Elti ile aile tanışması

Ben kendi aile tanışmamdan başka aile tanışması görmedim. Kızla fazla muhabbetimde olmadı. Ailesi ablası falan direk elti psikolojisi ile en ufak hareketimi yorumlayıp beni kötü çıkarırlar mı acaba ?

Ne münasebet..
Eğer öyle birşey yaparlarsa, Siz de karakterlerini görmüş olursunuz.
Kaldı ki tanışmada çiçeği de, tatlıyı da damat götürür.
Diğer aile bireylerinden biri ama üstelik te elti olarak sizin de birşeyler götürmeniz üzgünüm ama baştan sanki yeni geline şirin davranmaya çalışıyormuşsunuz gibi bir hava oluşturur.

Maalesef hassas düşünceyi, zarafeti herkes takdir etme kabiliyetinden uzaktır.

Siz jestlerinizi herzaman için "yerinde " yapın derim.
Hakedene hatta fazla, fazla yapın.
Ama önce Karşınızdakileri bir tanıyın hele ki tekrar üzülmeyesiniz ..

Bana biraz kiskanclik gibi geldi amaa

Sizi çok iyi anladım çok çok teşekkür ederim Ben birazda bana özenilmedi ona özenildiğini görsün mutlu olsun hemde en ufak bir hareketimde ailesi yanlış yorumlayıp kızı bana karşı doldurmasınlar aksine bak eltin senin bu gününe özenmiş iyi niyetli davranmış desinler diye düşünmüştüm ama kendimi şimdilik geri çekeceğim tanıdıkça o bana adım attıkça ben ona koşacağım teşekkürler

Bana biraz kiskanclik gibi geldi amaa
Kıskançlık değil. Öyle olsa durupta bende bu kıza ne götürsem diye düşünmek yerine başta kocam olmak üzere ailenin başının etini yerdim bana yaptıklarını ona nasıl yaparlar derdim. Aksine sadece o kıza gösterdiği inceliği bana karşıda gösterselerdi. Ama olmadı nasip değilmiş. Ben yaşayamadım bazı şeyleri ama dilerim eltim ile aram iyi olur kendi içimde kalan şeyleri onun için ben yaparım. Benim kırgınlığım sadece eşimin ailesine

Sizin evlendiğiniz zamandaki koşullarla şimdiki farklıdır. Maddi durum değişmiştir, insanların bilgisi, görgüsü değişmiştir. Zaman her şeyi değiştiriyor. Ben kayınvalidenin "sana çiçek almamıştık değil mi?" deyişinde mahçubiyet sezdim. Tabi konuşan sizsiniz, yaraya tuz basmak için mi söyledi, ettik bi hata der gibi mi söyledi siz anlarsınız.
Alınan şeylere takılmayın, şartlara bağlayın. Baktınız ki ikinize farklı davranıyorlar o zaman tekrar konu açarsınız, ona göre konuşuruz :)
Pasta gereksiz olur diye düşünüyorum. Önce bir tanışın bakalım bu kadar iyi niyeti hak eden insanlar mı?

Sonuna dibine kadar haklsıın canım ! Ayrı gayrı olayı oluyor ne yazıkkı sonrda dyorlarki şartlarrr :) komikler kısaca eltingil cok elitse yada maddi duurmları sizden daha iyise yalakalık adınada yapablrler sizinkiler aslımda bzde ole olmustuda :)

Teşekkür ederim şartlar değil durumları hep iyiydi. Tek fark eşim ve abisi arasındaki fark. Abisi ne derse tekte yapılıyor her isteği oluyor eşim ise kimseyi kırmak istemeyen bir tip. Asla istediği şeyi diretemiyor kimsede bunu ciddiye almıyor. Karşı tarafta bizden üstün birileri değil. Her şey denk. Ya en çok benim en hevesli zamanlarımdı. Yemin ederim her şeyde göz yaşı döktüm şimdi her şeyi o kız icin ince düşünüpte bana karşı bambaşka olmalarına üzülüyorum. Nasıl tepki vericem bilmiyorum

Pasta götürmeyin canım sizlik bir durum yok. Hele iciniz burukken hiç yapmayın. Güzelce giyinip gidin ötesine gerek yok. Şöyle düşünün size ve eltiye yapılan muamele sizin şahsınıza yönelik değil. Oğullarının hatrına yaptiklari şeylerdir. Hangi çocuğun ne kadar hatri varsa artık. Ben olabildiğince esit davranılması gerektiği taraftariyim kimsenin kalbini kırmaya lüzum yok. Ama şartlar farklı gelişiyor hep. Aman en büyük derdini eltiye götürülen tatlı olsun takmayin kafanıza

Hayatta düşünecek, akla takacak çok daha önemli mevzular var. Şuna yakilip darılmam için gerçekten mükemmel bir hayatın içinde dertsizlikten çok sıkılıyor olmam lazım.

Bende bu durumda sen ve senin gibilere kizmiyorum canim.aileler boyle. Ikiyuzluler bende bu olaya felaket sinirleniyorm

Anladım eşin evet benm este ses cıkarmamıstı abi olmasına ragmen hos kaynım herseyi kendi alınca onlar ondan da ses etmedi brz bizimki ailesne aldırmıstı ole olunca ucuza kactılar hep bende cok uzulmustum bole seyler onemli ya bana gore cgu kişi brda yok cicek olmasa nolur blmem ne sen sevgine bak der kesin ama ole olmuyor o işler eltinde hakediyor en iyisini ama eşit olmalı hakszlık yapılmamalı sen tavrını kv de ne ksrsı koy bsey dycek olursada susma soyle kbkmayın ama masallahınız var de en azndan icinde kalmasn

Tanışmaya hep beraber gidiyorsunuz. Yani şuan siz bir ailesiniz ve o ailenize dahil olmak üzere olan gelin adayı. Kayinvalidenizin götüreceği şey ailenizi temsil edecek. Sizin ayrıca hediye almanıza gerek yok. Siz birliksiniz şuan. Tatlı dilli güler yüzlü olsanız yeterli. Diğer mevzuya da canınızı sıkmayın tatsızlıklar boyle başlıyor.

Sen senden birsey istenmeden asla hiçbir sey yapma...
Kv den kendisinin önüne geçip yeni gelin ile samimi olmanı istemeyebilir, bu çaban da olumsuz bir geri dönüş olarak dönebilir sana...

Sunu unutma; talep edilmeden yapilan iyilik, iyilik olarak görülmez...istendigi zaman yaptığında iyi olursun.

Ben olayı size bağlarım eltimede aynısı yapılmış ..
Ama herkes diyorki naparsak yapalım zaten gelinimizde.
Sabahtan akşama kadar bizdeydi.
Ne desek kabul ediyordu diyorlar .
Beni alında nasıl alırsanız alın modu gibi.
Ben kimseden istemedim kayınvalidede hiç bişey yapmadı istekleri eşime söylemiştim yapılıcak bunlar nolucak bunlar alınıcak diye almıştı yapmıştı ..
( Gerçi bana 7 kez pasta çikolata çiçek geldiği için kalitesizde alabilirdi ) ama ben istemedim

Belki içten içe pişmandır ve bunu bu şekilde dile getirmiştir kayınvaldeniz.
En azından hatasının farkında, bir de bu tarafından bakın.
Bununla birlikte siz eltinizin evine giderken hiç bir şey götürmeyin,kayınvaldenize eşlik edin yeterli,fazla hevesli ve yakın davranmanıza hiç gerek yok şu aşamada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…