyük sayılır.

Elin kızı.kaynımın eşi.huzurlu olsunlar bana bulaşmasın da adımla hitap etsin.umursamam

Aynı yaşta iseniz isminizle hitap edecek tabi ki. Yenge demesini istiyorsanız karşılıklı demeniz gerekiyor bence.

Birde konum dediğiniz nedir? Ikinizde iki kardeşin eşi değil misiniz aynı konumdasınız o zaman.

Konum dediğim eşimin onun eşinden büyük olması.
Ayrıca kayınpederimiz olmadığı için eşimin baba gibi görülmesi,baba gibi davranılması. Ve eltim gelene kadar da bu hürmetin bana da gösteriliyor olması

Ayni yasta iseniz bence sorun olmamali.
Mesela sizden bir kac yas küçük olsa abla der gecerdi.
Eltilerimle aramizda bes yas var x abla diyorum. Nisanlim da abla diyor. Eger 2-3 yas olsa abla der miydim bilmiyorum.
Kayniniz size ne diyerek hitap ediyor?

Böyle şeyler insanlardan saygı beklemeniz sebep olur ki belli şikayetinizden. Insanların konumla değil, kişilikleri ile saygı görmesi taraftarıyım. Siz olduğunuz gibi davranmaya devam edin saygısızlığı hoş görmeyin tavrınızı koyun. Ama hitaba çokta takılmayın hayatınızı zorlaştırır mutsuz eder bu tür beklentiler. Günümüzde de çok gereksiz olduğunu düşünüyorum.

valla bana esimin yigeni bile yenge demiyor:) aynı yastayız yenge daha soguk mesafeli geliyor bana dedi saygı duyarım neticede insanlara bana boyle sesleneceksin derseniz zoraki derler buda hos degil

çünkü sen eskisin, çünkü sonradan gelen o, çünkü en büyük en ıyı en her seyı bılen ve ıyı yapan sensn. herkes örnek olarak senı gösterır. . sen esskisin bi kere. eskı gelınsın. sülalenın bırıcık gelınlerı, başısın.
sana yenge demeli saygısızlık etmiş
isminle hitap etmesı ne demek yahu!

Yenge diyor
Ve eltim geldiğinden beri yenge dememeye çalışıyor,benimle konuşurken ortaya konuşMaya başladı

Yenge diyor
Ve eltim geldiğinden beri yenge dememeye çalışıyor,benimle konuşurken ortaya konuşMaya başladı

benim amcamda eskiden yenge demis evlendikten sonra ismiyle hitap etmeye baslamis. Bence o degisebilir bir durum yasi yakin olan yeni akrabaliklar oturana kadar... yenge demiyor diye saygisizlik yapıyor mu? Ya da yenge derken size hic saygi duymuyor muydu?
Bence yasit olan birininkini bu kadar takmamak gerek.. bizlerin zaten birey olarak saygiya ihtiyacimiz var. Sayginlik bir kelime ile degismiyor.

dert gördüm de böylesi? sana neden yenge desin yaşıtsınız ha yaşıt olmasanız bile ne gerek var

İlk başta sorun yapmamaya çalıştm ancak kaynım davranışlarından ötürü rahatsız oldum.
Kaynım önceden çok hürmetli davranırdı,yanımda oturuşuna bile dikkat ederdi..artık malesef hiçbiri olmadığı gibi azarlama olayına bile girecek oluyor zaman zaman müdahale etmek zorunda kalıyorm.

Kızlar eşimin ailedeki konumu benim omzuma da birçok yük yüklüyor. Hep maddi manevi fedakarlık yapan ben,bazen kayınvalidemden de fazla. Neden peki? Eşimin ailenin büyüğü olmasının getirdiği bir zorunluluk. Şimdiye dek herkes böyle hissettirdi. Siz bizim ailenin büyğüsünüz.en basiti kayınvalidem yalnız kadın kimde kalacak,bizde. Neden biz büyüğüz.
Yükümü taşırken kimse eşitlik peşinde değil. Her yükü bana bırakıyorlarsa,niye eşit olalım.

Tamam kızlar anladım.
Konuyu açma sebebim böyle düşünüyorm ama haksız mıyım sorusuna cevap bulmaktı.

Yorumlarınıza fikirlerinize ilginize teşekkür ederim.

Kendimi böyle motive etmeye çalışacağım.

Yükü de adaletli bir sekilde dagitacaksiniz.
Aslinda siz böyle seylere sinirlenmissiniz de isme takilmissiniz.
Insanlar evlendikten sonra illa ki değişir hal tavırları aile icinde. Eskiden evin toy çocuğu gibi bakilirken bir anda bende aile kurdu adam oldu mantalitesi ile yaklasilinca insalara tavırlar degisir bu eltinizle ilgili olan bir durum degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…